Elfenbenskök: inredningsidéer i elfenbensstil

Köksinredningen i ljusa färger är mycket populär. När allt kommer omkring gör ett sådant färgschema rummet mer rymligt, lyfter humöret, slappnar av och lindrar nervös spänning. Men om du tittar på denna typ av inredning från andra sidan, skapar den bländande vita färgen som huvudbakgrund intrycket av överdriven sterilitet. Dessutom anses vitt inte särskilt praktiskt och hemmafruar kommer att behöva övervaka renheten i ett sådant kök mer noggrant. Därför rekommenderar designers att använda nyanser från elfenbens- eller elfenbenspaletten som ett alternativ, som är en vacker kombination av vitt med gult, rosa, beige, persika och till och med brunt. Elfenbensköksinredning anses mindre benägen för smuts jämfört med vitt, och själva nyanserna passar bra ihop med andra färger och passar för många stillösningar..

Elfenbenskök – fördelar och nackdelar

Eftersom köket är en favoritplats för alla familjemedlemmar, måste det inre av detta rum också vara gynnsamt för kommunikation, glädjande för ögat, inte förtryckande eller irriterande. Och i det här fallet spelar färgschemat för den övergripande designen en mycket viktig roll. Därför, för att inredningen ska uppfylla alla ovanstående krav, bör du studera alla fördelar och nackdelar med elfenbenspaletten..

Fördelar med elfenbensskuggan

I listan över de positiva egenskaperna hos den nyans som vi diskuterar kan man lyfta fram dess fantastiska förmåga att visuellt öka rummets yta, vilket ägarna till små kök kommer att kunna uppskatta. Det bör också noteras att ett sådant färgschema skapar en mycket mysig och bekväm atmosfär, kombineras underbart med andra nyanser och anses vara universell i förhållande till inredningsstilar. Och det mest intressanta är att det elfenbensfärgade köket alltid är relevant. Oroa dig därför inte för att inom några år kommer inredning i denna design att gå ur mode..

Nackdelar med paletten

Så länge listan över fördelar med att använda elfenben i kökets inre är det, liksom många andra nyanser, det har sina nackdelar. För det första, när du väljer ett sådant färgschema, bör du ta hänsyn till att dess överdrivna närvaro kan göra rummet tråkigt och inexpressivt. Därför rekommenderar designers att använda andra nyanser dessutom. För det andra, som du förstår, är köket ett sådant rum där det är omöjligt att klara sig utan fläckar och olika föroreningar som uppstår efter beredningen av kulinariska mästerverk, som blir märkbara på alla ljusa ytor. Valet av arbetsytor på köksuppsättningen eller andra inredningsdetaljer i mörkare färger hjälper till att undvika detta..

Elfenben köksmöbler

Efter att den allmänna stilen på inredningen har bestämts är det tur att välja möbler för köket. Och i detta fall kommer headsetets ljusa nyanser att kombinera perfekt inte bara med klassiska utan också med moderna designstilar. I detta fall bör företräde ges till produkter av högkvalitativa material som är resistenta mot extrema temperaturer och fukt..

Hörnsats

Arrangemanget av möbler är L-format, längs två väggar, perfekt för att ordna rum i form av ett torg. Dessa typer av headset kännetecknas av sin rymlighet och funktionalitet, de ser snygga och attraktiva ut samtidigt..

Linjärt arrangemang av möbler

Ett sådant förslag är relevant för långsträckta kök med ett litet torg. Även om sådana möbler inte kan skryta med en stor kapacitet skåp, tar det lite plats och ser väldigt snyggt ut.

U-format kök

Förvärvet av en möbeluppsättning av denna karaktär kommer att ske på en gång nära tre väggar. I det här fallet är det vanligt att inte tvinga ytterväggarna med möbler helt. Annars kommer köksmöblerna att uppta hela rummet. Detta erbjudande är att föredra för stora rum..

Tvåradigt kök

Att ordna möbler på detta sätt kommer att se bra ut i rektangulära rum. Samtidigt rekommenderas att lämna en plats för en matgrupp nära en av väggarna..

Väggdekorationsalternativ för elfenbenskök

För att dekorera väggarna i en så lugn och mysig design föreslår experter att man använder en mängd olika material, från färg till tapeter och dekorativt gips i pastellfärger. Några av de föreslagna alternativen kommer att fylla köket med mysighet och ömhet. Om dina planer inkluderar att markera en av väggarna med en ljusare accent, är väggmålningar en bra lösning i det här fallet. För klassiska interiörer är bilden av gamla städer, slott, terrasser med utsikt över havet, bergslandskap eller valv relevant. Fotografier av växter i mikrofotografering, utsikt över staden på natten, abstrakta teckningar eller porträtt är typiska för moderna inredningsstilar..

Elfenben köksförkläde

En enhet som en backsplash i köket har länge inte bara skyddat väggar från fukt och olika föroreningar, utan är också en integrerad del av interiören. För arrangemang av ett elfenbenskök föreslår designers att man använder olika material för tillverkning av ett förkläde, inklusive glas, keramiska plattor, mosaik eller dekorativ sten. När det gäller köksförklädets färgprestanda kan det vara helt neutralt, fungera som en accent, matcha i färg med en annan inredning eller upprepa mönster på gardiner eller tapeter.

Exempel på att kombinera elfenben med andra nyanser

Som vi redan sa, så att köksinredningen, gjord i skugga av elfenben, inte ser för tråkig ut, andra färger bör användas i designen. De mest framgångsrika kombinationerna i detta fall kan kallas elfenbensduett med vitt, vilket fyller rummet med en viss luftighet eller färg av choklad, kaffe eller kaffe med mjölk. Skuggan av elfenben med en beige underton för att matcha de sista positionerna är helt perfekt. Kombinationen av elfenben med guld eller silver ser väldigt fin ut. Tillägget av svart kommer att skapa kontrast och betona sofistikeringen i elfenbenspaletten. Pastellfärger kommer att fräscha upp interiören. Alla typer av ljusa fläckar används som regel för att skapa färgaccenter..

Att dekorera köksinredningen i elfenben ger många möjligheter till experiment som kan fortsätta på obestämd tid, eftersom elfenbenspaletten inte går ur mode. Ett sådant kök kommer alltid att locka beundrande blickar och se snygg ut. Även de mest oansenliga och vanliga sakerna i denna design ser ut som riktiga konstverk.!