Design av en två-rumslägenhet

Innehåll:

Tvårumslägenheter är det mest efterfrågade segmentet av fastigheter som framgångsrikt balanserar i värde mellan små «odnushki» och dyrt «tre rubel».  Utrymmet i en två-rumslägenhet låter dig förverkliga alla grundzoner, vilket ger tillräckligt med utrymme för planeringsbeslut.

Trots de uppenbara fördelarna med en lägenhet med en kvadrat på 40-60 kvm, Organisationen av en bekväm, ett ergonomiskt och estetiskt tilltalande utrymme kräver ett noggrant tillvägagångssätt i alla stadier av inredning.

 • Studiolägenhet

  En bra lösning för en två -rumslägenhet – ett stort ledigt utrymme delas med funktionell zonering

  Sovrum kombinerat med vardagsrum

 • Halv-studio lägenhet

  Ombyggnadsalternativ där sovrummet förblir isolerat

  Separat sovrum

 • Boot studio

  För en tvårumslägenhet med genomgångsrum är det mer bekvämt att bli av med onödiga väggar genom att placera ett rekreationsområde längst ut

  Sovrum i studiolägenhet

FöregåendeNästa123

Layout

Arkitektoniskt arbete med utrymme tar inte mindre uppmärksamhet än att välja en inredningsstil. De flesta standardiserade layouter uppfyller inte dagens krav.

De största nackdelarna med två-rumslägenheter

Tvårumslägenheter som presenteras på den sekundära fastighetsmarknaden har ett antal naturliga nackdelar.

Lång korridor

Den smala och långa korridoren lämnar inget utrymme för inredning och full användning av området. Det finns designtekniker för att visuellt förstora korridoren, men ur arkitektonisk synvinkel är detta alternativ inte rationellt, med förbehåll för standarderna för en två-rumslägenhet.

Kombinerat badrum

Att kombinera ett badrum – spara plats på grund av komfort. I vissa fall kan ett delat badrum vara en fördel, men oftare är komfort avgörande..

Litet kök

Köket, som arbetsområde, måste nödvändigtvis ha en ledig yta. Moderna möbler och hushållsapparater installerade i köket tar upp nästan allt tillgängligt utrymme, vilket gör köket extremt obekvämt att använda. För enrumslägenheter rekommenderas att man använder olika designmetoder som rationellt konsumerar små kök. För två-rumslägenheter är alternativet med ombyggnad mer relevant..

Lågt i tak

Inte en naturlig nackdel, som regel att skilja lägenheter i hus byggda på 50-80 år. Med hjälp av strukturförändringar är det omöjligt att korrigera takhöjden, så denna funktion kan bara bearbetas i designriktningen..

Liten fyrkant

Liten kvadrat är inte den största nackdelen, eftersom den uteslutande finns i «Chrusjtjov». När det gäller femkantiga och trapetsformade rum kan denna egenskap användas som en fördel, med särskild uppmärksamhet på möblerade och zonindelningsrum..

 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet
 • Ombyggnad av en två-rumslägenhet

FöregåendeNästa12345678910111213141516

Olämplig användning av boyta begränsar möjligheterna för ett designprojekt. Med standardlayouter av två-rumslägenheter finns det ofta «döv» område som inte kan användas. Tvårumslägenheter oftare än andra kräver arbete med arkitektoniska och tekniska egenskaper genom ombyggnad.

Grunderna för ombyggnad

Ombyggnadsplanen upprättas alltid efter en detaljerad analys av de befintliga nackdelarna och fördelarna med området, samt med beaktande av de allmänna idéerna om komfort och trivsel för alla invånare. Analysen utförs i två steg. Den första etappen kommer att fastställa de allmänna kraven och innehåller ett antal obligatoriska artiklar.

Antal invånare

Ett personligt utrymme bör avsättas för varje hyresgäst. I det bästa av alternativen finns det personliga utrymmet lokalt, separat. Vid otillräckligt utrymme kan det personliga området separeras med hjälp av möbler, gardiner och andra designtekniker. Antalet boende bestämmer också kraven för badrum, vardagsrum, matplats och kök..

Interiör stil

Stilen väljs långt innan renoveringsarbetet påbörjas, eftersom interiören är kärnan i projektet. Det rekommenderas att föredra moderna stilar, som syftar till hög funktionalitet, komfort och minimal yttre inredning..

Nackdelar med området

Med hänvisning till den tekniska planen för en två-rumslägenhet, belyses de största nackdelarna med området. Ombyggnad anger uppgiften att justera lägenhetsplanen.

Tekniska möjligheter

Innan du utvecklar ett projekt är det viktigt att ta hänsyn till de tillgängliga tekniska möjligheterna för lägenheten och byggnaden som helhet. Byggnadens ålder, placeringen av den bärande väggen, placeringen av fönster och dörrar, allt detta kan påverka ombyggnadsprojektet..

Vardagsrumszonering metoder Personligt utrymme i interiören

Typer av två-rumslägenheter och ombyggnadsalternativ för dem

Byggnader i flera våningar, uppförda under det senaste århundradet, representerar idag hela sortimentet på den sekundära fastighetsmarknaden och erbjuder flera underarter som bestämmer layoutens personliga egenskaper..

Stalinka

«Stalinister» avser flerbostadshus som uppfördes under 40-50-talet av förra seklet. Två rums layout «stalinka» det kännetecknas av stora rum, högt i tak och ett ovanligt arrangemang av rum. Design- och planeringsfunktionen är frånvaron av bärande väggar, vilket öppnar möjligheter för olika ombyggnadsprojekt.

Arkitektonisk ombyggnad. Möjligheterna för ombyggnad av en tvårumslägenhet med en stor kvadratisk yta och utan bärande väggar är praktiskt taget obegränsade. Om det finns ett behov kan du planera området på ett sådant sätt att en tvårumslägenhet kommer att visa sig vara en trerumslägenhet. Men ombyggnation görs som regel för att öka utrymmet. De vanligaste ombyggnadsalternativen «stalinka» det finns en demontering av skiljeväggar mellan köket, det intilliggande rummet och korridoren.

VIKTIG! En skjutvägg måste installeras mellan köket och rummet. Gasugnar används i byggnader från Stalin-tiden, och enligt tekniska krav är det förbjudet att ansluta ett förgasat kök och ett vardagsrum, så att de inte finns mellan en skiljevägg eller dörr.

Interiör för stalinka Stalinka design

Chrusjtjov

Två rum «Chrusjtjov» fullständigt motsatt «Stalinister». Små rum, upp till 19 kvadratmeter, lågt i tak, badrum, litet kök. Den största nackdelen är passagerummen. Ett rum som fungerar som en hall är svårt att använda som vardagsrum.

Två-rums Chrusjtjov Två-rums Chrusjtjov Två-rums Chrusjtjov Två-rums Chrusjtjov Två-rums Chrusjtjov Två-rums Chrusjtjov

Arkitektonisk ombyggnad. Ombyggnad «Chrusjtjov» av två rum är ett arbete med misstag. Först och främst måste du hitta en bärande vägg som inte kan demonteras. På den bärande väggen flyttas dörröppningen till själva hörnet för en mer rationell användning av det tillgängliga utrymmet. Om lägenheten är avsedd för en eller två hyresgäster, är en studio gjord av ett angränsande rum och ett kök. Utrymmet i korridoren används för att öka och dela badrummet..

För en stor familj behövs flera isolerade rum, så det bästa alternativet är att separera en del av lägerrummet, med hjälp av en vägg är korridoren förstorad. Om badrumets första plats tillåter kan du flytta isär väggarna och installera en skiljevägg.

Chrusjtjovs interiör Mellanrum mellan vardagsrum och kök

Brezjnevka

Villkorligt «brezhnevka» har förbättrade egenskaper «Chrusjtjov»: kök upp till 7 kvm, förstorade rum, separat badrum. Resten av parametrarna är desamma som i husen i Chrusjtjovskonstruktionen..

Arkitektonisk ombyggnad. Ett kategoriskt inslag «brezhnevka» det är en betydande belastning på de bärande väggarna, på grund av vilka det är omöjligt att inte bara riva väggen, utan också att överföra passagen och stansa en ny. Ombyggnaden är begränsad till rivning av icke-bärande väggar: anslutningen av köket och det angränsande rummet, enandet av badrummet. Huvudarbetet med arrangemanget «brezhnevka» faller på designers som visuellt delar utrymmet.

Brezhnevka interiör Ombyggnad av kök

«Ny» layout

Särdrag «ny» planlösningar är stora kök (8-9 kvm), liksom förstorade rum som ligger isolerade från varandra. Bland fördelarna finns ett separat badrum och en stor korridor. Det är inte ovanligt i hus med «ny» layouten på lägenheterna har en loggia som kan göras om och utrustas som en del av rummet.

Arkitektonisk ombyggnad. Eftersom en sådan layout inte behöver revideras fokuseras ombyggnadsalternativen uteslutande på studioprojekt. Genom att demontera väggarna mellan köksutrymmet, det angränsande rummet och korridoren kan du utrusta ett vardagsrum med en yta på 34 kvm. Det andra rummet förblir isolerat och ökar på grund av loggian.

Interiör för en ny layout

Om man ska göra ombyggnad i en ny byggnad?

Nya byggnader erbjuder unika lägenhetsdesigner, kännetecknade av genomtänkt ordning av rum och zoner. Primärmarknaden säljer sällan små lägenheter som behöver förbättras. I de allra flesta lägenheter i nya byggnader har en tillräcklig tillgång på kvadratmeter, närmare karaktären av studiolägenheter.

Ombyggnad utförs inte bara för att slutföra den befintliga lägenhetsplanen. Först och främst är ombyggnad arrangemanget av utrymmet med hänvisning till personliga krav på komfort. Om du vill ändra en lägenhet i en ny byggnad kan du använda alla ombyggnadsmetoder.

Interiör i en ny byggnad

Designtips

All konst, inklusive inredningen, börjar leva enbart tack vare detaljerna. En tvårumslägenhet är en utmärkt duk för att skapa en individuell inredning, med hänsyn till alla personliga preferenser. Designers rekommenderar att du använder praktiska bästa metoder som förenklar valet av stil, färg, uppdelning av en tvårumslägenhet i zoner och inredning i allmänhet.

Design i samma stil eller i olika?

Det finns exempel på design av två-rumslägenheter både i samma stil och i olika, till och med kontrasterande och inkongruösa stilar. Valet av en vanlig stil låter dig kombinera utrymme, skapa integritet och konsekvens. Om var och en av rummen är isolerade och anslutna med en korridor, liksom om det finns genomgångsrum, är en enkel stil det mest praktiska sättet att designa. Det är viktigt att notera att en enda stil inte innebär användning av samma färger och trender. En viss interiörstil har sina egna detaljer för olika lokaler – kök, vardagsrum eller sovrum.

För två-rumslägenheter med en semi-studio-layout, där kök, korridor och vardagsrum kombineras till ett utrymme och sovrummet förblir separat, är användningen av två interiörstilar relevant. För studion används moderna interiörer som betonar det stora och fria utrymmet; för sovrummet väljs mjuka, hemtrevliga stilar, vilket skapar mysighet och en bekväm atmosfär för avkoppling.

En inredning för en lägenhet

En stil för hela lägenheten.

Hur funktionell zonindelning tillämpas?

Tack vare funktionell zonindelning är det möjligt att utrusta både en liten tvårumslägenhet och en studio så bekvämt och praktiskt som möjligt. Funktionell zonindelning innebär det logiska arrangemanget av flera zoner i ett område.

Kök-matsal-vardagsrum. Det vanligaste zoneringsalternativet, där köket och vardagsrummet är anslutna, och ett avskuret område ligger på gränsen. I ett avlägset hörn, i förhållande till köket, kan ytterligare en zon placeras – ett kontor eller ett bibliotek.

Vardagsrum-studie. Vardagsrummet, inte anslutet till köket, kan enkelt kompletteras med en separat arbetsyta som fungerar som en arbetsplats. För en fullfjädrad design av denna typ av zonindelning är det bättre att installera en delningsskärm mellan de två zonerna..

Sovrum-studie. Sovrummet kan också framgångsrikt kombineras med ett kontor, förutsatt att sängen kan fällas eller tas bort i garderoben. Öppna dubbelsängar, som en stor möbel, upptar hela rummets utrymme och skapar en enhetlig atmosfär för relaxavdelningen. I det här fallet kan du utrusta ett litet arbetsområde eller separera kontoret med en skärm..

Vardagsrum-garderob och sovrum-garderob. Öppna och stängda garderober kompletterar alla interiörer och alla sittgrupper. Garderoben kan fungera som en garderob och placeras på baksidan av rummet, eller det kan vara en logisk uppdelning mellan separata områden i rummet..

Matsal i vardagsrummet Vardagsrumszonering

Hur man lyckas kombinera vardagsrum och sovrum?

För en studiolägenhet är det svåraste att kombinera ett vardagsrum och ett sovrum. Om sovrummet inte ligger i ett isolerat utrymme kan du skilja det från platsen för att ta emot gäster med hjälp av ett antal tekniker:

 • Vägglayout. Med hjälp av en väggmockup, som kan vara en skärm, gardin eller möbel, delas ett stort rum i två.
 • Podium. Rekreationsområdet (sovrummet) uppförs på en podium, vid vars fot det finns en reception.
 • Plats relativt fönstret. I bästa fall bör båda zonerna placeras på motsatt sida av fönstret för full belysning. Om detta inte är möjligt ligger vardagsrummet vid fönstret, och det mörka hörnet av rummet tilldelas sovrummet..
 • Golv, tak, väggar. Golvet, taket och väggarna måste utan tvekan dela upp utrymmet med olika texturer, material och färger..
 • Separat belysning. Belysning för varje zon bildas separat, för den slutliga separationen.

Sovrum i studion Zonirova i vardagsrummet och sovrummet Sovrum i vardagsrummet

Vilka färger är lämpliga för inredningen i en två-rumslägenhet?

Färger väljs enligt preferenser för interiören. Nästan varje stil har sina egna färgpaletter. Vid utrustning av en liten två-rumslägenhet ligger tyngdpunkten på att visuellt öka utrymmet. För detta används ljusa nyanser av alla färger, genomskinliga textilier, blanka ytor och speglar. För studion kan du använda mörka paletter, texturerat material, rikligt draperi och massiva möbler..

Coola paletter hjälper ljusa nyanser att öka utrymmet, men skapar ett alltför formellt och presentabelt utseende. När du intelligent kompletterar med etnisk inredning, varma och livfulla färger kan du lägga till mys i inredningen..

Interiör i ljusa färger Interiör i ljusa färger

De bästa inredningsstilarna för en tvårumslägenhet

Valet av inredningsstil är rent individuellt. Valet bör baseras på personlig preferens för estetik och komfort. Lokalens tekniska egenskaper, rymdens möjligheter, även om de är sekundära, bör fortfarande beaktas vid val av inredning.

Den moderna eran har personliga tendenser och föreslår att man använder stilar som betonar ledigt utrymme. Funktionalitet och enkelhet är kännetecknen för den nya generationen. Interiörer som utgör en sammansättning av stora färgfärger eller spel i mellantoner betonar stilens uttrycksfullhet och sofistikering. Av alla befintliga inredningsstilar rekommenderar designers att använda en av de sex mest populära idag..

1. Techno

Det är en ganska ung interiörstil och erbjuder användning av moderna material och den senaste tekniken i en fantastisk modernitetskomposition. Genom att ändra konceptet med bostadsyta, betonar technostilen material och belysning.

Techno stil nummer 1 Techno stil nummer 8 Techno stil nummer 7 Techno stil nummer 6 Techno stil nummer 5 Techno stil nummer 4 Techno -stil nr 3 Techno stil nummer 2 Färger

Ett exceptionellt mörkt färgschema som innehåller grått, tegelrött, vinrött och khaki. För bakgrunden, huvudfärgen, väljs en kall nyans, som nödvändigtvis balanseras av en varm trä- eller tegelfärg..

Material (redigera)

Huvudmaterialen är glas och metall. Det kan vara både funktionella föremål (möbler, hushållsapparater) och uteslutande dekorativa.

För taket används två klädningsalternativ: målning och spänningsstrukturer. Sträcktak utöver gipsskivor hjälper till att logiskt dela upp zoner och sprida belysning.

För väggar används gips och färg. I sällsynta fall kan PVC -paneler användas. Tapeter och andra texturerade ytor används inte för väggbeklädnad i technostil. En motvikt, en speciell accent, är en av väggarna eller golvet. Om tyngdpunkten ligger på väggen, bör den mötas med natursten eller tegel, ett alternativ med mörkt träpanel är möjligt.

Golvet spelar en speciell roll i kompositionen och kompletterar kalla bakgrundsfärger med varma färger. Laminerade, parkettskivor eller självutjämnande golv är lämpliga för golv. Laminat- och parkettskivor väljs i en naturlig färg, i kombination med väggarnas färg. Om en färg accent på varma nyanser gjordes på en av väggarna, är golvet kaklat med kalla industriella färger..

Möbler, tillbehör och inredning

Technomöbler ska matcha stämningen i interiören. Mycket funktionella möbler av ädelträ, metall och glas. Det är viktigt att möblerna har strikta former och inte kompletteras med yttre inredning..

Inredningsstilen är inte många, främst ny generation hushållsapparater. Och belysningsarmaturer. I sällsynta fall kan du använda vaser och textilier utan att gå utöver färgschemat i den skapade interiören..

Belysning

En grundläggande del av interiören, för med hjälp av belysning skapas volymen av mörka nyanser. Belysningsanordningar av metall och glas kan fungera som centralbelysning och ytterligare (lampor på piedestaler). Perimeterbelysning är obligatorisk. Arbetsområdet markeras med strålkastare. Individuella dekorelement belyses med LED -remsor. Ljuset kan vara antingen kallt eller varmt. Dekorativ belysning görs bäst med färgat ljus..

Techno interiör stil

Techno sovrum.

2. Minimalism

Interiörens strikta och extremt lakoniska stil skapar ett oklanderligt utrymme, där det inte finns något överflödigt. Harmoni mellan funktionalitet, användbarhet och färg. Logiskt nära den japanska stilen använder minimalismen objekt med en tydlig funktionell uppgift..

Minimalism nummer 8 Minimalism # 7 Minimalism nummer 6 Minimalism # 5 Minimalism nummer 4 Minimalism # 3 Minimalism # 2 Minimalism # 1

Färger

Färgschemat använder rena nyanser av svart eller grått, vitt och rött. Vitt fungerar som bakgrundsfärg, svart eller grått är en kompletterande kontrastfärg. I den klassiska versionen är alla kompletterande detaljer begränsade till en ljus röd färg; för ljus utförande kan grå eller blå användas. Inget spel av nyanser och öppna färger. Färg accentuerar linjer och former som ett verktyg snarare än en dekorativ metod.

Material (redigera)

Alla material, utan textur i huvudseriens färg, kan användas för motstående ytor. Huvuduppgiften när man väljer material är att inte störa tomten. Väggar kan klädas med gips, färg eller PVC -paneler. Från tapetbeläggningar är endast flytande tapeter lämpliga. För taket används gipsskivor och spänningsstrukturer för att dölja belysningsarmaturerna och uppnå en tydlig geometri av hela interiören som helhet. Målning används sällan och bara om det inte är möjligt att installera ett sträcktak. Golvet är kaklat med en parkettbräda eller en fin högmatta. Parkett kan ha valfri färg från den ljusaste träskuggan till mörkbrun. Mattan ska väljas monokromatisk, utan mönster och grov hög..

Möbler, tillbehör och inredning

Möbler av strikta former bör betona huvudidén med stilen. Varje möbel dominerar interiören och spelar en speciell dekorativ roll. Det är absolut nödvändigt att möblerna matchar det valda färgschemat och har enkla horisontella och vertikala linjer..

Tillbehör och inredning för minimalism är sällsynta. Kompositionen är inte baserad på tillägg, utan på färgens harmoni. Därför kan belysningsanordningar och obligatoriska hushållsartiklar fungera som inredning. Alla dekorativa element, särskilt vaser och kannor, måste vara gjorda av transparent glas. Interiören kan kompletteras med färska blommor.

Belysning

För att ge liv och harmoni till interiören används dold belysning längs omkretsen, och var och en av de enskilda zonerna belyses med ytterligare belysningsarmaturer. Armaturdesign ska vara praktisk och enkel.

. Inredning stil minimalism

Minimalistisk studio.

3. Hi-tech

En komplex kompositionsstil i interiören, med betoning på material och färger. Genom linjernas konstruktion ligger högteknologi nära minimalism och utmärks av tydliga horisontella och vertikala former. Särskild uppmärksamhet åt den funktionella delen av utrymmet: trappor, rörliga element, moderna möbler. Inredningen är extremt försenad, och användningen av ljusa färger och plastnyanser är en måste-ha del av interiören..

Hi-tech nummer 1 Hi-tech nummer 2 Hi-tech nummer 3 Hi-tech nummer 4 Hi-tech nummer 5 Hi-tech nummer 6 Hi-tech nummer 7 Hi-tech nummer 8 Färger

Kompletterande färger kan accentueras med en subtil bakgrundsfärg: vit och ljusgrå. Komplementfärgen fungerar inte som grund för kompositionen, utan stöder den bara. Mörkad, «komprimerad» bakgrundsfärgens nyans används som en kontrast för att markera vissa delar av interiören. Det är inte ovanligt att metallens färg framstår som en extra färg. Den tredje färgen stänger kompositionen, mättad, ljus: gul, röd, blå, ljusgrön.

Material (redigera)

Högteknologi kräver atmosfären i den moderna åldern av högteknologi, så materialen är extremt moderna. För väggarna används färgning eller flytande tapeter. Eftersom väggarna skapar en bakgrund bör de inte förråda någon speciell konsistens. Med hjälp av gipsskivkonstruktioner kan du göra hyllor infällda i väggarna eller utföras bortom vägglinjen. Ett sträcktak med en blank yta passar logiskt in i det övergripande interiören. Tak i gipsskivor och färgning kan användas, men i detta fall är det extremt viktigt att uppnå enhetlighet. Granit och självutjämnande golv är de bästa alternativen för denna stil. Dessa material är dock svåra att applicera för bostadslokaler, så parkett bör vara att föredra. Trä ingår inte i listan över nödvändiga material, men det kompletterar enkelt interiören.

Möbler, tillbehör och inredning

Stilmöblerna är strikta, var och en av möbelelementen måste ha geometriska former. Ett särdrag hos högteknologiska möbler är tillverkningsmaterialen: plast, glas och metall. Dekorerar uteslutande genom textilier och tillbehör. Geometriska mattor, klassiska eller romerska persienner. Ytterligare accenter utförs uteslutande med hjälp av verkliga delar av vardagen: klockor, armaturer, vaser, hushållsapparater. I sällsynta fall kan öppna hyllor med böcker och levande växter användas..

Belysning

Central belysning sker med medelstora armaturer av metall eller plast. Ytterligare belysning tillhandahålls av dolda takstrålkastare. Individuell belysning av enskilda zoner kan utföras i någon av de befintliga variationerna: golvlampor, lampor, bordslampor, det viktigaste är inte design, utan stilisering. Belysningsarmaturens stil ska vara extremt futuristisk.

Högteknologisk interiörstil Högteknologiskt sovrum

4. Art Deco

Art Deco -styling syftar till att skapa ett sofistikerat och modernt utrymme. Den bohemiska stilen använder kontrasterande färgscheman för att skapa graciösa linjer. När det gäller presentation är Art Deco nära klassiska stilar, samtidigt som traditionen kombineras med modernitet.

Art Deco №1 Art Deco №2 Art Deco №3 Art Deco №4 Art Deco №5 Art Deco №6 Art Deco №7 Art Deco №8 Färger

Stilfärgslösningar ger utrymme för kreativitet. Bakgrundsfärgen kan vara rubinröd, safir, smaragd, lila. För rekreationsområdet kan du vitna bakgrundsfärgen och göra den nära pastell. Ytterligare färger av guld, metalliskt, blått och svart kan både kvitta bakgrunden och fungera som en ljus kontrast. Tekniken för en ljuspunkt används ofta, som utförs på bekostnad av en av väggarna eller en stor möbel. Färgen väljs utifrån det övergripande intervallet. I den moderna tolkningen av stilistik kan två färger öppet dominera – vitt och svart. Vit (mjölkaktig, elfenben, sand) färg ger interiören en antik subtilitet och svart fokuserar uppmärksamheten på huvudobjekten i interiören.

Material (redigera)

Gips-, målnings- och tapetbeläggningar av alla slag kan användas för väggbeklädnad. Mönstrad tapet används sällan för helbeklädnad och används oftare som accent. Plast- och träpaneler används inte för väggbeklädnad. Till golvet kan du använda parkett, laminat, keramiska beläggningar, självutjämnande golv och till och med matta. Det enda material som inte används för golv är linoleum. Taket kan målas eller tapetseras. Moderna beklädnadsmetoder – stretch och tak i flera plan används också framgångsrikt i art deco -stil.

Möbler, tillbehör och inredning

Traditionella möbler, dimensionella och snidade i massivt trä, kommer att komplettera interiören i art deco -stil. Alla klassiska tomter i inredning kommer att vara ekologiska. Fokuserat på kvalitet och sofistikering av möbeldesigner. Inredningen är i all sin överflöd: antika och kromfigurer, stora golvvaser, bronsljusstakar, skulpturer och speglar i stora ramar. Inredningen är baserad på den klassiska idén om inredningen. Textilier används ofta som klädsel för möbler, i form av mattor, gardiner, lampskärmar och individuella tillbehör.

Belysning

Huvudbelysningen tillhandahålls av en stor elegant ljuskrona med kristallklädsel. Ytterligare belysning tillhandahålls med vägglampor installerade i ögonhöjd. Vägglampornas stil ska matcha ljuskronans stil.

Art deco interiörstil

Art Deco interiör.

5. Romantik

En av de populära stilarna för design av en två-rumslägenhet föreslår att man använder halvtoner och sensuell belysning. Mjuk, lätt romantik kommer visuellt att förstora utrymmet, samtidigt som man använder klassiska dekorationstekniker.

Romantik # 2 Romantik nr 3 Romantik nr 4 Romantik №5 Romantik nr 6 Romantik nr 7 Romantik №8 Färger

Begreppet kontrast elimineras helt. Mjuka, ljusare nyanser kombineras i standardvågar, utan att markera enskilda interiörelement med färg. För bakgrunden använder de valnöt, mjölk, sand, beige eller violett. Det efterföljande färgschemat är baserat på minskande och ökande färgintensitet. För att framhäva ett separat funktionsområde utmärker det sig med mörkare nyanser av bakgrundsfärgen. Du kan passa stora möbelobjekt med en vitad färg. Monokrom, där gradering av nyanser utgör hela kompositionen, kan tas som grund. Men till skillnad från monokroma inredningsstilar använder romantiken bara känsliga naturliga färger..

Material (redigera)

Det bästa av väggbeklädnadsalternativen kombineras. Genom att markera en av väggens delar kan du logiskt dela upp utrymmet. För allmän beklädnad används målning, och för individuella dekorativa element i interiören används tapeter eller träpaneler. Av alla befintliga material är endast ljust trä eller granit lämpliga för golv. Mattan kan endast användas som golvbeläggning för rekreationsområdet.

Taket spelar en speciell roll i romantikens handling. Eftersom denna typ av interiör är direkt relaterad till klassiska stilar, där taket är aktivt dekorerat, är taket klätt i två steg. Det första steget är färgning. Moderna tolkningar av stilen föreslår användning av tak i flera nivåer, målade i en färg. Det andra steget är att dekorera med stuckaturer och taksocklar.

Möbler, tillbehör och inredning

Traditionella klassiska möbler i exceptionellt ljusa färger, med djup dekoration och ett överflöd av textilelement. Färgen på möblerna är oerhört viktig eftersom den kompletterar det övergripande färgschemat. Dekorativa tillbehör livar upp interiören. Målade tallrikar, transparenta och genomskinliga vaser med vildblommor, målningar och collage med foton, textilelement (kuddar, rullar, mattor) används som tillägg.

Belysning

Stilens färglösningar bör betonas med mjuk diffus belysning. En stor ljuskrona med floristiska former och genomskinliga nyanser visas i form av central belysning. Ytterligare belysning kan tillhandahållas av en vävt golvlampa och vägglampor. Stilen för ytterligare belysningsenheter ligger nära klassikerna.

Inredning stil romantik Vardagsrum i stil med romantik

6. Loft

Ett modernt tillvägagångssätt för bostadsutrymme föreslår att bli av med zonindelning med hjälp av skiljeväggar och helt öppna hela tillgängligt utrymme och dela upp det i separata funktionszoner inom ett interiör. Eftersom loftet placerar rummet som ett övergivet rum som bebos av en kreativ person, är skarpa kontraster mellan vintage och modernitet relevanta..

Loft i lägenhet nr 1 Loft i lägenhet nr 2 Loft i lägenhet nr 3 Loft i lägenhet nr 4 Loft i lägenhet nr 5 Loft i lägenhet 6 Loft i lägenhet nr 7 Loft i lägenhet nr 8 Färger

Industriella färger – grå, vit, metallisk, bestående av kalla nyanser spelar huvudbakgrundsrollen. Tillägget kan vara mättade nyanser av bakgrundsfärgen, samt bruna, röda och svarta. Huvudfärgselementet är möbler, med hjälp av vilka funktionella zoner delas upp och kompositionen som helhet är klar. Både prickig plast och intensiva starka färger kan användas.

Material (redigera)

Väggarna ska ge ut byggnadens historia, skapa utseende av gamla, många års dekoration. Den vanligaste metoden är tegel, som kan beläggas med ett lager färg eller lämnas ofodrad. Strukturerade typer av gips och vintage tapeter är också tillämpliga. Taket är klätt med en krusiduller. Du kan komplettera takplanet med metall- eller träbjälkar. Huvudrollen för taket spelas av belysningsarmaturer. Golvet bör också passa in i den allmänna idén, därför står det inför de mest slitstarka materialen: parkett eller naiva golv. Det är möjligt att lämna betongbeläggningen utan beklädnad, men det är inte alltid praktiskt.

Möbler, tillbehör och inredning

Det handlar inte bara om inredning, utan också om zonindelning med möbler. Stilen kan vara både klassisk och modern, beroende på allmänna preferenser. Klassiska möbler skapar ett bohemiskt utseende, moderna möbler betonar exklusivitet och estetik. Möbelstilen kan kombineras och kombinerar modernitetens nyckfulla former med klassiska massiva element..

Tillägg och inredning kan vara oförutsägbar eftersom loftet försöker återspegla ägarens intressen och konstnärliga smak. Målningar, graffiti, olika vintageartiklar, tallrikar, levande växter kommer att göra. Böcker och figurer kan inte placeras på hyllor, utan på en fönsterbräda eller på golvet, vilket skapar ett kreativt rör.

Belysning

Kall belysning kommer att komplettera den inre bilden. Stora parade ljuskronor och strålkastare längs hela omkretsen kommer att skapa rumsliga kompositioner. Vägglampor och lampor används inte, de kan ersättas med golvlampor. Belysning stil är enkel men modern.

Loft interiör stil Loftstil matsal