Exklusiv lägenhetsdesign i klassisk stil

Klassiker är fortfarande på modet under alla mänskliga utvecklingsperioder och tävlar modigt med alla modetrender. Självförtroende människor som har en känsla av smak, och det finns inga fördomar, vänder sig modigt till denna riktning, med vetskap om att det aldrig kommer att misslyckas.

Klassisk vardagsrumsinredning Klassisk inredning i svart och vitt

Primära krav

I den klassiska inredningsstilen finns det flera okrossbara regler. Först måste rummen vara tydligt åtskilda från varandra. Den enda möjliga avvikelsen från denna regel är studioköket, men det bör åtminstone symboliskt separeras från vardagsrummet. För det andra måste hela designen vara genomtänkt till minsta detalj och organiserad symmetriskt och proportionellt. Det finns ingen plats för kreativ ofullständighet eller designröra – allt ska vara klart och snyggt. Uppmärksamhet bör också ägnas åt själva lägenheten, eftersom klassikerna inte tolererar några tak och små utrymmen. Kom ihåg att denna stil tidigare användes vid byggandet av palats..

Klassisk köksinredning Klassisk vardagsrumsinredning Klassisk inredning i vardagsrumsstudio

Färgspektrum

Classic är en nyckfull stil, trots all sin enkelhet och elegans. Denna design tolererar inte prickiga färger och nyanser, allt i konceptet bör mätas och fasthållas. Svart och vitt är de bästa färgerna för att skapa rätt atmosfär – grunden för alla designpaletter. Dessutom kommer brunt, beige och guld (i små mängder) att se bra ut. Det begränsade utbudet av färger blir ofta ett problem för oerfarna designers, men äkta mästare vet hur man skapar mästerverk, med bara tre eller fyra färger. Många modedesigners låter dig också lägga till blå, gröna och lila färger till den klassiska paletten, men bara för möbler och andra inredningsartiklar..

Vardagsrum – husets hjärta

Elegans i det inre av matsalen Elegans i det inre av sovrummet Mjukt blått sovrum

Om du bestämmer dig för att arbeta med denna unika stil, är det första stället att börja med vardagsrummet. För en designer blir det här rummet alltid det svåraste i genomförandet av alla hans idéer, eftersom det ska vara så bekvämt, funktionellt och presentabelt som möjligt. Lyckligtvis tillåter klassikern dig att slutföra alla dessa uppgifter..

Möbler i en klassisk inredning är alltid utarbetade till minsta detalj, konkurrerar även med den ökända barocken. Det bör inte vara överdriven prakt i dekorationen av inredningsartiklar, men alla vassa hörn, till exempel stolens ben, är vanligtvis rundade och dekorerade med sniderier. Klassikernas huvudmaterial är trä, och på detta område kan du experimentera hur mycket du vill. Karelsk björk, valnöt, körsbär är särskilt populära bland klassiska designers..

Ljusa färger i ett klassiskt sovrum Himmelska toner i ett klassiskt sovrum

Klassiker i köket

Se till att köket förblir det ljusaste rummet i hela interiören och inte är fullt med onödiga detaljer. Klassikerna gör de viktigaste accenterna på vardagsrum och sovplatser, något som kringgår platsen där maten tillagas, men detta ger bara designern mer utrymme för kreativitet. I det här rummet är det bättre att titta noga på ljusa träslag, men undvika glansiga, blanka ytor, för det första på grund av deras opraktikitet, och för det andra på grund av den prickiga «modern» snäll.

Klassiskt kök

Lägg till en droppe intimitet

I sovrummet bör designern ägna särskild uppmärksamhet åt belysning. Hela den klassiska interiören i allmänhet innebär god belysning av rum och mycket solljus, och en plats att sova kommer inte att vara något undantag. Allt det där outtalade lyxlyftet kan förverkligas i lampor – låt det vara en dyr ljuskrona med kristallhängen eller snygga lampor med porslinsskärmar i form av traditionella lampskärmar. I klassikerna bör du koncentrera dig på hängande och bordslampor, men undvik golvlampor..

Sovrum i klassisk stil

Sovrummet är det område där klassikerna tillåter tillägg av andra, ljusare färger. Till exempel är överkastet på sängen kanske inte vitt, men en dämpad blå färg, men det måste säkert överlappa med andra inredningsartiklar, till exempel små kuddar för inredning eller färgen på lampskärmar. En bra designlösning skulle också vara en kombination av väggarnas färg och sängens dekoration. Denna metod hjälper till att markera sovområdet utan att riva det ur den övergripande idén, men för detta fall måste den samlande färgen väljas så noggrant som möjligt..

Sovrum i lila toner Sovrum i blå toner

Trevliga bagateller

Vad sägs om inredning? Det verkar som att klassikerna, kännetecknade av sin svårighetsgrad, borde begränsa formgivarna här, men detta är en vanlig vanföreställning. Det är i inredningen som de viktigaste krafterna och pengarna investeras, det är han som ger de nödvändiga färgaccenterna och hjälper till att hantera klassismens ibland överdrivna svårighetsgrad.

Målningar, skulpturer, porslin, speglar, glasmålningar som kan ersätta glasytor i möbler, dekorativa vapen och mycket mer – klassikerna är bara en gåva för dem som älskar lyx, men inte tål den flashiga barockstilen.

Inredning i en klassisk lägenhet

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt alla glasytor i hemmet. Klassikerna älskar ljusspelet i fasaderna av graciösa vaser och dansen av solstrålar på glasfigurer; detta ger designen en speciell charm. Försök att söka efter nätbutiker eller specialaffärer efter glasdekor, så kommer du att bli förvånad över dess mångfald och elegans..

Glas i en klassisk inredning

Bokälskare bör ta en titt på klassikerna separat, eftersom denna interiör helt enkelt frossar i varje tryckt brev. Du kommer att bli förvånad över hur bra dina pappersvänner kommer att se ut på en öppen hylla i vardagsrummet eller sovrummet, och bra belysning hjälper dig att rädda din syn och inte skada inredningen med onödiga ljuskällor..

Bokhyllor i klassisk inredning

När du skapar ett klassiskt utseende är det bättre att undvika de nyskapade trenderna inom teknik. Naturligtvis är det i den moderna världen svårt att klara sig utan internet och tv, men erfarna designers har också förutsett det. Routern gömmer sig bekvämt i små stängda hyllor, det är bättre att installera stereon i skåp med skjutdörrar för att inte försvåra din tillgång till detta tekniska mirakel och TV: n i en speciell nisch i skåpet, dekorerad med klassiker, kommer inte att vara så slående.

Ljust klassiskt vardagsrum Klassisk garderob Matsal i klassisk stil

Utan tvekan använder moderna designers oftare stilisering för att likna klassikern snarare än dess direkta arv, men det kan inte kallas en dålig innovation. Dyra, men inte praktiska, trägolv ersätts med kakel eller laminat, tunga gardiner blir till persienner och kristallkronor bleknar i bakgrunden framför inbyggd ultrahög nivå, men kanske är det till det bättre?

Klassisk fåtölj Klassiskt sängbord