Badrum 4 kvm: Stora planer för ett litet område

Ett badrum i ett modernt hus eller en lägenhet byggd på 2000 -talet har en ganska stor yta. Situationen är helt annorlunda i bostadshus och hela stadsdelar som designats och byggts i mitten och början av det senaste tjugonde århundradet. Mycket ofta har badrum i gamla efterkrigs- och sovjetiska byggnader bara 4 kvadratmeter användbart och nödvändigt område för varje person. Här uppstår, som de säger, en intressekonflikt: vi har omfattande kunskaper och stora planer för renovering och design av badrummet, men väldigt ofta kan vi inte förverkliga våra renoverings- och designidéer på grund av den banala orsaken till bristen på plats..

Ombyggnad av badrum

Innan du påbörjar om- eller renoveringsarbeten i ditt lilla badrum, var noga med att ta hänsyn till platsen för vatten- och avloppsrör, VVS, ventilationskanaler.

Spara perfekt utrymme i ett litet badrum: en kompakt duschkabin, ett vägghängt handfat, en tvättmaskin som laddas högt, förutsatt att den ligger i badrummet.

Det är absolut nödvändigt att använda, om sådana finns i byggnaden, olika nischer och urtag för användning som hyllor för tillbehör eller för att dölja sanitär kommunikation.

Badrumsprojekt

Du kan förbereda ett badrumsprojekt själv med hänsyn till de viktigaste stadierna av reparation, material, inredning och naturligtvis dina behov, preferenser och idéer. Eller så kan du anförtro designen av ett litet, men mycket nödvändigt badrum i varje hem till professionella designers. I det här fallet blir projektet mer exakt, detaljerat, ergonomiskt, men mer märkbart för din plånbok, eftersom design- och designtjänster betalas.

I vilket fall som helst måste du i detta skede besluta om de hygien- och hushållsapparater som du anser vara nödvändiga att placera i badrummet: en stuga, ett hörnbadkar, en toalettskål, ett handfat, möbler, tillbehör och också rösta din preferenser när det gäller design och interiör.

Badrumsrenovering

I renoveringsstadiet kommer det viktigaste och mycket viktiga är valet av byggmaterial. Populära lösningar för små badrum är: vägg- och golvdekoration med keramiska plattor, agglomerat (konststen), porslinstengods, plast, planering av väggar och målning med färg som är resistent mot hög luftfuktighet.

Vid reparationsarbete är det också nödvändigt att ta hänsyn till de planerade designidéerna och lösningarna: var och hur VVS kommer att placeras, vilka möbler och tillbehör kommer att installeras, under vilka färger och ljus för att förbereda rummet.

Badrumsdesign

En designlösning för ett litet badrum måste göras helt i ljusa färger eller med ljusa volymetriska detaljer i mörkare områden. Detta kommer att ge ett litet litet rum en extra visuell volym, visuellt förstora och expandera ett litet utrymme..

Speglar och spegelelement, glansiga ytor hjälper till i den visuella expansionen av utrymmet i ett litet badrum. Och alltid ett starkt mättat ljus. Det kan vara strålkastare, lysrör, belysning av olika delar av rummet. Belysning kan innehålla olika driftsätt.

Kombinerat badrum

Uppgiften att utrusta, renovera och designa ett litet badrum, om det kombineras med en toalett, kommer att bli ännu mer tidskrävande. Tidskrävande betyder inte omöjligt. Väljer de mest kompakta VVS -armaturerna: hängande toalett och handfat, «blygsam» en duschkabin eller en dusch med en pall och en gardin i storlek, lägger vi ett minimum av lätta möbler, till exempel flera hängande hyllor, små skåp.

Sådana små knep gör att du kan bevara den rymliga atmosfären så mycket som möjligt och till och med installera en tvättmaskin i ett litet badrum, men alltid med toppbelastning..

Badrumsinredning

Generellt skapar interiören en unik känsla och en speciell uppfattning av rummet inifrån. Det är skapandet av en unik inredning som är det sista och sista steget i omvandlingen av badrummet, beläget på en liten yta på 4 kvadratmeter. Och för att komplettera, i vissa fall komplettera, kan designen göras med inredningstrick: accenter och tillbehör i olika inredningsstilar.

Även små badrum kan inredas i de mest populära stilarna: klassisk och neoklassisk, modern, minimalistisk, nautisk, skandinavisk, medelhavs, engelsk, orientalisk, country, retro, provence, art deco, ekostil, hi-tech.

Moderna badrum

Idag är ett badrum inte bara en vacker renovering, utan också modern teknik inom renoverings- och designlösningar. En otroligt populär golvvärme, som helt enkelt är oersättlig för badrummet. Hängande sanitetsartiklar med hög ergonomi.

Moderna, inklusive automatiska ventilationssystem som gör att badrumsatmosfären inte kan övermättas med fukt och främmande obehaglig lukt.

Olika innovativa belysningssystem, inklusive flernivåer, beröringskänsliga och automatiska, olika typer av lampor, lampor och bakgrundsbelysning.

Ett brett utbud av skjutbara och hopfällbara innerdörrar, så att du kan spara redan begränsat utrymme.

Ett badrum är ett integrerat och nödvändigt, dessutom multifunktionellt rum, utan vilket inget bekvämt hus eller lägenhet kommer att vara bekvämt och komplett. Om du följer alla rekommendationer från riktiga reparationsspecialister, erfarna rörmokare, ledande designers, kommer du definitivt att genomföra det planerade projektet för ombyggnad, renovering, design och inredning av ett badrum med en blygsam yta på 4 kvadratmeter..