Eklektiskt kök: anpassad design i en modern vision

Den eklektiska stilen kombinerar olika trender. När du skapar en interiör bör du komma ihåg att den måste vara konsekvent i design och läge. Det finns dock en stil som gör det enkelt att kombinera element från olika håll, kallad eklekticism. Ett eklektiskt kök kommer att skapas om det är svårt att bestämma något tydligt namn för inredningen av ett rum.

Vad kännetecknar ett eklektiskt kök?

Skönheten och essensen i den eklektiska stilen är att det inte finns några strikt definierade regler. Du kan kombinera och blanda alla element från olika riktningar så länge de interagerar med varandra och skapar ett intressant arrangemang. Den viktigaste principen är att upprätthålla balans och harmoni så att allt inte ser slumpmässigt ut. Detta kan vara ganska svårt om du inte har rätt känsla, så det är bra att överlåta projektet till en inredare. I eklektisk stil ser blandningen av gammalt och nytt väldigt bra ut med alla slags kontraster. Du kan till exempel sätta ett stort rustikt bord i ett minimalistiskt kök och fylla det med skandinavisk stil. Så länge det hela ser harmoniskt och smakfullt ut kan du prata om korrekt användning av eklekticism..

Den eklektiska stilen är en riktig mosaik av olika möbler, detaljer och texturer. Den består i att kombinera till synes oförenliga stilistiska tillägg, färger och texturer. Hela konsten med eklektisk inredning bygger på att de valda kombinationerna är slumpmässiga föremål och möbler som tillsammans bildar en enda och estetisk helhet. Processen kräver mycket uppmärksamhet och känslighet för uppfattningen av färger, texturer och icke-uppenbara kombinationer..

Vem passar det eklektiska köket till??

Den eklektiska stilen i interiören är helt perfekt för kreativa människor med flera intressen och de som ständigt är i rörelse. Genom att kombinera olika föremål markerar du perfekt intressanta samlingar och betonar respekten för ett visst område inom konst eller sport:

  • Resenärer kommer att älska den eklektiska stilen, eftersom det är tillåtet att visa upp exotiska souvenirer från olika delar av världen..
  • Anhängare av mode, konst och historia kommer att hitta en eklektisk stil för att visa upp sin passion för möbler, belysning, grafiska samlingar, mönster och textilier.

Tack vare detta kan du i en inredning samla både verk av moderna designers, ikoniska vintagemöbler och din favorit byrå i stil med Louis Philippe..

Eklektisk stil – en ordnad röra i inredningen

Eklektisk stil handlar om att kombinera olika designriktningar eller deras element med varandra. Dess användning vid inredning av en lägenhet kräver känsla och smak så att inredningen inte blir kaotisk och genomtänkt..

Eklekticism, som kombinerar konventioner och stilar, är ett tidstecken och en extremt trendig trend. När allt kommer omkring gillar många de tvetydiga sakerna som de vill ha i sitt kök. Så varför begränsa dig till en estetik när du kan ha lite av allt? Det är en eklektisk stil! Men tro inte att det räcker med att sätta några slumpmässiga möbler bredvid varandra, så blir det vackert. Att forma interiören är lite svårare, men värt ett försök, eftersom sluteffekten är ett eklektiskt kök som kan belöna alla dina ansträngningar hundra gånger..

Det händer att en person använder en eklektisk stil i interiörer, utan att ens veta om det, mycket ofta kommer med intressanta och framgångsrika kombinationer. Den eklektiska stilen bör emellertid behandlas med försiktighet eftersom det är lätt att överdriva det, och utan lämplig känsla kan du införa inre röror i interiören..

Eklektisk stil i det inre av köket – modern enkelhet i trendig inredning och möbler

Det finns ingen enda regel som underlättar valet i samband med att skapa arrangemang i eklektisk stil, men en känsla av proportion spelar roll. Om du är orolig för att du inte kan inreda ett rum i den här designen själv, kolla in fotot i den här artikeln för att fånga något intressant, vilket får den blandade interiören att se fantastisk ut. Leta efter inspiration i eklektiska interiörer – det handlar inte om att kopiera, utan om att välja metod. Naturligtvis, i eklektisk stil, är moderna, mycket enkla och snygga möbler en perfekt matchning. Eklekticism vävs också skickligt in i orientaliska, etniska eller Louis interiörartiklar. Och vice versa – om ditt arrangemang huvudsakligen består av snygga möbler, välj bara ultramoderna modeller..

Detsamma gäller färgpaletten i interiörer och kombinationen av former, mönster och material. Överraskande nog är det mycket lättare att ställa ihop saker med distinkt stil och utrustning som saknar karaktär och flamboyant effekt. När du inreder en interiör i eklektisk stil är det värt att överväga att till exempel de 12 stolarna runt bordet i matsalen kommer att vara olika. Det här är verkligen väldigt roligt. Kom bara ihåg att denna röra är harmonisk – ta inte med eklektiskt kaos inuti, annars kommer din inställning att överväldiga rummet..

Eklektiskt kök -vardagsrum – arrangemang för alla

I eklektisk stil hittar du säkert fans som älskar ljus, kontrollerat kaos och ovanliga djärva dekorationer. Men samtidigt är det en design för dem som föredrar konservativa arrangemang och dämpade färger. Den eklektiska stilen kan anpassas för alla smaker. Du har nästan obegränsade möjligheter att kombinera tillägg och element från olika stilar, så säkert kommer alla att hitta något i ett sådant arrangemang. Kök-vardagsrummet i den här riktningen kommer att se intressant ut, eftersom du enkelt kan genomföra zonens zonindelning. Du kommer definitivt inte att bli uttråkad av svartvit i ett sådant rum..

Eklektiskt kök: foton av modern inredning

Den eklektiska stilen är utgångspunkten för många moderna inredningsprojekt. Att designa ett kök i den här stilen ger dig många möjligheter och verkligt designglädje. För eklektisk interiör är designen aldrig helt komplett. Plats, klimatdesign och flexibilitet i skapandet av stämningar gör att eklektiska interiörer blir levande med minsta förändring..

Ett eklektiskt kök innebär en skicklig kombination av andra stilar. Samexistensen mellan olika dekorationer, möbler och föremål kombineras på ett sådant sätt att det som helhet ger en attraktiv helhet. En eklektisk stil som utgångspunkt för många moderna inredningsprojekt ses i de flesta moderna hem..