Stil marocan

Stilul marocan aparține direcției orientale în designul interior. Particularitatea sa este finisarea în principal cu materiale de culori naturale și o abundență de obiecte de decor..

Living luminos

O casă sau un apartament în stil marocan este plin de detalii, cum ar fi ușile sculptate și obloanele ferestrelor, pufurile joase, canapele, mese, covoare și perne. Mai mult, fiecare dintre aceste articole poate fi numit o operă de artă decorativă, ceea ce conferă unui astfel de interior un lux oriental deosebit..

Living luminos

Acest stil este perfect pentru persoanele care apreciază confortul și nu se tem să-și umple casa cu culori luminoase. Dacă în multe stiluri ar trebui să adere la o anumită schemă de culori pentru a nu arăta un gust prost, atunci în stilul marocan cu cât sunt mai multe culori, cu atât este mai expresiv și original..

Canapea rotundă

Vedere Oasis

Fiecare stil are propria sa particularitate. Punctul culminant al stilului, care a venit din țara africană Maroc, este că unele dintre camere oferă o vedere frumoasă la oază. O astfel de mișcare nu numai că vă va permite să vă simțiți aproape de natură, dar vă va oferi și un sentiment de confort și liniște suplimentară..

Vedere la grădină

Poate fi o terasă sau un living confortabil, cu ferestre mari, din care poți admira o insulă verde a naturii..

Terasa cu foc

În Maroc în sine, astfel de oaze sunt grădini în casele interioare ale caselor. De regulă, amenajarea unei astfel de grădini este planificată în etapa de construcție a spațiilor și cu amenajarea ulterioară a acesteia nu există dificultăți..

Vedere Oasis

Dar dacă nu ai fi avut norocul să devii proprietarul unei case atât de luxoase și vrei cu adevărat să păstrezi interiorul în acest stil? Soluția este destul de simplă de găsit. Puteți echipa grădina existentă la casă.

Marocul în grădină

Dacă un apartament este decorat în acest stil, atunci este foarte posibil să transformați un balcon sau loggia într-o oază. Această sarcină poate fi ușor rezolvată prin plasarea de flori și plante de interior acolo..

Terasă

Dar, dacă datorită faptului că în camera în care doriți să creați stilul marocan nu există ferestre mari și posibilitatea de a crea o oază cu vedere la ea, atunci puteți utiliza tapet foto cu imagini ale colțurilor pitorești ale natură.

Camera de zi în stil marocan

Crearea stilului marocan începe în etapa de decorare interioară.

Living alb

Conceput de designer, deschiderile ușilor și ferestrelor din pereți sunt proiectate într-un mod special, sunt construite nișe cu contururi estice complexe.

Masa joasa

Pereții sunt vopsiți cu culori apropiate de nuanțele materialelor naturale.

Dar, dacă dintr-un anumit motiv, în timpul renovării, nu a fost posibil să se recreeze atmosfera interiorului în stil marocan, sau nu a fost inițial planificat și stilul a fost decis să se schimbe fără a recurge la reparații, atunci această idee este ușor fezabil.

Maroc și TV

Într-adevăr, pentru a transforma un living mediu într-unul marocan, aveți nevoie doar de perne pentru canapele de diferite forme și culori și de o masă joasă.

Canapele joase

Și cu cât mai multe elemente decorative, cum ar fi pernele multicolore și alte detalii care amintesc de Est, se află în sufragerie, cu atât mai mult va fi posibil să-l apropiem de stilul marocan..

Dormitor în stil marocan

Dormitorul nu este mult diferit de camera de zi. Este, de asemenea, o cameră de relaxare cu o mulțime de perne, sculpturi în lemn și elemente din fier forjat din metal..

Pat din fier forjat

Un pat spațios poate fi agățat cu un baldachin, care vă va permite să simțiți tot misterul basmelor orientale.

Baldachin

Prezența pufurilor și canapelelor nu este interzisă. Tot ceea ce vă poate face șederea în cameră și mai confortabilă și mai senină va accentua doar bogăția stilului..

Dormitor luminos

Schema de culori a dormitorului poate fi, de asemenea, destul de expresivă. Puteți face această cameră în culori liniștitoare, umplând-o doar cu elemente decorative luminoase..

Dormitor alb

Și puteți face pereții, podeaua și chiar tavanul colorate.

Dormitor în culori vii

Bucătărie în stil marocan

În bucătărie, se aplică aceleași principii ca și în alte camere. Cu cât mai multe detalii și obiecte sunt luminoase, cu atât stilul este mai bogat.

Lanterne metalice

Dar mai există și o caracteristică care va face bucătăria în stil marocan și mai sofisticată. Aceasta este o placă ceramică.

Bucătărie

Desigur, puteți folosi plăci obișnuite, dar nimic nu poate accentua interiorul, precum și plăci cu motive orientale..

Stil în detalii

Detaliile fac stilul marocan atât de recunoscut și neobișnuit. Fiecare dintre ele aduce o notă de rafinament și originalitate.

Perdele opace

Perdele de oprire se opresc în Maroc pentru a se proteja de soarele arzător, creând un amurg și o răceală în cameră.

Canapea cu perne

Plăcile ceramice vitrate sunt folosite și în țara în care s-a născut acest stil, ca mijloc de protecție împotriva căldurii sufocante. În interiorul nostru, va deveni doar un alt accent luminos..

Placă ceramică

O atenție deosebită este acordată produselor falsificate. Poate fi atât piese de mobilier, cât și lămpi sau candelabre. Fiecare dintre aceste detalii este fie realizat manual, fie foarte asemănător cu cel care ar fi fost realizat de meșterii antici, ceea ce va adăuga mister camerei..

Chiuvetă marocană

Arcurile orientale și modelele din stuc în forma lor sunt, de asemenea, o trăsătură distinctivă a acestui stil, făcându-l și mai rafinat și original..

Plăci glazurate

Când creați un interior în stil marocan, nu vă fie teamă să-l umpleți cu obiecte de artizanat colorate, fie că este vorba de mobilier sau perne. La urma urmei, tocmai astfel de detalii vă permit să simțiți tot luxul din Est..

Elemente artizanale