Tapet foto în interior – un caleidoscop de idei moderne

Mulți dintre noi asociază hârtia fotowall cu 80-90 de ani ai secolului trecut. Când aproape în fiecare apartament se vedea o pădure de mesteacăn sau o cascadă, o potecă în pădure sau vârfuri de munte pe unul dintre pereți. Moda pentru tapet foto nu a rezistat mult timp din cauza calității scăzute a imaginilor și a materialelor impracticabile. Tapetele de hârtie s-au deteriorat rapid, vopseaua a dispărut la soare și petele ocazionale erau imposibil de scăpat. De atunci, producția de materiale de finisare a făcut un pas înainte – tehnologiile moderne permit aplicarea de imagini de înaltă calitate la aproape orice material. Picturile murale de ultimă generație pot fi spălate și nu se tem de daune, nu se estompează la soare, iar culorile nu se estompează în timp. Nu este nevoie să vorbim despre numeroasele variații ale performanței. În plus față de soluțiile gata făcute cu fotografii ale specialiștilor la nivel înalt, puteți comanda absolut orice imagine – de la un portret de familie la un desen al copilului dumneavoastră.

Tapet foto original pentru sufragerie

Imprimare 3D pentru interior modern

Ce fotomurale vor fi populare în sezonul următor? În ce cameră pot fi folosite ca decor? Și cu ce design stilistic se potrivesc cel mai bine pânzele moderne? Ce parcele și imagini se află în partea de sus a celor mai populare și cum puteți transforma radical interiorul unei camere cu o singură pânză mică cu o imagine? Vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări cu ajutorul unei selecții largi de proiecte de proiectare în care s-a folosit hârtie fotowall..

Imagine neobișnuită a fotografiei

Stil contemporan

Pentru un interior minimalist

Care sunt fotomuralele?

Hârtie tapetul se distinge prin costul redus și respectarea mediului. Dar acest tip de material are și dezavantaje semnificative, iar fragilitatea este unul dintre ele. Tapetele din hârtie nu pot fi curățate în caz de pete, se tem de umezeală. Prin urmare, restricțiile privind utilizarea ca decorare a spațiilor cu un microclimat specific.

Imprimeu floral

Peisaj pentru dormitor

Portret de familie

Fotografie alb-negru

Vinil tapetul este mai puternic și mai durabil. Acestea pot fi curățate cu un burete umed și sunt durabile și practice. Astfel de imagini de fundal aproape nu se estompează la soare și vor dura de 2-3 ori mai mult decât cele din hârtie..

Peisaj luminos în camera de zi

Peisaj cețos

Tapet de vinil în dormitor

Teme animaliste

Laminat tapet – una dintre cele mai de calitate și cele mai durabile opțiuni pentru executarea pânzelor foto. Astfel de imagini de fundal nu se estompează, sunt perfect curățate, pot dura aproximativ 10-15 ani (cu performanța inițială de înaltă calitate și funcționarea corectă). În plus, foile laminate arată minunat..

Trandafiri mari în sufragerie

Iluzii optice

Peisaj neobișnuit

Macro pentru dormitor

Imprimarea foto poate fi făcută și pe textile tapet. Imaginea este aplicată pe pânză, mătase naturală, viscoză și in. De aceea, acest tip de tapet este considerat cea mai scumpă opțiune dintre materialele cu care puteți lipi peste pereți..

Tapet textil

Imprimare foto pe panza

Textile ca fundal

Buchet imens în dormitor

Aș dori să observ imediat că imprimarea fotografiilor poate fi aplicată nu numai pe pânze, ci și pe alte tipuri de materiale de finisare. De exemplu, pentru decorarea unei băi, aproape nimeni nu va îndrăzni să folosească tapet (chiar lavabil) dacă camera este foarte mică și o zonă mare se încadrează în zona de risc. Dar, pentru a diversifica interiorul cu o imagine aplicată plăcilor ceramice, mulți proprietari nu ar refuza.

Ceramică cu imprimare foto

Finisaje neobișnuite pentru baie

Puteți aplica o imagine fotografică pe sticlă și o puteți folosi ca element al oricărui interior. Acesta poate fi un element de decor, o partiție, un blat, o parte din fața dulapurilor sau a altor mobilier și chiar decorarea unui șorț de bucătărie. Imaginile pot fi aplicate pe fațade din orice material, dar acoperite cu folie din PVC. Astfel de uși cu un model pot fi utilizate în interiorul bucătăriei, dormitorului, camerelor copiilor..

Imprimare foto pe fațade

Fotografie pe ușile dulapului

Imprimare strălucitoare pe fronturile dulapului

Imprimare foto în bucătărie

Imprimare foto pe fațadele dulapurilor de bucătărie

În ce camere este adecvat să folosiți tapet foto?

Înainte de a lua în considerare oportunitatea utilizării anumitor imagini în camere cu sarcini funcționale diferite, aș dori să îi avertizez pe toți cei care doresc să folosească tapet foto în interior împotriva posibilelor greșeli. Deci, ce poate strica impresia unei fotografii situată pe unul dintre pereții camerei:

1. Imaginea nu este potrivită corect. Aceasta poate fi fie o eroare semantică, fie o eroare exclusiv de culoare. De exemplu, un peisaj urban dintr-o cameră clasică ar părea deplasat. Sau «adult» desenând pe peretele camerei copiilor. O fotografie prea întunecată sau o imagine în care sunt folosite culori acide poate strica și interiorul. Picturile murale nu sunt o imagine, nu pot fi pur și simplu îndepărtate și duse într-o altă cameră dacă parcela fotografiei este obosită sau nu-i place.

Flori originale pentru dormitor

Imprimați cu text

Alegere neobișnuită a finisajelor

2. Fotografii sau picturi murale suprapuse pe perete. Dacă ați decis că unul dintre pereții camerei dvs. va fi decorat cu o imagine fotografică, atunci nu ar trebui să atârnați nimic altceva pe această suprafață – tablouri, rafturi, fotografii încadrate, televizor, oglindă etc..

Stil rustic

Peste capul patului

Fundal pentru zona video

3.Performanță slabă de imprimare. Din păcate, chiar și în zilele noastre există incidente în producția de materiale de finisare cu imprimare foto. Fie că a fost cerneală de calitate scăzută sau o defecțiune a programului, rezultatul este același – nu puteți utiliza un astfel de produs pentru decorare. Atunci când cumpărați soluții gata făcute, colectați informații despre producători, citiți recenzii. Același lucru trebuie făcut atunci când comandați aplicarea unei imagini individuale pe materialul dvs..

Stil clasic

Imprimare scenică în jurul ușilor

Stil oriental

Sufragerie

Poate că cea mai populară cameră în care picturile murale sunt folosite ca material de decorare a pereților de accent este camera de zi. În primul rând, camera de zi este cel mai adesea cea mai mare cameră din locuință din punct de vedere al suprafeței. În al doilea rând, tocmai în această cameră se întrunește întreaga familie, sunt primiți oaspeții, au loc sărbători și petreceri. În sufragerie, orice proprietar regretă să creeze nu numai o atmosferă convenabilă, funcțională și confortabilă, ci și aspectul original al camerei, o imagine memorabilă. Picturile murale sunt grozave pentru toate aceste sarcini..

Efect optic original

Peisaj urban vibrant

Într-un desiș de bambus

Tapet ca imagine

Mulți proprietari de case și apartamente care intenționează să renoveze o anumită cameră se întreabă pentru ce stil de design este potrivit tapetul. De fapt, posibilitățile moderne de a crea imagini fotografice pe diverse materiale au dovedit în mod repetat (într-o varietate de proiecte de design) că pot fi utilizate pentru aproape toate direcțiile stilistice – de la clasic la minimalism. Totul depinde de parcela aleasă, de paleta de culori și de calitatea materialului.

Desen neobișnuit

Relaxați-vă imaginile

Tema apei

Cel mai adesea, tapetul foto este folosit ca fundal pentru o zonă de recreere. Un perete cu o canapea sau o pereche de fotolii este ideal pentru montarea tapetului tipărit. Astfel, imaginea nu va fi blocată de mobilierul înalt, iar proprietarii nu vor avea nevoie să atârne un televizor pe acest perete..

Zona de relaxare în camera de zi

Motive vegetale

Peisaj de toamnă

În armonie cu natura

Popular pe vremea noastră tapet 3D cu imaginea de flori close-up literalmente clătina imaginația cu realismul și frumusețea sa. Orice cameră poate fi transformată cu o astfel de opțiune de design de perete accent. Imaginile florilor sunt destul de universale, vor arăta organic atât într-un living decorat într-un stil modern, cât și în stilurile de neoclasic, shabby chic, retro, eclecticism și chiar country.

Flori mari pe un fundal întunecat

Accent colorat

În culori pastelate

Flori uriașe într-un living luminos

Buchet 3D pentru sufragerie

Alte plante, insecte și chiar animale continuă tema macro-fotografiei. Primele planuri ale părților plantelor arată incredibil de realiste, aducând note de apropiere de natură, aer curat, arome de ierburi și rouă rece în interior. Astfel de imagini ajută la creșterea vizuală a volumului camerei. Dar este important să nu vă lăsați purtați cu imagini macro și să nu le folosiți pentru a termina mai multe suprafețe..

A închide

Aisberg în sufragerie

În compania delfinilor

Peisajele nu sunt mai puțin populare ca teme pentru realizarea imaginilor de fundal foto. Cel mai adesea, natura apare în fața noastră în culori neclare, culori calme, contururi ușor neclare ale munților, plantelor și rezervoarelor. Principalul lucru este că peisajul te calmează, creează o atmosferă calmă și relaxantă..

În pădurea de bambus

Paletă rece

Peisaj fascinant

Calea se retrage în depărtare

Toamna aurie

Pentru o cameră de zi decorată într-un stil modern, puteți ridica tapetul original cu un model abstract sau geometric. De obicei, în astfel de imagini există o culoare clară dominantă, la care este ușor să se potrivească cu restul mobilierului camerei – mobilier, mochetă, decor.

Imprimare geometrică

Desen abstract

Abstracție neobișnuită

Dacă se presupune că camera dvs. de zi folosește mobilier luminos, atunci tapetul colorat poate fi ultima paie din formarea unui caleidoscop al imaginii camerei. Cea mai bună opțiune în acest caz este utilizarea imaginilor alb-negru. Picturile murale cu imprimeu alb-negru arată elegant și modern, în timp ce nu atrag atenția asupra lor dacă există elemente de accent în cameră.

Tipar pentru camera de zi-biblioteca

Antichitate alb-negru

Oraș alb-negru

Camera de zi în tonuri de gri

Borduri de perete cu accent alb-negru

Peisajul urban este un subiect relevant pentru decorarea unui living. O cameră decorată în stil modern va străluci cu fațete noi dacă unul dintre pereți este accentuat cu ajutorul tapetului foto cu vedere la oraș. Ar putea fi un oraș. În care ați visa să vizitați și apoi cu ajutorul vizualizării dorințelor puteți apropia obiectivul cu un urlet. Sau va fi un loc în care ați fost deja și v-ați distrat de minune, amintirile comune sunt o temă excelentă pentru o cameră în care întreaga familie se reunesc..

Peisaj urban

Vedere de sus a orașului

Străzile orașului din sufragerie

Amintiri despre călătorie

Orașul noaptea luminează

Fotografie alb-negru a orașului

Dormitor

Al doilea loc cel mai popular pentru a utiliza tapet foto ca decor este dormitorul. Cu ajutorul materialelor moderne și a imaginilor incredibil de realiste, camerele pentru dormit și relaxare pot fi transformate dincolo de recunoaștere. În acest spațiu, există două opțiuni pentru locația tapetului cu imprimarea fotografiilor. Primul mod este să terminați peretele din spatele capului patului, al doilea – vizavi de pat, astfel încât imprimarea să fie primul lucru pe care îl vedeți când vă treziți. Totul depinde de complotul imaginii, de luminozitatea și dinamica acesteia..

Peisaj tropical

Combinații contrastante

Fundal luminos pentru un pat alb ca zăpada

Motive vegetale

În pădurea cețoasă

Pentru dormitor, imaginile cu teme vegetale și peisaje sunt cel mai des alese – toată lumea vrea să se relaxeze înainte de culcare, să se relaxeze după o zi grea. Motivele naturale sunt perfecte în aceste scopuri. Atunci când alegeți un tapet pentru un dormitor, este, de asemenea, important să luați în considerare locația camerei în raport cu punctele cardinale. Dacă ferestrele sunt orientate spre sud, atunci puteți alege o paletă rece – imagini cu rezervoare, pădure de dimineață cețoasă, cărări în parc. Dacă camera se află pe partea de nord a clădirii, atunci este mai bine să folosiți o paletă de culori calde – o plajă cu nisip, fânuri sau doar o pajiște luminată de soare..

Dormitor într-o pădure de pini

Mediu calmant

Două pereți cu tapet foto

Stil Loft

Pentru un dormitor modern

La fabricarea hârtiei fotowall, designerii moderni folosesc vopsele strălucitoare în întuneric. Puteți utiliza acest exemplu în beneficiul interiorului dormitorului și al propriei dispoziții. Cerul înstelat sau licuricii care zboară în întuneric – aceste efecte optice vor arăta originale în dormitorul tău în amurgul serii.

Cer de noapte

Oraș în noapte

Peisaj de zăpadă

Camera copiilor

Cu ajutorul tapetului foto, puteți crea o atmosferă complet specială în camera copilului, transferându-l într-o țară de zâne, în alt oraș sau chiar în altă lume. Peisaje fără precedent, ilustrații ale basmului tău preferat, benzi desenate sau povești, spațiu sau cerului nopții, o plajă de mare sau casa unui erou de desene animate – doar un perete din cameră își schimbă radical caracterul.

Pictură pentru camera unui nou-născut

În regatul florilor

Decorarea camerei pentru bebeluși

Stilistica marină

În camera fetei

Niciun copil nu va refuza imaginea personajului său preferat de desene animate sau a basmului pe peretele camerei lor. Dar atunci când alegeți o imagine luminoasă, este important să luați în considerare puterea impactului amprentelor mari asupra stării psihologice a copilului. Dacă bebelușul este hiperactiv, atunci nu trebuie să alegeți desene luminoase și mari – vă puteți limita la o fotografie alb-negru sau la o imagine fragmentară color a unui erou mic.

Tapet pentru copii

Imprimare albă Cheno pentru creșă

Design luminos al creșei

În dormitorul fetei

Tipar mare pentru interiorul creșei

Accent original

În camera băiatului

Cabinet

Biroul poate fi o cameră separată sau prezentat ca o cameră de zi sau zonă de dormitor. În orice caz, peretele la care se uită persoana care stă la masa de scris (computer) poate fi decorat cu tapet foto. Trama și paleta de culori a printului trebuie alese pe baza rezultatului pe care doriți să îl obțineți din impactul acestor doi parametri asupra stării dvs. emoționale. Dacă trebuie să vă mențineți într-o formă bună, pentru a obține o încărcare energetică pentru creativitate și muncă, atunci trebuie să alegeți un desen dinamic, contrastant, colorat emoțional. Dacă atmosfera din birou ar trebui să fie calmă și liniștitoare, atunci este mai bine să alegeți o imprimare calmă și neutră pentru tapet cu o fotografie..

Picturi murale în birou

Tema marină în birou

Bucătărie și sufragerie

În spațiul bucătăriei, picturile murale pot fi găsite nu atât de des ca în sufragerie. Dar, datorită ultimelor inovații în producția de materiale de finisare, devine practic, profitabil și convenabil să lipiți pe suprafețele încăperilor uniforme cu un microclimat special. Cel mai adesea, un accent foto poate fi văzut în zona de luat masa. Poate fi fie un întreg perete cu o imprimare, fie o parte a acestuia – totul depinde de aspectul camerei..

Tapet foto în zona de luat masa

Tapet foto ca decor pentru un șorț

Șorț de bucătărie original

Imprimare originală pentru bucătărie

În magazine, atunci când alegeți tapet foto pentru bucătărie sau sufragerie, vi se pot oferi multe opțiuni cu imaginea diferitelor produse alimentare. Prim-planurile de produse de patiserie, produse de patiserie sau mese gata preparate par incredibil de apetisante, deoarece fotografiile vor fi cele mai realiste. Dar gândiți-vă la puterea imaginilor asupra emoțiilor și senzațiilor noastre, inclusiv a foamei. Un tort apetisant pe peretele sufrageriei te va invita la o gustare, chiar și atunci când nu ți-e foame deloc. Pentru a păstra figura și a elimina posibilitatea de a mânca în exces, este mai bine să folosiți teme neutre din punct de vedere alimentar în zonele de luat masa – peisaje, imprimeuri florale, abstractizări.

Tropice în sala de mese

Peisaj urban pentru luat masa

Spații suplimentare (coridor, hol, baie)

În majoritatea apartamentelor, coridoarele sunt încăperi mici, de cele mai multe ori înguste și lungi. Dacă la sfârșitul unui astfel de spațiu pentru a lipi tapet foto cu iluzie optică, atunci puteți obține infinitul vizual al camerei. De exemplu, o cale care duce la un parc sau pădure, o scară sau un pod, doar o suprafață nesfârșită a unui rezervor. Culorile selectate corect și subiectul imprimării fotografiei nu vă vor transforma cu ușurință coridorul sau holul, ci vor șterge limitele spațiului..

Decorarea spațiului de lângă scări

Alegere neobișnuită a finisajelor

Picturile murale din baie nu sunt un mit, ci o utilizare complet logică a iluziilor optice pentru a extinde spațiul. În cea mai mare parte, băile și toaletele sunt spații de dimensiuni modeste, în care nu este ușor să extindeți vizual volumul. Cu ajutorul tapetului foto, acest lucru este mult mai ușor de făcut. Fotografiile care ne duc în depărtare pot șterge limitele unei camere mici..

Iluzii optice în baie

Soluție decorativă neobișnuită