Spațiu de depozitare în bucătărie. Cum să puneți lucrurile în ordine și să aveți la îndemână tot ce aveți nevoie?

Accesul ușor la inventar este principiul principal al organizării spațiului de depozitare în bucătărie. Aveți la îndemână tot ce aveți nevoie pentru a vă îndeplini treburile zilnice de gătit și mâncare.

Spații de depozitare în bucătărie: cum să vă organizați camera?

Depozitarea este fundamentul unei bune organizări datorită multor factori. Cea mai importantă este o abordare integrată a acestei probleme. De la disciplină și respectarea regulilor, pentru a pune întotdeauna totul la loc, până la o planificare atentă a achizițiilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să formați în mod deliberat zonele în care urmează să stocați lucrurile necesare..

Multe bucătării sunt frustrante cu căutarea constantă și dezordine constantă. Deși unele lucruri sunt ușor de ascuns, există și articole de bucătărie și accesorii cărora le place să fie aglomerate. Astfel, apar două întrebări care trebuie rezolvate:

Ce fel de mobilier există pentru depozitarea diferitelor articole în bucătărie?

O bună organizare crește funcționalitatea interiorului și previne foarte ușor haosul din bucătărie. Prin urmare, zona de inventar și depozitare necesită soluții inteligente pentru mobilierul modern de bucătărie. Ghivecele mari și capacele lor, tacâmurile fragile, condimentele, obiectele de uz casnic mici pot fi ascunse astfel încât să fie invizibile, dar în același timp ușor accesibile. La urma urmei, diferite zone de depozitare în bucătărie sunt indispensabile pentru a menține ordinea..

Folosind cutii suspendate pentru obiecte mici

Începeți cu cele mai mici lucruri din bucătărie, precum condimentele menționate mai sus. În loc să împrăștiați ierburi în borcane și cutii neregulate, sau mai rău, păstrându-le în pliculețe deschise, este mult mai bine să le așezați în borcane de sticlă, bine sigilate. Apoi, puteți plasa recipientele în organizator într-un sertar superficial (fără alunecare), care vă va permite să găsiți rapid condimentul de care aveți nevoie în acest moment și să vă garantați prospețimea..

Utilizând organizatoare din plastic pentru sertare de diferite dimensiuni, puteți organiza și alte produse, cum ar fi tacâmurile și uneltele de bucătărie mici, cum ar fi tirbușonul, cuțitul pentru pizza etc. Toate accesoriile mici își vor găsi locul..

Dulap spațios sub blatul de lucru pentru vase mari

Cum rămâne cu articolele voluminoase, precum vase, tigăi, cuptoare etc.? Sunt așezate cel mai convenabil în dulapuri spațioase sub tejghea. Și din nou, la fel ca în cazul lucrurilor mici, sistemele cu sertare oferă acces rapid și ușor la ele. Pentru a utiliza în mod optim spațiul, merită să ajustați dimensiunea cutiei pentru articolele pe care doriți să le stocați în ea..

Dulapuri de colț pentru bucătărie

Dulapurile din colț sunt, de asemenea, un loc bun pentru depozitarea echipamentelor și ustensilelor mari. Cu condiția, totuși, că și aici vă ocupați de asamblarea sistemelor retragibile. Merită să fim atenți la faptul că raftul acestui sistem în sine este ușor rotunjit în anumite puncte, deoarece în acest caz se vor potrivi chiar și mai multe obiecte ovale sau rotunde..

Dulapurile spațioase din colț oferă un mare potențial de depozitare, cu condiția ca rafturile tradiționale cu accesibilitate redusă să fie înlocuite cu sertare complete. Acest lucru vă va permite să utilizați în mod optim spațiul valoros din colț, îmbunătățind în același timp semnificativ gradul de utilizare. Este suficient să scoateți sertarul pentru a avea acces nelimitat la tot conținutul.

Organizarea unei cămări funcționale pentru hrană

Prima zonă din bucătărie care trebuie îngrijită este zona de depozitare. Pentru a o planifica corect, trebuie mai întâi să evaluați spațiul liber și obiceiurile de cumpărare ale membrilor familiei, apoi să selectați tipul și numărul de dulapuri și sertare necesare. Cel mai bine este să proiectezi o cămară în bucătărie, mai degrabă decât într-o cameră separată. Acest lucru vă oferă acces direct și rapid la alimente uscate ambalate, cusături și alte articole..

Luați în considerare un sistem care are un design similar cu un frigider – alimentele pot fi depozitate atât pe uși, cât și pe rafturile care se deschid în față. Ar fi de preferat să amplasați un frigider lângă un astfel de dulap, în care să depozitați alimente proaspete care necesită refrigerare, împreună cu un congelator, unde alimentele sunt congelate. Datorită acestui fapt, puteți avea întotdeauna acces rapid și ușor la orice tip de mâncare. Prin urmare, pentru depozitarea alimentelor în dulapuri mai înguste, se utilizează sisteme sofisticate, care sunt optime pentru dulapurile cu lățimea de 150 până la 400 mm..

Spațiu de depozitare la locul de preparare și spălare a alimentelor

Sistemele de depozitare a alimentelor trebuie amplasate nu numai în apropierea frigiderului, ci și în locurile în care alimentele sunt pregătite și spălate. Mâncărurile sunt de obicei pregătite la dreapta sau la stânga chiuvetei sau în chiuvetă în sine, deoarece mâncarea necesită apă pentru a găti. Manipularea alimentelor produce cele mai multe deșeuri, deci merită să alegeți coșul de gunoi corect împreună cu recipientele pentru separare. Merită să folosiți soluții precum seturi de coșuri introduse direct în sertar. Nu uitați să depozitați detergenții de bază sub chiuvetă atunci când proiectați zona chiuvetei..

Cel mai bun loc pentru o mașină de spălat vase este lângă chiuvetă și coșul de gunoi, precum și dulapuri în care sunt depozitate tacâmuri, farfurii, căni și pahare. Acest aranjament vă va permite să vă curățați vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase și apoi să le așezați rapid în dulapuri după spălare. Sistemele de depozitare a tacâmurilor sunt sisteme de depozitare ideale pentru mesele mici. În acest caz, plăcile pot fi poziționate în locuri speciale în cutii mari pentru a fi transferate în orice alt loc, dacă este necesar..

Zona de coacere și gătit: opțiuni de depozitare

În zona de gătit și coacere, aragazul și cuptorul sunt cele mai importante. Microundele, aparatele de cafea care pot fi utilizate pe blaturi, dar și în depozitele închise sunt considerate completări. Dulapurile pot fi echipate cu rafturi extensibile.

Posibilitățile de a crea o bucătărie funcțională și în același timp frumoasă într-o cameră, atât mare cât și mică, sunt aproape nelimitate. Ergonomia și soluțiile inteligente de stocare asigură faptul că nu numai gătitul în bucătărie este o plăcere, ci și faptul că este alături de familie sau prieteni.