Rafturile din interior sunt de neînlocuit!

Unii oameni preferă să-și ascundă bunurile și chiar obiectele mici, în spatele ușilor securizate ale dulapului și a noptierelor. Dar există și alte persoane care preferă rafturile deschise unde puteți depozita cărți, diverse figurine sau alte obiecte de decor, decorându-vă astfel interiorul. La urma urmei, rafturile de perete fac o treabă excelentă cu această sarcină, mai ales dacă le faceți neobișnuite și interesante..

Rafturi neobișnuite în interior Rafturi frumoase Rafturi interesante în interior

Avantajele rafturilor

Nimeni nu spune că rafturile sunt cel mai bun mod de a-ți păstra accesoriile. Deși, de exemplu, în baie, acestea sunt mai potrivite. Acest lucru se explică destul de simplu: este mai ușor și mai convenabil să folosiți șampon, săpun, produse cosmetice și alte accesorii pentru baie, luându-le de pe un raft deschis, mai degrabă decât deschizând ușile dulapului cu mâinile săpunite sau umede..

Rafturi de baie

În plus, rafturile din baie pot sublinia culoarea generală a camerei, pot deveni un fel de punct culminant, de exemplu, dacă le echipați cu iluminare suplimentară.

Rafturi de baie iluminate

Sau aranjați un decor frumos.

Rafturi de perete pentru decor

De asemenea, avantajul incontestabil al rafturilor este că nu ocupă mult spațiu, sunt ușor de mișcat și chiar fac cu propriile mâini, exprimându-vă astfel individualitatea și găsind o aplicație pentru abilitățile voastre..

Rafturile sunt un mare plus pentru interior

Rafturile din viața noastră și-au găsit aplicarea în aproape toate domeniile. Instalăm televizoare pe ele, agățându-le pe perete mai sus. Apropo, acest lucru este foarte convenabil dacă suprafața camerei este mică. De asemenea, rafturile sunt folosite pentru depozitarea cărților, a tuturor aparatelor de uz casnic și a ustensilelor de bucătărie. Apropo, cu ajutorul rafturilor din bucătărie, puteți construi un fel de expoziție aranjând mâncăruri elegante și elegante.

Expoziție de bucătărie pe rafturi Rafturi pentru bucătărie Vase pe rafturi

Deși nu numai vasele vor fi adecvate pe rafturile bucătăriei, pot exista și cărți, articole de decor sau diferite borcane cu zahăr, ceai, cafea, ierburi, condimente și condimente..

Rafturi - spațiu utilizabil

Este important de știut că rafturile metalice sunt mai potrivite pentru bucătărie, de preferință din oțel inoxidabil sau sticlă. Desigur, se folosește și lemnul, dar în acest caz este de dorit ca acesta să fie tratat cu o substanță specială care să reziste la umiditate și la schimbările de temperatură..

Pe hol, rafturile sunt de asemenea de neînlocuit: este convenabil să depozitați acolo chei, umbrele, mănuși și așa mai departe..

Pentru o cameră pentru copii, rafturile joacă un rol important, aici economisesc bine spațiul de joc și, de asemenea, îi învață pe copii să fie în ordine: totul ar trebui să fie la locul său. În plus, puteți face rafturile astfel încât să îi încânte pe cei mici, de exemplu, sub forma unui soare, un nor, o mașină, o floare, un animal etc. Astfel, veți crea o atmosferă distractivă și plăcută, iar învățarea modului de utilizare a rafturilor copiilor va fi o plăcere..

În orice cameră, rafturile pot deveni un asistent de neînlocuit, aducând ordine, confort și utilizare practică. Așezându-le deasupra biroului sau lângă braț, va fi întotdeauna convenabil să obțineți de la ele obiectele necesare.

Funcționalitatea raftului

De asemenea, umple perfect golurile din interior sau, dimpotrivă, economisesc spațiu..

Rafturi într-o cameră mică Rafturi în bucătărie

Există multe opțiuni și tipuri de rafturi. Ele pot fi fixe sau detașabile, montate, unghiulare, în picioare și așa mai departe. Și, de asemenea, pot fi împărțite la tipul de material din care sunt fabricate: lemn, plastic, metal și sticlă.

Interior cu rafturi din lemn Rafturi din plastic Interior cu rafturi metalice Rafturi din sticlă

Caracteristicile rafturilor

Diferite tipuri de rafturi corespund unor stiluri diferite. Deci, pentru minimalism și stilul high-tech, rafturile fără greutate din sticlă, plastic sau metal, de tip deschis și cu corpuri ascunse sunt mai potrivite. Dar pentru interioarele clasice, ei aleg din lemn.

De asemenea, este important să se ia în considerare faptul că rafturile au propriul lor înțeles specific și afectează interiorul camerei. Adică, dacă rafturile dvs. au o formă neobișnuită, o culoare strălucitoare și bogată, atunci fundalul general al camerei și alte articole ar trebui să fie mai restrâns. În schimb, rafturile neutre calme sunt potrivite pentru un interior neobișnuit și luminos..

Alegând rafturile interioare, îți arăți toată individualitatea, făcând camerele unice. Și cel mai important, cu ajutorul rafturilor, puteți schimba ușor și rapid interiorul, doar înlocuiți-le sau rearanjați-le..

Rafturi interioare Rafturi de perete Interior cu rafturi deschise Interior cu rafturi de perete Rafturi din lemn în interior Rafturile sunt ajutoare indispensabile

Rafturi de flori

Există o altă opțiune – rafturi de flori. Acesta nu este un tip separat, deoarece aceste rafturi pot fi realizate din oricare dintre materialele de mai sus și au orice aspect, în funcție de dorința dvs. și de interiorul general. Apropo de sticlă, este important să se ia în considerare faptul că obiectele foarte grele nu trebuie așezate pe aceste rafturi..

Deci, de ce am selectat rafturile de flori separat? Totul este foarte simplu, aici nu au concurență. Adică, nu vom depozita flori în dulapuri și dulapuri, corect?

Rafturile deschise stochează atât flori naturale, cât și artificiale și decorează orice cameră cu ele. Și dacă puneți flori de loach pe raft, atunci acestea pot decora perfect orice interior, răspândind crenguțe de-a lungul peretelui și chiar al tavanului. Cu ajutorul unui astfel de decor, îți poți transforma camera într-o grădină de flori sau o junglă sălbatică, în orice caz, atmosfera naturală te va învălui în confortul său magic..