Bordslampor i interiören

Tillsammans med renoveringen av en lägenhet finns det som regel en önskan att lägga till något nytt och attraktivt för inredningen. Ett sådant föremål med ett vackert utseende och hög funktionalitet kan vara en bordslampa placerad på ett bord eller sängbord. På kvällen och natten kommer det att ge rummet en originalitet och ett mysterium, kasta bisarra skuggor av föremål på väggarna och flimra med ett attraktivt ljus. Lampan kan vara ett tillägg till golvlampor och kan kombineras med dem i design eller material, eller den kan jämföras positivt med andra interiörartiklar. Lokala lampor är ett slags små solar som skapar mys i huset. Med det mjuka ljuset från en bordslampa, även i dåligt väder, kan du känna dig lugn och skyddad.

Typer av bordslampor

Moderna designers presenterar otroligt fantastiska bordslampalternativ som enkelt passar in i vilken inredning som helst. Ibland kan flera stilar blandas i en produkt, så plastiskt kombinerade med varandra att lampan ser ut som ett konstverk.

1. Klassiska lampor kännetecknas av sin svårighetsgrad i form, lockar inte onödig uppmärksamhet, men är en oändlig egenskap hos hemmakontoret och sovrummen. De ger högkvalitativ spotbelysning som inte är tröttande och bidrar till produktivt arbete eller långsiktig läsning..

Klassiska lampor

2. Kontorslampor är de mest funktionella och lämpliga för olika typer av arbete. De låter dig enkelt ändra belysningen på arbetsytan, ändra belysningsriktningen och dess intensitet. Skärmarna på dessa lampor är utrustade med reflektorer, tack vare vilket ljusflödet är mer riktat och bördan för synen minskar. Det är bekvämt att dessutom belysa en plats för datorarbete i huset med sådana lampor..

Kontorslampor

3. Lampor för ett barnrum får inte i något fall tillverkas av glas, bara av plast eller metall. För ett litet barn är det bättre att köpa en lampa i form av en leksakskaraktär och som nattlampa – med ett svagt diffust ljus. För skolelever finns det alltid speciella studentlampor till salu som gör att du bekvämt kan göra läxor på kvällen..

Baby lampor

4. Dekorativa bordslampor kan vara en ljus dekoration av interiören. Ibland är de så florida att det är svårt för honom att se bort. Dessa utsökta lampor kommer att tilltala alla husets gäster, och inuti kommer de att se ut som en ljus attraktiv plats. De har vanligtvis inget praktiskt värde och tjänar bara till att dekorera miljön, de kan ha form av blommor, bollar, figurer och vara gjorda av guld, brons, kristall, keramik, elitsorter, smidd metall, spegel och andra material.

Dekorativa lampor Dekorativa lampor foto Dekorativa lampor i inredningen

5. Tiffany -lampor, uppkallade efter sin skapare och representerar jugendstilen, sticker ut som en separat grupp. Dessa lampor är spektakulära och är verkliga konstverk. De är gjorda av färgat glas, med en bas av trä eller metall och lampskärmar i form av en kon eller en boll, dekorerad med ornament och mosaik. Vissa modeller är fantastiskt dyra och pryder kända människors hem..

Hur man börjar välja en bordslampa?

Moderna bordslampor kommer att ge skönhet och nåd till alla interiörer, skapa bekvämlighet och ytterligare komfort. Ett stort urval av lampor gör att du enkelt kan välja modeller som uttrycker deras ägares individualitet och stil.

Fotolampor Bordslampor Bordslampor

Innan du köper måste du hitta ett bra ställe för det så att lampan matchar storleken på bordet eller sängbordet, inte är skrymmande och passar harmoniskt in i interiören. Säkerhetskriterier är mycket viktiga, eftersom lampan är utformad för lokal belysning, av vilken syn och välbefinnande är beroende. Otillräcklig belysning orsakar ögonspänning, trötthet, huvudvärk, irritabilitet, trötthet. LED-lampor har en negativ effekt på synen, brokiga flerfärgade lampor undertrycker nervsystemet i hjärnan. För starkt ljus från en bordslampa som träffar ögonen kan orsaka närsynthet, depression, sömnlöshet, yrsel och andra obehagliga symptom hos ett barn..

Lampor till sovrummet Sovrumsdesign med lampa Nattlampor Läslampor Bordslampa design Snygga lampor Mörka lampor

Lampan kan användas för affärsarbete och hantverk, för att läsa böcker och ytterligare belysning i ett visst hörn av rummet; det kan bara vara en dekorativ dekoration eller tändas under en kort tid vid övergången till sömn, när taklampan redan har släckts; kan fungera som nattlampa i ett barns rum. Lampor kan vara med en skärm, utan skugga, i en mängd olika former och färger, gjorda av olika material. En ljus nyans ger hög ljusöverföring, medan en mörk nyans begränsar ljusflödet, men ger rummet en mysig känsla. Valet av armatureffekt beror på syftet