Scări frumoase în interiorul unei case de țară

De-a lungul secolului existenței sale, spirala abruptă a scării, ascunsă anterior în nișa zidului, a evoluat constructiv și estetic. Au apărut versiuni alternative pentru treptele din lemn, diferite prin aspect, metodă de fixare și principiul combinării materialelor. Obținerea unui efect uimitor în holul unei case de țară este posibilă numai în unitatea texturată a finisajului, care este aceeași pentru portalurile ușilor, scările, plințele și ecranele radiatorului. Aceasta se referă la speciile de lemn, solidaritatea culorilor, decorul de conectare al profilurilor și elementele complementare. În timp ce depune eforturi pentru un design impecabil, chiar și în cazul în care încăperile adiacente nu se suprapun conceptual, un coridor bine proiectat va deveni un nucleu stilistic unitar.

Armonia lemnului și a metalului Dominant al interiorului

Tipurile și formele structurilor de pardoseală sunt interesante și variate, ceea ce face posibilă construirea unei structuri de integrare atât într-o cameră mare, cât și într-o cameră modestă, și să o facă trăsătura dominantă a interiorului. Într-o zonă mică, o scară în spirală (în spirală), îndreptată în sus, va fi înregistrată cu succes și fără nicio pretenție specială la filmările coridorului. Pașii grațioși în formă de pană sunt montați lângă suportul central, iar structura ornamentată finisată, pe lângă destinația sa, decorează perfect casa. Datorită lățimii insuficiente, modelul în spirală nu este foarte convenabil de utilizat. Pentru ea, este de preferat să folosești lemn de stejar și fag. Pinul și leusteanul au densitate inferioară, dar se găsesc adesea în opțiunile bugetare. Schemele de combinații de materiale într-o lectură modernă se bazează pe materiale de textură diferită: sticlă + oțel sau metal, oțel + piatră.

Design necomplicat În perimetrul unei săli spațioase

Scări pe șuruburi

Marșul este atașat la peretele portant cu elemente de fixare speciale – șuruburi. Datorită caracteristicilor tehnice ale instalației și laconicismului, modelul a primit recunoaștere în categoria designului original. În ciuda sarcinii de decorare a interioarelor minimaliste, în casele din lemn și cărămizi, acest tip de scări este, de asemenea, adecvat. Proiectarea cu pași în creștere este uneori alarmantă prin greutatea sa și provoacă un sentiment inconștient de pericol, deși ar trebui să vă bazați pe acuratețea calculelor tehnice. Impresia vizuală este corectată printr-o fixare sigură cu șuruburi de oțel și un panou din sticlă solidă.

În altă versiune, pașii sunt așezați pe suporturile tijei. Pași blândi cu un suport masiv central de cadru de-a lungul întregii verticale a deschiderii creează o impresie a stabilității și fiabilității instalării, fără a fi alarmat de absența parțială a unui gard..

Trepte montate pe tijă

Este puțin probabil ca un astfel de proiect să-i mulțumească pe acrofobi și pe părinții cu copii activi. Panorama la mansardă a unui zid de cărămidă este, fără îndoială, impresionantă, dar un gard unilateral, precum și prin scări, este periculos pentru copii. Într-o soluție conservatoare, o scară cu o balustradă aproape imperceptibilă în formă de fir este percepută complet diferit. Cablurile întinse din oțel îndeplinesc pe deplin funcția de protecție și completează perfect conceptul industrial.

Scară într-un interior la mansardă În conformitate cu conceptul Design laconic

Din categorie «imponderabilitatea spațiului» și o scară originală din lemn și îndreptată în sus. Piedestalul solid și cauza cutiei suspendate «tulburător» asociații asociate cu trecerea la spațiul intergalactic.

Drumul spre cer

Soluții nestandardizate

Atunci când orice idee se materializează, un monolit ar trebui să fie simțit sub picioarele tale, în ciuda materialului din care sunt făcuți pașii. Treptele transparente sunt întărite cu corzi de arc cu kosoura de 60 mm, balustrade, sunt integrate cu elemente de fixare și reprezintă o structură solidă de susținere. La «ondulație» arăta elegant, se folosește frezarea profilului inferior al treptei și ridicatoarele sunt ignorate.

În spiritul minimalismului

Asceza externă este doar un dispozitiv decorativ sau, mai bine zis, absența sa. «Traverse» ideal pentru minimalism și hi-tech. Treptele sunt realizate din piatră sau lemn de esență tare. În stiluri minimaliste, gardul este permis să fie ridicat din oțel inoxidabil, combinații de sticlă, metal, piatră. Opțiunile de combinație oferă rezultate exclusive. În acest caz, balustrada laterală din sticlă duplex îmbunătățește efectul estetic și servește mai degrabă ca suport psihologic decât ca un ajutor tangibil la ridicare..

Garduri de sticlă condiționate

Traversele montate în șine de oțel, în compania tijelor verticale cromate în înălțimea pereților, vor deveni accentul uneia dintre cele mai populare tendințe stilistice. În funcție de creativitatea de design și de zona holului, scara are modificări diferite..

Scara într-un mic coridor Scară într-un living mare

În vechile tradiții

Totuși, ascensiunea ar trebui să fie confortabilă. Lemnul și piatra conferă soliditate și statut. O mare importanță sunt nu numai geometria, configurația și simetria marșurilor, ci și expresia texturată a materialului. Treptele din marmură și granit prezintă prestigiul designului. Tampoanele antiderapante vor rezolva problema suprafețelor netede și a posibilelor leziuni. Este de dorit să preferați tonuri mai democratice, cum ar fi gri sau crem, decât marmura albă. Ridicatoarele și balustradele din lemn vor netezi vizual masivitatea pietrei și vor crea contrast. Pentru a păstra ușurința senzațiilor, merită să renunțați la acestea și să vă concentrați asupra decorului balustradei..

Marșuri lungi Scara fara contravanzatoare

Fluxurile de lumină care pătrund între structura cu niveluri neutralizează puterea marmurei sau a granitului. Un marș drept este adecvat pentru a completa deschiderea unei balustrade din fier forjat în maniera Art Deco.

Balustradă din fier forjat

În holul unei case scandinave, într-un monopol al materialelor ecologice și al culorilor naturale, un design laconic în două tonuri va deveni un exemplu de eleganță.

Urcare abruptă Design îngust

Combinația fragmentată de marmură deschisă și lemn maro pe fundalul unui hol colorat pare neobișnuită. Balustradă solidă care duplică placarea peretelui. este perceput ambiguu. Reflectiile lucioase colorate ale imprimeurilor pe verticala opusa netezesc doar parțial masivitatea panoului. Un analog cu balustrade tradiționale, un duet de piatră și metal în acest format ar arăta mai interesant și mai elegant.

Combinație clasică de lemn și piatră Scara din provence

Livingul și holul, realizate în tradiția clasică, pledează întotdeauna pentru dominația lemnului. Prin urmare, fragmentele figurate ale gardului sunt realizate pentru a se potrivi cu panourile de perete și trepte și alcătuiesc o minunată eco-compoziție. Cu toate acestea, dacă ușa mare din față este acoperită cu covoare și se pune în aplicare ideea coloanelor dorice, în loc de balustrade și balustrade absurde largi, nu este dificil să obții holul Palatului Sovietic al Culturii. Aceasta înseamnă că proiectarea unei săli mari necesită un sentiment de proporție și un ghid clar pentru un stil dat..

În cele mai bune tradiții Soluție clasică Lux de palat

Configurația scărilor, pe lângă forma în spirală, poate fi cu un viraj, drept, curbat. Scările cu un singur zbor se dovedesc a fi abrupte, dar nișa rezultată, dată fiind o suprafață mică, rezolvă uneori problema stocării lucrurilor. Pentru un acces confortabil la rafturi, puteți fixa scara de perete, construiți pe șiruri și aranja capetele în conformitate cu conceptul. De asemenea, nu este exclus un proiect cu construcția unui cadru pe corzi de arc, în plus față de peretele care ascunde dulapul sub marș..

Trebuie amintit despre iluminarea deschizăturilor. La primul și ultimul pas, o lumină ar trebui să clipească întotdeauna. Soluția optimă este instalarea unui sistem de spoturi cu senzori pe toată durata. Trebuie doar să faci primul pas, deoarece lumina clipește automat în jurul perimetrului. O scară poate face cu ușurință orice spațiu unic..

Design elegant Proiectăm o nișă Loc pentru instrument Zid de gard Frumoasă combinație de culori Design creativ