DIY kransar – estetiskt tilltalande, original och ekonomiskt

Alla handgjorda är nu på toppen av sin popularitet. Det är inte bara lönsamt att skapa kreativa dekorativa element för ditt hem med egna händer, utan också snyggt, modernt, i andan av de senaste trenderna. Samtidigt är det inte nödvändigt att ha speciella färdigheter, sällsynta material eller specialverktyg – de flesta inredningsidéer är enkla att genomföra och kräver inte stora utgifter. För att genomföra vissa idéer blir det också möjligt att bli av med onödiga saker eller slänga hushållsartiklar som bara tar upp plats på hyllorna. Ett av de enklaste, snabbaste, men samtidigt effektiva sätten att dekorera ditt hem på är att göra kransar. Här är 100 idéer för att skapa en mängd olika kransar för olika tillfällen – bli inspirerad!

DIY blommekrans

Papperskransar

Pappersgirlanger är det enklaste, billigaste och snabbaste sättet att förvandla ett utrymme. En krans av papper kan fungera som ett accentelement i interiören, zonera in ett rum i funktionella segment eller markera en viss plats, ange ett specifikt tema eller stil för rumsdesign, eller helt enkelt fungera som ett dekorativt element.

Präglad papper

Giranger av olika utföranden

I lila toner

Volymetrisk geometri

Det enklaste sättet att skapa en papperskrans är platt. Ämnen av papper (den form du behöver) sys helt enkelt på en skrivmaskin eller limmas på garn, tjock tråd eller tejp. Om du hanterar en sådan krans noggrant kan den användas mer än en gång..

Platt krans

Pappersspets

Färgglatt papper

Elementär handgjord

Pappersrand är lätt att göra, men det ser väldigt elegant och festligt ut. Använd helt enkelt den dubbelsidiga luggen för extra puffiness..

Bordsdekoration till godis

Enkel tillverkning

Lätt att genomföra

I pastellfärger

Pappersrand

Tunt papper är perfekt för enkla, lätta inredningsalternativ. Sådana kransar är bokstavligen viktlösa, de svävar från alla luftpustar och skapar en atmosfär av rymlighet, luftighet, lätthet i rummet. Tjockt papper är lämpligt för mer komplexa produkter med en stark bas.

Platta element

Flerfärgade elefanter

Gyllene krans

Skrymmande kransar med papperselement har alltid ett mycket festligt och till och med högtidligt utseende. Det kommer säkert att krävas lite arbete för att ge papperet volym, men resultatet kommer att vara värt ansträngningen. Du kan använda både vanligt färgat papper (oftast dubbelsidigt) och wellpapp, crepe, kartong, folie. Du kan stränga volymetriska element på ett tunt band, garn, valfritt garn. Ju tätare papper och ju större dekorelement, desto starkare bör basen för strängning vara..

Rainbow krans

Pappersblommor

Volymetrisk krans

Volymetrisk inredning

Kransen blir voluminös om vanliga pappersämnen viks eller viks.

Volymetriska hjärtan

Skrymmande papper

Pappersfjädrar

Zoning med girlander

Familjefoton kan också användas för papperskransar. Ett sådant dekorativt element kan bli både en exklusiv present och en underbar dekoration av ett rum (inte bara för en semester).

Garland med foto

Giranger av tyg och tråd

Giranger av olika typer av textilier är säkert mer hållbara än pappersprodukter. Om du har rester av onödigt tyg i olika färger hemma, kan du med några färdigheter, tålamod och ledig tid skapa verkliga mästerverk av dekorativa handgjorda.

Garland av tyg

Tyg ekollon

Flaggor i vanligt tyg

Triangulära flaggor

Tygvantar

Till exempel har det på senare tid blivit mycket populärt att göra dekorativa element av färgad filt. Fördelen med detta material är att det inte behöver bearbetas, det är tätt och håller sin form bra, det säljs i alla hantverksbutiker och till och med på brevpappersavdelningar..

Kändes krans

Kände hjärtan

Färgglada fåglar

DIY krans

Tulle är inte mindre populärt. Den håller sin form perfekt och är idealisk för att göra tredimensionella dekorativa element. Girlander är storskaliga och jämna «fluffig».

Krans av tyll

Krans av tyll

Band är en separat typ av material som ofta används för att göra en mängd olika kransar. Det enklaste sättet är att binda små bitar av band i olika färger på ett rep eller någon annan bas..

Garland av band

Flerfärgade band

Band och tygbitar

Användbar avfallshantering av rester

Fina nyanser

Om du vet hur du stickar och du fortfarande har trådar i olika färger, är det bästa sättet att göra sig av med sådana rester att göra en hållbar krans. Inte bara återanvändbar användning av slitstarka kransar med stickade element blir fördelen med denna handgjorda, utan också designens originalitet, olika utföringsalternativ.

Spets för krans

Stickade ballonger

Stickade kaniner

För stickare

Levande färgkombination

Stickade rosetter

Flerfärgade pom-poms, som är lätta att göra även för barn, kan vara en utmärkt grund för att skapa en krans för dem som har samlat en massa kvarvarande trådar för stickning..

Flerfärgade pom-poms

Vi gör oss av med de kvarvarande trådarna

Vi skapar från improviserade medel

Vem sa att du behöver mycket pengar för handgjorda lektioner? Du kan skapa vackra dekorativa element för ditt hem från improviserade medel. Det kommer fortfarande att finnas vissa kostnader – för medföljande material och, naturligtvis, din tid. Men minuter och timmar som spenderats på en trevlig aktivitet kanske inte anses vara en kostnad. Så, från vad du kan göra originalpapper girlander:

  • gamla tidningar;
  • tidskrifter;
  • reklamaffischer;
  • häften;
  • onödiga kartor och atlasser;
  • spelkort som har nått sitt slut på livet;
  • böcker som endast är lämpliga för leverans av pappersavfall;
  • knappar, pärlor, pärlor.

Garland av gamla anteckningar

Andra liv av gammalt papper

För det nya året från gamla böcker

Vi återvinner pappersavfall

Från gamla böcker

Från gamla atlasser och kartor

Tidningskranar

Garland av knappar

Plast testiklar från dagis är lätta att förvandla till fåglar eller djur. Du behöver bara färgat papper och garn för att göra den ursprungliga kransen. Det är lätt att göra kransar av pappersmuffins eller muffinshållare. De säljs i uppsättningar av stora mängder, är billiga, men samtidigt kan de vara ljusa, ha en originalritning..

Fancy kransar

Vi använder medlen till hands

Vi använder medlen till hands

Och engångsplattor av plast kan enkelt förvandlas till imitation av fotbollar..

Bollar från engångstallrikar

Tematiska dekorationer

Det enklaste sättet att dekorera alla rum för någon semester är med hjälp av kransar. De kan göras ganska snabbt, användas mer än en gång och flyttas om beroende på önskad effekt. Kransen tar mycket plats, så alla utrymmen omvandlas omedelbart om du dekorerar det på ett så enkelt sätt. En festlig stämning, en antydan till ett visst tema för firandet eller särdragen i att hålla ett evenemang är lättast att organisera med hjälp av kransar. Tja, varför köpa något som du kan göra med dina egna händer, och till och med från improviserade medel.

Okomplicerad krans

Kände kaktusar

Papperspalmer

Nyår och jul

Nyårsgirlanger är en dekoration som är bekant från barndomen, som många gjorde så snart de lärde sig att använda sax. Pappers- och tygflaggor, kedjor av kartong eller glänsande folie, utskurna snöflingor och julgranar – alla tillbehör under vinterlovet kommer att användas.

Glänsande krans

Snöflingor för kransar

Guld och silver

Gyllene stjärnor

Vinter tema

Julkrans

Kottarna som samlats in på sommaren kan användas för att göra kransar på vintern. Det räcker med att rengöra dina arbetsstycken (kottar) eller måla ändarna «kvistar» framtida julgranar med vit eller silverfärg (du kan använda gouache, akrylfärger och till och med vitt lim).

Använda kottar

Snygg och ekonomisk

För nyårshelger

En krans av kottar

Till barnkalas

Den kanske vanligaste användningen av kransar för att dekorera ett rum är ett barnkalas. Inte nödvändigtvis en födelsedag, något firande där barn är närvarande, jag vill arrangera det särskilt elegant, festligt och varierat. Du kan dekorera området med den så kallade godisbaren (ett bord med godis och drycker) med kransar, utrymmet ovanför bordet där barnen kommer att sitta eller en plats där presenterna ska vikas. Och helt enkelt kransar utsträckta över rummet eller handgjorda dekorativa element som dekorerar väggarna kommer att vara en utmärkt anledning till en festlig stämning.

Blommor och nyckelpigor

Garland glass

Candy bar dekoration

Garland av mössor

Från små färgade cylindrar (tjockt färgat papper eller färgad kartong) kan du göra dynamit (en antydan om festens explosiva natur) eller ljus – detta är redan en koppling till ljus för en tårta.

Genom att kombinera papper med tyg- eller trådprodukter kan du skapa originalinredningsalternativ. Till exempel papperskaniner med svansar i form av pomponger, som är lätta att göra även för ett barn. Hästsvansar kan tillverkas av bomullsull genom att helt enkelt rulla den till klumpar..

Kaniner med svansar

Färgglada kaniner

Harar från tidningar

alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag är det vanligt att ge handgjorda alla hjärtans dag. Men du kan gå längre och ordna ett helt område för fest, dekorera en plats nära bordet där en romantisk middag kommer att äga rum, dekorera sängens huvud eller någon annan plats i huset som är bekvämt att dekorera. Naturligtvis kommer kransens främsta motiv för älskares semester att vara hjärtan och alla nyanser av rött. Förresten, användningen av kärleksteman vid inredning av ett rum behöver inte vara knuten till någon semester. Interiören i ett flickrum i romantisk stil, sådana inredningselement kan dekorera året runt..

Enkel krans för alla hjärtans dag

Enkel inredning

Från papper …

Tryckta hjärtan

Kombinerad teknik

Pappershjärtan

Från filt …

Kände hjärtan

DIY -tyg

Universellt alternativ

Oavsett vilken högtid du ska fira – födelsedagen för en familjemedlem eller ett husdjur, ett jubileum eller en nationaldag, eller kanske bara en av de anhöriga återvände efter en lång frånvaro och en fest förbereds till hans ära – det finns många universella alternativ för utförandet av kransar för alla tillfällen. Dessa kan vara medelstora bollar, spända på ett rep eller tät tråd …

Färgglada ballonger

Eller ett blomsterarrangemang, relevant när som helst på året och vid alla helgdagar. Dessutom kan blommor tillverkas av olika material. Använd kvistar eller kvistar för basen och din komposition kommer närmare naturen.

Garland-liana

Grönska som inredning

Blommor som dekoration

En vinn-vinn

Universal vit version

Blommig inredning