Badrumsskåp: typer av design och de bästa fotoexemplen i inredningen

Processen att ordna ett badrum är ganska mödosam, eftersom det kräver val av ett stort antal artiklar. Och det handlar inte bara om grundläggande, extremt viktiga element som ett badrum, toalett eller handfat. En lika viktig roll spelas av skåpet, som är mycket mer funktionellt och rymligare än skåp eller öppna hyllor. Hur gör man rätt val? Vad bör du vara uppmärksam på? Detta är vad vi föreslår att prata om just nu..

Badrumsskåp: sorter efter installationsmetod

Alla typer av möbler har många kategorier. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt installationsmetoden. Inte bara den visuella uppfattningen av badrummet beror på detta, utan också den personliga komforten för varje familjemedlem..

Golvställ

Den vanligaste badrumslösningen är en golvdel. Det är särskilt stabilt och pålitligt. Tack vare benens närvaro klarar den exakt alla belastningar. Dessutom kan den alltid flyttas om till en annan plats, om det behövs. Att rengöra golvet med sådana möbler kan dock vara problematiskt..

Hängande piedestal

Detta alternativ kallas ofta också för konsolalternativet. Den största fördelen med denna lösning är elegans och stil. I grund och botten väljs ett sådant skåp för ett modernt minimalistiskt badrum. Det är lakoniskt, har ingen komplex design och görs oftast i neutrala nyanser. Rengöringsprocessen med sådana möbler är inte obekväm. Men en betydande nackdel med denna lösning är fästet. För att göra det pålitligt är det bättre att locka kvalificerade specialister att installera.

Vilket material att välja ett skåp i badrummet?

Möblernas övergripande design spelar en betydande roll, men experter rekommenderar fortfarande att man ägnar mer uppmärksamhet åt materialets kvalitet. Skåpets hållbarhet, dess kostnad och livslängd beror på detta..

Badrumsskåp i plast

Ett av de mest populära skåpmaterialen är plast. Detta är en prisvärd lösning för alla, vilket är dess främsta fördel. Dessutom kommer plastskåp definitivt inte att drabbas av fukt. Bland bristerna är det värt att notera bräckligheten. Saken är att plast inte är särskilt stark, så det finns repor och andra skador på den. Med tiden kommer skåpet inte att se attraktivt ut. Och naturligtvis är sådana mönster inte lämpliga i varje interiör. Därför är det bättre att väga alla fördelar och nackdelar innan du köper..

Handfat i badrum för badrum

På senare tid har träskåp blivit mer relevanta. De ser riktigt attraktiva ut, särskilt om badrummet är inrett i skandinavisk stil. Dessutom är materialet miljövänligt, vilket är i linje med moderna trender inom inredning. Men ändå har detta alternativ ett ganska stort antal nackdelar. Trädet är inte resistent mot fukt, kemikalier och extrema temperaturer. Därför är det bättre att skydda den med en speciell film eller lack. Ett alternativ är ett skåp av vattentätt trä som teak eller ek. Men kom ihåg att kostnaden kommer att bli mycket högre. Ett skåp med naturlig fanerbeläggning kan vara en budgetlösning. Det ser attraktivt ut, men du bör inte räkna med en hög livslängd för denna struktur..

Badrumsskåp av MDF eller laminerad spånskiva

Om ett träskåp är för dyrt för dig, rekommenderar vi att du tittar på alternativa lösningar från MDF eller spånskiva. Träspån används ofta för att göra möbler. Naturligtvis är dessa material också vattentäta. Men till skillnad från den tidigare versionen har de ett lägre pris, liksom en design för alla smaker..

Skåp med glasfronter

En annan populär badrumslösning är ett skåp med glasfronter eller dörrar. Denna lösning ser väldigt snygg ut och ger rummet en speciell elegans. Därför är den lämplig även för ett litet badrum. Vi rekommenderar att du väljer en kantsten med härdat glas, tack vare vilket den kommer att ha en lång livslängd. Men tänk på att vattenmärken kommer att synas på dem..

Lyxigt stenskåp

Det kanske mest attraktiva och verkligen lyxiga alternativet för ett badrum skulle vara ett stenskåp. Det anses vara det dyraste och prestigefyllda materialet. Det är särskilt uppskattat för sin styrka och hållbarhet, och dess utseende lämnar nästan ingen likgiltig. Ett sådant skåp kräver dock särskild omsorg. Dessutom sprickas naturliga och konstgjorda stenar från stötar. En annan betydande nackdel med detta material är dess vikt. Därför används stenen huvudsakligen endast för att dekorera bänkskivor..

Hur man väljer ett badrumsskåp?

Innan du fortsätter med valet av skåp rekommenderar vi att du studerar badrummets dimensioner och layout. Detta hjälper dig att bättre förstå vilket alternativ som behövs. Dessutom erbjuder tillverkare nu ett ganska brett sortiment, bland vilket det definitivt kommer att vara möjligt att hitta en lämplig lösning.

Nästa steg är att välja installationsplats. Skåpets form beror på detta. Den rektangulära versionen är lämplig för alla badrumsstorlekar. Det är bekvämt, har ett stort antal fack och hyllor. Om du vill kan du lägga till originaldesign på fasaderna. För ett litet badrum är en hörnmodell mer lämplig. Naturligtvis ska du inte räkna med en stor kapacitet. Men det här alternativet ser inte mindre attraktivt ut. Den övergripande utformningen av badrummet är också viktigt i urvalsprocessen. Trots allt borde möblerna se harmoniska ut i den. Ett neutralt nyansskåp skulle vara ett universellt alternativ. Och, naturligtvis, bestäm budgeten för köpet..

Skåpet i badrummet har blivit en integrerad del av interiören. Det gör det komplett och funktionellt. Det används främst för att förvara personliga tillhörigheter och hygienartiklar. Väg därför alla nyanser noggrant innan du köper en lämplig modell..