Designprojekt för en liten lägenhet i Mexico City med en yta på 90 kvm. m.

Om du lockas av det unika i denna mexikanska metropol, och det finns en ekonomisk möjlighet att köpa bostäder här, bör du definitivt ta den här chansen och uppfylla din dröm genom att bli ägare till en liten lägenhet, designad i en speciell stil som är inneboende i staden Mexico City. Men du kan återskapa funktionerna i en modern latinamerikansk bostad utan att ens lämna vårt land..

Lägenhet i mexikansk stil Lägenhet i Mexico City

Med hjälp av designernas rekommendationer kommer vi att försöka omvandla interiören i en vanlig lägenhet med en yta på 90 kvm. m till något speciellt. Det slutliga målet med detta experiment är att utveckla ett designprojekt som är utformat för att genomföra flera uppgifter samtidigt:

Ingång till sovrummet

Lägenheterna som vi har till vårt förfogande utmärks av utmärkt naturligt ljus, vilket gör att lägenheten verkar mer rymlig och transparent, alla områden i den ser ut som en enda helhet. Lägenheten är designad i samma färgstil – allt här ger den mest bekväma vilan efter metropolens hektiska arbetsdagar. När du skapar interiören används främst olika varma toner av brunt, grått och vitt. Den rätta kombinationen av dessa nyanser ger inredningen i en mexikansk lägenhet en speciell mjukhet och komfort..

Vardagsrum

Rummets centrala område, som alla andra rum, är inrett i den mest moderna stilen. De som först tittar in i rummet kommer säkert att bli förvånade över det överflöd av solljus som kommer in i rummet från alla sidor. Utmärkt naturligt ljus i vardagsrummet skapas av ett stort fönster som upptar en av väggarna i rummet. Designerna har valt ett laminat i en varm ljusbrun nyans som golvbeläggning, vilket perfekt matchar den allmänna atmosfären i rummet. En mjuk, lurvig matta i en trist färg i mitten av vardagsrummet är nästan osynlig.

Vardagsrum i en mexikansk lägenhet

Möblerna är ganska lakoniska: en rektangulär soffa och ett par enkla fåtöljer med grålila klädsel kompletterar det övergripande färgschemat. Interiören i rummet innehåller två små bord med glasskivor som har olika funktioner. Ett rektangulärt högteknologiskt soffbord ligger mitt i vardagsrummet. Ett ovalt bord av klart glas, bredvid soffan, fungerar som ett dekorativt tillbehör.

Delning av en lägenhet i zoner

Rummet har en stor platt-TV. Denna enhet gör hela interiören ännu mer modern och funktionell. Panelen på vilken plasma -TV -panelen är fixerad är utrustad med en rotationsfunktion. Detta gör att lägenhetsägare kan använda enheten både i vardagsrummet och i ett av sovrummen..

TV i vardagsrummet Snurrande tv

Två trästolar, stiliserade som skogshampa och färska blommor i vaser fyller designen av en stadslägenhet med rustika färger.

Soffa i vardagsrummet Vardagsrumsinredning

Kök och matplats

Denna del av rummet är en logisk fortsättning av vardagsrummet – det finns inga skiljeväggar mellan de två rummen. Matsalen representeras av ett fullt bord för att äta och tre par grå köksstolar med rygg. Det stora bordet spelar en viktig roll för att organisera familjeevenemang och när man tar emot gäster. Matsalen är upplyst med en separat lampa ovanför glasytan..

Mysigt kök Matsal i lägenheten Matplats i lägenheten Matlagning

Lite längre bort finns en matlagningsyta, utrustad med en bekväm bardisk, som också fungerar som en skillnad mellan köket och matsalen. Köket är separerat från sovrummet med en ogenomskinlig glasskiva. Detta funktionella utrymme upptar ett litet område i lägenheten, men det finns allt du behöver för snabb tillagning och uppvärmning av mat..

Köksbelysning Delat kök

Sovplatser

Den mexikanska lägenheten har två sovplatser. Sovrummet och vardagsrummet är åtskilda av en original ljus beige partition. En sådan enhet tillåter luft och solljus att komma in i sovrummet. En lätt partition förenar och avgränsar samtidigt dessa rum utformade för att utföra olika funktioner.

Glasbord i lägenheten Original partition

Det första sovrummet är utrustat med en dubbelsäng med sänggavel som imiterar trä, ett bekvämt bord med glasskiva och en stoppad stol.

Sovplats i lägenheten Separat sovrum i en liten lägenhet Sovrum i Mexico City

Sängenheten låter dig vika den och lägga den i en speciell garderob varje dag, vilket frigör plats för viktiga saker..

Dubbelsäng Fällning av sängen Hopfällbar sänggarderob

Det andra sovrummet ligger i ett separat rum.

Utrymme mellan zoner Sängbord i sovrummet

Denna sovplats har en dubbelsäng med två avlånga sängbord.

Fåtölj i sovrummet

Färgschemat på sängborden i sängens huvud motsvarar den allmänna färgidén om en mexikansk lägenhet. Rummet har en liten mjuk fåtölj utan armstöd med brungrön klädsel och ett kompakt metallbord med glasskiva.

Mysig fåtölj med bord

Som du kan se är utrymmet i denna lägenhet mycket välorganiserat. Varje zon utför sin egen funktion. Samtidigt ser rummet inte bara snyggt ut, utan också väldigt mysigt. Det betyder att den uppgift som vi ställt upp är helt klar..