Chaletstil – enkelhet i varje detalj

Den samtidiga storheten och enkelheten i Chalet -stilen kan förvåna alla skönhetskännare, även om det anses vara lantligt på grund av dess oförskämda skönhet, sofistik och adel i en sådan design ibland förvånar och leder till en estetisk trans. Det är därför som människor allt oftare föredrar interiören i sitt hem i denna riktning..

Interiör i chaletstil Sovrum i chaletstil Hus i chaletstil

1. En liten historia av Chalet -stilen

Chaletstil har sitt ursprung i sydöstra provinsen Frankrike – Savoyen, som gränsar till Schweiz och Italien. Det var där som han i århundraden absorberade den rikaste historien om alpina bergen och unika lokala traditioner. Ursprungligen i Schweiz, ordet «chalet» kallades ett hus på landet som uteslutande var tillverkat av naturmaterial. Alpstugan har alltid ansetts vara en pålitlig struktur av sten och trä, som kunde skydda hela familjen från det värsta vädret. Stenen användes som regel för grunden och första våningen, och vinden byggdes av trä, som med åren fick sin speciella charm från påverkan av den yttre miljön. Sådana byggnader var maximalt motiverade för det lokala klimatet. Husets stenbas stod inte bara stadigt på den ojämna terrängen, utan skyddade också bostaden framgångsrikt från stark vind, regn och snö.

Under de senaste decennierna har populariteten för sådana byggnader ökat så mycket att de kan hittas i städer, i de omgivande byarna och vid kusterna. Och vissa finsmakare försöker till och med ordna inredningen i lägenheterna i Chalet -stil, med beaktande av alla dess regler och funktioner..

Vackert trä sovrum Chalet stil vardagsrum Rum i chaletstil Husinredning i chaletstil

Det var ursprunget till denna stil som säkrade för honom föreningen med ett mysigt och varmt alpbyhus, där allt är mättat med enkelhet och varje detalj i interiören är så genomtänkt att det är i ett sådant rum att det verkar som om han var med i någon saga. Huvuddragen i denna stil är att endast naturmaterial används för att dekorera hemmet. Och det finns inget överflödigt i inställningen, allt är så enkelt och funktionellt som möjligt.

Chalet rum Badrum i chaletstil

2. Inredning i chaletstil

För att uppnå önskad effekt bearbetas trä för att avsluta lokalerna på ett speciellt sätt, vilket ger den den nödvändiga färgen på ett visst slitage. Som regel är golvet och taket av trä, vilket nödvändigtvis måste vara med inre balkar som grovt sticker ut i rummet. Väggarna är putsade och vitmålade. I vissa fall sys alla ytor med trä, vilket gör rummet mer bekvämt..

Badrum i chaletstil Vindsvåning i chaletstil

3. Det inre av stugan i detalj

Ett oumbärligt attribut för ett rum i chaletstil är en öppen spis; dess dekoration måste också bemötas med allt ansvar så att det inte sticker ut från den övergripande bilden. Ett idealiskt alternativ för honom är en konstgjord sten, vald för att matcha färgen på träet som används i väggdekorationen. Speciella tändningstillbehör av mörk metall och skinn passar perfekt bredvid spisen.

Vardagsrum i ett privat hus i chaletstil Vardagsrum i ett privat hus i chaletstil Vardagsrum i ett privat hus i chaletstil

På väggarna måste det finnas flera enorma målningar som visar naturen eller djuren, och olika gosedjur och hängande vapen kommer också att ge en speciell atmosfär.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av möbler och textilier. Material som läder, päls, grov ull och linne är idealiska. En stor skinnsoffa med pälskuddar och en ullfilt, linnegardiner med läderkrokar, en lång högmatta – alla dessa detaljer kommer harmoniskt att passa in i den övergripande atmosfären. Ett bord och stolar av trä och korgmöbler kommer också att passa bra i stil med Chalet..

Belysning i chaletstil bör vara så enkel som möjligt och ibland även intim. I inget fall ska du välja nymodiga ljuskronor och lampor, annars kommer de helt enkelt att släppa ut ur rummets huvudstämning. Antika ljuskronor som imiterar levande ljus kommer att vara en utmärkt lösning, strålkastare och golvlampor med lampskärmar gjorda i naturligt tyg kommer också att vara lämpliga..

Sovrum i ett hus i chaletstil Sovrum i ett hus i chaletstil Sovrum i ett hus i chaletstil Sovrum i ett hus i chaletstil

4. Färglösning för Chalet -stil

Bruna, växtbaserade, vinröda och röda färger och nyanser är karakteristiska för denna stil. Naturliga naturtoner bör användas som de viktigaste, endast ibland kan färgglada accenter läggas till inredningen, men detta måste göras med största försiktighet för att inte störa stilens allmänna atmosfär.

Vacker inredning i ett hus i chaletstil Chalet sovrum design Chalet sovrum design Vardagsrum i ett privat hus i chaletstil

5. Hur man hanterar hushållsapparater?

Stilens sofistikering ligger i det faktum att den för antikens anda in i rummet, men med tanke på att det inte är omöjligt att överge sina hjärnbarn i våra tekniska framsteg, är det helt enkelt orealistiskt. Var därför försiktig med att använda hushållsapparater för att inte förstöra utsikten, till exempel med en vit tvättmaskin i köket. För att förhindra att det blir en ljuspunkt är det bäst att installera det i ett golvstående köksskåp med en dörr. Detsamma gäller kylskåpet, helst om det inte är vitt, utan stålfärgat. Sådana kompromisslösningar kan hittas för varje enhet som behövs i en modern människas dagliga liv..

Kök i chaletstil Köksdesign i chaletstil

Chaletstil passar de människor som värdesätter enkelhet, originalitet och naturlighet i sakerna omkring dem. Det är denna heminredning som kommer att uppskattas av romantiker och kreativa personligheter..