Badrumsmöbler: tips och tricks för inredning

Även den bästa interiören ser inte bra ut när det är rörigt. Därför bör du organisera en plats för kosmetika, handdukar och andra hushållsartiklar när du planerar ett basturum. Valet av badrumsmöbler beror på det tillgängliga utrymmet och inredningsstilen. För närvarande tillgängliga lösningar erbjuder mycket stora möjligheter: från klassiska badrumsmöbler till futuristiska glasskåp och hyllor. Det är viktigt att de smälter in i resten av utrymmet med sin stil..

Badrumsmöbler: urvalsprinciper

Om vi ​​har tillräckligt med plats är det värt att tänka på typiska badrumsmöbler. Dess utseende passar både klassiska och moderna interiörer. Skåpen är färdiga med naturligt trä i ljusa eller mörka färger, men andra varianter kan väljas. Tänk på befintliga möbeltyper för ditt badrum.

Badrummet är en av de områden i huset som utvecklas under flera år i förväg. Bra material och utförande definierar också detaljerna i denna del av lägenheten, där hög luftfuktighet och frekventa temperaturförändringar står på agendan. Det är också värt att ta hand om funktionalitet och praktiska lösningar. Tillverkarens erbjudande innehåller många intressanta idéer som enkelt kan placeras i både stora och små utrymmen..

När du väljer badrumsmöbler bör flera mycket viktiga faktorer beaktas som gör att du kan skapa ett rum som uppfyller dina behov och förväntningar: både funktionellt och visuellt. Mode för projekt beställda för enskilda kunder på professionella designbyråer har en mycket bra effekt. Nya badrum återspeglar din karaktär och passion.

Hängande piedestaler

Hängande skåp är också en bra lösning: från den enklaste typen «apotek» upp till mönster med halvcirkelformade transparenta eller frostade dörrar. Du kan hänga dem i nästan alla badrum, och frånvaron av traditionella fötter gör det lättare att hålla ditt golv rent. Utdragbara skåp är särskilt användbara för förvaring av handdukar eller rengöringsartiklar. Den sluttande strukturen rymmer tvätt som väntar på att tvättas om badrummet också har en tvättmaskin. Istället för traditionella skåp kan du också använda korgar, trälådor eller till och med färgmatchade kartonger..

Garderober med inbyggd spegel

Ett badrum som ger en känsla av komfort, liksom ett estetiskt utrymme som är ansvarigt för avkoppling, kräver skapandet av en lämplig atmosfär och arrangemang av funktionella områden, med hänsyn till typen av armaturer, belysning och annan utrustning (t.ex. möbler) lämpliga för hushållets behov.

Kan du tänka dig ett badrum utan spegel? Antagligen inte. Detta är ett mycket viktigt inredningselement som alla som använder badrummet ska ha. Dessutom kan den reflekterande ytan användas för att forma utrymmet väl. Spegeln kan vara en oberoende del av badrummet eller vara en uppsättning med ett skåp ovanför handfatet. Storleken och metoden för montering av spegeln beror på rummets yta. I små badrum används speglar på två sätt. Det kan antingen vara ett skåp eller en radiator utrustad med en glasdel. I stora utrymmen kan spegeln vara en dekoration som kommer att ha en mycket stor och dekorativ ram..

För att ge utrymmet en mer modern touch, använd en stor spegel eller skåp med reflekterande fronter. Använd glaselement som ger mycket ljus. När du väljer en duschkabin, välj en minimalistisk glasdörr. För att ett badrum ska se vackert ut måste det också vara modernt och anpassat efter rummets natur..

Badrumshyllor

Alla badrumstillbehör behöver inte förvaras i slutna skåp. Vissa vardagskosmetika ska vara lättåtkomliga. Hyllan kan monteras på olika ställen:

 • inbyggd i väggen och belyst;
 • glas eller trä under spegeln;
 • bredvid eller under diskbänken;
 • ovanför badrummet och på många andra platser i rummet.

En intressant idé är den öppna tvättställshyllan, som är lätt att hålla ren. Hyllan kan också vara en diskbänk, där det finns tillräckligt med plats för alla nödvändiga tillbehör. Det bör dock komma ihåg att toppen måste vara tillverkad av vattentätt material och väl förseglad i korsningen med tvättstället. Samma regler gäller för hyllorna bredvid badkaret eller duschen. Om du har ett badrum med en låg vägg som delar toaletten kan du också använda den som en hylla..

Oavsett vilken typ av förvaringsmöbler du väljer, kom ihåg att allt i badrummet ska ha sin plats. Det måste vara ordning i ett rum som är förknippat med renlighet..

Badrumsmöbler Material

En av de viktigaste frågorna när man väljer badrumsmöbler är valet av material som är resistenta mot lera och extrema temperaturer. Du bör vara uppmärksam på material med lämplig impregnering eller anpassade för rum med en viss luftfuktighet. Materialet och efterbehandlingsmetoden är grunden för möbelns styrka och kvalitet. De materialtyper som för närvarande används i badrumsmöbler representerar ett mycket brett utbud av naturliga råvaror och de som erhålls från teknisk produktion (glas, trä, korg, metall, olika plaster). Användning av fuktresistenta kvaliteter rekommenderas mycket mer för badrum med högre densitet och kombinationer baserade på melamin- eller isocyaninhartser. Dessutom har denna råvara skydd mot svampar. Detta material täcks sedan med ett toppskikt som utgör inredningen. Det kan vara imitation av trä, sten eller lack av valfri färg..

I ett budgetalternativ kan möbler också tillverkas av typisk spånskiva eller MDF, som dock visar mindre motståndskraft mot förhållandena i badrummet, så besparingarna kan vara tillfälliga. Produktionstekniken gör det möjligt att använda laminat, d.v.s. inbäddade delar av plastpapper, folie och lack på badrumsfasader som liknar trä eller har en enhetlig skimrande finish. I synnerhet har måleriet hittat många supportrar. I polyuretanversionen med goda fysikaliska och kemiska egenskaper är de effektiva isolatorer med hög beständighet mot temperaturförändringar. Ökat mekaniskt och elastiskt motstånd gör att badrumsmöbler inte försämras.

Badrumsmöbler i trä

När det gäller möbler väljer köpare ofta träimitation. Kan trä finnas i badrummet? Naturligtvis är det ett dyrare efterbehandlingsalternativ, men det finns inga kontraindikationer för användningen av en av de äldsta typerna av råvaror i denna del av huset. Det finns ett viktigt villkor – korrekt impregnering. För att skydda trägolv krävs möbler och tillbehör från lokala arter, liksom deras exotiska motsvarigheter. Trä i badrummet är en attraktiv aspekt. Men i praktiken innehåller varje möbelskiva trä som är tillverkat av bearbetade råvaror (MDF, HDF, etc.), behandlat med en skyddande och dekorativ beläggning.

En av de mest rekommenderade typerna som används vid tillverkning av VVS är lövträ som är resistent mot fukt. Dessa inkluderar:

 • teak;
 • jatoba;
 • ceder;
 • dussiya;
 • marbau;
 • iroko;
 • lapacho;
 • badi;
 • wenge;
 • campus;
 • guatamba;
 • zebrano;
 • afrikansk valnöt.

Bland de lokala sorterna är ek, alm, ask, bok och lärk de vanligaste. De kräver dock målning, smörjning, färgning, vaxning eller målning..

Trä- och metallmöbler i urban stil

Trä har alltid funnits i möbelindustrin och har konsekvent legat i toppen av de mest utvalda lösningarna. Idag väljer designers ivrigt en subtil och lätt kombination av trä- och metalleffekt. Detta återspeglas i interiörens stil, som tar stadens chica och tidlösa elegans. Den enkla och transparenta formen av denna kombination indikerar minimalismen som utvecklades i början av 1900 -talet..

Möbler för ett litet badrum via Internet

Vid design av en inredning med en given yta bör möblernas layout och dimensioner förutses. 2-i-1-lösningar är mycket populära, de uppfyller de högsta standarderna och ger dessutom ergonomi och funktionalitet.

Den mest populära gruppen för små badrumsmöbler är den under diskbänken. Dessutom kan du välja mellan stående och hängande skåp i form av en pelare eller en byrå. Tillverkare erbjuder möbler med badrum, som är en perfekt samordnad duett och gör det möjligt att komponera dina egna kompositioner inom denna serie..

Beroende på hushållets storlek och individuella preferenser (antalet personer som använder badrummet, deras kön och preferenser) bör du välja de möbler du behöver. Det är lämpligt att installera hyllor och skåp för toalettartiklar i varje rum. Praktiska är de modeller som har dörrar eller lådor, eftersom detta är ett tillfälle att dölja personliga nackdelar och göra det lättare att hålla ordning..

Hängande hyllor är en annan mycket viktig badrumsmöbel. Bortsett från praktiskt utformat utrymme, vilket inte minskar rummets användbara utrymme, har de också en speciell charm..

Vad du ska titta efter när du väljer badrumsmöbler: skapa en praktisk inredning

Att köpa badrumsmöbler är en investering i många år framöver. Förutom de estetiska kvaliteter du tycker om, finns det också användbara aspekter att tänka på:

 • möbelns storlek;
 • konstruktion (stående, upphängd);
 • tillverkningsmaterial;
 • funktionella bekvämligheter.

Dra nytta av en dedikerad guide till viktiga funktioner i badrumsmöbler.

Populär efterbehandling av möbelfasader i badrummet

Ett brett utbud av möbelfasader gör det möjligt för tillverkare att designa och skapa badrumsmöbler i alla former och stilar. När det gäller efterbehandling av fasader har kunden vanligtvis tre alternativ:

 • foliering;
 • lackering;
 • laminering.

Foliemöbler

Möbelfolie kan användas för att ge skåpet under handfatet vilken stil som helst. Till exempel kommer användning av folie i färgen och konsistensen av antikt trä att få skåpet att se modernt ut, som påminner om retrostilen. En tredimensionell effekt uppnås med en folie som kombinerar en matt bakgrund och skimrande vågor..

Lackerade möbler

I sin tur har lackerade möbler ett rykte om sin högsta mekaniska hållfasthet. Dessutom ger användningen av lack tillverkaren absolut frihet att välja möbelns färg och glansens intensitet (hög, matt eller halvmatt). Oavsett vilken lösning du väljer, lackering eller folieapplikation är det värt att notera att materialet som framställts på detta sätt kan hittas både på fasader och på möbelhöljen. Detta är ett slags skydd som direkt påverkar ökningen av strukturens motståndskraft mot fukt. Folie- eller lackskyddat material förhindrar att fukt i badrummet förstör möbler, även i känsliga områden.

Laminerade möbler

Om tillverkaren använder laminerad möbelskiva i skåpet under diskbänken (den minst hållbara lösningen), bör det noteras att diskbänken som föreslås för denna uppsättning sticker ut från skåpets konturer med minst 3-5 mm. Denna lösning gäller skåpets sidor och dess framsida. Denna funktion säkerställer att vattnet som rinner ner i VVS inte kommer i direkt kontakt med plattans kant och inte leder till delaminering..

Hur man väljer en passform för badrumsmöbler?

Lämplig komfort för att använda badrumsmöbler garanteras av de inredningar som används. Under denna term är gångjärn och lådguider dolda. Standarden är användningen av möbelgångjärn med tyst stängning och guider utrustade med ett system av moderatorer, där lådan i slutet av stängningen saktar ner och slår igen utan slag. Smidig stängning av lådor och tyst användning av dörrar i badrumsmöbler är inte bara bekvämlighet, utan också en garanti för möblernas hållbarhet..

De mest populära badrumsmöblerna 2019 från tillverkaren

Vilken typ av badrumsmöbler används oftast? Allt beror på interiörens volym, dess arkitektur och användarens behov. De mest populära badrumsmöblerna är skåp under diskbänken, vilket är strukturen på vilken diskbänken är installerad eller i vilken den är inbyggd. Generellt finns det tre typer av diskbänkar:

Skillnaden i monteringsmetoden är främst i det visuella värdet av möblerna – den upphängda strukturen kommer alltid att vara optiskt tunnare än den som placeras på benen eller på en sockel. Denna sista lösning är minst bekväm när det gäller ett översvämmat badrum, eftersom vatten som kommer att strömma under möblerna kommer att sippra in i interiören..

I alla de ovannämnda typerna av handfatskåp kan du hitta mönster med enkla, dubbla dörrar, en låda, två eller fler, och de med flera förvaringsalternativ. Lösningen du väljer beror på dina personliga behov och preferenser. Som regel ger en garderob med en dörröppning större frihet för intern kontroll av möbler, men det är svårt att komma åt saker som ligger på baksidan. I sin tur ger en garderob med lådor lättare tillgång till föremål som lagras i möbler, eftersom allt är synligt efter öppning. Bland de lösningar som underlättar utvecklingen av insidan av öppningsbara skåp, rekommenderar designers att man använder metallkorgar installerade på insidan av dörren. Perfekt för förvaring av kosmetika som schampon och krämer.

Vilka är de bekvämaste badrumsmöblerna för förvaring?

Förutom det stora utbudet av tvättställsskåp finns det andra typer av badrumsmöbler på marknaden. Du hittar i ett brett utbud av hängande skåp, låga och höga hyllor, byråer, spegelstrukturer, en låda för en tvättmaskin och mycket mer. Ett brett utbud av möbler och former gör att du kan designa ett badrum i enlighet med användarens krav.

Möbler är en integrerad del av badrumsinredning, vilket inte bara påverkar interiörens estetik utan också dess funktionalitet. Badrumsmöblernas nyckelroll är förvaring, det är viktigt att det är användbart och bekvämt i detta avseende. När du väljer mönster är det nödvändigt att överväga båda aspekterna: utilitaristiska och estetiska. Badrumsmöbler kommer att finnas hos dig i flera år, så det är lämpligt att under denna tid inte bara fungerar som dess funktionalitet utan också glädjer ögat.

Välja badrumsmöbler

Genom att välja rätt badrumsmöbler kan du markera dess stil och få ordning på rummet. Bestäm vilken typ av möbler du behöver för att korrekt komplettera sitt arrangemang? Man bör komma ihåg att utrustningen i hygienrummet först och främst måste vara funktionell och hållbar. Vilka är rekommendationerna när du köper badrumsmöbler? Vad ska du vara särskilt uppmärksam på? Det finns inget universellt svar på dessa frågor. Här är några tips för att göra rätt val..

Retro badrumsmöbler

Retrostil i badrum återvänder till nåd. Det är en tidlös blandning av tradition och modernitet som lockar många människor. Retro badrumsmöbler är ett alternativ som är berikat med trä eller snidade detaljer. Retrostil älskar robusta skåp med dekorativa ben och möbler med rundade hörn. Denna typ av utrustning påminner om atmosfären under de senaste decennierna. Tunga byråer och hyllor kommer också att spela en viktig roll här. Deras färger är verkligen godtyckliga. Du kan måla möblerna i vilken färg du vill. Tack vare detta får du effekten av antika inredningsartiklar..

Retromöbler är på grund av sin massivitet sällan lämpliga för små badrum, men är avsedda för rymliga rum. Men om du har ett litet badrum och vill lägga till en touch av retro, byt sedan ut de befintliga handtagen på skåpen mot antika beslag. När det gäller färgerna finns det verkligen mycket att välja mellan, eftersom det finns så många möjligheter att skapa ett retro badrum..

Samtida badrumsmöbler

Enligt respekterade designers kommer framtidens badrum att vara minimalistiskt på alla sätt, där de använda skåpen är ekologiska. Naturliga eller naturrelaterade finish är fortfarande populära. Vad sägs om starkare färger? Dessa färger kommer att markera layouten för hela badrummet. Ett intressant förfarande är också kombinationen av två olika material, till exempel en lackerad bräda med trä..

Modulära badrumsmöbler

Moderna badrum är fyllda med modulära möbler, vilket gör det möjligt att kombinera element i alla konfigurationer, oavsett om det är hängande eller stående garderober. En permanent fördel med badrumsmöbler är dess konsekventa funktionalitet, tack vare dess enkla design och bekvämligheten i deras dagliga användning..

Färgrik touch av minimalism

Om ditt badrum är inrett i ljusa och lugna färger, och väggarna är vita eller gråa, sätt en stark möbel accent. Snygga röda badrumsmöbler ger personligheten till interiören. Du kan välja en matt eller blank version – den senare kommer att reflektera ljuset vackert och forma rummet. Dessutom fyller du ditt badrum med röda tillbehör som matchar den moderna interiören.

Färgglada badrumsmöbler kan användas som ett slags kontrast. Om du gillar uttrycksfull design och känner ett tråkigt andetag i monotoni, lägg till ljusa accenter i badrummet. Kombinationen av svart och rött kan se fantastiskt ut..

Badrum i skandinavisk stil

Badrumsmöbler i skandinavisk stil är en design som kännetecknas av enkla former, många funktioner och användning av två huvudfärger: vitt och grått. Detta färgval gör att du kan få en visuellt större inredning. Detta är ett mycket bra förfarande för ett litet badrum. Stilen använder främst vita och trämöbler.

Under diskbänken i ett sådant badrum är det bäst att välja ett skåp med lådor. Med det här alternativet kan du maximera skåpens kapacitet. Du behöver inte längre söka och dra ut alla saker för att få det du verkligen behöver. Överväg också att köpa snygga badrumsmöbler med mjukstängda dörrar. Det finns många skåp på marknaden som kan öppnas med ett push-to-open-system. Detta gör möblerna mycket mer bekväma och perfekta för den skandinaviska minimalistiska atmosfären..

Planerar organisering av badrumsmöbler

Trä är tidlöst och fungerar i alla badrum. Samlingar av badrumsmöbler i trä ger en minimalistisk och skandinavisk atmosfär. Till salu från många tillverkare hittar du långa vägghängda skåp under diskbänken, där du kan placera många föremål på bänkskivan. Badrummet kan utrustas med andra garderober. Det viktigaste är att allt detta måste vara konsekvent. Badrumsmöbler i trä fungerar också bra i rustik stil. I det här alternativet är det bättre att välja modeller som ser ut som antikviteter. För att slutföra interiören, välj och installera en stor spegel.

Bekvämlighet och estetisk prestanda

Utrymmet framför handfatet, platsen och höjden som du kommer att hänga spegeln på är bara några detaljer. De bör tas om hand innan de köper badrumsmöbler. Dessutom måste skåpen vara hållbara och fuktbeständiga. Skåp av hög kvalitet bör skyddas med polyuretanlack. Var uppmärksam på detaljerna när du inreder ditt drömbadrum så att det är ett nöje att använda, inte en syssla.

Lämplig belysning

När du tänker på hur du inreder ett badrum är det värt att skapa ett exakt projekt som kommer att innehålla alla komponenter. Bra organisation är nyckeln, och badrumsmöbler är bara en pusselbit. Lika viktigt är valet av efterbehandlingsmaterial och tillbehör för hygienrummet, inklusive val av belysning. Kom ihåg att badrummet måste uppfylla användarnas personliga krav, inte de som ställs av designers eller tillverkare..

Moderiktiga färger på badrumsmöbler

För närvarande är de dominerande färgerna som oftast väljs i badrum grå, vit eller beige. Men allt oftare kan du hitta originallösningar, dekorera interiörer i nyanser av rött, blått och andra mättade färger. Vilka färger att välja badrumsmöbler i så att det är modernt och praktiskt?

Välj dämpade färger

Om du väljer ett badrum i ljusa färger, bör du föredra enkla skåpsmodeller som inte sticker ut mot väggarnas bakgrund. För ljusa färger på väggar, till exempel rött, intensivt orange, gult, är det värt att välja svarta möbler, vilket väsentligt kommer att betona badkarets karaktär. Skåp, hyllor ska vara minimalistiska, utan onödiga dekorationer. Modeller utan handtag skulle vara en bra lösning..

Badrum inredda i pastellfärger, liksom extravaganta svarta interiörer kommer perfekt att komplettera de vita möblerna. I detta fall är både enkla, grundläggande skåp, bord, hyllor och berikade med glaselement eller dekorativa dekorationer väl lämpade. Genom att använda möbler med massor av detaljer kan du uppnå en unik, eklektisk stil..

Pastellfärger fungerar också bra med grå inredning. Genom att använda dem skapar du en skandinavisk stil. Således får du en unik och kreativ inredning..

Vitt badrum med ljusa detaljer

För att dekorera ett ljust badrum behöver vi inte använda färgade plattor eller måla väggarna. Du får en intressant effekt om du dekorerar ett helt vitt badrum med färgglada möbler. Äger du en snövit inredning? Du kan välja färgade skåpfronter. Således får du en icke-standardinredning..

Om du vill ta med ljusa accenter till badrummet, men samtidigt ha trendiga dämpade interiörer i brunt, beige eller grått, välj rätt färg på tillägg som kommer att betona men inte dominera utrymmet. För badrum i naturliga färger fungerar accenter av lila och rosa bra. I ett företag med grå kakel och möbler sticker röda, ljusgula eller orange tillsatser ut.

Moderna badrumsmöbler kommer att vara en bra lösning för avkoppling efter en arbetsdag och samtidigt bidra till att förbättra ditt humör. Med hjälp av tipsen i den här artikeln kommer du att göra ett färgstarkt utrymme inte bara visuellt tilltalande, utan också extremt praktiskt..