Tapet pentru sufragerie: tendințe de modă și idei frumoase de design interior

Am spus deja de mai multe ori că camera de zi este «centrul lumii» orice casă sau apartament și este considerată cea mai funcțională cameră în care primim oaspeți și petrecem timp cu familia. Prin urmare, designul interior al acestei camere nu trebuie să corespundă doar preferințelor de modă și gust ale proprietarilor, ci și să fie realizat din materiale de înaltă calitate și să fie cât mai confortabil. Și în acest caz nu este vorba doar de piese de mobilier sau textile selectate corect. Una dintre soluțiile de succes pentru crearea celei mai confortabile atmosfere din sufragerie este utilizarea tapetului în decorarea camerei. Vă vom spune despre ce tipuri de tapet sunt pe piață astăzi și despre cum să alegeți opțiunea potrivită pentru un anumit stil interior în materialul următor..

Tapet în interiorul sufrageriei: soiuri

Acest tip de decor de perete își datorează originea vechilor locuitori din China, care, aproximativ trei mii de ani î.Hr., au început să lipească peste pereți cu hârtie de orez și să aplice diverse desene și inscripții pe suprafața uscată. Imaginile de fundal moderne sunt foarte diverse și pot fi realizate pe baza diverselor materiale, ceea ce le împarte de fapt în tipuri. Baza tapetului de hârtie, după cum înțelegeți, este hârtia și, spre deosebire de strămoșii lor, astfel de produse au un sortiment impresionant de culori și modele. Astfel de imagini de fundal nu sunt caracterizate de costuri ridicate, ceea ce le face disponibile pentru o gamă largă de consumatori, dar sunt foarte inferioare ca rezistență și durabilitate față de alte imagini de fundal. Produsele din hârtie se tem de umezeală și necesită curățare periodică cu un aspirator.

Tapetul nețesut este considerat o opțiune mai modernă, este capabil să reziste la diverse influențe mecanice și are o rezistență crescută la umiditate.

Printre produsele populare din această serie, se pot selecta imagini de fundal cu o suprafață în relief, care sunt adesea folosite pentru pictură. Și, de asemenea, tapet acoperit cu vinil, cu o selecție bogată de texturi și modele. O astfel de acoperire are o izolare fonică bună și uniformizează parțial suprafața pereților..

Tapetul acrilic constă dintr-o bază de hârtie și un polimer punctat, care permite produsele «a respira», dar le reduce ușor puterea.

Ca bază pentru fabricarea tapetului din țesături, producătorii moderni folosesc hârtie sau țesături nețesute. Lenjerie, mătase, iută, velur sau alte materiale dense sunt folosite pentru aplicarea stratului superior, de țesătură.

Hârtia de perete din fibră de sticlă sau fibră de sticlă, nu vă fie teamă de curățarea umedă, este destul de ușor de curățat de diferite tipuri de murdărie și de a tolera bine schimbările de temperatură. În plus, aceste imagini de fundal sunt rezistente la foc și sunt perfecte pentru pictură..

Tehnica creării tapetului metalizat este în general similară cu procesul de fabricare a produselor din țesături, cu diferența că în prima versiune, în loc de țesătură, folia de aluminiu se aplică pe baza nețesută pentru aur, bronz, argint sau platină și deasupra acesteia diferite tipuri de reliefuri și modele. Astfel de imagini de fundal nu se estompează, nu se tem de umiditate, au proprietăți de izolare termică și sunt durabile..

Imaginile de fundal foto moderne cu efect 3D arată nu mai puțin frumoase și prezentabile în interiorul camerei de zi. Astfel de pânze au un sortiment destul de divers și sunt folosite ca accent la modă..

Tapetul lichid seamănă mai mult cu tencuiala decorativă și se aplică și pe pereți cu o spatulă specială. O astfel de acoperire are o selecție largă de nuanțe și conține diverși aditivi, de exemplu, sclipici, așchii minerale, fibre argintii, aurii sau de mătase, ceea ce vă permite să creați cele mai neobișnuite modele și modele pe pereți..

În ceea ce privește tapetul natural, astfel de opțiuni aparțin categoriei produselor destul de respectabile. Sunt compuse din piele, țesături naturale, bambus sau plută. Astfel de acoperiri sunt considerate un produs ecologic, dar sunt scumpe. Prin urmare, în majoritatea exemplelor, acestea sunt utilizate în proiectarea camerei de zi ca inserții decorative..

Culoare tapet living

După cum știți, cu ajutorul unei nuanțe sau a altora pe pereți, nu numai că puteți ridica vizual nivelul tavanului, puteți face camera mai luminoasă și mai spațioasă, ci și să evidențiați zonele funcționale și să creați o atmosferă corespunzătoare stilului general . În plus, alegerea unei palete adecvate poate determina cât de precis va fi proiectat camera dvs. de zi într-un anumit stil..

Utilizarea tapetului ușor în designul interior pentru camera de zi va face camera mai luminoasă, mai spațioasă și mai festivă. Această soluție este relevantă în special pentru încăperile situate pe partea de nord. Reglarea ușoară de sus în jos într-un stil degradat va face ca plafoanele să pară mult mai înalte.

În ceea ce privește tapetul întunecat, atunci o astfel de propunere este relevantă pentru a fi utilizată pentru a evidenția o anumită zonă, de exemplu, o zonă de șemineu sau o nișă. În acest caz, schema de culori pentru pereți este selectată pe baza preferințelor gustative ale proprietarilor de case sau în funcție de stilul general de decorare. În același timp, designerii nu recomandă utilizarea unor astfel de opțiuni în camere cu iluminare insuficient de strălucitoare sau lipirea pe unele dintre pereții cu tapet luminos în camere cu o suprafață mare. Decorarea părții inferioare a pereților cu tapet întunecat, iar partea superioară cu cele mai deschise este considerată cea mai comună opțiune..

Tapet alb în interiorul sufrageriei

Tapetul alb ca zăpada are o capacitate uimitoare de a umple orice spațiu cu căldură și lumină, iar această culoare a pereților este considerată fundalul ideal pentru plasarea de accente luminoase și orice fel de mobilier. Acest design al camerei de zi va fi amintit mult timp de oaspeții dvs., mai ales dacă ideea este utilizată pentru proiectarea camerelor cu o suprafață mică. Cu toate acestea, luând o astfel de decizie, ar trebui să înțelegeți că oricât de atractiv ar fi un astfel de finisaj, culoarea albă va sublinia toate neregulile pe cât posibil. Prin urmare, trebuie mai întâi să aveți grijă de nivelarea precisă a pereților și de pregătirea suprafeței acestora..

Tapet gri pentru sufragerie

Utilizarea unei astfel de scheme de culori în interior provoacă întotdeauna unele controverse. Unii designeri susțin că acest gri de pe pereți arată sofisticat și elegant. Alții consideră că este oarecum plictisitor. Dacă priviți această situație din exterior și țineți cont de opinia generală, atunci imaginile de fundal gri într-o mai mare măsură par destul de atractive și reținute. Mai ales atunci când vine vorba de combinația dintre griul dominant și alb, bej și negru la interior..

Printre cele mai populare nuanțe ale paletei gri se numără frasin, grafit sau gri cu un ton albastru. Acestea pot fi atât versiuni monocrome ale tapetului cu o suprafață sau modele în relief, cât și produse colorate, de exemplu, tapet gri închis cu modele albe și argintii sau pânze cu bază bej și relief mai intens..

Tapet bej pe pereții sufrageriei

Designul camerei de zi în tonuri bej este considerat una dintre opțiunile clasice, iar utilizarea acestei palete în decorarea pereților va crea atmosfera cea mai confortabilă, calmă și relaxantă. Tapetul bej arată frumos și sofisticat indiferent de iluminare și va fi un fundal excelent pentru evidențierea mobilierului, perdelelor și a altor componente de interior. În plus, astfel de imagini de fundal au multe variante de execuție și sunt perfect combinate cu culori aurii, argintii, albe, negre, albastre și verde deschis, ceea ce vă permite să întruchipați cele mai extraordinare idei de design în realitate..

Tapet maro în designul camerei de zi

În ciuda saturației și a profunzimii culorii, cu o amplasare competentă a accentelor, tapetele maro pe pereții din sufragerie nu vor arăta mai puțin atractive decât rudele lor apropiate – pânze bej. Principalul lucru este să puteți combina corect un astfel de ton întunecat cu alte culori care sunt prezente în design, de exemplu, alb, gri, verde, argintiu sau auriu. În plus, puteți reîmprospăta peretele cu o pictură frumoasă, o lampă originală sau o statuetă. Și cel mai interesant lucru este că o astfel de schemă de culori va deveni un fundal excelent pentru mobilierul deschis la culoare și alte accesorii..

Tipuri combinate de tapet

Forma non-standard a camerei sau tavanele joase sunt doar câteva dintre nuanțele care pot fi întâlnite în timpul renovării camerei de zi. Prin urmare, o soluție precum o combinație de tapet pe pereți cu diferite culori, texturi și modele, în cele mai multe exemple, va ajuta la corectarea multor neajunsuri. Una dintre acestea «secrete» amenajarea camerei de zi este considerată a fi corectarea sau corectarea spațiului camerei prin evidențierea unuia dintre pereți cu tapet de culoare mai contrastant. Aranjamentul vertical al modelelor sau al imprimeurilor ridică vizual plafonul. Pe de altă parte, orizontală extinde pereții. Tapetul de companie arată foarte interesant în acest exemplu, care sunt combinate între ele în culori, dar diferă în modele sau invers..

O soluție la fel de originală și de succes poate fi numită zonarea spațiului sufrageriei cu ajutorul unei combinații diferite de nuanțe și texturi pe tapet. În acest fel, este posibil să evidențiați cu pânze mai luminoase sau în relief zona de lectură, zona șemineului, zona biroului și locul în care se presupune că este instalată partea moale și vizionarea televizorului. Această idee va face camera de zi în același timp multifuncțională și confortabilă, ceea ce este deosebit de important în planurile deschise sau în camerele de plimbare..

O altă soluție la modă este metoda de decorare a pereților, în care tapetul joacă atât rolul acoperirii principale, cât și rolul decorului. În astfel de exemple, de regulă, se utilizează două tipuri de pânze, de exemplu, produse de lumină simplă și produse cu modele. În același timp, aceștia din urmă decorează pereții în parte, ca picturi sau inserții decorative. Această opțiune pare deosebit de interesantă atunci când tapetul cu modele este decorat suplimentar cu diferite tipuri de rame..

Opțiuni pentru decorarea pereților sufrageriei cu tapet cu flori

Tot felul de variante de ornamente floristice și flori arată întotdeauna frumos și nu se demodează. Imaginile de fundal foto, care sunt foarte populare în ultimii ani, arată deosebit de rafinat, permițându-vă să decorați peretele cu o imagine naturală, cu transferul maxim de nuanțe naturale. Este suficient să lipiți peste unul dintre pereți cu un astfel de tapet, care va acționa ca accent în întregul interior. Și puteți alege orice opțiune, începând de la o pânză cu flori mici, terminând cu o imagine atrăgătoare a unui mugur mare sau a inflorescenței care ocupă întreaga zonă. În oricare dintre exemple, efectul este pur și simplu uimitor..

Tapet pentru camera de zi cu efect 3D

Selecția unuia dintre pereții sufrageriei cu ajutorul tapetului 3D câștigă din ce în ce mai mult popularitate în ultima vreme. Și acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece o astfel de soluție vă permite să adăugați o anumită poftă la interior și arată neobișnuit de frumos. Sortimentul unor astfel de imagini de fundal variază de la diferite tipuri de imagini pe teme florale, pe care le-am menționat mai sus, la peisaje extraordinare, fotografii de pe orbită, panorame ale orașului și propriile noastre portrete. În același timp, este foarte important ca imaginea să fie realizată cu înaltă calitate și să se încadreze armonios în atmosfera generală a designului..

Cum se alege un stil de tapet

Indiferent cât de mult ați dori să optați pentru un anumit tip de tapet, alegerea ar trebui să se bazeze întotdeauna pe stilul general de decorare interioară. Prin urmare, va fi mai rațional să se determine direcția reparației în etapele sale inițiale și abia apoi să se treacă la selectarea finisajelor de perete adecvate. Amenajarea interioară într-un stil clasic este întotdeauna caracterizată prin utilizarea de materiale scumpe, care subliniază luxul și un anumit fast al camerei. Prin urmare, este relevant aici să folosiți tapet cu diferite monograme, detalii aurii sau bronzate. Astfel de tapete pot fi folosite pentru decorarea tuturor pereților unei camere sau pot fi alternate cu produse monocromatice mai laconice și folosite ca inserții decorative..

Pentru a crea un interior de living în stil Provence, ar trebui să acordați preferință tapetului pentru pictură sau să vă uitați la una dintre opțiunile pentru produse cu modele elegante sau mici imprimeuri florale.

Atmosfera unui living în stil scandinav ar trebui să mențină spiritul latitudinilor nordice. Prin urmare, tapetul de culoare deschisă care imită zidăria sau tencuiala dură în acest caz este capabil să transmită originalitatea scandinavă cât mai mult posibil..

Proiectarea camerei de zi în stilul Art Nouveau presupune prezența obligatorie a pieselor metalice, suprafețelor din piatră, lemn, piele sau blană. Prin urmare, tot felul de motive naturale sau mozaicuri, în care nu există linii stricte și forme clare, vor deveni o alegere ideală pentru decorarea pereților într-un astfel de living..

Pentru un mansardă, este relevant să folosiți tapet care imită suprafața unei pietre sau a unui ipsos.

În ceea ce privește decorarea pereților în direcții moderne precum hi-tech sau minimalism, atunci în acest caz ar trebui să optați pentru pânze monocrome. Dacă o astfel de propunere pare puțin plictisitoare, puteți alege oricând o opțiune dintr-o serie de imagini de fundal cu modele geometrice, abstractizare sau cu efect 3D..

Pentru iubitorii de note orientale, producătorii oferă o gamă de imagini de fundal cu fragmente și modele legate de o anumită țară și cultură, de exemplu, Japonia, Maroc sau Turcia..

Alegerea tapetului potrivit pentru sufragerie, la prima vedere, pare a fi o sarcină destul de dificilă. Cu toate acestea, dacă priviți această procedură din cealaltă parte, atunci nu numai că vă veți umple baza de cunoștințe cu tot felul de informații legate de designul interior, dar veți obține și o oportunitate excelentă de a vă traduce propriile idei în realitate. Principalul lucru este să combinați armonios preferințele gustative și caracteristicile camerei.