Design av en liten lägenhet i Peking

Om rummen i din lägenhet inte kan skryta med ett stort fyrkantigt område, om du behöver placera två eller flera funktionella zoner i ett rum och samtidigt vill bevara känslan av rymlighet och frihet, då designprojektet för ett Beijing lägenheten kan vara användbar för dig. I medelstora rum lyckades formgivarna, tillsammans med ägarna till lägenheterna, placera inte bara alla nödvändiga möbler, utan också begränsa sig i inredningen, samtidigt som lättheten och fräschheten i hembilden upprätthölls. Tänk på exemplet med två rum – ett vardagsrum och ett sovrum, hur de gjorde det. Vardagsrummet är indelat i två funktionella områden – en sittgrupp och en matsal. Låt oss först överväga segmentet rekreation med stoppade möbler och en videozon.

Vardagsrumsinredning

Tack vare den snövit finishen, högt i tak och ett stort panoramafönster verkar även ett blygsamt rum vara rymligt. Uppenbarligen, mot bakgrunden av vita väggar, kommer möbler av vilken färg som helst att se fördelaktiga ut, men formgivarna bestämde sig för att inte riskera det och använda uteslutande naturliga nyanser när de väljer bitar av stoppade och skåpmöbler. Modulär soffa med ljus klädsel – kan inte bara rymma flera personer framför TV: n eller för en konversation, utan blir också en sovplats för gäster som övernattar.

Snövit dekoration av rummet

Inte bara den snövit dekorationen av taket och väggarna bidrar till visuell expansion av utrymmet, stora speglar nästan från hyllan till taket tvättar visuellt bort rummets gränser. Golvets ljusa klädsel och gyllene nyanser i möbler och belysningsarmaturer passar perfekt in i rummets ljuspalett, vilket ger interiören lite chic.

Beige och gyllene nyanser på en vit bakgrund

En ovillkorlig dekoration av detta område är en antik handgjord garderob med spetssniderier. Orientaliska motiv syns i utformningen av vintage lagringssystemet, som också är relevanta i den moderna interiören i hemmet..

Antikt snidat skåp

En kompakt matgrupp ligger bara ett steg bort från vardagsrummet, som har blivit grunden för matsegmentet. Lätt rundbord med skiva tillverkad «marmorerad» och stolar av transparent plast skapade en otroligt lätt, lätt, nästan viktlös ensemble.

Matplats

Lägenheten i Peking har många förvaringssystem, varav några är inbyggda garderober som tar upp golv till tak. Så matplatsen ligger mot bakgrunden av ett skåp med ljusgrå fasader. Detta lagringssystem, förutom sin huvudfunktion, är ett rymdzonelement..

Matsal interiör

Bilden av matsegmentet kompletteras av en elegant ljuskrona med en förgylld ram och snövita nyanser. Uppenbarligen kräver olika funktionsområden sin egen ljuskälla. Och även om ljuskronorna i vardagsrummet och matsalen är olika i design, är de anslutna med ett identiskt materialval för strukturens bas, vilket leder till skapandet av en enda, harmonisk bild av hela rummet..

Ljus inredning

Lägenheterna i Peking har en del väggdekor, även om väggarnas snövit ton fungerar som den mest idealiska bakgrunden för konstverk. Men de små målningarna som ligger på väggarna i en lägenhet i Peking ser väldigt imponerande ut, lockar ögonen.

Original ljuskrona

Därefter går vi vidare till sovrummet av en blygsam storlek. Uppenbarligen, för ett rum med ett så litet område, var den snövit väggdekorationen och valet av en ljuspalett för utförandet av möblerna ett av få designalternativ. Rummets bredd gör det inte möjligt att placera sängen med åtkomst runt omkretsen, så foten vilar mot systemet med inbyggda garderober.

Sovrum interiör

Inte varje stadslägenhet har möjlighet att organisera ett omklädningsrum i ett separat, om än litet rum. De flesta ägare till standardlägenheter måste utrusta alla förvaringssystem för kläder, skor och tillbehör direkt i sovrummet. Det enda man kan göra för «lättnad» ett monumentalt utseende av förvaringssystem som ligger från tak till golv är tillräckligt – välj ett ljust färgschema för utförande av fasader.

Snövit dekoration av sovrummet

I andra änden av rummet finns ytterligare ett förvaringssystem med en unik, oändlig design. En mörk garderobskåp av liten storlek är ganska kapabel att bli centrum för ett rum och uppmärksamma sig själv även från den centrala möbeln i sovrummet – sängen.

Mörka accenter

Som ni vet finns det aldrig många lagringssystem. Förmodligen var detta principen som ägarna till lägenheten i Peking leddes av när de dekorerade sin bostad. De som ärvde en sådan sällsynthet eller lyckades hitta den i en antikaffär kommer inte att ge upp möjligheten att visa upp en unik möbel, inte ens i en helt modern inredning..

Antik garderob

Ovanlig inredning med orientaliska motiv pryder garderobens framsida. Metallristningar ser lyxiga ut, särskilt mot en mörk bakgrund.

Original skåpdekor

Bilden av ett ljust sovrum med mörka accenter kompletteras av en lyxig ljuskrona med tre nivåer av dekorativa glaselement. Den mörka färgen på hängande lampfot matchar färgpaletten i det antika skåpet.

Lyxig ljuskrona

Grå fasader på lagringssystem