Stilul acvatic sau cum să aplici apă în interior?

În zilele noastre, așa-numitul stil aqua devine din ce în ce mai faimos și mai atractiv – o direcție de proiectare în care apa este utilizată activ. Acest set de tehnici de proiectare este cel mai adesea țesut competent în pânza uneia sau altei direcții interioare principale. De regulă, atmosfera urbană de înaltă tehnologie și minimalism este combinată cu succes cu elemente de apă în decorarea spațiilor. Cu atât mai adecvat ar fi astfel de includeri în motivele antice ale execuției de cabane pentru cabane de vară..

Puteți privi suprafața apei calme sau pâlpâirea fascinantă a unui pârâu cât timp doriți. Aduce un fel de pace profundă în minte și suflet. Observarea continuă aici îi aduce pe toți într-o stare de meditație relaxantă. Strămoșii noștri îndepărtați știau foarte bine acest lucru. Și acum elementele și tehnicile de decorare a apei sunt folosite cu mare succes în decorarea saloanelor de înfrumusețare de renume, a instituțiilor medicale comerciale etc..

Impact psihologic

Atracția fragmentelor de apă către designul general al camerei aduce o notă de faună sălbatică în decor. Dar lipsa mediului natural a devenit mult timp cronică pentru mulți locuitori urbani. Nu numai vederea, ci și sunetul curentului de apă care curge are un efect relaxant și sedativ considerabil pentru aproape fiecare persoană. O astfel de conexiune pare să fie fixată genetic în organism în timpul dezvoltării sale evolutive. Stropirea blândă și murmurul unei mici fântâni vor contribui, fără îndoială, la reducerea stresului și a iritației. Și, din păcate, viața noastră este atât de bogată cu ei..

Fântână mică printre vegetația vie

Fragment de apă în design

Acvariu printre rafturi

Reglarea umidității este principalul avantaj

Un alt plus important din prezența detaliilor acvatice în interior este reglarea umidității. Aerul uscat excesiv poate provoca dureri de cap, iritații ale ochilor și nazofaringe. În același timp, pielea îmbătrânește mai repede și capătă un aspect nesănătos. În plus, oboseala crește, care se poate transforma în oboseală cronică. Gradul optim de umiditate pentru o persoană este în coridor de la 60 la 80 la sută. Iar elementele de decorare a apei fac o treabă excelentă de a menține un astfel de optim..

Pentru un efect de vindecare și estetic mai profund, acvariile, cascadele în miniatură, fântânile și pereții apei ar trebui să fie înconjurate de culori calme și lumină moale. De asemenea, este bine să montați aici o cale de lumină suplimentară, care ar crea iluzia de a fi sub apă. O astfel de iluminare poate fi pornită atunci când este nevoie să vă liniștiți și să vă relaxați..

Lumea subacvatică în bucătărie

Acvariu în designul bucătăriei

Fântâni interioare

Prin eforturile și imaginația sculptorilor și decoratorilor de astăzi, multe dimensiuni, performanțe stilistice și conceptuale ale unor astfel de elemente au fost întruchipate în realitate. Antichitatea și stilul Imperiului sunt intercalate aici cu reconstrucția unor zone naturale întregi cu văi și versanți..

Pe lângă alegerea tipului și dimensiunii fântânii, momentul decisiv aici este luxația corectă a acesteia în cameră. Pe de o parte, el ar trebui să fie la vedere și să-și lege o parte din compoziția generală de design. În același timp, complexul de fântâni nu se poate suprapune cumva și suprima volumul spațial general al camerei. Cu dimensiuni suficiente, acest accesoriu poate fi făcut obiectul central al întregii soluții de proiectare. Plasarea de plante vii în el va crea un fel de atmosferă de parc în miniatură. Sarcina menținerii microclimatului va fi, de asemenea, rezolvată.

Complex de fântâni

Perdele de apă

Este destul de consumator de timp și, prin urmare, este un element scump al designului acvatic. Dar cei care decid să instaleze un baldachin de apă vor experimenta pe deplin atracția sa estetică, respectarea mediului și funcționalitatea..

Copertină de apă în interior

Cel mai bine va fi dacă un perete solid și uniform cade din tavan în interiorul unui rezervor încastrat până la nivelul podelei.

Perdele de apă

Astfel de fragmente interioare pot fi realizate sub formă de coloane. În orice caz, volumele interne pentru instalarea lor trebuie să fie spațioase. Este recomandabil să achiziționați un astfel de dispozitiv cu o iluminare din spate existentă, care îi poate schimba culorile. Spectacolul în acțiunea sa este impresionant.

Cortina de apă din interior este o priveliște fascinantă

Compoziții pentru acvariu

Un colț al lumii subacvatice vii este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai eficiente mijloace pentru a aduce pacea în orice mediu. Chiar și o scurtă observare a peștilor tropicali și a altor locuitori ai unui astfel de mini-rezervor reduce semnificativ gradul de stres emoțional și rigiditate musculară. Vor fi în mod clar mai multe beneficii pozitive decât costul îngrijirii și întreținerii..

Lumea apei în design

Acvariu în centrul atenției

Lumea subacvatică în designul interior

Acvariu în camera de zi

Volumul poate varia de la zece la sute de litri, iar designul depinde în totalitate de gustul și imaginația proprietarului. Principalul lucru aici este că acvariul finit nu discordează cu designul general al camerei în care va fi amplasat..

Acvariu în baie

Compoziția acvariului