Tapet cu dungi – o încărcare de energie în interior

Printre designerii interni și străini, pereții cu dungi sunt un subiect la modă astăzi. Banda verticală a fost folosită în timpul clasicismului și barocului, adică subiectul este departe de a fi nou și până în prezent este foarte, foarte relevant și popular, mai ales că există foarte multe tipuri de dungi: monocromatice și multicolore, înguste și largi, palide și strălucitoare. Tapetul cu dungi neobișnuit de ritmate și contrastante va transforma întotdeauna orice interior și, de asemenea, îl va încărca cu energie pozitivă.

3Tapet cu dungi orizontale în interiorul camerei de ziUn perete al creșei decorat cu dungiPereții cu dungi pot înviora interiorul

Pentru ce stiluri interioare ce benzi sunt potrivite

Dacă interiorul este realizat într-un stil clasic vintage, unde există mobilier solid și textile scumpe, atunci în acest caz, tapetul cu dungi cu contrast redus în culori pastelate este ideal. De asemenea, pentru un interior similar, elementele din stuc vor fi la locul lor..

Dacă dungile nu sunt contrastante în nuanțe deschise, atunci aceasta este cea mai bună opțiune pentru camerele de fete.

Dungi roz deschis pe pereți creează romantism și tandrețe în interiorul camerei feteiAmenajare romantică într-o cameră de fete cu dungi roz deschis pe pereți

sau dormitoare pentru adulți într-un stil vintage, într-un cuvânt, pentru acele camere în care este necesar să se sublinieze romantismul special și tandrețea mediului.

Benzi luminoase largi cu contrast redus în interiorul dormitoruluiDormitor cu tapet cu dungi deschise pe pereți Pentru interiorul retro, tapetul cu dungi luminoase multicolore este cea mai bună opțiune. Contrastul dungilor este prezent și în interiorul modern, dungile de două culori arată deosebit de impresionante.

Dungi de două culori arată minunat în interior

Combinația de dungi alb-negru este pur și simplu superbă în orice interior.

Negru = dungi albe - o combinație clasică îndrăzneață Tapetul cu dungi multicolore poate fi folosit în interiorul modern, dar cel mai adesea fragmentar, doar pentru a crea accente.

Utilizarea fragmentată a dungilor în interior

De obicei, acestea accentuează zone precum peretele din capul patului din dormitor, peretele din spatele canapelei, peretele din apropierea zonei de luat masa, peretele televizorului sau peretele cu șemineul din sufragerie. Folosind astfel de accente, este ușor să abateți atenția de la un obiect inestetic din cameră, dacă există, și bineînțeles că este minunat să reîmprospătați interiorul..

Dacă dungile sunt albastru-alb sau albastru-albastru, atunci stilul nautic este determinat de el însuși. Stilul provensal folosește și parafernalie nautică, dar acesta nu este punctul cheie..

Culoarea și lățimea dungilor

De exemplu, dacă alegeți tapet cu dungi subțiri cu contrast redus, atunci de la distanță se vor îmbina aproape complet într-o singură culoare, dobândind uniformitate. Astfel de dungi nu se încordează deloc, nu se încrețesc în ochi și măresc vizual spațiul, atât în ​​lățime, cât și în înălțime..

Dacă există dungi subțiri de culori contrastante, acest lucru provoacă o percepție mai dificilă pentru o persoană. În primul rând, acestea vor ondula în ochi și, uneori, într-o asemenea măsură încât pot apărea amețeli sau greață și oboseală severă. În acest sens, acordând preferință unei benzi înguste, cel mai bine este să alegeți culori care nu contrastează. Și dacă alegeți nuanțe contrastante, atunci dungile ar trebui să fie mai largi..

Dungi late contrastante în interiorInterior plin de viață, cu tapet în dungi contrastante

Cum să alegeți aspectul corect al benzii

Când opriți alegerea pe una sau alta variantă a aranjamentului dungilor, ar trebui să țineți cont de regula principală, care spune: dacă peretele are o înălțime mult mai mare decât lungimea sa, atunci în niciun caz nu trebuie să decorați pereții în o bandă verticală, în caz contrar, camera dvs. va semăna cu o fântână. În plus, nu uitați că dungile verticale măresc înălțimea camerei, în timp ce dungile orizontale, dimpotrivă, o fac mai largă, dar mai mică..

Benzi orizontale late cu contrast redus pentru extinderea încăperii Aprinde dungi orizontale largi în interiorul camerei băiatului

Acestea. o creștere a spațiului se obține în direcția dungilor, de exemplu, tapetul cu dungi verticale ar trebui folosit pentru a crește vizual plafoanele joase. Apropo, efectul maxim al întinderii vizuale poate fi obținut dacă:

  • dungile de pe tapet au o schemă de culori nu prea contrastantă;
  • nu există niciun model întunecat sau vreun model pe dungi;
  • tapetul este în armonie cu culoarea mobilierului

Opțiunea combo este o idee minunată

Dacă dungile nu sunt foarte largi și strălucitoare, atunci nu irită, ci, dimpotrivă, pot crea un efect revigorant energizant. Și dacă le combinați cu un finisaj monocromatic, puteți obține un rezultat și mai bun – un astfel de interior va avea dinamică, dar în același timp, va rămâne destul de calm. Trebuie să spun că tapetul cu dungi este perfect combinat cu tapetul simplu, mai ales dacă alegeți o nuanță care se potrivește clar cu nuanța uneia dintre dungi sau reprezintă o versiune mixtă a acestor culori, de exemplu, dungile de pe tapet sunt galbene și albastre. , iar dacă le amestecați, veți obține verde – culoarea tapetului simplu pentru combinație. Sau se poate folosi orice culoare neutră..

Dungi largi fără contrast combinate cu dungi monocromatice în interiorul băiiBenzi orizontale largi, combinate cu o garnitură de o singură culoare pentru a se potrivi cu una dintre benzi De asemenea, puteți decora cu tapet cu dungi ca un întreg perete sau doar un fragment separat al acestuia..

Un perete decorat cu diferite grosimi de dungi colorateUn perete decorat cu dungi orizontale cu contrast redus În plus, dungile pot fi perfect combinate cu imprimeuri florale, modele florale, buline sau modele pentru copii. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că ar trebui să existe o singură dominantă: fie un ornament, fie o bandă, adică o imprimare. Al doilea trebuie să fie neapărat discret.

Pereți cu dungi și psihologie:

  • dungile înguste se activează și excită, dacă sunt contrastante, atunci chiar obosesc și irită;
  • dungi largi mai ales în nuanțe pastelate calmează și relaxează.