Reguli pentru combinarea roșu

Dacă vorbim despre interiorul roșu, atunci atitudinea față de acesta este ambiguă. Pe de o parte, excită, încurajează acțiunea, atrage atenția. Dar există o altă latură: pentru mulți, această culoare este sfidătoare și chiar vulgară. În general, interiorul roșu nu poate decât să mulțumească acelor persoane care au o atitudine pozitivă față de această culoare..

Oamenii puternici și dominatori se vor simți confortabili într-un astfel de interior, mai des acest lucru se datorează faptului că culoarea simbolizează focul și sângele, are o energie foarte puternică. Potrivit Feng Shui, această culoare este atribuită principiului masculin, adică energiei yang, iar pentru japonezi, roșul este culoarea furiei..

Recent, tratamentul culorilor a fost practicat din ce în ce mai mult și, cu ajutorul roșu, se tratează anemia, depresia și bolile hepatice. Dar cu hipertensiune, această culoare este contraindicată și, de asemenea, dacă o persoană are un psihic instabil sau un dezechilibru emoțional.

Mulți designeri adoră să creeze interioare într-un cadru atât de vibrant și activ. Dar puțini îndrăznesc să facă interiorul complet roșu sau cel puțin cel de frunte. De fapt, dacă ești atent la numeroasele nuanțe de roșu, poți crea interioare grozave: elegante, nu agresive sau strălucitoare..

Interior roșu

La fel ca toate celelalte culori, roșul are avantaje și dezavantaje, dar un design incorect cu această culoare specială poate avea un efect foarte negativ asupra psihicului uman..

Avantaje dezavantaje

Știind toate acestea și multe alte subtilități, puteți crea interioare roșii confortabile, dar este mai bine dacă acestea sunt diluate cu alte culori..

Combinație roșie și albă

roșu și alb

Interioarele roșii și albe par plictisitoare pentru mulți, dar de fapt, aceasta este o combinație excelentă și câștig-câștig. Mai mult, acest duo nu are nevoie de accente suplimentare de alte culori, care nu pot decât să distrugă imaginea. Dacă nu puteți utiliza o tranziție lină de la nuanțe de roșu, acest lucru va da dinamica interioară.

Pentru a face interiorul roșu și alb mai dinamic, utilizați tranziții de la nuanțe

Contraste de culoare

Pentru ca această combinație să pară confortabilă și confortabilă, puteți utiliza tehnica obiectelor modelate și monocromatice. Unde va fi exact modelul și unde depinde de tine uniformitatea, dar principalul lucru este să nu le folosești pe amândouă în aceeași cantitate. De exemplu, dacă scopul dvs. este de a face camera monocromatică, atunci adăugați câteva obiecte cu un model și, dimpotrivă, adăugați unul sau două accente monocromatice la interiorul modelat. De exemplu, într-o sufragerie simplă, modelul poate fi pe covor..

Într-un interior simplu, modelul de pe covor

Și într-un dormitor cu model, faceți pereții uni.

Într-un dormitor cu model, pereții pot fi monofonici.

Cum rămâne cu percepția culorilor și mobilierul în interiorul roșu și alb? Pentru o atmosferă calmă, cu accente strălucitoare, luați tehnica «roșu pe alb».

Tehnică “roșu pe alb” va face atmosfera moale și calmă

Tehnica

Dar dacă luați tehnica inversă «alb pe roșu», atunci te aștepți să obții un interior ascuțit și strălucitor? Nu, chiar opusul. În practică, este clar că se obține un mediu armonios. Faptul este că albul nu poate fi niciodată un accent, neutralitatea acestuia pune totul într-un mod echilibrat..

Cu tehnologie “alb pe roșu” nu vă fie teamă de pretenție, albul va echilibra totul și se va înmuia

Tehnica alb pe roșu

Roșu și bej

Un astfel de interior va fi moale și calm datorită influenței bejului. Și roșul va ajuta la evitarea plictiselii și va adăuga dinamică. Ca și în combinație cu albul, această unire nu are nevoie de alte culori, nu trebuie adăugat sau corectat nimic aici. Singura întrebare va fi ce culoare va fi prima. Cel mai adesea este bej. Atunci atmosfera va fi confortabilă și primitoare. Iar adăugarea unui model sau zidărie va aduce viață..

Interior roșu și bej

Pentru un roșu bogat, nuanțele precum nisipul, paiul și pământul sunt mai potrivite. Și pentru bej, ca și alte culori neutre, în general, toate nuanțele de roșu sunt potrivite, inclusiv stacojiu rece, zmeură groasă și vin și altele. În acest sens, este convenabil să selectați vopsele, materiale și accesorii..

Prin utilizarea nuanțelor moi și palide ale ambelor culori, se pot obține rezultate excelente pentru un aspect retro. Într-adevăr, o astfel de combinație a apărut cu mult timp în urmă și aparține chiar clasicilor. Dar totul nou este un vechi bine uitat, așa că acum o astfel de combinație devine la modă și se înțelege bine în stilurile moderne..

Apropo, ar fi o mare greșeală să folosești o singură nuanță de bej în acest duet, apoi interiorul va fi monoton și puțin plictisitor. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să utilizați tranziții de culoare netede din diferite nuanțe de bej. Și totuși, dacă se alege bejul ca fundal, iar accentul roșu ar trebui să fie mare sau ar trebui să existe mai multe dintre aceste accente, altfel se vor pierde indiferent de luminozitatea lor.

Pentru ca accentul roșu să nu se piardă în interiorul bej, ar trebui să fie fie mare, fie ar trebui să existe mai multe dintre ele.

Roșu și albastru (turcoaz)

Este foarte rar să găsești o astfel de combinație datorită antagonismului pe care îl reprezintă. Cyan (albastru) este gheață și roșu este flacără. Există chiar și o astfel de melodie «Gheață și flăcări», dar acum nu este vorba despre asta. Deci din cauza unui astfel de evident «spontan» contradicții, puțini oameni decid să creeze un astfel de interior. Ambele culori au influențe de temperatură diferite. Dar, de fapt, o atmosferă foarte confortabilă poate apărea, dacă accentele sunt distribuite corect, desigur. Deci, temperatura camerei va depinde de ce culoare va fi solo și care va fi complementară. Dacă doriți să îl faceți cald, folosiți roșu ca fundal și completați imaginea cu albastru. Pentru un interior răcoros, albastrul ar trebui să fie dominant, iar roșu să fie un accent..

Conducere roșie

Acest duet este, de asemenea, foarte des folosit pe un fundal alb, alb, ca să zicem, neutralizează căldura și frigul și le aduce la un fel de stabilitate..

 • Folosiți un fundal alb pentru a neutraliza căldura roșie și frigul albastru.

  Fundal alb și uniune albastru-roșu

 • Albul este neutralizatorul perfect pentru interiorul albastru-roșu

  Interior roșu și albastru pe fundal alb

AnteriorUrmător12

O opțiune excelentă pentru un interior roșu-albastru va fi pentru o cameră pentru copii, numai cu condiția ca culoarea principală să fie albastru și apoi într-o versiune palidă. Puteți crea chiar și o poveste marină.

Motiv marin pentru o cameră pentru copii

Pentru dormitor, de asemenea, este mai bine să alegeți albastru deschis ca cel dominant și să subliniați respectabilitatea și rafinamentul cu roșu..

Pentru a face dormitorul roșu și albastru confortabil, faceți nuanța dominantă de albastru deschis.

Dormitor roșu și albastru

În ceea ce privește selectarea nuanțelor, diferite nuanțe de roșu sunt potrivite pentru albastru, utilizarea lor va salva camera de lipsa de armonie a culorilor. Și dacă luați o culoare albastră, atunci este mai bine să selectați tonuri saturate de roșu pentru aceasta..

Dacă doriți să faceți interiorul neobișnuit, luați uniunea roșu și turcoaz. Un astfel de interior va oferi o bună dispoziție și un sentiment de confort și prosperitate..

Interior roșu și turcoaz

În interiorul roșu-turcoaz, se simte o plenitudine energetică, care este saturată cu ceva ireal, nu din această lume, dar în același timp de încredere.

Duet roșu-turcoaz - cheia unei bune dispoziții Confortul și prosperitatea se simt într-un astfel de interior

Roșu și verde

De asemenea, nu este cea mai populară combinație de culori, dar destul de interesantă. Și aici există un conflict clar. Dar ceea ce este cel mai atractiv este că observăm în mod constant acest duet în natură. Căpșuni, căpșuni, zmeură, măr roșu, pepene verde, roșie, adică toate fructele și legumele sunt roșii cu o coadă verde. Și, de asemenea, multe flori. Și dacă natura însăși a reunit aceste culori, atunci de ce să ne temem! Trebuie doar să distribuiți corect rolurile, ca în exemplul albastru. Metoda de accentuare a temperaturii va funcționa și aici. Pentru o atmosferă caldă, roșu va conduce, iar pentru una rece – verde..

 • Dacă roșul domină, atmosfera va fi caldă

  Interior roșu-verde

 • Dacă solistul este verde, atunci interiorul va fi rece și proaspăt.

  Interior verde și roșu

AnteriorUrmător12

Nuanțele moi de verde cu o tonalitate caldă vor completa și reîmprospăta un interior roșu bogat. Camera va fi caldă, dar cu măsură..

Cel mai adesea, dacă verde este în frunte, atunci neutralitatea albă poate fi adăugată. Și dacă solo-ul este în roșu, atunci este mai bine să adăugați culoarea bej sau lemn natural..

Roșu cu maro (mahon)

Roșu și maro sunt culori asemănătoare, astfel încât acest duet arată foarte armonios în interior. Acest lucru se datorează faptului că roșul face parte din nuanțele complexe de maro închis. Reținerea și pământul de maro personifică stabilitatea și diligența și, dacă în interior nuanțează roșu, atunci atmosfera arată nobilă și solidă.

Mobilier nobil roșu-maro

Combinația dintre visiniu și maro închis este utilizată pentru a crea un stil englezesc restrâns și strict..

Pentru a crea un stil englezesc, scara roșu-maro este ideală.

Stil englezesc

Și dacă adăugați nuanțe de aur, atunci puteți reproduce fastul stilului victorian..

Adăugarea de elemente galbene va crea o atmosferă victoriană

Stil victorian

Dacă luați această uniune pentru sufragerie, atunci cel mai bine este să o diluați cu un fundal alb. Interiorul va fi atrăgător, dar nu pretențios; luminos, dar nu strălucitor.

Living roșu și alb

În general, un astfel de tandem este foarte bun acolo unde se folosește lemnul, atmosfera devine caldă, confortabilă și atât de familiară. Arborele subliniază perfect interiorul roșu, oferindu-le luciu, noblețe și grație, nu degeaba produsele din mahon sunt atât de apreciate.

Adăugând lemn la interiorul roșu, îl puteți sublinia și rafina.

Roșu și lemn

Roșu și portocaliu (galben)

Aceasta este o combinație foarte caldă de culori, înainte de a continua cu un astfel de design, este necesar să se țină cont de care parte sunt ferestrele camerei. Dacă este soare, atunci interiorul roșu-portocaliu va face camera prea fierbinte. De asemenea, nu ar trebui să utilizați această uniune în camerele copiilor dacă copiii sunt hiperactivi, deoarece acest lucru va duce la o excitare nervoasă crescută și va fi dificil pentru copil să se concentreze asupra a ceva. În general, un astfel de interior este încărcat de energie și de o dispoziție însorită veselă. Pentru camere de zi, acesta este un design foarte bun, mai ales dacă există puține ferestre sau sunt mici..

În ceea ce privește nuanțele, designerii recomandă să ia o nuanță de portocaliu care conține mai mult galben pentru a se combina cu roșu, acest lucru va ajuta la evitarea amestecului de culori..

Interior roșu-portocaliu

Și dacă doriți să faceți o tranziție contrastantă, atunci puteți lua roșu, roșu-portocaliu sau portocaliu bogat și galben închis, dar asigurați-vă că le diluați cu o paletă pastelată și, de exemplu, cu accente negre..

Interior foarte cald contrastant

Interiorul roșu-portocaliu sau roșu-galben este plin de vara și de dispoziție însorită, aici va fi întotdeauna cald sau chiar cald, în funcție de tonurile alese..

Pentru iubitorii de interioare însorite, această combinație de culori este ideală.

Interior însorit

Și pentru a face camera mai liniștită și mai puțin intensă, diluați aceste culori cu o paletă albă sau pastelată..

Interioare roșii și galbene pe un fundal alb

roșu și negru

Această combinație de culori are o atitudine ambiguă față de ea însăși: pentru unii pare mohorâtă, în timp ce pentru alții este atractivă. Mulți aleg această uniune de culori atunci când creează un aspect gotic, uneori adăugând alb.

Iubitorii de gotic aleg interioare roșii și negre

Iubitorii de gotic aleg interioare roșii și negre

În general, combinația roșu și negru în forma sa pură poate fi găsită destul de rar, datorită influenței deprimante. Prin urmare, cel mai adesea în astfel de interioare există culori – «neutralizatori», care înmoaie sentimentul de întuneric al duo-ului. Este în principal paletă albă, gri sau pastelată..

 • Un fundal gri funcționează excelent ca "neutralizator"

  Combinat cu gri

 • Cu un fundal gri, interiorul roșu și negru va fi mai moale

  Chiar dacă este mult negru

  Fundal gri

 • Paleta pastel este potrivită și pentru neutralizare.

  Interiorul devine nu numai moale, ci și spațios

  Culori pastelate pentru fundal

 • Pentru a face mediul roșu și negru mai calm…

  Ia alb

  fundal alb

AnteriorUrmător1234

O altă tehnică care va sublinia rafinamentul acestui tandem și va ameliora tensiunea este cantitatea minimă de negru..

Negru minim

Puteți adăuga, de asemenea, o nuanță aurie, care va îmbogăți interiorul și va ușura întunericul..

Adăugați niște aur

Câteva subtilități: pentru mai multă respectabilitate, alegeți tonuri mai roșii de roșu pentru acest duo; folosiți mai mult alb și mai puțin negru pentru a face spațiul mai voluminos.

 • Dacă luați mai mult alb și mai puțin negru

  Atunci camera va părea mai spațioasă

  Mai alb și mai puțin negru

 • O nuanță închisă și bogată de roșu

  Va face interiorul respectabil și bogat

  Rosu intens

AnteriorUrmător12

Combinația de roșu și negru, diluată abundent cu alb, îndepărtează întunericul, lăsând doar un efect de contrast magnific. La urma urmei, aceste trei culori sunt principalele dintre toate culturile lumii. De ce este asta? Deoarece roșu este un accent de neegalat, iar alb-negru sunt definite. Și astfel de interioare – la fel ca alte manifestări de roșu – sunt de obicei alese de oameni echilibrați, cu un caracter puternic..

Interior roșu și negru