Stil japonez în interiorul bucătăriei: cele mai bune exemple de design din fotografie

Stilul japonez diferă semnificativ de majoritatea soluțiilor moderne de bucătărie. Se bazează pe culori neutre, precum și pe concizie și simplitate. Acest lucru îl face o soluție versatilă atât pentru camerele mici, cât și pentru cele spațioase. Într-un astfel de design, se observă întotdeauna un echilibru și fiecare piesă de mobilier are propriul său sens..

Caracteristicile stilului japonez

Stilul japonez este adesea asociat cu minimalismul modern. Acest lucru este justificat, deoarece acestea sunt similare în multe feluri. Cu toate acestea, stilul japonez are și alte caracteristici. Printre acestea se numără următoarele:

  • utilizarea predominantă a materialelor naturale în decor, cum ar fi lemnul, marmura, bambusul, sticla etc;
  • cantitatea minimă de mobilier și decor;
  • culori neutre fără accente strălucitoare. Utilizat în principal în alb, bej, maro, negru, verde și roșu;
  • simetrie în design;
  • iluminare de înaltă calitate, atât naturală, cât și artificială;
  • funcționalitatea mobilierului și a aparatelor;
  • obiecte de decor etnic.

Stil japonez în interiorul bucătăriei: decor

Deoarece stilul japonez are mult de-a face cu minimalismul, finisarea nu trebuie să fie prea complicată și costisitoare. Principalul lucru este să adere la proiectarea proiectului și să finalizeze totul în etape..

Tavan

Pentru a crea un stil japonez distinctiv, tavanul este împărțit în pătrate folosind grinzi de lemn. În acest caz, partea interioară este vopsită în alb sau decorată cu o țesătură întinsă. Această opțiune arată demnă și nu va rămâne niciodată fără atenția oaspeților. Cu toate acestea, dacă este necesară o soluție bugetară, puteți vărui sau vopsi suprafața tavanului. Acest lucru este potrivit în stil japonez și într-un anumit sens este o opțiune mai versatilă..

Pereți

În ceea ce privește designul pereților, stilul japonez nu implică soluții prea luminoase. Acordați atenție tencuielii decorative, care pot fi folosite pentru a crea o textură uimitor de frumoasă. O opțiune alternativă ar putea fi tapetul neutru simplu. Dacă doriți, puteți crea un perete de accent folosind tapet foto cu un model tematic, etnic..

Şorţ

Este interesant faptul că șorțul este adesea principalul element decorativ din bucătărie. Este decorat cu piatră decorativă, mozaicuri și plăci cu ornamente frumoase. Această opțiune este potrivită în special pentru un interior simplu..

Podea

În stil japonez, scândurile din lemn de culoare închisă sunt alegerea tradițională pentru pardoseală. Desigur, acest strat este scump și necesită o întreținere bună. Practic, această soluție este aleasă în principal pentru bucătăria dintr-o casă privată. Pentru un apartament, o alternativă poate fi laminatul, parchetul sau chiar linoleum. Principalul lucru este că schema de culori este adecvată. Finisajul cu gresie porțelanată cu imitație de lemn sau piatră, de asemenea, arată minunat.

Mobilier și aparate de bucătărie în stil japonez

După cum sa menționat deja, stilul japonez își asumă forme geometrice restrânse, precum și materiale naturale. Prin urmare, setul cu cască trebuie să respecte în mod necesar acești parametri. De asemenea, aveți grijă de mobilierul lucios fără mânere. Arată laconic, reținut și se potrivește perfect interiorului în stilul ales. Masa de luat masa poate fi destul de masivă, din lemn sau piatră, cu un cadru metalic. Această opțiune este ideală pentru o bucătărie spațioasă. Dar dacă camera nu este prea mare, este mai bine să acordați preferință structurilor mai ușoare din metal, sticlă sau lemn..

În ceea ce privește tehnologia, aceasta este încorporată în principal în setul cu cască. Datorită acestui fapt, este practic invizibil. Acest lucru păstrează atractivitatea stilului japonez. Aparatele electrocasnice mici sunt depozitate în cutii și compartimente speciale. Deoarece suprafața de lucru trebuie să fie cât mai liberă și întotdeauna curată.

Accesorii și iluminat minimalist japonez de bucătărie

În ciuda faptului că stilul japonez nu implică o mulțime de accesorii, se acordă multă atenție acestora. Acest lucru se datorează faptului că ar trebui să se încadreze în mod ideal în interiorul general și să aibă un anumit sens. Prin urmare, nu este neobișnuit să vedeți în bucătărie amprente japoneze, suluri cu ghilimele caligrafice sau o vază cu ikebana. Plantele vii, suporturile pentru cuțite, cupele, scândurile și multe altele pot fi, de asemenea, o soluție excelentă de decorare..

Pentru bucătărie, perdelele clasice japoneze cu panou sunt cele mai potrivite, precum și o versiune cu role din bambus. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să respectați cu strictețe regula de selecție. În interiorul modern, este din ce în ce mai frecvent să se vadă jaluzele simple, precum și jaluzelele sau jaluzelele romane. Singura avertisment – acordați atenție opțiunilor luminoase fără o imprimare activă.

La rândul său, iluminatul din bucătărie trebuie să fie de înaltă calitate. Prin urmare, pe lângă candelabrul principal, sunt adesea folosite mai multe surse de lumină. Această abordare vă permite să experimentați cu iluminarea, precum și să o utilizați pentru a zonala spațiul și a crea o atmosferă confortabilă. În același timp, designul lămpilor ar trebui să fie restrâns, în principal în stilul eco sau minimalist..

Bucătărie în stil japonez-living

Adesea, în apartamentele mici, bucătăria și camera de zi sunt combinate pentru a crea mai mult spațiu liber. Această decizie este relevantă și pentru stilul japonez. Dacă doriți, puteți utiliza oglinzi pentru a face încăperea și mai mare..

În același timp, este important să zonați corespunzător spațiul. Practic, pentru aceasta sunt folosite ecrane japoneze. Sunt fabricate cel mai adesea din hârtie de orez, care permite trecerea luminii. În plus, acestea sunt mobile, ceea ce vă permite să le schimbați din când în când locația. Astfel, în doar câteva minute, se dovedește a schimba configurația generală a camerei..

În ciuda faptului că stilul japonez există de mult timp, în fiecare an își întărește poziția. Nu se va plictisi niciodată cu designul său neutru și nuanțele discrete..