Bourgogne vardagsrum: anteckningar om aristokrati och lyx i elegant inredning

Burgund är en stark och elegant färg. Denna färg i inredningen kräver mycket uppmärksamhet och omsorg, och i gengäld lönar det sig med en utmärkt dekorativ effekt. Ta reda på vad du ska kombinera vinröd färg med i vardagsrummet och vilken inredningsstil är bäst för?

Bourgogne vardagsrum: en egenskap hos en snygg färg

Den vinröda färgen i interiören är omedelbart slående. Denna färg välkomnar inte särskilt kontrast, så det ser bättre ut i ett företag med liknande nyanser av rött, brunt eller lila. Men som tur är är det inte de enda färgtipsen med burgundy. Det finns mycket fler möjligheter, särskilt eftersom den här säsongen är vinröd en av de mest fashionabla färgerna i interiören..

Bourgogne definieras oftast som rött med en touch av brunt. Det förväxlas ibland till exempel med den karakteristiska lila. Det är en krävande, mycket stark och uttrycksfull färg, varför det anses vara svårt i inredning och fashionabla styliseringar. Men skicklig användning garanterar smak och elegant effekt. Det är viktigt att notera att vinrött gillar sällskapet med flera ädla färger som djärvt har kommit in i vardagsrummen den här säsongen..

Burgund i vardagsrummet: vad ska man kombinera med?

De känsliga pastellerna som har dominerat inomhusmiljöer de senaste säsongerna kan verka avslappnade och imponerande. Idag är många glada över den skandinaviska stilen, som domineras av enkelhet, ordning och blygsamhet, eftersom människor är vana vid att ljusa färger som utgör en felfri bakgrund i vardagsrum. Därför betraktas intensiva och eleganta färger med stor omsorg, eftersom många fruktar misslyckande i designen i form av ett mörkt och dystert rum. Mörka och rika nyanser bör introduceras med en viss innebörd, men om du inreder interiören korrekt i burgunder får du en unik effekt, med hänvisning till lyxiga interiörer dekorerade med pompa och smak. Bordeaux är en sofistikerad färg i samband med elit, makt och värdighet. Hur integreras det i interiörer? Vilka färger ska du kombinera? Här är en snabbguide till en harmonisk palett.

Bourgogne ser bäst ut i sällskap med liknande färger, särskilt plommonlila och körsbärsröda. Rött ger honom lite energi, medan brun ger honom allvar. Det går också bra i en duett med rosa och dess många nyanser, liksom pasteller och delikat kvarts. Rosa balanserar också den vinröda färgen, som inte rör in i interiören..

Vill du lägga till en touch av lyx i ditt vardagsrum? Burgund och guld skapar alltid en bra kombination. Kom bara ihåg palatsmöblerna för avkoppling, där sammetskläder är inneslutna i förgyllda möbelramar. I moderna interiörer rekommenderas att visa guldpynt som är särskilt populära den här säsongen..

Älskare av den grå regeringen i flera säsonger kan säkert kombinera den med en uttrycksfull vinröd. Båda färgerna kommer att komplettera varandra – vinrött kommer att bryta det monotona av grått, vilket i sin tur underlättar det röda vinets dominerande karaktär.

Glöm inte den klassiska vita eller beige, som kommer att betona den rutinerade vinröda karaktären. Därför är det värt att lägga till ljusa accenter i det vinröda rummet som kommer att ge friskhet och lätthet. En bra lösning skulle vara en stor soffa med mjuk klädsel eller en överdimensionerad fåtölj, som påminner om de ikoniska modellerna från tidigare decennier..

Bourgogne kräver liknande följeslagare. Det är värt att fokusera på ädla och högkvalitativa efterbehandlingselement. Rått trä, skimrande granit eller känslig marmor passar bra till vinrött. Undvik billiga imitationer som stör harmonin i hela rummet, argumenterar med en elegant mörk röd nyans..

Det här är inte alla intressanta möjligheter att kombinera vinrött med andra färger. Färgen kombineras bra med svart, lila, granatäpple, flaskgrönsaker, smaragd och senapsgult.

Burgundy vardagsrum: foto av den bästa interiören

Burgund passar bäst för interiörer med en klassisk touch, både i väggarnas färg och i tyger, möbler och tillbehör. Det är dock värt att komma ihåg att detta är en stark färg som optiskt kan minska interiören. I ett litet vardagsrum är det bättre att bara begränsa sig till mörkbruna detaljer, och i ett större rum kan du utveckla en färgfantasi.

Bourgogne kommer också att vara en distinkt accent i en modern inredning, dekorerad i dämpade toner. I år är vinrött i interiören också relevant för skandinavisk design som en del av «mörk nordisk» trend. Man kan dra slutsatsen att färgen har en klassisk konnotation, men hanterar väl nya stilistiska trender i vardagsrummets inredning..

Bourgogne väggar i vardagsrummet

I vardagsrum som domineras av mjuka, mångsidiga färger ger den vinröda väggen mer energi och dynamik. Men det är bättre att begränsa dig till endast en vinröd yta, eftersom ett överskott av denna färg kan överväldiga interiören. Mot denna bakgrund kommer nyanser av guld, rosa och beige att se bra ut (till exempel fotoramar, målningar och väggdekorationer). Tillsammans med vitt kommer de att skapa en snygg och uppfriskande duett..

Burgund gardiner i vardagsrummet interiör – lyx och elegans

Bourgogne kan också spela en stödjande roll som dekoration för att komplettera interiörens estetik. Presentera färg i enskilda tillbehör, till exempel mjuka mattor, sammetsmattor eller gardiner. Således kommer rummet att ändra sitt utseende, anta elegans och raffinerad charm av kungarnas rika färger..

Bourgogne är en djup röd nyans som i sitt namn refererar till det ädla, eteriska vinet i Bordeaux. Av denna anledning är det förknippat med sofistikering och elegans, och färgen i sig har blivit en oskiljaktig följeslagare till alla majestätiska kyrka- eller hovevenemang. Burgundiska gardiner är ett bra komplement till vardagsrummet. Full av temperament och dominanter ger de en touch av sofistikering och elegans till utformningen av husets huvudrum, tack vare vilket även en vanlig lägenhet i ett flerfamiljshus kommer att bli ett lyxigt boende. Bourgogne textilier kan vara en lämplig accent som kompletterar ett elegant vardagsrum..

Att presentera vinrött i vardagsrummet är en bra lösning, särskilt om du bryr dig om en elegant och smakfull inredning. Det är inte nödvändigt att täcka alla väggar i rummet med en mörk röd nyans, vilket ger ett museum och pompös barockkaraktär. Bättre att lägga till en touch av balanserad nåd. Tänk på färdiga exempel på en vacker vardagsrumsinredning i vinröd färg i det presenterade fotogalleriet.