Tavan întins pe hol – caracteristici de design și idei frumoase de design

După cum știți, holul este «carte de vizită» orice casă sau apartament. Prin urmare, problema aranjării interiorului acestei camere ar trebui să fie acordată nu mai puțină atenție decât altele din camere și, desigur, numai materiale de înaltă calitate ar trebui utilizate în acest proces. În același timp, nu trebuie să uităm de o abordare integrată a unui astfel de eveniment. La urma urmei, aici toate detaliile ar trebui să se completeze armonios, începând cu placarea de perete, podea și terminând cu tavanul. Și deciziile corecte vor permite nu numai corectarea vizuală a formei camerei, extinderea spațiului, ci și crearea celei mai confortabile și confortabile camere. Astăzi vom vorbi despre una dintre cele mai populare soluții de design pentru decorarea holului – un tavan întins. Deoarece această metodă de finisare vă permite să creați suprafața perfectă fără prea multe neplăceri și eforturi. Despre ce tipuri de pânze de pvc sunt prezentate consumatorului modern și cum puteți echipa mai exact designul holului cu ajutorul lor mai detaliat mai jos.

Tavan întins pe hol – avantaje și dezavantaje

Cu doar câțiva ani în urmă, plafonul întins era ceva inaccesibil pentru mai mulți consumatori. Cu toate acestea, tehnologiile moderne sunt în continuă evoluție și, în zilele noastre, o astfel de decorare a tavanului este considerată destul de populară și la prețuri accesibile chiar și pentru cetățenii obișnuiți. Și acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece în caracteristicile unei astfel de invenții există destul de multe avantaje decât minusuri..

Printre avantajele utilizării tavanelor întinse în decorarea spațiilor, pozițiile de conducere sunt luate de durabilitatea pânzelor din pvc și de o varietate de modele de produse, ceea ce face mai ușoară completarea unui stil sau altul și să nu vă gândiți la actualizarea tavanului mai rar. decât o dată la câteva decenii. Un factor la fel de important poate fi numit absența completă a oricărei lucrări preliminare privind pregătirea suprafeței de lucru pentru instalarea structurii, ceea ce economisește semnificativ timpul și banii clientului..

Datorită elasticității lor, plafoanele întinse protejează bine proprietatea în caz de scurgeri de apă de la etajele superioare. Vă va fi suficient să apelați doar un vrăjitor care va deconecta o parte a pânzei și va ajuta la scurgerea apei acumulate în interiorul structurii. Această acoperire este ușor de întreținut în stare perfectă. Și cel mai important, plafoanele întinse sunt o structură dintr-o singură bucată, care ascunde cât mai mult posibil diferite nereguli..

În ceea ce privește dezavantajele plafoanelor întinse, aici se poate observa «sensibilitate» construcție similară. Pânza de pvc se întinde perfect, dar este prea sensibilă la diferite tipuri de daune mecanice. De asemenea, trebuie să știți că filmul de curgere este montat la un anumit regim termic, prin urmare, temperaturile prea ridicate sau, dimpotrivă, scăzute sunt contraindicate pentru acesta..

În plus, instalarea unui astfel de finisaj necesită anumite abilități, abilități și echipamente speciale, astfel încât numai meseriașii de încredere ar trebui să fie încredințați cu această lucrare. Și, în cele din urmă, putem adăuga că un astfel de design implică o ușoară coborâre a nivelului tavanului.

Tipuri de tavane întinse pentru hol

La fel ca multe alte opțiuni de decor interior, plafoanele întinse au multe tipuri și diferă unele de altele prin textură, complexitate structurală și design. Prin textură, toate pânzele de tavan din pvc pot fi împărțite condiționat în produse mate, lucioase și satinate. Luciul are capacitatea de a reflecta întregul conținut al holului, ca o oglindă, și va fi soluția ideală dacă aveți nevoie să măriți vizual spațiul..

Tavanele întinse mate, deși au o anumită asemănare cu suprafața vopsită, se disting prin durabilitate și versatilitate. Astfel de pânze își păstrează perfect aspectul original atunci când decorează tavanul în camere cu dimensiuni non-standard și exclud complet posibilitatea refracției luminii în situații cu arhitectură complexă.

Pânza din pvc satinat este o opțiune ideală în cazurile în care luciul pare prea atrăgător, iar pânza mată, dimpotrivă, este prea simplă și concisă. Structura sa delicată, cu efect sclipitor, arată ca mătasea și, în funcție de luminozitatea și tipul de iluminare, îi place pe proprietari cu un joc incredibil de frumos de lumină și un model secret original..

Tavanele întinse cu efect de imprimare foto reprezintă o imitație suficient de înaltă și credibilă a oricărei imagini, fie că este vorba despre un ornament floral original, diferite modele sau o repetare a unei schițe pe orice subiect. O astfel de idee vă permite să traduceți în realitate cele mai extraordinare soluții și să creați un design unic care să răspundă tuturor cererilor și preferințelor de gust ale proprietarilor holului..

Dacă luăm în considerare plafoanele întinse prin variații de proiectare, atunci în acest caz toate produsele pot fi împărțite în un singur nivel, pe două niveluri și pe mai multe niveluri. Tavanele întinse cu un singur nivel sunt considerate cele mai comune și finisaje bugetare, care sunt perfecte doar pentru amenajarea holurilor mici.

Structurile pe două niveluri sunt utilizate în principal pentru a ridica vizual nivelul tavanului.

Structurile pe mai multe niveluri sunt relevante pentru proiectarea încăperilor mari..

În ceea ce privește proiectarea tavanelor întinse, în acest caz puteți acorda preferință unei suprafețe mate sau lucioase, puteți crea un fel de cer înstelat pe tavan, puteți imita orice suprafață cu ajutorul pânzei din pvc sau vă puteți realiza propriile fantezii..

Cum să alegeți culoarea tavanului întins pe hol

Exemple de performanță a culorilor plafoanelor întinse vor surprinde plăcut chiar și pe cel mai pretențios client, deoarece aici puteți recrea nu numai o culoare monocromatică bogată sau puteți imita multe texturi, dar puteți utiliza și combinații contrastante și tranziții de gradient netede. Tavanul întins alb este la fel de bun în designul mat și lucios, perfect pentru orice stil și minunat combinat cu alte nuanțe.

Tavanul negru, în ciuda adâncimii și contrastului său, arată destul de solemn și interesant în combinație cu pereții albi și cu orice lumină.

La nivel subconștient, nuanțele maro sunt asociate cu natura și umple camera cu căldură.

Albastrul seamănă cu aerul, apa și are întotdeauna un efect calmant.

Întreaga paletă de culori roz și liliac arată romantic și puțin visător..

Tavanul roșu întins este o decizie îndrăzneață care completează perfect stilul avangardist.

Nuanțele de gri vor umple designul cu note de reținere și severitate.

Folia galbenă va face camera mai luminoasă și în același timp confortabilă.

Opțiuni de iluminare a tavanului întins

Amenajarea majorității holurilor, de regulă, nu implică prezența deschiderilor ferestrelor. Prin urmare, atunci când faceți un design modern în această cameră, cu siguranță ar trebui să aveți grijă de o lumină suficient de confortabilă și strălucitoare. Versiunea clasică a iluminatului sub formă de candelabru cu decorațiuni masive va fi soluția perfectă pentru un hol în stil clasic.

Articolele de iluminat realizate sub formă de structuri cu lamele sunt perfecte pentru un hol de tip mansardă, grunge sau minimalist. Aranjamentul spot al corpurilor de iluminat va asigura o iluminare uniformă pe întregul perimetru. Este important să utilizați tipul decorativ de iluminare pentru a completa pânzele extensibile pe mai multe niveluri, ceea ce va face posibilă evidențierea uneia sau a altei zone funcționale..

Structura suspendată cu pânză de pvc poate fi numită o soluție universală pentru finisarea tavanului pe hol. La urma urmei, după cum puteți vedea, varietatea acestui tip de finisaj poate satisface nevoile celui mai exigent client. În plus, aceasta este o modalitate excelentă de a vă salva de renovarea și corectarea regulată a suprafeței tavanului după câțiva ani după o revizie majoră a holului..