Art Deco -vardagsrum: modern lyx med exotiska motiv

Lyx, elegans, hög kvalitet, sentimentalism – det här är egenskaperna hos art deco -stilen. Å ena sidan hänvisar detta till det förflutna, å andra sidan ser riktningen mot framtiden, letar efter nya och framför allt funktionella lösningar. Art deco -stilen skapades under den sorgliga mellankrigstiden, men hur är det idag? Ta reda på hur du utformar ett vardagsrum i denna riktning?

Vardagsrum i art deco -stil: foton av snygga lösningar

Art Deco -stil är en speciell konstnärlig riktning. Först och främst är det förknippat med en passion för antikviteter, vilket ger charm och prestige till interiörer. Dessutom är stilen ett slags nick till historia och kulturella värderingar..

När du inreder en lägenhet i denna riktning bör du också uppmärksamma andra saker som vid första anblicken kan verka triviala, men det är tack vare dessa detaljer som Art Deco blir en fastighet i vardagsrummet. Det handlar främst om användningen av rundade former, glansiga strukturer och eleganta, rikt dekorerade material. I art deco -stil är det bäst att använda träplattor i en mörk nyans eller imitera marmorstruktur. Dessa material förbättrar interiörens prestige, vilket gör den elegant och lyxig. Mosaic är en annan intressant lösning som fungerar utmärkt med art deco. Det är allmänt känt att vara en av de mest lyxiga och imponerande finish som finns. När det gäller inredning som ett vardagsrum är det bäst att använda träplankor på golvet. För att ge dem en ännu mer sofistikerad karaktär är det värt att placera slutmaterialet i ett franskt fiskbensben eller ge dem kubiska former..

Art-deco kök-vardagsrum

Art Deco -stil är elegans och mystisk. Det är fortfarande en inspiration för dem som letar efter en unik, snygg och sofistikerad estetik. Karakteristiska Art Deco-element möjliggör kreativa interiörer där en drömmande atmosfär kombinerar det bästa av klassiker och avantgarde. Vad ska du leta efter när du utformar ditt drömkök-vardagsrum, inspirerat av art deco-stil? Se de medföljande bilderna och följ tipsen nedan.

Art Deco vardagsrumsinredning: utsökta möbler och glänsande tillbehör

Full av elegans, stil och sublim mystik, Art Deco -stilen fyller moderna vardagsrum med obeveklig popularitet. Denna riktning är antingen älskad eller undviken. Stil kräver mycket disciplin och konsekvens i utförandet. Det finns inga slumpmässiga objekt här, eftersom allt borde vara meningsfullt. Men om du följer de strikta kanonerna i Art Deco -stilen inom inredning, kommer effekten att glädja även den största skeptikern..

Hög kvalitet och tidlös elegans är värt att fokusera på, men det är inte allt. Funktionalitet är också viktigt. Dessutom har art deco -möbler sina egna särdrag. Dessa är strömlinjeformade former, quiltning i den använda klädseln, fashionabla velour och läder, som är mycket välkomna i denna riktning..

Art Deco vardagsrumsdesign: intressanta detaljer

Utsökta, till och med snidade detaljer, art deco -möbler och inredningsbehandling är en verklig showcase av stil. Vackra, känsliga speglar eller vertikala inglasningar av snygga lampskärmar är bara toppen av ett isberg. Geometriska men invecklade linjer (baserade på Art Nouveau -element) ser ut som mönster på tapeter och tyger. De visas i varje art deco -vardagsrumsinredning. Du får elegans, stil och glamour.

I Art Deco fyller kristallkronor vardagsrum. Exklusiv, tidigare avsedd för smycken och värdefulla konstverk, sammanfaller duon av guld och svart i vardagliga föremål: kaffeservering eller toalettartiklar.

Mattan kompletterar golvet perfekt. Mönstrade mönster fungerar bäst med denna trend. Geometriska mönster, även folk eller orientaliska är välkomna.

Vardagsrum i art deco -stil: foton av önskade färger

Inte konstigt att svart och vitt är en duett av stil och klassisk elegans. Denna kombination har överfört sina egenskaper till designen av art deco -vardagsrummet. Svartvita golv och deras variationer (till exempel med moriska mönster eller i en mosaikversion) är ett säkert val. Guldklädsel, gnistrande här och där, tillför ett inslag av lyx och mystik till interiörens stil. Djup marinblå, djup vinröd och mörkgrön är också Art Deco -färger..

Inredningsmaterial i art deco

Adel och naturlighet är huvuddragen i stilen. Art Deco -möbler är en massiv modell gjord av det hårdaste träet. Om det är trä, välj sedan en vacker valnötfaner med ett abstrakt korn. Om gardiner och material, sedan sammet eller siden. Inget syntet, inga förfalskningar. Den ursprungliga marmorn finns i art deco -vardagsrummet, inte bara på bänkskivorna, utan också på väggarna eller golven. Kristallkronor är redan standardbelysning för hemmets huvudrum..

När det gäller väggdekoration ska du antingen applicera ljus färg i nyanser av vitt och beige, eller välja elegant tapet. Blommotiv är en verklig sensation i denna stil. Vad sägs om en vår- eller vinterträdgård? En annan intressant idé är stuckaturgjutning, som kommer att dekorera till och med vardagsrummet i lägenheten. Mjuka väggar – en mer modern lösning.

Art Deco belysning

En viktig del av art deco -inställningen är belysning, som ska vara lika imponerande som resten av rummet. Vi pratar inte om minimalistiska ljuspunkter som inte syns alls. Armaturer bör först och främst vara «rik», därför köper de massiva träkronor med lampor som imiterar ljus, eller modeller fulla av kristaller och speglade ytor. Karakteristiska lampor med stora gröna nyanser är en annan idé. Ljuskronor med glasmålningar, som ser extremt imponerande och eleganta, betraktas som ett alternativt förslag..

Art deco -stilen är rik och lyxig, så alla älskare av glamorös vardagsrumsinredning bör överväga denna riktning för vardagsrumsdesign..