Proiectarea unui apartament cu două camere

Conţinut:

Apartamentele cu două camere sunt cel mai solicitat segment de proprietăți imobiliare, echilibrând cu succes valoarea, între mici «odnushki» și costisitoare «trei ruble».  Spațiul unui apartament cu două camere vă permite să realizați toate zonele fundamentale, oferind suficient spațiu pentru deciziile de planificare.

În ciuda avantajelor evidente ale unui apartament cu un pătrat de 40-60 mp, Organizarea unui convenabil, un spațiu ergonomic și plăcut din punct de vedere estetic necesită o abordare aprofundată în toate etapele designului interior.

 • Apartament studio

  O soluție bună pentru un apartament cu două camere – un spațiu liber mare este împărțit folosind zonarea funcțională

  Dormitor cu living

 • Apartament cu jumătate de studio

  Opțiune de reamenajare în care dormitorul rămâne izolat

  Dormitor separat

 • Studio de boot

  Pentru un apartament cu două camere, cu camere de trecere, este mai convenabil să scapi de zidurile inutile plasând o zonă de recreere în colțul îndepărtat

  Dormitor în studio

ÎnainteUrmător123

Aspect

Lucrările arhitecturale cu spațiu nu necesită mai puțină atenție decât alegerea unui stil interior. Majoritatea aspectelor standardizate sunt departe de cerințele moderne de confort.

Principalele dezavantaje ale apartamentelor cu două camere

Apartamentele cu două camere prezentate pe piața imobiliară secundară au o serie de dezavantaje naturale.

Coridor lung

Coridorul îngust și lung nu lasă loc pentru mobilare și utilizarea deplină a zonei. Există tehnici de proiectare pentru mărirea vizuală a coridorului, dar din punct de vedere arhitectural, această opțiune nu este rațională, sub rezerva standardelor unui apartament cu două camere.

Baie combinată

Combinarea unei băi – economisirea spațiului datorită confortului. În unele cazuri, o baie comună poate fi un avantaj, dar mai des confortul este esențial..

Bucătărie mică

Bucătăria, ca zonă de lucru, trebuie să aibă neapărat o zonă liberă. Mobilierul modern și aparatele electrocasnice instalate în bucătărie ocupă aproape tot spațiul disponibil, făcând bucătăria extrem de incomodă de utilizat. Pentru apartamentele cu o cameră, se recomandă utilizarea diferitelor metode de proiectare care consumă rațional bucătării de dimensiuni mici. Pentru apartamentele cu două camere, opțiunea cu reamenajare este mai relevantă..

Plafoane joase

Nu este un dezavantaj natural, de regulă, distingând apartamentele din casele construite în 50-80 de ani. Cu ajutorul modificărilor structurale, este imposibil să se corecteze înălțimea plafoanelor, astfel încât această caracteristică poate fi lucrată numai în direcția de proiectare..

Mic pătrat

Patratul mic nu este principalul dezavantaj, deoarece se găsește exclusiv în «Hrușciov». În ceea ce privește încăperile pentagonale și trapezoidale, această caracteristică poate fi folosită ca un avantaj, acordând o atenție specială încăperilor mobilate și de zonare..

 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere
 • Reamenajarea unui apartament cu două camere

AnteriorUrmător12345678910111213141516

Utilizarea necorespunzătoare a spațiului de locuit limitează posibilitățile unui proiect de proiectare. Cu amenajări standard de apartamente cu două camere, există adesea «Surd» zonă care nu poate fi utilizată. Apartamentele cu două camere mai des decât altele necesită lucrări cu caracteristici arhitecturale și tehnice prin reamenajare.

Bazele reamenajării

Planul de reamenajare este întotdeauna întocmit după o analiză detaliată a dezavantajelor și avantajelor existente ale zonei, precum și luând în considerare ideile generale despre confortul și confortul tuturor locuitorilor. Analiza se efectuează în două etape. Prima etapă va determina cerințele generale și include o serie de elemente obligatorii.

Numărul de rezidenți

Ar trebui rezervat un spațiu personal pentru fiecare locatar. În cea mai bună dintre opțiuni, spațiul personal este situat local, separat. În cazul spațiului insuficient, zona personală poate fi separată folosind mobilier, perdele și alte tehnici de proiectare. Numărul de rezidenți determină, de asemenea, cerințele pentru baie, living, zonă de luat masa și bucătărie..

Stil interior

Stilul este ales cu mult înainte de începerea lucrărilor de renovare, deoarece interiorul se află în centrul proiectului. Este recomandat să acordați preferință stilurilor moderne, care vizează funcționalitate ridicată, confort și decor exterior minim..

Dezavantaje ale zonei

Referindu-ne la planul tehnic al unui apartament cu două camere, sunt evidențiate principalele dezavantaje ale zonei. Reamenajarea stabilește sarcina de ajustare a planului apartamentului.

Capacități tehnice

Înainte de a dezvolta un proiect, este important să se ia în considerare capacitățile tehnice existente ale apartamentului și ale clădirii în ansamblu. Vechimea clădirii, amplasarea zidului portant, amplasarea ferestrelor și ușilor, toate acestea pot afecta proiectul de reamenajare..

Metode de zonare a camerei de zi Spațiu personal în interior

Tipuri de apartamente cu două camere și opțiuni de reamenajare pentru acestea

Clădirile cu mai multe etaje, ridicate în secolul trecut, reprezintă astăzi toată diversitatea pieței imobiliare secundare și oferă mai multe subspecii care determină caracteristicile personale ale amenajării..

Stalinka

«Stalinisti» se referă la clădirile de apartamente ridicate în anii 40-50 ai secolului trecut. Amenajare cu două camere «stalinka» se distinge prin camere mari, tavane înalte și o amenajare neobișnuită a camerelor. Caracteristica de proiectare și planificare este absența pereților portanți, ceea ce deschide oportunități pentru diferite proiecte de reamenajare.

Reamenajare arhitecturală. Posibilitățile de reamenajare a unui apartament cu două camere, cu o suprafață pătrată mare și fără pereți portanți, sunt practic nelimitate. Dacă este nevoie, puteți planifica zona în așa fel încât un apartament cu două camere să se dovedească a fi un apartament cu trei camere. Dar, reamenajarea, de regulă, se face pentru a mări spațiul. Cele mai frecvente opțiuni de reamenajare «stalinka» există o demontare a pereților despărțitori între bucătărie, camera adiacentă și coridor.

IMPORTANT! Trebuie instalată o partiție glisantă între bucătărie și cameră. Sobe pe gaz sunt utilizate în clădirile din epoca Stalin și, conform cerințelor tehnice, este interzisă conectarea unei bucătării gazificate și a unei camere de zi, lăsându-le fără pereți despărțitori sau ușă..

Interior pentru stalinka Stalinka design

Hrușciov

Două camere «Hrușciov» complet opus «Stalinisti». Camere mici, până la 19 metri pătrați, tavane joase, baie, bucătărie mică. Principalul dezavantaj este camerele de plimbare. O cameră care servește ca hol este dificil de utilizat ca cameră de zi.

Hrușciov cu două camere Hrușciov cu două camere Hrușciov cu două camere Hrușciov cu două camere Hrușciov cu două camere Hrușciov cu două camere

Reamenajare arhitecturală. Reamenajare «Hrușciov» din două camere este o lucrare asupra greșelilor. În primul rând, trebuie să găsiți un perete portant care nu poate fi demontat. Pe peretele portant, ușa este mutată chiar în colț, pentru o utilizare mai rațională a spațiului disponibil. Dacă apartamentul este conceput pentru unul sau doi chiriași, atunci se face un studio dintr-o cameră alăturată și o bucătărie. Spațiul coridorului este folosit pentru a mări și împărți baia..

Pentru o familie numeroasă, sunt necesare mai multe camere izolate, deci cea mai bună opțiune este separarea unei părți a camerei de tabără, cu ajutorul unui perete coridorul este lărgit. Dacă locația inițială a băii permite, puteți îndepărta pereții și puteți instala o partiție.

Interiorul Hrușciov Despărțire între living și bucătărie

Brejnevka

Condițional «brejnevka» au caracteristici îmbunătățite «Hrușciov»: bucătărie până la 7 mp, camere mărite, baie separată. Restul parametrilor sunt aceiași ca în casele construcției Hrușciov..

Reamenajare arhitecturală. O caracteristică categorică «brejnevka» există o sarcină substanțială pe pereții portanți, datorită cărora este imposibil nu numai demolarea peretelui, ci și transferarea pasajului și perforarea unuia nou. Reamenajarea se limitează la demolarea zidurilor neportante: conexiunea bucătăriei și a camerei alăturate, unificarea băii. Lucrarea principală a amenajării «brejnevka» cade asupra designerilor care împart vizual spațiul.

Interior Brejnevka Remodelare bucătărie

«Nou» aspect

Trăsături distinctive «nou» amenajările sunt bucătării mari (8-9 mp), precum și camere mărite situate izolate una de alta. Printre avantaje se numără o baie separată și un coridor mare. Nu este neobișnuit în casele cu «nou» aspectul apartamentelor are o logie care poate fi reproiectată și echipată ca parte a camerei.

Reamenajare arhitecturală. Deoarece un astfel de aspect nu necesită revizuire, opțiunile de reamenajare sunt axate exclusiv pe proiecte de studio. Demontarea pereților dintre spațiul de bucătărie, camera alăturată și coridor vă permite să echipați un living-studio cu o suprafață de 34 mp. A doua cameră rămâne izolată și crește datorită logiei.

Interior pentru un nou aspect

Indiferent dacă se face reamenajare într-o clădire nouă?

Clădirile noi oferă designuri unice de apartamente, caracterizate prin amenajarea atentă a camerelor și zonelor. Piața primară rareori scoate la vânzare apartamente mici care trebuie îmbunătățite. Marea majoritate a apartamentelor din clădirile noi au o cantitate suficientă de metri pătrați, mai aproape de natura studiourilor..

Reamenajarea se realizează nu numai pentru a finaliza planul de apartament existent. În primul rând, reamenajarea este amenajarea spațiului cu referire la cerințele personale pentru confort. Dacă doriți să modificați un apartament într-o clădire nouă, puteți utiliza orice metode de reamenajare.

Interior într-o clădire nouă

Sfaturi de proiectare

Orice artă, inclusiv interiorul, începe să trăiască numai datorită detaliilor. Un apartament cu două camere este o pânză excelentă pentru crearea unui interior individual, ținând cont de toate preferințele personale. Designerii recomandă utilizarea celor mai bune practici practice care simplifică mult alegerea stilului, culorii, împărțind un apartament cu două camere în zone și designul interior în general.

Proiectați în același stil sau în diferite?

Există exemple de design de apartamente cu două camere, atât în ​​același stil, cât și în stiluri diferite, chiar contrastante și incongruente. Alegerea unui stil comun vă permite să combinați spațiul, să creați integritate și consistență. Dacă fiecare dintre camere este izolată și conectată printr-un coridor, precum și dacă există camere de trecere, un singur stil va fi cel mai convenabil mod de proiectare. Este important să rețineți că un singur stil nu implică utilizarea acelorși scheme de culori și tendințe. Un anumit stil de interior are propriile sale specificități pentru diferite spații – bucătărie, living sau dormitor.

Pentru apartamentele cu două camere cu un aspect semi-studio, în care bucătăria, coridorul și camera de zi sunt combinate într-un singur spațiu, iar dormitorul rămâne separat, utilizarea a două stiluri interioare este relevantă. Pentru studio, se folosesc interioare moderne, subliniind spațiul mare și liber; pentru dormitor, se aleg stiluri moi, casnice, creând confort și o atmosferă confortabilă pentru relaxare.

Un interior pentru un apartament

Un stil pentru întregul apartament.

Cum se aplică zonarea funcțională?

Datorită zonării funcționale, este posibil să se echipeze atât un mic apartament cu două camere, cât și un studio cât mai convenabil și practic posibil. Zonarea funcțională implică dispunerea logică a mai multor zone dintr-o zonă.

Bucătărie-sufragerie-living. Cea mai obișnuită opțiune de zonare, în care bucătăria și camera de zi sunt conectate și o zonă cu așchii este situată la graniță. Într-un colț îndepărtat, în raport cu bucătăria, poate fi amplasată încă o zonă – un birou sau o bibliotecă.

Living-studiu. Camera de zi, care nu este conectată la bucătărie, poate fi completată cu ușurință cu o zonă separată de lucru care servește ca studio. Pentru un design complet al acestui tip de zonare, este mai bine să instalați un ecran divizor între cele două zone..

Dormitor-studiu. Dormitorul poate fi, de asemenea, combinat cu succes cu un birou, cu condiția ca patul să poată fi pliat sau îndepărtat în dulap. Paturile duble deschise, ca o piesă mare de mobilier, ocupă întregul spațiu al camerei, creând o atmosferă unificată pentru zona de relaxare. În acest caz, puteți echipa o zonă mică de lucru sau puteți separa biroul cu un ecran..

Living-dulap și dormitor-dulap. Dulapurile deschise și închise completează orice interior și orice zonă de relaxare. Dulapul poate acționa ca un dulap și poate fi amplasat în spatele camerei sau poate fi o diviziune logică între zonele separate ale camerei..

Sufragerie în sufragerie Zonarea camerei de zi

Cum se combină cu succes camera de zi și dormitorul?

Pentru un studio, cel mai dificil lucru este combinația dintre un living și un dormitor. Dacă dormitorul nu este situat într-un spațiu izolat, îl puteți separa de locul unde puteți primi oaspeții folosind o serie de tehnici:

 • Amenajarea peretelui. Folosind o machetă de perete, care poate fi un ecran, o perdea sau o piesă de mobilier, o cameră mare este împărțită în două.
 • Podium. Zona de recreere (dormitor) este ridicată pe un podium, la poalele căruia există o zonă de recepție.
 • Locație față de fereastră. În cel mai bun caz, ambele zone trebuie amplasate pe partea opusă a ferestrei pentru o iluminare completă. Dacă acest lucru nu este posibil, camera de zi este situată lângă fereastră, iar colțul întunecat al camerei este alocat dormitorului..
 • Podea, tavan, pereți. Fără greș, podeaua, tavanul și pereții trebuie să împartă spațiul în mod logic folosind diferite texturi, materiale și culori..
 • Iluminare separată. Iluminarea pentru fiecare zonă este formată separat, pentru separarea finală.

Dormitor în studio Zonirova în sufragerie și dormitor Dormitor în camera de zi

Ce culori sunt potrivite pentru interiorul unui apartament cu două camere?

Culorile sunt alese în funcție de preferințele pentru interior. Aproape fiecare stil are propria paletă de culori. Când echipați un mic apartament cu două camere, accentul principal este pe creșterea vizuală a spațiului. Pentru aceasta, se utilizează nuanțe deschise de toate culorile, textile translucide, suprafețe lucioase și oglinzi. Pentru studio, puteți folosi palete întunecate, materiale texturate, draperii abundente și mobilier masiv..

Paletele reci ajută nuanțele deschise să crească spațiul, dar creează un aspect prea formal și prezentabil. Când este completat inteligent cu decor etnic, culori calde și vibrante, puteți adăuga confortul interiorului..

Interior în culori deschise Interior în culori deschise

Cele mai bune stiluri interioare pentru un apartament cu două camere

Alegerea stilului interior este pur individuală. Alegerea ar trebui să se bazeze pe preferința personală pentru estetică și confort. Caracteristicile tehnice ale spațiilor, posibilitățile de spațiu, deși secundare, ar trebui totuși luate în considerare la alegerea unui interior.

Era modernă are tendințe personale și sugerează utilizarea stilurilor care subliniază spațiul liber. Funcționalitatea și simplitatea sunt semnele distinctive ale noii generații. Interioarele care alcătuiesc o compoziție de pete mari de culoare sau se joacă în semitonuri subliniază expresivitatea și rafinamentul stilului. Dintre toate stilurile interioare existente, designerii recomandă utilizarea unuia dintre cele șase cele mai populare de astăzi..

1. Tehnologie

Un stil destul de tânăr al interiorului, oferă utilizarea materialelor moderne și a celor mai noi tehnologii într-o compoziție uimitoare a modernității. Modificând conceptul de spațiu de locuit, stilul techno pune accentul pe materiale și iluminare.

Stilul techno numărul 1 Stilul techno numărul 8 Stilul techno numărul 7 Stilul techno numărul 6 Stilul techno numărul 5 Stilul techno numărul 4 Stilul techno nr Stilul techno numărul 2 Culori

O schemă de culori excepțional de închisă, care include gri, roșu cărămidă, visiniu și kaki. Pentru fundal, culoarea principală, se alege o nuanță rece, care este în mod necesar echilibrată de o culoare lemnoasă caldă sau de cărămidă..

Materiale (editați)

Principalele materiale sunt sticla și metalul. Poate fi atât obiecte funcționale (mobilier, electrocasnice), cât și exclusiv decorative.

Pentru tavan, sunt utilizate două opțiuni de placare: vopsirea și structurile de tensiune. Tavanul întins pe lângă pașii din gips-carton va ajuta la împărțirea logică a zonelor și la distribuirea iluminatului.

Pentru pereți, se utilizează tencuiala și vopseaua. În cazuri rare, pot fi utilizate panouri din PVC. Tapetul și alte finisaje texturate nu sunt utilizate pentru placarea pereților în stil techno. O contragreutate, un accent special, este unul dintre pereți sau podea. Dacă accentul este pus pe perete, atunci ar trebui să fie confruntat cu piatră naturală sau cărămidă, este posibilă o opțiune cu lambriuri din lemn de culoare închisă.

Podeaua joacă un rol special în compoziție, completând nuanțele reci de fundal cu culori calde. Podelele laminate, de parchet sau autonivelante sunt potrivite pentru pardoseli. Plăcile din laminat și parchet sunt selectate într-o culoare naturală, în combinație cu culoarea pereților. Dacă pe unul dintre pereți s-a pus accentul culorilor pe nuanțe calde, podeaua este acoperită cu dale cu culori industriale reci..

Mobilier, accesorii și decor

Mobilierul techno ar trebui să se potrivească cu dispoziția interiorului. Mobilier foarte funcțional din lemn prețios, metal și sticlă. Este important ca mobilierul să aibă forme stricte și să nu fie completat de un decor exterior..

Stilul de decorare nu este numeroase, în principal electrocasnice de nouă generație. Și corpuri de iluminat. În cazuri rare, puteți utiliza vaze și textile fără a depăși schema de culori a interiorului creat..

Iluminat

O parte fundamentală a interiorului, deoarece cu ajutorul iluminării se creează volumul de nuanțe întunecate. Dispozitivele de iluminat din metal și sticlă pot acționa ca iluminare centrală și suplimentare (lămpi pe socluri). Iluminarea perimetrală este obligatorie. Zona de lucru este evidențiată cu spoturi. Elementele decorative individuale sunt iluminate cu benzi LED. Lumina poate fi rece sau caldă. Iluminatul decorativ este cel mai bine realizat cu lumină colorată..

Stil interior techno

Dormitor techno.

2. Minimalism

Stilul strict și extrem de laconic al interiorului creează un spațiu impecabil, unde nu este nimic de prisos. Armonia funcționalității, caracterului practic și a culorii. Apropiat logic de stilul japonez, minimalismul folosește obiecte cu o sarcină funcțională clară..

Minimalismul numărul 8 Minimalismul # 7 Minimalismul numărul 6 Minimalism # 5 Minimalismul numărul 4 Minimalism # 3 Minimalismul # 2 Minimalismul # 1

Culori

Schema de culori folosește nuanțe pure de negru sau gri, alb și roșu. Albul servește ca culoare de fundal, negru sau gri este o culoare complementară contrastantă. În versiunea clasică, toate detaliile complementare sunt limitate la o culoare roșu aprins; pentru execuție ușoară, poate fi utilizat gri sau albastru. Fără joc de nuanțe și o varietate deschisă de culori. Culoarea accentuează liniile și formele ca instrument mai degrabă decât ca metodă decorativă.

Materiale (editați)

Orice materiale, fără textură în culoarea gamei principale, pot fi utilizate pentru suprafețele orientate. Sarcina principală atunci când alegeți materiale este să nu deranjați complotul. Pereții pot fi îmbrăcați cu panouri din ipsos, vopsea sau PVC. Din acoperirile de tapet, numai tapetul lichid este potrivit. Pentru tavan, gips-carton și structuri de tensiune sunt utilizate pentru a ascunde corpurile de iluminat și pentru a obține o geometrie clară a întregului interior ca întreg. Vopsirea este folosită rar și numai dacă nu este posibilă instalarea unui tavan întins. Pardoseala este cu gresie, cu o scândură de parchet sau covor cu grămadă fină. Parchetul poate fi de orice culoare, de la cea mai deschisă nuanță de lemn până la maro închis. Covorul ar trebui să fie ales monocromatic, fără modele și grămadă grosieră..

Mobilier, accesorii și decor

Mobilierul cu forme stricte ar trebui să sublinieze ideea principală a stilului. Fiecare piesă de mobilier domină interiorul și joacă un rol decorativ deosebit. Este imperativ ca mobilierul să se potrivească schemei de culori alese și să aibă linii orizontale și verticale simple..

Accesoriile și decorul pentru minimalism sunt rare. Compoziția nu se bazează pe adăugiri, ci pe armonia culorii. Prin urmare, dispozitivele de iluminat și obiectele de uz casnic obligatorii pot acționa ca decor. Toate elementele decorative, în special vazele și ulcioarele, trebuie să fie din sticlă transparentă. Interiorul poate fi completat de flori proaspete.

Iluminat

Pentru a da viață și armonie interiorului, iluminatul ascuns este utilizat de-a lungul perimetrului și fiecare dintre zonele individuale este iluminată cu corpuri de iluminat suplimentare. Proiectarea corpurilor de iluminat trebuie să fie practică și simplă.

. Minimalism stil interior

Studio minimalist.

3. Hi-tech

Un stil compozițional sofisticat al interiorului, subliniind materialele și culorile. Prin construcția liniilor, tehnologia de vârf se apropie de minimalism și se distinge prin forme clare orizontale și verticale. O atenție deosebită pentru partea funcțională a spațiului: scări, elemente mobile, mobilier modern. Decorul este extrem de întârziat, iar utilizarea culorilor luminoase și a nuanțelor din plastic este o parte indispensabilă a interiorului..

Hi-tech numărul 1 Hi-tech numărul 2 Hi-tech numărul 3 Hi-tech numărul 4 Hi-tech numărul 5 Hi-tech numărul 6 Hi-tech numărul 7 Hi-tech numărul 8 Culori

Culorile complementare pot fi accentuate cu o culoare de fundal subtilă: alb și gri deschis. Culoarea complementară nu acționează ca bază pentru compoziție, ci doar o susține. Întunecat, «condensat» nuanța culorii de fundal este utilizată ca contrast pentru a evidenția anumite părți ale interiorului. Nu este neobișnuit ca culoarea metalului să apară ca o culoare suplimentară. A treia culoare închide compoziția, saturată, strălucitoare: galben, roșu, albastru, verde strălucitor.

Materiale (editați)

Tehnologia înaltă necesită atmosfera epocii moderne a tehnologiei înalte, astfel încât materialele sunt extrem de moderne. Pentru pereți, se folosește colorarea sau tapetul lichid. Deoarece pereții creează un fundal, nu ar trebui să trădeze nicio textură specială. Cu ajutorul structurilor de gips-carton, puteți face rafturi încastrate în pereți sau executate dincolo de linia de perete. Un tavan întins cu o suprafață lucioasă se va potrivi logic în interiorul general. Se pot utiliza plafoane și plăci de gips-carton, dar în acest caz este extrem de important să se obțină uniformitate. Pardoselile de granit și autonivelante sunt cele mai bune opțiuni pentru acest stil. Cu toate acestea, pentru spațiile rezidențiale, aceste materiale sunt greu de aplicat, deci ar trebui să acordați preferință parchetului. Lemnul nu este inclus în lista materialelor necesare, dar completează cu ușurință interiorul general.

Mobilier, accesorii și decor

Mobilierul de stil este strict, fiecare dintre elementele de mobilier trebuie să aibă forme geometrice. O caracteristică distinctivă a mobilierului de înaltă tehnologie o reprezintă materialele pentru fabricare: plastic, sticlă și metal. Decorare exclusiv prin textile și accesorii. Covoare geometrice, jaluzele clasice sau romane. Accente suplimentare sunt realizate exclusiv cu ajutorul elementelor reale ale vieții de zi cu zi: ceasuri, corpuri de iluminat, vaze, aparate de uz casnic. În cazuri rare, pot fi utilizate rafturi deschise cu cărți și plante vii..

Iluminat

Iluminatul central se face cu corpuri de iluminat de dimensiuni medii din metal sau plastic. Iluminarea suplimentară este asigurată de spoturile ascunse din tavan. Iluminarea individuală a zonelor individuale poate fi realizată în oricare dintre variantele existente: veioze, aplice, veioze, principalul lucru nu este designul, ci stilizarea. Stilul corpului de iluminat ar trebui să fie extrem de futurist.

Stil interior de înaltă tehnologie Dormitor de înaltă tehnologie

4. Art Deco

Stilul Art Deco își propune să creeze un spațiu sofisticat și contemporan. Stilul boem folosește scheme de culori contrastante pentru a crea linii grațioase. În ceea ce privește prezentarea, Art Deco se apropie de stilurile clasice, combinând în același timp tradiția cu modernitatea.

Art Deco №1 Art Deco №2 Art Deco №3 Art Deco №4 Art Deco №5 Art Deco №6 Art Deco №7 Art Deco №8 Culori

Soluțiile de culoare de stil oferă spațiu creativității. Culoarea fundalului poate fi roșu rubin, safir, smarald, violet. Pentru zona de recreere, puteți albi culoarea de fundal, făcându-l aproape de pastel. Culorile suplimentare de aur, metalic, albastru și negru pot oferi ambele fundal și pot acționa ca un contrast luminos. Este adesea folosită tehnica unui punct luminos, care se realizează în detrimentul unuia dintre pereți sau a unei piese mari de mobilier. Culoarea este selectată pe baza gamei generale. În interpretarea modernă a stilisticii, pot domina în mod deschis două culori – alb și negru. Culoarea albă (lăptos, fildeș, nisip) conferă interiorului o subtilitate antică, iar negrul pune accentul pe principalele obiecte ale interiorului.

Materiale (editați)

Tencuiala, vopsirea și tapetele de toate tipurile pot fi utilizate pentru placarea pereților. Tapetul cu model este rar folosit pentru placarea completă și este folosit mai des ca accent. Panourile din plastic și lemn nu sunt utilizate pentru placarea pereților. Pentru pardoseală, puteți utiliza parchet, laminat, acoperiri ceramice, pardoseli autonivelante și chiar covor. Singurul material care nu este folosit pentru pardoseli este linoleum. Tavanul poate fi vopsit sau tapetat. Metode moderne de placare – plafoanele întinse și multi-nivel sunt, de asemenea, utilizate cu succes în stilul art deco.

Mobilier, accesorii și decor

Mobilierul tradițional, dimensional și sculptat din lemn masiv, va completa interiorul în stilul art deco. Orice parcele clasice în mobilier vor fi organice. Concentrat pe calitatea și rafinamentul designului de mobilier. Decorul este în toată abundența sa: figurine antice și cromate, vaze mari de podea, sfeșnice de bronz, sculpturi și oglinzi în rame mari. Decorul se bazează pe ideea clasică a interiorului. Textile sunt utilizate pe scară largă ca tapițerie pentru mobilier, sub formă de covoare, perdele, abajururi și accesorii individuale.

Iluminat

Iluminatul principal este asigurat de un candelabru mare, elegant, cu garnituri de cristal. Iluminarea suplimentară este prevăzută cu aplicele de perete instalate la nivelul ochilor. Stilul lămpilor de perete ar trebui să se potrivească cu stilul candelabrului.

Stil interior art deco

Interior Art Deco.

5. Romantismul

Unul dintre stilurile populare pentru proiectarea unui apartament cu două camere sugerează utilizarea jocului de semitonuri și iluminare senzuală. Romanticismul ușor și ușor va mări vizual spațiul, utilizând în același timp tehnici clasice de decorare.

Romanticismul # 2 Romantismul nr Romanticismul nr. 4 Romanticismul №5 Romanticismul nr Romanticismul nr.7 Romanticismul №8 Culori

Conceptul de contrast este complet eliminat. Nuanțele moi, luminate, sunt combinate în cântare standard, fără a evidenția elementele interioare individuale cu culoare. Pentru fundal se folosesc nuc, lapte, nisip, bej sau violet. Schema de culori ulterioară se bazează pe scăderea și creșterea intensității culorii. Pentru a accentua o zonă funcțională separată, se distinge prin nuanțe mai întunecate ale culorii de fundal. Puteți încadra obiecte mari de mobilier folosind o culoare albă. Monocrom, unde gradarea nuanțelor alcătuiește întreaga compoziție, poate fi luată ca bază. Dar, spre deosebire de stilurile de interior monocrome, romantismul folosește doar culori naturale delicate..

Materiale (editați)

Cele mai bune dintre opțiunile de placare a pereților sunt combinate. Prin evidențierea uneia dintre părțile peretelui, puteți împărți logic spațiul. Pentru placarea generală, se folosește pictura, iar pentru elementele decorative individuale ale interiorului, se utilizează tapet sau panouri din lemn. Dintre toate materialele existente, numai lemnele ușoare sau granitul sunt potrivite pentru pardoseli. Mocheta poate fi folosită ca podea numai pentru zona de recreere.

Tavanul joacă un rol special în complotul romantismului. Deoarece acest tip de interior este direct legat de stilurile clasice, unde tavanul este decorat activ, tavanul este îmbrăcat în două etape. Prima etapă este colorarea. Interpretările moderne ale stilului sugerează utilizarea tavanelor pe mai multe niveluri, vopsite într-o singură culoare. A doua etapă este decorarea cu turnare din stuc și plinte de tavan.

Mobilier, accesorii și decor

Mobilier clasic tradițional în culori excepțional de deschise, cu decor profund și o abundență de elemente textile. Culoarea mobilierului este extrem de importantă, deoarece completează schema generală de culori. Accesoriile decorative înviorează interiorul. Vase pictate, vaze transparente și translucide cu flori sălbatice, picturi și colaje cu fotografii, elemente textile (perne, role, alergare pentru covoare) sunt utilizate ca adăugiri.

Iluminat

Culorile stilului ar trebui accentuate cu o iluminare difuză moale. Un candelabru mare cu forme floristice și nuanțe translucide apare sub formă de iluminat central. Iluminarea suplimentară poate fi asigurată de o lampă de podea din țesătură și de aplicele de perete. Stilul dispozitivelor de iluminare suplimentare este aproape de clasic.

Romanticism în stil interior Camera de zi în stilul romantismului

6. Mansardă

O abordare modernă a spațiului de locuit sugerează eliminarea zonării folosind partiții și deschiderea completă a întregului spațiu disponibil, împărțindu-l în zone funcționale separate într-un interior. Deoarece mansarda poziționează spațiul ca o cameră abandonată locuită de o persoană creativă, contrastele clare ale vintage și modernitate sunt relevante..

Mansardă în apartamentul nr Mansardă în apartamentul nr. 2 Mansardă în apartamentul nr.3 Mansardă în apartamentul nr.4 Mansardă în apartamentul nr. 5 Mansardă în apartamentul 6 Mansardă în apartamentul nr.7 Mansardă în apartamentul nr.8 Culori

Culorile industriale – gri, alb, metalic, format din nuanțe reci joacă rolul principal de fundal. Adăugarea poate fi nuanțe saturate ale culorii fundalului, precum și maro, roșu și negru. Elementul principal de culoare este mobilierul, cu ajutorul căruia sunt împărțite zonele funcționale și se completează compoziția în ansamblu. Pot fi folosite atât plasticul strălucitor, cât și culorile puternice intense.

Materiale (editați)

Pereții ar trebui să prezinte istoria clădirii, să creeze aspectul vechilor, mulți ani de decorațiuni. Cea mai des utilizată metodă este zidăria, care poate fi acoperită cu un strat de vopsea sau lăsată fără căptușeală. Tipurile texturate de tencuială și tapet vintage sunt de asemenea aplicabile. Tavanul este îmbrăcat cu o pată fără bibelouri. Puteți completa planul tavanului cu grinzi metalice sau din lemn. Rolul principal pentru tavan este jucat de corpurile de iluminat. Pardoseala ar trebui să se încadreze și în ideea generală, prin urmare este confruntată cu cele mai rezistente materiale la uzură: parchet sau pardoseli naive. Este posibil să lăsați șapa de beton fără placare, dar acest lucru nu este întotdeauna practic.

Mobilier, accesorii și decor

Nu este vorba doar de amenajare, ci și de zonarea spațiului cu mobilier. Stilul poate fi atât clasic, cât și modern, în funcție de preferințele generale. Mobilierul clasic creează un aspect boem, mobilierul modern subliniază exclusivitatea și estetica. Stilul mobilierului poate fi combinat, combinând formele capricioase ale modernității cu elemente masive clasice..

Adăugarea și decorul pot fi imprevizibile, deoarece mansarda încearcă să reflecte interesele și gustul artistic al proprietarului. Vor face picturi, graffiti, diverse obiecte de epocă, farfurii, plante vii. Cărțile și figurinele pot fi așezate nu pe rafturi, ci pe un pervaz sau pe podea, creând o dezordine creativă.

Iluminat

Iluminarea rece va completa imaginea interioară. Candelabre mari perechi și spoturi de-a lungul întregului perimetru vor crea compoziții spațiale. Nu se folosesc lămpi de perete și aplice, ele pot fi înlocuite cu lămpi de podea. Stilul de iluminare este simplu, dar modern.

Loft stil interior Sufragerie în stil mansardă