Afrikansk inredning

Exotiska etniska interiörer är alltid original, särpräglade, eftersom är ur tiden. Men det är också nödvändigt att upprätthålla en känsla av proportioner. Därför, om du inte riktigt är redo att skapa en ovanlig afrikansk inredning, som kännetecknas av extraordinär ljusstyrka, kan du som tillval endast använda några av dess element i interiören, som till exempel finns i stilar som koloniala och art deco. Tja, om du fortfarande är redo för ett svårt experiment, i det här fallet, välkommen till sultigt Afrika!

Vacker afrikansk inredningSpektakulär afrikansk inredning i varma färger

Funktioner av design i afrikansk stil

När du inreder ditt hem i afrikansk stil, bör allmänna funktioner läggas till grund, som bestäms av klimatfunktioner, naturliga såväl som material som används. Typiskt tar designers som en blandning av interiörkomponenter i afrikanska folks bostäder på olika orter. Således skiljer sig vanligtvis två etniska stilar från de vanliga afrikanska: egyptiska och marockanska..

Innan vi fortsätter med skapandet av en afrikansk stil i inredningen är det nödvändigt att avgöra vad målet är: antingen är uppgiften att få några få afrikanska färgglada nyanser till interiören, eller så kommer det att vara den mest fullständiga upprepningen av huvudet kännetecken för ett afrikanskt hem. När kursen är vald kan du börja implementera din idé..

Huvuddragen i den afrikanska stilen

I ett nötskal är dessa funktioner originalitet, färg, dynamik, energi, uttryck och kontrast. Å ena sidan finns det minimalism och enkelhet i former, å andra sidan primitiv i inredning och grovhet i textur, med allt detta finns det en kontrast och ljusstyrka i färger i tillbehör och textilier. Vanligtvis speglar interiören bilden av världen, därför används naturmaterial och naturliga nyanser i den. Ett överflöd av föremål av dekorativ och tillämpad afrikansk konst, som är mycket primitiva, välkomnas.

Eftersom I det inre av denna stil finns en påminnelse om den brännande solen, sanden i öknen och den ogenomträngliga djungeln, sedan bestäms färgschemat av nyanser som sand, brun, terrakotta, orange, gul, tegel och till och med myrgrönt. Det bör noteras att de rådande färgerna är gula och bruna (bark, förkolat trä, saffran, honung, bakad mjölk, kanel, bärnsten, etc.). I allmänhet ska färgerna i inredningen inte bara vara varma utan heta, som själva luften i Afrika. Du kan också hitta en kombination av en svart nyans med en eldig, som en påminnelse om elden, liksom färgen på skalen på djur som lever i Afrika. Noggrann introduktion av blå nyanser är tillåten, men bara i små mängder och som en accent. Med andra ord är det nödvändigt att komma ihåg att alla toner som används är naturliga..

Afro interiör med varma nyanserInteriör i afrikansk stil med många tillbehörMycket varm och färgstark afroinredning

Dekorativ väggdekoration

Det finns många alternativ. Till exempel kan du använda tapeter med ett mönster som efterliknar huden på reptiler eller färgen på vilda djur. Du kan kombinera tapeter med vanligt, gips texturerat med färgade, till exempel med imitation av exotiskt läder. Eller så kan du helt enkelt måla väggarna i en varm eller till och med vit nyans. För att lägga till ljusstyrka kan du göra en kant med en afrikansk prydnad, eller så kan det bara vara papper eller målat med färger. Förresten kan väggarna dekoreras med målningar av djursilhuetter. Som ett alternativ kan du också ge väggarna adel med hjälp av ett nätverk av tunna sprickor som imiterar afrikansk mark som knäckts av torka. Detta kan göras genom att använda färg i två nyanser, varav en är accent och den andra är dominerande. Du kommer också att behöva en speciell spraklack och färdigheter inom sprakartekniken, som utförs på både gips och färg. Dessutom är användningen av dekorativ gips ett annat alternativ för väggdekoration. Ännu bättre om gipset är konstgjort «ålder». Ibland är en del av väggarna färdiga med en afrikansk prydnad med ett tyg, och om det är ett badrum eller ett kök, så är en mosaik för väggbeklädnad eller kakel med imitation av strukturen på reptilhuden perfekt.

Vita stenar i en afrikansk inredningNaturliga färgväggar i afrikansk stilVarma väggar i en varm afrikansk inredning

Dekorativt golv

Att göra golven till sten skulle vara den bästa lösningen. Stora porslinstengodsplattor kommer att fungera som ett idealiskt material för detta. För Afrika ökar dessutom ett sådant kallt golv bara komfortnivån. Vi är dock inte i Afrika och vi måste installera systemet «varmt golv».

Ett alternativ är matt parkett, särskilt när det läggs på ett däck. En mattmatta kommer att vara mycket lämplig, som kommer att påminna om afrikanska hyddor, där det alltid har funnits mattor för att sova för de fattiga. Bland annat finns det bambugolv, oftast i form av stora plattor eller laminat, vilket också är en intressant lösning för golv. En handgjord matta av ljusa trådar ska läggas på golvet..

Golvdekoration i afrikansk interiörTrägolv i afro interiörPorslin stengodsplatta på golvet i afroinredning

Dekorativ efterbehandling av taket

När det gäller taket rekommenderas att måla det varmt eller vitt. Förresten, tygdraperier precis under taket är perfekta. Och om du vill göra något lite mer originellt, fäst sedan mörka träbjälkar i taket och lägg vass eller bambustjälkar på dem. Förresten, bambuplattor finns inte bara för golvet, utan också för taket. De fästs direkt på undertaket eller på den upphängda svarven, och allt detta bidrar till att skapa en extraordinär känsla av att vara i en riktig afrikansk koja..

Takdekoration för afrikansk inredningLätt tak i interiören i afrikansk stil

Afrikansk inredning

När det gäller möbler, här är det också nödvändigt att komma ihåg att huvudkriteriet är naturmaterial eller på annat sätt mycket högkvalitativa imitationer. Om vi ​​pratar om Afrika är huvudmaterialen såsom vass, rosenträ, bambu, sandelträ, rotting, lera, samt äkta läder, reptilskinn, savanndjurskinn, palmbark. Möblerna i sig är gjorda av trä, utmärks av sin enkelhet, grovhet och tyngd, har geometriska former. Möbler kan kompletteras med målningar eller sniderier. Smidesjärnmöbler och korgmöbler med mjuka madrasser och kuddar och slarvigt hängande mattor är lämpliga i en sådan inredning. Mörkbruna läderklädda möbler ser bra ut, liksom bambumöbler.

Möbler i afrikansk stilBadrumsmöbler i afrikansk stil/ exklusiva möbler för afrikanska interiörer

Som inredning används massiva träkistor i stor utsträckning, liksom hängställningar med grova hyllor upphängda på ett enkelt rep direkt under taket..

Afrikanska textilier och tillbehör

Textilier bör vara rika på färger och slående med sin ljusstyrka och variation av dekorativa sicksack och diamantformade mönster på föremål som klädsel på stolar och pallar, gardiner, överkast och kuddar. Du kan till och med göra en panel med färgglada textilier. En liknande prydnad finns på fat, mattor och golvlampor. Det är tillåtet att använda skinn istället för matta.

Många saker kan användas som tillbehör, till exempel bambu gardiner, lerfigurer, elfenbensfigurer, amuletter, korglampor, trägardiner, jakttroféer, afrikanska masker samt levande växter, till exempel laurbærpalm eller ormbunke.

Mystiska afrikanska masker i inredningenTillbehör i afrikansk stilSpegel i träram i afro-interiör

Speglar och bambu- eller korkramar ser bra ut i afro-interiör.

Ett etniskt museum ska dock inte skapas i inredningen och en känsla av proportion är fortfarande nödvändig..