Decoupage i badrummet

Översatt från franska betyder decoupage «skära», men denna inredningsteknik uppträdde i Kina, den användes för att måla på möbler. Idag blir decoupage mer och mer populärt, även om denna teknik praktiskt taget är en variant av collage. Decoupage är limning av utklipp, prydnader från treskiktservetter på föremål och andra ytor som du vill uppdatera eller ge dem ett exklusivt utseende..

Badrumsrenovering

Decoupage i badrummet Decoupage i badrumsinredningen Decoupage på badrumsväggen DIY badrum decoupage Decoupageplattor i badrummet Decoupage badrumsmöbler Decoupage i badrummet foto Decoupage idéer Decoupagefat i badrummet Decoupage i badrummet idéer Tvålrätts decoupage Hur man dekorerar ett badrum med decoupage

Ett badrum på morgonen bör ingjuta glädje och major hos oss, och på kvällen ska det slappna av och ge en bekväm känsla av avkoppling. Det är mycket viktigt att badrumsinredningen inte är irriterande och, om detta händer, då «att skylla på» kakel: trött på ritningen eller är den bara gammal. Och om reparationen ännu inte är planerad, är decoupage den bästa lösningen. På bara några timmar kan du förvandla ditt badkar till ett konstverk, ett riktigt paradis i din lägenhet. Särskilt intressant är blomsterarrangemang i form av en panel..

Förberedande arbete för decoupage på kakel

Först och främst måste du välja ett decoupagemotiv. Det ska matcha eller kontrastera med färgen på kaklet och passa ihop. Det är lämpligt att rita en skiss på papper. För dekoration är tre-lager servetter lämpliga, som kan köpas i en vanlig stormarknad, vanligtvis i ett paket med 50 bitar. Du behöver decoupagelim och decoupagelack, de säljs i specialaffärer och är dyra. Ett utmärkt substitut för dessa material är PVA -lim och akryllack, som är billigare och finns i alla järnaffärer. Dessutom behöver du en skarp sax, manikyr, penslar och en decoupagekontur är möjliga. Till en kostnad kommer det att vara cirka 150 hryvnian (400-450 rubel).

Applikationsteknik

Cracked and Shabby Chic Aging Effect Style "Retro"

Först förbereder vi ytan: avfett med alkohol eller fönsterputs och torka. Därefter skär vi ut ritningen på servetten och tar bort de nedre två lagren, det är lättare att klippa ut det tills servetten separeras. Sedan limer vi ritningen. Det finns två alternativ:

Sedan lägger vi lim på framsidan och fördelar det i en cirkulär rörelse på fragmentets yta. Detta är den mest grundliga delen av jobbet, eftersom servetten blir våt och kan riva. För att förhindra att detta händer kan du strö över hårspray före arbetet. Efter fullständig torkning, applicera akryllack i två lager. Om du vill ge designen en naturlig gulhet, använd en yachtlack. Varje lager måste torka, annars kommer lacken att spricka. Med en decoupagekontur ansluter vi ritningen till ytan.

Hur man slår ihop en servett från bakgrunden?

Överväg detaljerade instruktioner med exemplet på en tvålform

 • Börja

  Här är vad vi behöver få till slut!

 • Vi tar det framtida tillbehöret

  Vi tar en tvålform eller någon annan maträtt

 • Vi rengör och avfettar

  Vi tar bort alla etiketter, avfettar och rengör med sandpapper för bättre vidhäftning. Därefter samlar vi upp vatten i behållaren, detta skyddar det från att sjunka.

 • Grundning

  Det är dags för primern. Du kan använda byggande akrylfärg, som ett mer ekonomiskt alternativ, eller konstakryl. Det är nödvändigt att applicera två lager primer.

 • Vi passerar med ett sandpapper

  Efter att jorden har torkat är det nödvändigt att gå med noll sandpapper för att få en jämnare yta.

 • Limma servetten

  Skär sedan ut det du gillar från servetten. I vårt fall var servetten väldigt tunn, så jag var tvungen att limma den genom filen. Vi lägger den färgstarka sidan på filen och använder en fläktborste, häll långsamt vatten, jämn servetten.

 • Ta bort onödigt

  Överskott av vatten kan tömmas, servetten faller inte av, den håller tätt.

 • Tryck

  Nu fäster vi servetten på det nödvändiga objektet och trycker på och tar bort filen väl.

 • Täck med lim

  Nu måste du späda PVA -limet i vatten (1: 2) så att det glider och täcker produkten (du kan använda en fläktborste eller fingret, eftersom det är bekvämare för dig).

 • Vi går igenom sandpappret igen

  Slipa igen. Nu, med hjälp av akrylguldfärg, går vi igenom de platser där vi ska göra craquelure.

 • Applicera craquelure -kompositionen

  Efter att färgen har torkat applicerar vi en enkomponents komposition av craquelure (i vårt fall är detta «Decola») och vänta minst 2 timmar.

 • Vi skapar "sprickor

  Platser med craquelure -lack är täckta med akrylfärg. Sprickor visas omedelbart under borsten.

 • Finputsning"

  I slutet av kanten kan förgyllas. Vi täcker med aerosollack i flera lager.

 • Redo!

  Här är vad vi fick

 • Lämplig plats

  Så här ser vårt tillbehör ut i interiören.!

FöregåendeNästa123456789101112131415

På så sätt kan du dekorera badrumsskåp, hyllor och till och med «tänkares plats». Decoupage -tekniken börjar bara komma på mode, så du måste lyckas göra interiören i din lägenhet ovanlig för att förvåna alla dina vänner.