Brunt vardagsrum: hundra idéer om adel och elegans i inredningen

Hur man inreder ett elegant vardagsrum? De bruna är dämpade och naturliga, vilket skapar en trevlig stämning som uppmuntrar till avkoppling i vardagsrummet. Arrangemang av hallen i bruna toner kan planeras både i en klassiker och i en modern version..

Vardagsrumsinredning: brun i olika nyanser

Ett stort urval av olika nyanser av brunt gör att du kan använda flera av dess färger i vardagsrummets design. Brun är en varm färg som bär en enorm dos positiv energi och många arrangemangsmöjligheter. Det kan appliceras i en romantisk, modern, konstnärlig, pastell eller energisk stil. Arrangemanget av vardagsrummet i brons beror på storleken och rymligheten i rummet i rummet som du har. Det bruna rummet är en bra idé för en lugn och mysig inredning. Tänk på några idéer för vardagsinspiration med bruna väggar, tillbehör eller möbler..

Vardagsrum i bruna toner – eleganta designalternativ

Att dekorera ett vardagsrum i brunt ger dig många möjligheter – främst för att färgen på väggar, möbler eller golv är i perfekt harmoni med andra färger. Varma chokladtoner, röda, beige toner i kombination med nyanser av vitt eller grått är bra idéer för ett elegant vardagsrum. Brun är färgen på jorden, träden och därför helt naturlig.

Bruna vardagsrum: foto i kombination med andra färger

När du gör en färgpalett i ett vardagsrumsarrangemang måste du veta att brunt passar bra till pasteller och beige nyanser. Brunt i kombination med vitt skapar den perfekta duon som ger karaktär till inredningen. Beige i kombination med brons kommer att värma rummet, så vardagsrummet får en mysig atmosfär. I ett elegant vardagsrum harmoniserar brunt också bra med guld- och silverdetaljer..

Brunt behöver inte bara kombineras i ett lugnt färgschema. Ett annat, mer vågat förslag på ett sådant vardagsrum är ljusa och mättade färger. Brun i vardagsrumsdesignen kommer att fungera med mörk lila, pastellrosa, blekgul och röd. Varje färg ger en annan effekt, eftersom allt beror på motsvarande färgkombination..

Beige och brunt vardagsrum är en hit de senaste åren

Det brunbeige vardagsrummet ser attraktivt och mysigt ut. Snygga vägg- och takdesigner, i kombination med en luddig matta och accentfärgade hemtillbehör, kompletterar utseendet på ett modernt men bekvämt vardagsrum. Låt dig inspireras av designexempel, kanske hittar du en som du gillar. Beige och brunt passar bra till varandra. Men för att vardagsrummet ska bli riktigt snyggt måste du följa de grundläggande principerna:

  • välj en mörkbrun nyans som accent;
  • låt ljuset skapa den perfekta bakgrunden.

En skinnsoffa, soffbord eller mörkbrunt hyllsystem ger rummet extra charm. Kombinera rik färg med lurviga lapptäcken i beige och brunt för en mer karaktär.

För att göra ett brunt och beige vardagsrum mer rymligt, hjälper några enkla knep. Du kan:

  • ordna mörkbruna möbler i hörnen;
  • välj ett golv i en neutral ljus färg;
  • måla väggarna vita;
  • ordna möbler i mitten av rummet.

Detta skapar en optisk illusion och får rummet att se större ut..

Varma gräddtoner och lysande vitt gör rummet särskilt inbjudande i detta färgspel. Ett brunt och beige vardagsrum ser harmoniskt ut om det finns vita och gröna element i designen. En grön soffa eller kanske en annan accentfärg i rummet förbättrar brunets naturlighet ytterligare. Kombinationen med mjukblå ser lika attraktiv ut. Om du kombinerar sandens färger med ljusa blues och gröna ser vardagsrummet mer luftigt ut. Om du vill skapa en mysig men mystisk atmosfär i ditt hem, är det bra att kombinera brunt med bärtoner..

Vardagsrum i olika stilar i bruna färger

Brons i ett modernt vardagsrum är en minimalistisk glamourstil. Denna inredning låter dig inreda ett elegant vardagsrum. De dominerande färgerna är svart, vitt och brunt. Med ett ljust golv och en mörk soffa passar en brun matta och andra tillbehör bra ihop. Vardagsrum med mörkbrun soffa går in i ljus matta.

Arrangemanget av det bruna vardagsrummet kommer också att se bra ut i ekostil. Rotting- och trämöbler, mot bakgrunden av bruna väggar, kommer att se väldigt naturliga ut. Bronshallen är en naturlig bas för dekorativa element. Ekobrunt ser bra ut i kombination med grönt. Grönt kan dominera väggar, medan möbler och tillbehör kan vara beige och bruna eller motsatsen..

Arrangemanget av vardagsrummet i bruna och beige toner är en interiör i romantisk provensalsk stil. Ljusa, dämpade färger expanderar optiskt interiören. Den provensalska atmosfären i det bruna vardagsrummet uppnås med ljusa möbler och stiliserade tillbehör. Ljusbrun kan dominera sittgruppen, det kan vara ett vitt bord, liksom mjuka, bruna fåtöljer och soffor.

Brunt golv i vardagsrummet

Vardagsrum med trägolv har en omisskännlig karisma och är otroligt attraktiva. Beroende på rummets storlek är det lämpligt att noggrant välja finisherna i bruna toner. Valnöt, wenge eller rökt ek är lämpliga golv för ljusa rum. Som med alla färger är det lämpligt att kontrollera lämplig brun nyans i både dagsljus och artificiellt ljus. Till exempel blir brun i färgen på espresso under konstgjord belysning en rödaktig nyans, så det kommer inte att vara för varje smak.

Om du använder färggradienter i dina mönster kan du också göra atmosfären mer dynamisk genom att använda olika material. Bordets trä, som fängslar med en mörkbrun och ljusare karamellskugga, matchar soffan och stolarnas sandfärg. Mörkbrun i ett vardagsrum kan också ha en annan effekt genom tvetydiga texturer. Målad, lackerad, blank eller matt, den bruna ytan ger variation. Se själv genom att läsa det presenterade fotogalleriet.