Proiectarea perdelelor pentru bucătărie: tendințe în 2019

Alegerea textilelor pentru decorarea ferestrelor este unul dintre cele mai plăcute momente când se efectuează o renovare globală sau o mică modificare a oricărei camere. Și atingerea finală în designul bucătăriei are o importanță deosebită, deoarece în spațiul bucătăriei își petrec majoritatea timpului hostessele (fără a lua în calcul locul de muncă), tocmai aici se adună întreaga familie seara și sunt primiți cei mai apropiați prieteni și rude. Alegerea perdelelor pentru bucătărie este un exercițiu plăcut, dar responsabil. La urma urmei, trebuie să decideți asupra mai multor puncte:

 • alegeți un model de draperie (dimensiune, formă, număr de straturi de țesătură);
 • decideți asupra tipului de țesătură, luând în considerare particularitatea microclimatului zonei de bucătărie și necesitatea curățării frecvente a materialului;
 • alegeți o soluție pentru decorarea textilă a ferestrei care să corespundă stilului general al interiorului.

Design luminos al bucătăriei moderne

Piața modernă a textilelor pentru decorarea ferestrelor de bucătărie este incredibil de diversă. Designerii ne oferă noi soluții de culoare și imprimeuri, producătorii de țesături găsesc tehnologii inovatoare speciale care ne permit să creăm nu numai materiale frumoase, ci și practice din punct de vedere al funcționării și întreținerii. Vă invităm să vă familiarizați cu cele mai noi tendințe în proiectarea draperiilor de ferestre folosind selecția noastră impresionantă de proiecte de design pentru bucătării de diferite dimensiuni și modele stilistice..

Jaluzele romane în interiorul bucătăriei

Draperie albă ca zăpada

Algoritm pentru alegerea designului textil al ferestrelor de bucătărie

Indiferent dacă veți comanda croiala individuală a perdelelor pentru fereastra (bucățile) bucătăriei dvs. sau utilizați o soluție gata făcută prezentată într-o gamă largă de magazine moderne, trebuie mai întâi să determinați câțiva dintre factorii care influențează această alegere. Deci, ținând cont de particularitățile spațiului de bucătărie, următoarele tipuri de influențe vor fi exercitate pe suprafața perdelei ferestrei:

 • umiditate crescută;
 • scăderi constante de temperatură (și chiar probabilitatea de incendiu atunci când materialele textile sunt situate lângă o sobă cu gaz);
 • probabilitatea lovirii picăturilor de grăsime fierbinte (cu condiția să existe o capotă insuficient de puternică);
 • mirosuri persistente de gătit.

Perdele pentru o bucătărie neobișnuită

Design neutru

Bucătărie în culori pastelate

Nuanțe naturale

Bucătărie în tonuri bej

Înainte de a merge la cumpărături sau pe Internet în căutarea unui model adecvat de perdele, trebuie să decideți ce fel de funcționalitate va îndeplini draperia de ferestre:

 • protejează camera de soare;
 • va deveni o barieră împotriva privirilor curioase;
 • va îndeplini doar o funcție decorativă;
 • va fi o continuare a compozițiilor de perdele ale sufrageriei situate în același spațiu (pentru bucătărie-studio);
 • va acționa ca un element de legătură (în culoare sau textură) cu alte elemente din interiorul bucătăriei.

Design laconic

Nuante romane strălucitoare

Perdele pentru ferestre mici

Într-o bucătărie albă ca zăpada

Perdele colorate ca accent

Deci, să rezumăm. Pentru ca alegerea designului textil al ferestrei bucătăriei să fie ideală, elegantă și frumoasă, să servească mai mult de un an și să nu provoace bătăi de cap în funcțiune, este necesar să se decidă asupra:

 • alegerea metodei de execuție a compoziției cortinei (formă, dimensiune, număr de straturi, design general);
 • tipul de material, pe baza calităților tehnologice ale țesăturii și a cerințelor pentru perdeaua ferestrei;
 • schema de culori (prezența sau absența unei tipăriri, executarea accentului sau în armonie cu schema de culori generală a bucătăriei);
 • bugetul pentru decorarea unei ferestre în bucătărie (gama de prețuri, atât pentru țesăturile în sine, cât și pentru produsele de cusut, este incredibil de largă).

Perdele pe ochiuri

Perdele fără ramă

Nuanță de ciocolată

Într-o bucătărie cu fațade luminoase

Alegerea unui model de perdele de bucătărie

Următorii factori influențează alegerea unui model de perdea pentru o fereastră de bucătărie:

 • forma și dimensiunea camerei și a ferestrei în sine (numărul de ferestre);
 • amplasarea bucătăriei în raport cu punctele cardinale (gradul de lumină naturală) și nivelul deasupra solului (etaj);
 • prezența altor segmente funcționale cu cai în aceeași cameră (living sau bucătărie-studio);
 • stil decor interior;
 • idei personale ale proprietarilor despre frumusețea și practicitatea decorării ferestrelor textile.

Toate nuanțele de gri din bucătărie

Stil clasic

Design alb ca zăpada

Bucătărie luminoasă și spațioasă

Perdele tradiționale

Perdelele clasice sau tradiționale sunt o opțiune universală pentru decorarea ferestrelor din orice cameră. Și bucătăria nu face excepție. Puteți alege perdele tradiționale pentru o fereastră de orice formă și dimensiune, orice execuție stilistică a interiorului. Pânzele verticale de țesătură vor ajuta la protejarea fiabilă a spațiului de lumina soarelui și de ochii curioși, vor decora interiorul bucătăriei și o atingere eficientă în imaginea formării imaginii sale.

Perdele tradiționale

Draperie pentru usi de sticla

Neoclasic pentru bucătărie

Stil contemporan

Perdelele tradiționale sunt cel mai adesea combinate cu perdele ușoare și translucide. Tulul ajută la estomparea ușoară a soarelui, iar perdelele pot ajuta la întunecarea completă a camerei, dacă este necesar. Este tandemul de tul translucid (cel mai adesea alb) și perdelele dense monocromatice care a devenit cea mai populară opțiune pentru draperiile de ferestre în bucătăriile rusești..

Bucătărie modernă

Soluții simple

Nuanțe delicate

Bucătărie întunecată

Efectiv, perdelele tradiționale sunt combinate cu jaluzele romane sau cu role. Acest tandem este perfect pentru bucătăriile situate pe partea însorită a unei clădiri sau la parterul unei clădiri de apartamente. În același timp, perdelele se pot potrivi fie în culori, fie pot fi prezentate într-o versiune monocromatică în combinație cu o țesătură imprimată..

Jaluzele tradiționale și romane

Design de bucătărie mică

Pe lângă faptul că perdelele tradiționale pot fi executate într-o versiune monocromatică sau pot alege pânze cu o imprimare, acestea pot fi atașate la cornișă (sau la orice alt dispozitiv) în diferite moduri:

 • pe ochiuri;
 • pe cârlige și cleme;
 • pe bucle sau cravate din țesătură;
 • treceți prin cornișă și aruncați-l (ultima opțiune va necesita o cantitate mare de țesătură).

Perdele pentru bucătărie gri

Suprafețe albe ca zăpada

Schema de culori bej deschis

Elemente de stil rustic

Perdele romane

Jaluzelele sau jaluzelele romane sunt una dintre cele mai comune opțiuni pentru decorarea ferestrelor de bucătărie în proiectele de design străine. În casele rusești, utilizarea jaluzelelor romane câștigă și elan în popularitate. Pentru ferestrele mici de bucătărie, rulourile pot fi cel mai bun mod de a acoperi, având în vedere simplitatea, concizia și funcționalitatea incredibilă. În plus, rulourile sunt ideale pentru stări minimaliste de stil modern..

Într-o bucătărie cu fronturi albe

Design spațios de bucătărie

Imprimare tesatura in bucatarie alba

Combinații contrastante

Jaluzelele romane pot fi prezentate în cadru și tip de execuție fără cadru. În primul caz, pliurile orizontale uniforme sunt cuplate rigid, în al doilea, cad în pliuri moi. Care dintre opțiunile pe care le preferați depinde de dvs., totul depinde de starea generală a interiorului și de preferințele dvs. personale..

Pe un fundal galben strălucitor

Culori albe și gri

Design pentru o bucătărie mică

Într-o bucătărie cu fronturi întunecate

Perdele «o cafenea» (perdele scurte)

Perdelele de acest tip au un nume dintr-un motiv «o cafenea» – această metodă de închidere parțială a deschiderilor de ferestre a fost adesea utilizată în micile restaurante sau cafenele. Perdelele care acoperă jumătate sau o treime din fereastră nu vor proteja camera de soare (acest lucru nu este necesar pentru toate spațiile de bucătărie), dar o vor ascunde de ochii curioși și vor aduce un plus de confort atmosferei din interior.

Perdele scurte

Perdele

Draperie parțială a ferestrei

Schema de culori pentru perdelele de bucătărie

Înainte de a începe să alegeți o schemă de culori pentru textilele pentru ferestre, trebuie să decideți dacă doriți ca textilele de pe ferestre să devină un accent luminos (sau doar un contrast) sau perdelele ar trebui să se îmbine cu paleta generală a interiorului bucătăriei. Alegerea pânzelor monocrome sau a țesăturilor cu imprimeu va fi, de asemenea, influențată de paleta de culori generală a camerei, de culoarea decorării pereților și fațadelor bucătăriei, deoarece este designul suprafețelor verticale și al setului de mobilier care formează imaginea camerei din bucătărie.

Accent pe decorarea ferestrelor

Dungi strălucitoare

Interior luminos al bucătăriei

Imprimeu floral

Perdele simple

Perdelele fără model sunt cel mai simplu și mai versatil mod de a decora ferestrele din bucătărie. Nu este nevoie să vă gândiți la combinarea imprimării pe țesătură cu alte elemente. Este suficient să alegeți corect doar culoarea decorului textil al ferestrei bucătăriei. Și în acest caz, există mai multe opțiuni care se pot încadra organic în practic orice interior al bucătăriei – indiferent de paleta de culori și de performanța stilistică aleasă pentru aceasta. Una dintre aceste opțiuni este perdelele albe. Ce tendințe nu ne-au oferit designerii, iar culoarea albă va atrage întotdeauna cumpărătorii prin versatilitatea, puritatea și ușurința sa. Perdelele albe se combină cu ușurință cu orice soluții de culoare adoptate în designul bucătăriei, arată întotdeauna proaspete și chiar ceremoniale.

Perdele de bucătărie albe ca zăpada

Bucătărie în alb

Nuanțe deschise

Toate variantele de alb

Ton alb pentru bucătărie

O altă culoare universală pentru executarea tratamentelor pentru ferestre este gri. Această culoare are multe nuanțe nobile care pot, dacă nu chiar să devină centrul atracției ochilor, să servească drept fundal neutru excelent pentru alte articole interioare mai luminoase. Culoarea gri este ușor de combinat cu diferite soluții de culoare pentru finisarea și execuția fațadelor de bucătărie. Și pentru a adăuga un accent interiorului rezultat, este suficient să aveți unul (dacă camera este mică) sau mai multe detalii luminoase (dacă dimensiunea bucătăriei permite).

Perdele gri pe ochiuri

Motive tradiționale

Tul alb și perdele întunecate

Culori neutre

Nuante argintii

Folosirea perdelelor ca element de accent este o caracteristică de design izbitoare, care este adesea utilizată în proiectele moderne de proiectare a bucătăriilor. Este minunat pentru spațiile de bucătărie mici și mijlocii. Toate suprafețele camerei sunt realizate în culori neutre, cel mai adesea deschise, iar draperiile de ferestre de o modificare sau alta sunt utilizate ca elemente luminoase. Această metodă de înregistrare este ușor de realizat pe cont propriu, fără ajutorul specialiștilor..

Accent luminos

Perdele - element de accent

Nuanțele întunecate și profunde atrag prin drama lor. Dar nu mulți proprietari sunt capabili să decidă utilizarea perdelelor întunecate, chiar negre, atunci când decorează spațiul din bucătărie. Această tehnică de proiectare este într-adevăr foarte îndrăzneață, este potrivită doar pentru încăperile cu o suprafață suficientă. Dar cât de impresionant arată designul contrastant în interiorul unei bucătării moderne.

Design alb-negru

Interior contrastant

Perdele pentru a se potrivi cu culoarea fațadelor

Combinatii alb-negru

Perdă de fereastră cu model

Este imposibil să răspundem fără echivoc la întrebarea celor mai populare imprimeuri care sunt folosite în țesăturile pentru perdelele de bucătărie. În multe direcții stilistice, există modele bine stabilite pentru utilizarea unui anumit model de textile. De exemplu, în stilurile de țară, puteți vedea adesea țesături în carouri sau modele florale mici. Mai mult, această imprimare nu mai poate fi utilizată în niciunul dintre obiectele de interior..

Nuante romane în carouri

Textile imprimate pentru ferestre

Motive vegetale

Pânze cu o imagine