Fantastisk konvertering av ett tidigare lager till ett spektakulärt loft i New York

Det finns många tidigare industribyggnader i USA som framgångsrikt har omvandlats till bostäder. Så denna publikation är tillägnad ett så djärvt och originellt projekt – omvandlingen av ett tidigare lager till en spektakulär loftlägenhet med en otroligt bekväm sittgrupp på en öppen terrass och en privat takterrass. I vårt land är praxis att omvandla industriella byggnader till bostadsutrymmen inte så utvecklad, men loftstilen är för många älskare av rymliga rum, stora fönster, fria layouter och användningen av industriell estetik för att förbättra hem. Låt oss titta på interiören i en fantastisk amerikansk lägenhet och bli inspirerad till ljusa prestationer i reparationen eller rekonstruktionen av ditt eget hem..

Från de första stegen i en lägenhet i New York blir det klart att här kommer vi att se inte bara betongytor, tegel, stålkonstruktioner och kommunikationssystem öppna för ögat, utan också ljusa inredningsdetaljer, originalinredning och en icke-trivial inställning till dekoration.

Loftets ursprungliga entré

Till exempel representeras korridoren av en grupp ovanlig för våra landsmän – en stor och ljus garderob, som sällan kan ses i lokaler, och en bekväm bänk med en mjuk baksida för bekväma bytesskor..

Praktisk och ljus möbeluppsättning

I ett mycket rymligt rum på första våningen, förutom entrén, finns det vardagsrum, kök och matplats. Naturligtvis finns alla tre funktionella segmenten i ett rymligt rum utan några skiljeväggar, eftersom loftstilen först och främst är en öppen planlösning. Men loftstilen står också för rymlighet och ljus i lokalerna, så stora, höga fönster är som regel inte inredda alls (undantag gäller främst sovrum). Nästan allt utrymme på första våningen är gjord med orörda tegelverk, som ibland varvas med snövit yta. Trägolv med ett vackert naturmönster lite «värmer» interiör, vilket ger färgvärme till industriell estetik.

Vardagsrumsdesign i ett rymligt rum

En stor hörnsoffa, två bekväma fåtöljer och ett unikt designformat bord, som kan utföra flera funktioner samtidigt, har skapat en harmonisk allians i utformningen av vardagsrummet. För att lägga till lite hemvärme och mys i vardagsrumsbilden användes färgglada mattor och dekorativa soffkuddar. Mot bakgrund av tegelverk ser ett så bekvämt segment resonans ut och därför originalt. Bilden av ett icke-trivialt vardagsrum kompletteras av rymliga förvaringssystem med olika modifieringar och en original sammansättning av hängande lampor, som inte bara kan ge zonen den nödvändiga belysningsnivån, utan också att ge modernitetens anda. in i bilden av rummet.

Utsikt över vardagsrummet från köket

I utformningen av köksutrymmet tycks den industriella andan inte alls kännas – praktiken och komforten som presenteras i ett attraktivt skal överskuggar byggnadens industriella förflutna. Området som är avsatt för köket gör att du kan placera mer än ett tillräckligt antal förvaringssystem, hushållsapparater och arbetsytor, både i köksapparaten och på den stora ön. Ön spelar en viktig roll i detta kök. Förutom att den fristående modulen är ett rymligt förvaringssystem, inklusive en bokhylla, ett skåp, ett handfat är integrerat i det, är öns bordsskiva också utökad för möjligheten att ordna korta måltider. För att äta frukost och bara dricka en kopp te behöver du inte duka matbordet i matsalen, utan begränsa dig till disken i köksutrymmet. Dessutom finns det en så trevlig, ljus, tonisk design – en kombination av träytor med en färgglad finish på ett köksförkläde, som förvandlas till de snövita fasaderna på den övre skåpen ser väldigt organisk, attraktiv och fräsch ut.

Köksutrymme interiör

Matsalen är inredd inte mindre färgglad. Mot bakgrund av det gamla, redan lätt spruckna tegelverket ser möbler i retrostil, men gjorda av moderna material, otroligt organiska ut. Ett ovalt matbord och ljusa metallramar bildar en attraktiv och mycket praktisk allians. Ett förvaringssystem, en stor spegel och en original hängande lampa kompletterade effektivt bilden av området för familjens måltider och mottagningar. Men det verkliga fyndet för matsalen var den trevliga mentolfärgade mattan..

Original matsal

Loftstilen står för de mest rymliga och öppna utrymmena. I lägenheter och hus inredda i denna stil är ofta även sovdelen en del av ett gemensamt stort rum. Men i en lägenhet i New York har sovrummen fått sin andel av sekretess, även om de är i synlighet, om du observerar rummen genom en inre skiljevägg med glasinsatser..

Utsikt över sovrummen genom en glaspartition

Interiören i sovrummen är mycket lakonisk och syftar främst till att skapa en funktionell och bekväm miljö – bara de mest nödvändiga möblerna, nästan fullständig frånvaro av inredning. Det enda utmärkande för designen av rummet för att sova och vila från resten av utrymmet i loftlägenheten är textildekorationen av fönstren. Det är inte förvånande att sovrummet inte bara behövde mörka, tjocka gardiner, utan också textilrullgardiner – flera stora fönster gör att rummet kan bada i ljusstrålarna.

Sovrum interiör

Till och med badrummen och toaletterna på det amerikanska loftet är inredda på ett originellt sätt – inte alla husägare bestämmer sig för att använda svart som grund för att avsluta ytorna i ett utilitariskt rum. Matta väggar viker för glansen av glansen av keramiska plattor och blir en utmärkt bakgrund för VVS, möbler och dekorationsartiklar.

Badrumsdesign

För att komma till den andra och sedan den tredje nivån i en New York -lägenhet måste du klättra upp en trappa med en metallram och trästeg. Och vi befinner oss i en riktig trädgård, men bara belägen högt över marken och ingår i ett flerfamiljshus. Vad kan vara bättre än en känsla av närhet till naturen mitt i en bullrig och trångt metropol?

Övergång till öppen terrass och tak

Matplatsen utomhus, omgiven av levande växter, placerad överallt i krukor och badkar – är det inte ett mirakel för en dammig och högljudd stad med ett hektiskt livstempo? Även trädgårdsmöbler utomhus har en naturlig design..

Matplats utomhus

När vi klättrar upp i trappstegen en nivå till, befinner vi oss på taket av byggnaden, där husägare och designers inte längre begränsade sig i processen att dekorera ett riktigt hörn av vilda djur mitt i en stenjungel.

Liten takterrass

På en träplattform, nedsänkt i grönska, på taket på det tidigare lagret, finns ett mysigt och otroligt funktionellt friluftsområde. Utemöbler i trä och metall med mjuka dynor, bekväma bordsställ – i ett sådant område kan du inte bara njuta av den friska luften, sola, utan också organisera små måltider och till och med fester för en smal krets av gäster.

En uteplats i grönska på taket av ett tidigare lager