Bänk i sovrummet: vad det är och hur du kan använda det i inredningen

Vi vet alla mycket väl hur ett bord, byrå, stol och andra möbler ser ut. Och ännu mer så att vi vet deras syfte och funktionella aspekter. Men vad vet vi alla om banketten? Vad är den här typen av möbler, och hur kan de användas när du ordnar ett sovrum? En kategori av köpare och besökare i möbelbutiker hävdar att banketten är en ottoman. Andra tror att en sådan enhet tillhör kategorin soffor. Ytterligare andra jämför bänken med bänken. Och det mest fantastiska är att var och en av dem har rätt. Banketten kan säkert kallas en fantastisk och multifunktionell möbel, som nyligen allt oftare kompletterar sovrummets inre. I den här artikeln kommer vi att introducera läsare till olika typer av banketter och berätta i detalj om dess främsta fördelar..

Bänk för sovrummet: funktioner och fördelar

Själva namnet «bankett», översatt från franska betyder «bänk», och en liknande möbel dök upp på medeltiden. En sådan produkt installerades i de ädla kvinnornas boudoirer och var avsedd att skapa den mest bekväma atmosfären när man bytte kläder eller utför procedurer relaterade till att ta hand om sitt utseende. Utbudet av moderna banketter är ganska varierat, och i möbelbutiker finns det många produkter som skiljer sig åt i form, design, storlek och kostnad. Idag är bänken inte bara ett vackert tillskott till den sovande inredningen, utan också en bekväm sittgrupp och ett kompakt fack för förvaring av olika saker. Du kommer att lära dig mer om vilka typer av banketter det finns..

Sängbord eller klassisk bänk

En klassisk bänk, ser ut som en bänk, har inga armstöd och ryggstöd och är vanligtvis placerad vid foten av sängen. Sitsen på traditionella modeller kan vara mjuk eller hård. I detta fall beror allt på smakpreferenser för ägarna i sovrummet och den allmänna stilen i interiören. Nattbanketter är gjorda i en ganska omfattande färgpalett, så köparen kommer inte att ha några svårigheter att välja rätt alternativ. Men som praktiken visar utmärks produkter med en hård sits och mörkfärgade klädsel genom en längre livslängd. På bänken kan du lägga en TV -fjärrkontroll eller telefon, en filt som gör sängen på dagtid, en badrock kastad före sänggåendet, eller lägga ett bricka med frukost. I det här fallet är det mycket viktigt att bankettens höjd är jämn med sängens nivå. Mest faktiska längd – något mindre än sängbredd.

Bänk med rygg

I de flesta fall är modeller av bänkar med rygg dessutom utrustade med bekväma armstöd, och själva produkten ser ut som en rektangulär eller hörnsofasoffa, som inte bara kan användas som ett bekvämt stativ, utan också som en fullvärdig plats att vila. Produkter av detta slag är stora i storlek och ser harmoniska ut i sovrum med en tillräcklig yta. De installerar bänkar med sänggavlar nära sängen eller i ett mysigt hörn, till exempel nära ett fönster. Ryggstödet i en sådan produkt kan vara tillverkat av trä eller stoppat med ett behagligt vidrörande tyg, precis som alla andra delar av produkten..

Bänk till sovrum med förvaringslåda

Om de tidigare bankettmodellerna mer ser ut som en bänk eller en söt soffa, så är produktens design i detta fall mer relevant att jämföra med en kantsten eller byrå, vars övre del är gjord i form av en mjuk sits. Inuti en sådan bänk, som du vet, finns en rymlig nisch där du kan lagra sängkläder, pyjamas, handdukar, kläder och andra föremål. En bänk med en inre låda kommer att vara en utmärkt lösning för att ordna ett litet sovrum och kommer att spara utrymme i garderoben. De flesta modeller har inte ben, och förvaringssystemet presenteras i form av infällbara, som i en byrå, lådor eller skåp med ett gångjärnslock.

Varianter av bänkmodeller med kaj

Bänkmodeller av en liknande plan, när de är vikta, ser ut som en kantsten med mjuk klädsel. Bara i stället för rymliga lådor eller en nisch för förvaring av saker finns det en vikningsmekanism inuti en sådan bänk, som vid behov ger en fullvärdig plats för att sova eller vila. Därför, som du förstår, är det bättre att installera en sådan bänk i sovrummet, där det finns tillräckligt med utrymme..

Bankett ottoman

Namnet på denna typ av bänk kännetecknar denna modell fullt ut och kommer att vara den perfekta lösningen för att komplettera ett kompakt sovrum. Å ena sidan har du en bekväm sittställning. Å andra sidan, om modellen är utrustad med en inbyggd nisch, har du ytterligare lagringsutrymme. Banketter-puffar kan vara stolta över platsen vid sänggaveln, vid foten av sängen eller nära toalettbordet, ha en rund eller fyrkantig form. Möbeltillverkare använder skumgummi, syntetisk vinterisator, gummi eller latex som fyllning för liknande bänkmodeller. För klädsel kan både naturliga och syntetiska material användas..

Att välja en bänk i klassisk stil

Som ni vet, konceptet «klassisk stil» bildades under XVI-XVIII århundraden, när närvaron av palats pomp och lyx välkomnades i arrangemanget av lokaler. Därför är stilen baserad på olika detaljer om Empire, rokoko, barock och klassicism. En bänk gjord i klassisk stil kan ha vackra böjda ben eller upprepa sängens design, locka med dyrt klädmaterial, vackert draperi och olika inredning. En sådan möbel kommer att bli «Kära» dekorationen av ditt klassiska sovrum och ägarnas stolthet.

Moderna modeller av bänkar

När det gäller valet av en bankett i modern stil, bör du i detta fall uppmärksamma funktionalitet, oklanderligt utseende och komfort, acceptabelt för högteknologi, country, ekostil och många andra områden. En bänk i lantlig stil kan till exempel vara gjord av trä och stoppad med broderi eller blommönster. Ekostil innebär val av produkter endast från naturliga och högkvalitativa material. Högteknologi kännetecknas av enkla geometriska former, utan krusiduller och dekorationer.

Bänk för sovrummet – urvalsregler

Att välja rätt möbel är inte en lätt uppgift, därför måste flera viktiga faktorer beaktas när man beslutar att komplettera sovrumsinredningen med en sådan produkt som en bankett. Först och främst är det du bör vara uppmärksam på dimensionerna. Storleken på sängsoffan eller bänken bör väljas i enlighet med rummets yta. Det är också viktigt att tänka över åt vilket håll lådorna kommer att dras ut när det gäller att köpa en bankett med nischer för förvaring av saker. En annan viktig detalj är kombinationen av bänkens design med sovrumsinredningens övergripande design. I det här fallet är det viktigt att upprätthålla fullständig harmoni. Och viktigast av allt, en bankett, som alla sovrumstillbehör, ska uppfylla dina behov och behaga med sitt utseende..

Banketten kan med rätta kallas ett multifunktionellt föremål. Med hjälp kan du lösa problemet med brist på sovutrymme eller använda det som ett extra förvaringsfack. Den kan samtidigt spela rollen som en sittplats och en hylla, uppta ett tomt utrymme i hörnet eller visa upp sig genom fönstret. Och vilken modell av en bankett kan bli «krydda» ditt sovrum?