Tapet negru magic și misterios în interior

În ciuda faptului că culoarea neagră pur și simplu îi înspăimântă pe mulți cu jale și întuneric, trebuie remarcat faptul că, de fapt, aceste temeri sunt complet în zadar. Nu, desigur, totul este așa: negrul are într-adevăr toate aceste calități, dar pe lângă acesta, este încă neobișnuit de misterios și chiar pasional, mistic și misterios, dramatic și elegant. Pe scurt, această culoare nu este pentru designerii timizi, să recunoaștem. Pentru că cum să faci ca această culoare să nu pară negativă, ci mai degrabă eficientă și atractivă, știe doar un adevărat profesionist. De asemenea, este foarte important aici să determinați dozajul corect și culorile benefice ale companiei. Să încercăm să ne dăm seama cum să o facem..

Interior spectaculos al sufrageriei cu tapet negru într-un desen Tapet negru în interiorul sufrageriei alb-negru Interior camera de zi cu perete negru accent În interiorul camerei de zi, simțul proporției cu negrul este deosebit de important.

Varietate de imagini de fundal negre

Astăzi există o mare varietate în selecția de imagini de fundal negre. Mai mult, cele netede nu sunt deosebit de citate, la urma urmei, trebuie să spun că nu sunt pentru toată lumea. Dar tapetul cu modele texturate, lucios și sidef arată complet diferit, dobândind o nuanță mai veselă și optimistă.

Tapetul negru dintr-un desen arată mai optimist decât culorile simple.

De exemplu, imaginile de fundal alb-negru nu par deloc sumbre, ci dimpotrivă sunt foarte eficiente și populare în prezent..

Negru = modelul de tapet alb este foarte popular acum

Poate că singurul negativ pe care îl au este posibila ondulare a ochilor datorită contrastului ridicat. În legătură cu această circumstanță, cel mai bine este să decorați pereții cu astfel de tapet, la care nu trebuie să vă uitați mult timp, de exemplu, poate fi un perete în spatele unui pat sau o canapea. Dar nu un perete TV. Desigur, aceasta este o chestiune de gust, iar cuiva, dimpotrivă, ar putea dori contrastul – proprietarul este stăpânul. În general, o combinație de negru cu nuanțe mai neutre sau calde, cum ar fi gri, bej, auriu etc. este mai plăcută pentru ochi. Astfel de imagini de fundal sunt mai puțin obositoare.

Combinația de negru cu nuanțe calde este mai moale

Pentru ce camere sunt potrivite tapet negru?

Oricât de ciudat ar părea, dar în primul rând pentru dormitoarele matrimoniale. În astfel de interioare, negrul acționează ca un magic și pasionat și arată absolut armonios..

Dormitor spectaculos cu un perete negru misterios

Opțiunile în care negru este utilizat în combinație cu o altă nuanță arată bine. Și cel mai adesea, dormitoarele pentru bărbați sunt proiectate în acest fel. Ele arată mai stricte și mai brutale, ca să spunem așa, dotate cu trăsături masculine..

Pe lângă dormitor, culoarea neagră a tapetului este perfectă pentru decorarea birourilor și a sufrageriilor. De exemplu, în combinație cu alb sau gri, se obține o opțiune foarte eficientă. O astfel de scară acromatică necesită concentrare și concentrare, deoarece nimic nu distrage atenția (nu există culoare).

Culoarea neagră a tapetului pentru birou este cel mai bun mod de a concentra atenția

În ceea ce privește camera de zi, aș dori să menționez în mod special că aici, mai mult ca oricând, este foarte important să calculăm doza corectă de negru. Pentru ca camera să nu pară intimidantă, nu ar trebui să existe prea mult negru. Mai mult decât atât, această cameră servește ca un loc pentru primirea oaspeților, așa că trebuie luată în considerare această împrejurare, chiar dacă tu însuți te simți destul de confortabil într-o astfel de atmosferă gotică, asta nu înseamnă că și oaspeților le va plăcea..

Pentru interiorul camerei de zi, doza de negru pe pereți este extrem de importantă.

Dar pentru holuri, tapetul negru este categoric inacceptabil, deoarece această zonă nu trebuie să fie mohorâtă și strictă. Cu excepția cazului în care se află într-un hol sau coridor care nu funcționează ca un hol, este permis să decorați o parte din pereți în negru, apoi să accentuați și să nu terminați întreaga suprafață a tuturor suprafețelor. De asemenea, tapetul negru este contraindicat pentru camerele copiilor, chiar dacă acestea vor fi folosite doar pentru zonare. Există multe alte nuanțe pentru această ocazie, dar nu și negru. Tapetul negru este folosit în bucătărie, dar, de obicei, pentru decorarea unui perete și apoi dacă bucătăria este suficient de spațioasă și de mare.

În interiorul bucătăriei, un singur perete este de obicei decorat cu tapet negru.

Dacă este combinat cu o sală de mese, este mai bine să nu folosiți negru, deoarece nu numai că reduce vizual spațiul, ci și reduce apetitul. În baie, tapetul negru poate fi folosit și pe pereți, cu condiția respectării măsurii includerii negru în interior. Abia atunci designul va combina frumos drama și eleganța..

Tapet cu modele alb-negru într-un interior spectaculos de baie

Tapetul negru ca accent

Tapetele negre sunt foarte potrivite pentru accentuare, mai ales în stilurile moderne de interior, cum ar fi high-tech și minimalism. De obicei, pentru aceasta sunt utilizate imagini de fundal în două culori, neutre sau monocrome, lipsite de modele multicolore. Tapetul în negru cu ornamente de argint (uneori cu aur) oferă o atmosferă luxoasă misterioasă, de regulă, aceasta este utilizată în neo-baroc sau glamour.

Pe un fundal argintiu, modelul de tapet negru arată extrem de impresionant.

Apropo, puteți utiliza și tapet, în care, dimpotrivă, fundalul este argintiu sau auriu, iar desenul este realizat în negru. Pentru a crea un perete cu accent negru, cel mai bine este să îl folosiți pe cel opus ferestrei..

Perete negru de accent în interiorul dormitorului

Și este recomandabil să folosiți tapet neted neted, ci cu un model sau lucios, care să reflecte perfect lumina care cade pe perete. Ca urmare, peretele va arăta mai ușor și mai interesant..

Peretele negru lucios reflectant arată spectaculos în interiorul băii

Ar fi foarte frumos să atârnați o oglindă pe un perete negru, în care se va reflecta orice sursă de lumină (poate fi un candelabru sau o lampă de perete). Designerii sunt foarte pasionați de această tehnică, care vă permite să compensați întunericul negru..

O oglindă este agățată pe un perete negru - o tehnică preferată a designerilor

Sau puteți să atârnați o sconce – efectul va fi același..

Combinație de tapet negru

În stilurile moderne, de exemplu, în minimalism, tapetul negru este de obicei utilizat în combinație cu o altă culoare. Și acest lucru se face astfel: un perete accent este decorat cu negru, de obicei un perete în spatele unei canapele sau o zonă TV în camera de zi,

Zona TV din living evidențiată cu tapet negru

deasupra patului sau lângă sifonierul din dormitor,

Peretele negru cu accent deasupra capului patului din interiorul dormitorului

precum și un perete cu un birou pentru computer (zonă de birou). Tapetul este lipit fie pe întregul perete, fie doar pe o parte separată a acestuia. În general, trebuie să spun că cea mai armonioasă și câștigătoare combinație de negru este cu alb. Această combinație este un punct de referință, deoarece ambele culori sunt acromatice, în timp ce albul compensează întunericul negru, iar negrul, la rândul său, diluează cu succes golul albului. Dacă este necesar să reduceți contrastul, atunci puteți alege nu o culoare alb pur, ci o nuanță crem sau bej. Dacă tapetul de pe un fundal negru are un model colorat, atunci tovarășii în acest caz se potrivesc cu acest model..

Un pic despre mobilier într-un interior cu pereți negri

Mobilierul alb sau mobilierul oglindit (argintiu) arată cel mai impresionant pe fundalul pereților negri..

Mobilierul alb pe un fundal de tapet negru arată impresionant

Dacă interiorul este realizat într-un stil modern, atunci acesta este cu siguranță mobilier alb. Și dacă este glamour sau neo-baroc, atunci mobilierul oglinzit, lucios sau lustruit este potrivit aici – orice are o suprafață reflectorizantă. De asemenea, trebuie remarcat faptul că negrul este un fundal minunat pentru evidențierea obiectelor interioare luminoase, dar acesta ar trebui să fie doar singurul element..

Canapea din piele roșu aprins pe un fundal de perete cu tapet negru

Apropo, mobilierul din lemn se pierde pe un fundal negru și arată inexpresiv. Ei bine, nici nu ar trebui să uitați de accesorii. orice detaliu poate revitaliza și transforma în mod semnificativ interiorul. Doar nu uitați de simțul proporțional..