Regulile de potrivire a culorii gri

Construirea unui interior în gri este una dintre cele mai provocatoare, dar interesante sarcini. Desigur, toate celelalte culori au, de asemenea, propriile nuanțe, dar griul este prea sensibil la culorile care sunt lângă el. În plus, vine într-o varietate uimitoare de nuanțe. Dar această culoare are un anumit apel magic, neutralitatea și calmul acesteia pot face camera neobișnuit de confortabilă, ospitalieră și relaxantă..

 • Interioarele gri se vor potrivi cunoscătorilor grației și respectabilității

  Interiorul în gri

 • Interiorul gri este rafinament și rafinament al gustului

  Interior gri

AnteriorUrmător12

Deci, înainte de a începe decorarea unei camere în tonuri de gri, trebuie să vă gândiți cu atenție la toate, să examinați exemple de interioare existente, să discutați această problemă cu specialiștii și abia apoi să începeți implementarea sarcinii. La urma urmei, o greșeală, un pas inexact și gata – în loc de un cuib confortabil, ne plictisim și, poate, chiar depresie. Dar nu totul este atât de înfricoșător, de zeci de ani designerii au acumulat o vastă experiență în lucrul cu toate culorile și combinațiile lor. De exemplu, mulți experți sunt foarte pasionați să lucreze cu gri, cu ajutorul acestuia este ușor să corectați greșelile care au fost deja făcute în proiectare, puteți, de asemenea, să echilibrați orice combinații de culori. Dar fiecare nuanță de gri și fiecare combinație trebuie să funcționeze diferit..

Să începem cu nuanțele de gri de toamnă. De ce? Deoarece sunt mai ușor de lucrat, sunt mai neutri și mai puțin strălucitori. Vorbim despre tonuri precum culoarea norilor înainte de ploaie (dar în niciun caz pentru tavan), culoarea ramurilor de salcie și culoarea mouse-ului..

Culoarea norilor înainte de ploaie

Culoarea crenguțelor de salcie

Culoarea crenguțelor de salcie

Interior în culoarea mouse-ului

Interior în culoarea mouse-ului

Dar aceste nuanțe nu trebuie folosite ca accente sau adăugiri, ele pot fi doar de fundal. Dar le puteți completa cu lemn în oricare dintre manifestările sale sau culori asemănătoare lemnului. Cele mai preferate în lucrările de proiectare sunt nuanțele de lemn de culoare galben deschis și roșiatic, cum ar fi stejar deschis, mesteacăn, nuc, fag, salcâm, arin.

Lemn în interior gri Gri combinat cu lemn Nuanțe roșiatice de lemn

Combinat cu alb

Alegând această combinație pentru interior, este dificil să greșești, aceasta este cea mai bună opțiune de câștig-câștig. Ce trebuie luat în considerare aici? Griul trebuie să fie în mod natural moale, iar albul trebuie să provină dintr-o paletă dulce, cum ar fi cappuccino, caramel, crem și alb lăptos. Un cadru atât de superb va aduce luminozitate și căldură gri..

 • Pentru cei cărora le este frică să greșească "partener" pentru gri…

  Combinația cu albul este perfectă

  Combinație perfectă de gri și alb

 • Pentru baie, aceasta este combinația perfectă:

  Albul nu dăunează ochilor, dar nu există nici plictiseală gri

  Versatilitatea unei combinații gri-alb

 • Folosiți o combinație de gri și alb pentru a crea tranziții de culoare incredibile

  Gri și alb în interior

 • Adăugați un model și mai multă lumină

  Și atmosfera va deveni nu numai ușoară, ci și proaspătă

  Baie în tonuri de gri și alb

 • Pentru un dormitor, o astfel de combinație trebuie să aibă neapărat nuanțe dintr-o paletă dulce.

  Altfel visul nu va fi dulce

  Dormitor gri și alb dintr-o paletă dulce

 • Combinația gri și alb este universal potrivită pentru aproape toate camerele

  Cadă gri și albă

AnteriorUrmător123456

Cum să distribuiți exact rolurile de gri și alb depinde de lumina naturală a camerei și de dimensiunea acesteia. Adică, dacă camera este mare și bine luminată de lumina soarelui, în plus, cea mai mare parte a zilei, atunci, dacă doriți, puteți folosi gri pentru a decora pereți, mobilier, uși, perdele, gresie. În caz contrar, posomorâtul și reducerea vizuală a spațiului nu pot fi evitate. În alte condiții, este mai bine să faceți pereții albi; pentru orice altceva, puteți prelua nuanțe conexe de alb sau gri foarte deschis. Accesoriile pot fi în nuanțe de gri, cafea sau lăptos..

Interior gri și alb

Duet cu albastru deschis (albastru) și turcoaz

Interiorul albastru-gri este răcoros, dar răcoritor. Cel mai adesea se găsesc în stil vintage, deși utilizarea în alte stiluri nu este o greșeală. Dar pentru o atmosferă de epocă, este potrivită doar o anumită nuanță de gri – un gri perlă deschis, cu nuanțe de albastru sau liliac, această nuanță se numește – gri antic. În același timp, culoarea albastră poate fi prezentată în două versiuni – moale și ușor mai strălucitoare. Un astfel de interior va fi rafinat și sofisticat..

Combinația dintre gri și albastru va oferi o senzație vintage, precum și rafinament și rafinament

De asemenea, această unire a culorilor este bună pentru stilurile clasice. Dar aici trebuie să le luați nuanțele pastelate. În acest caz, construcția interiorului va fi mai ușoară. Pe baza acestui lucru, este posibil să se acorde oricărui stil, chiar și cel mai modern, grația vintage-ului sau eleganța clasicilor, în timp ce nu se încalcă pe baza stilului..

Motive gri-albastre Combinația de gri și albastru în interior Nuanțe pastelate de gri și albastru

Dacă luăm o combinație de tonuri bogate de gri și albastru (albastru sau turcoaz), atunci interiorul se va dovedi a fi rece, auster, dar calm și, s-ar putea spune, general. General în sensul că nici un principiu masculin și nici feminin nu vor prevala într-un astfel de interior. Ei bine, această combinație este potrivită pentru camerele de zi și, eventual, pentru dormitorul soților, ținând cont de faptul că ambii vor fi confortabili într-o atmosferă atât de rece. Desigur, puteți lua această uniune pentru sufragerie sau bucătărie, dar nu în cantități mari..

Gri și turcoaz Turcoaz într-un interior gri

Puteți adăuga un model pe pereți sau mobilier pentru a împiedica decorul să fie prea dur. Astfel, se dovedește că ornamentul sau modelul, cu moliciunea sa, vor echilibra duritatea albastru și gri, oferind armonie interioară..

Gri și galben «vecin»

Aceasta este o combinație controversată, dar grozavă. Este controversat, deoarece culorile sunt în conflict clar. Dar! Dacă plasați corect accentele și distribuiți roluri, atunci culoarea galbenă va fi «a arde» pe un fundal gri, ca soarele pe cer (pe un cer cenușiu). Ce vrei să spui punând accent și atribuind roluri? Pentru a crea efectul soarelui, aveți nevoie de o cantitate mică de galben, ar trebui să fie mult mai puțin decât gri. Altfel efectul «strălucire» dispărea.

Alegând o combinație gri-galben, veți lăsa soarele strălucitor în interiorul vostru

Griul în această combinație trebuie să fie neapărat dominant – pereți, podea, tavan. Dar nu într-o singură culoare solidă, este mai bine să folosiți mai multe nuanțe apropiate de gri, astfel încât interiorul să nu fie plictisitor și static (nemișcat). Mobilierul din acest decor poate fi, de asemenea, de nuanță gri, dar diferit de fundal, sau alb, negru sau asemănător lemnului.

Culori gri și galben în interior

O astfel de cameră devine veselă în ciuda fundalului gri. Se dovedește o astfel de atmosferă ca în timpul unei ploi de ciuperci de vară, când pe cer puteți vedea atât nori cenușii, cât și un soare strălucitor.

Accente galbene pe fundal gri

Această combinație poate fi utilizată absolut în orice cameră – deși este mai bine să alegeți alte culori pentru o grădiniță – dar în bucătărie acest duo are o poziție complet diferită. Aici va fi prea tehnic. Faptul este că în bucătărie, aceste culori vor fi percepute diferit: gri ca metal și galben ca semnal. Acest lucru se datorează faptului că bucătăria are o mulțime de aparate de uz casnic, piese reci, fațade închise și așa mai departe. În general, dacă există încă dorința de a folosi o combinație gri-galben pentru bucătărie, atunci în cazul în care acesta este un stil high-tech. Și pentru a crea o atmosferă mai confortabilă și mai familiară, este mai bine să înlocuiți galbenul cu o paletă de pat sau o culoare lemn..

Duet cu verde

Această combinație creează o atmosferă caldă și primitoare. Dar nu numai. Dacă camera este mică, atunci pereții și tavanul gri vor întinde vizual camera, făcând-o mai spațioasă. Și accentele verzi vor spori acest sentiment, în plus, fără a se concentra prea mult pe el..

Gri și verde

În general, această combinație nu se găsește atât de des în interioare (și în haine), dar dacă un astfel de duet este deja ales, atunci va aduce calm și liniște în cameră.

Culoarea gri din interior nu atrage atenția, accentuează culorile care sunt alături de ea «coexista», făcându-le astfel complete. Combinația gri-verde arată moale și discretă, un astfel de interior nu se va plictisi niciodată, indiferent dacă sunt alese nuanțe luminoase sau dezactivate de verde și gri..

Interior ușor și discret, cu design gri-verde, care pur și simplu nu se poate plictisi

Unire de gri și maro

Atitudinea față de această combinație este ambiguă. Cineva este sigur că este imposibil să combine aceste două culori neutre, numindu-le un cuplu foarte capricios, alții cred că se înțeleg bine în aceeași cameră și arată interesant. Desigur, toată lumea are dreptul la opinia sa, dar există multe exemple de modele în care gri și maro creează o frumoasă pereche armonioasă și echilibrată. Puteți alege principiul contrastului: griul ia întuneric și rece, iar maro – cald și deschis. De asemenea, vă puteți juca cu fundalul și umplutura, adică pentru un fundal gri, este mai bine să alegeți mobilier maro deschis, chiar auriu. Trebuie amintit că mobilierul nu trebuie să fie greu, masiv, este mai bine să alegeți ceva mai ușor, de exemplu, din rattan. Gri va arăta mai nobil dacă mobilierul maro are un finisaj grațios sau formele sale sunt ușor neobișnuite. Printre altele, pentru o mai mare armonie, albul poate fi adăugat la această uniune, deși este și neutru, dar versatilitatea și practicitatea acestuia vor face interiorul mai ușor și mai interesant..

 • Nuanțe de gri mediu împreună cu tonuri de maro

  Acest lucru creează o atmosferă confortabilă și relaxantă în dormitor.

 • Orice nuanță de maro este potrivită pentru gri.

  Este chiar mai bine dacă se utilizează mai multe simultan.

 • Împreună cu maro, griul poate fi exprimat în diferite moduri…

  Concomitent ca fundal principal și ca intensificator neutru al maro

ÎnainteUrmător123

Apropo, există câteva nuanțe de gri care sunt cu maro (la fel ca toate «de lut») combina foarte bine. Aceasta este o paletă de tonuri gri mediu, și anume: aluminiu, stejar colorat, flanelă gri, cositor și fildeș. Aceste tonuri se referă la materiale masculine precum ardezie și granit și au note de bej și taupe. De aceea, în combinație cu maro, oferă o paletă asemănătoare, care arată minunat în interior. Efectul sofisticat, elegant și calmant al acestei combinații funcționează bine în dormitor sau în sufragerie..

Combinații gri-roșu

Combinația de gri cu roșu a devenit foarte populară în lumea modernă. Este cel mai adesea folosit în stilurile high-tech, art deco și neo-baroc. Este elegant, la modă și luxos.

Interior roșu-gri

Și adăugând culoarea neagră, obținem un stil modern și plin de farmec. Dar roșu și negru vor acționa doar ca accente – deși vor atrage toată atenția asupra lor – și pentru a sublinia și a spori efectul, fundalul ar trebui să fie gri.

Accente roșii și negre pe fundal gri

Blițurile roșii pe un fundal gri vor arăta suculente și neobișnuite în interiorul oricărei camere. De exemplu, o astfel de unire este bună pentru seturile de bucătărie. Iar pentru cei care doresc să-și facă bucătăria bogată, dar nu prea luminoasă, acest design este perfect: accente gri și roșu.

Pentru ca o bucătărie gri-roșie să fie luminoasă, dar nu strălucitoare, griul ar trebui să fie dominant și roșu ca accent.

În general, pentru acest tandem, este mai reușit să folosești griul ca dominant și roșu ca complement. Faptul este că aceasta este încă o combinație ușor pulsantă și dificilă pentru percepție. Prin urmare, această distribuție a rolurilor atenuează puțin duritatea. De asemenea, albul este adesea adăugat la această uniune, despre care se știe că este foarte versatilă și minunată. «neutralizator», pe lângă alb, puteți adăuga o culoare crem. Toate acestea ajută nu numai să atenueze aspectul general, ci și să împiedice diminuarea vizuală a camerei, datorită prezenței roșu..

Distribuția corectă a rolurilor și adăugarea de alb vor crea un interior gri-roșu grozav.

Gri și negru

Acesta este un cuplu grozav, de succes din toate părțile. Deoarece griul este o culoare intermediară între alb și negru, se combină perfect cu oricare dintre ele. Într-un astfel de interior nu vor exista bibelouri, strălucire și pretenție. Doar laconicism, austeritate ușoară și grație. Cu ajutorul combinației negru și gri, puteți sublinia perfect formele, precum și înlătura excesul de agresivitate, dacă există și alte culori strălucitoare.

Culoare neagră pe fundal gri Combinație de gri și negru Interior gri-negru

Interioarele gri, atât singure, cât și în combinație cu alte culori, sunt o soluție excelentă pentru persoanele care doresc să-și sublinieze bogăția. S-a dovedit mult timp că persoanele cu venituri mici încearcă să-și facă interioarele luminoase și strălucitoare. Cele mai de succes preferă negru, alb și gri. Astfel de modele arată moderat, respectabil și sofisticat..