Proiectarea ferestrelor sufrageriei – cum este astăzi?

Ești nedumerit de designul ferestrelor din camera de zi? Vrei să-i impresionezi pe cei dragi, prieteni, colegi cu ceva special în interiorul sufrageriei tale? Acest «ceva special» și vor fi ferestre.

Ferestrele din cameră sunt priviri către lume, care este de nebunie de frumoasă. Și asta înseamnă că ferestrele trebuie să corespundă și acestei lumi. Cum să o facă? Ce este necesar pentru asta? În primul rând – cunoașterea caracteristicilor proiectării ferestrelor. Apoi – achiziționarea materialului necesar. Și acest articol vă va ajuta cu asta..

Proiectarea ferestrelor sufrageriei – cum să evitați greșelile

Caracteristicile designului ferestrelor din camera de zi sunt după cum urmează:

Principala cerință pentru proiectarea ferestrelor este o potrivire armonioasă în interiorul camerei. Deoarece elementul principal și cel mai important al designului ferestrelor sunt perdelele, să începem cu ele..

Perdelele din sufragerie, ca nimic altceva, ar trebui să ofere interiorului său o atmosferă specială de căldură și solemnitate. Acest lucru este cerut chiar de scopul acestei camere. Pentru că sufrageria este locul în care prietenii, oamenii apropiați se adună pentru sărbătorile de familie sau pur și simplu vorbesc despre viață. Nu vrei să te lovești de față în noroiul din fața lor, nu-i așa? Prin urmare, ar trebui să fiți deosebit de responsabil atunci când alegeți perdelele. Și nu uitați să vă consultați cu cei dragi. Designul ferestrelor sufrageriei ar trebui să se potrivească întregii familii. Această abordare vă va ajuta să evitați greșelile în proiectarea nu numai a ferestrelor..

Design armonios al ferestrelor sufrageriei

Alegerea perdelelor este interesantă

În primul rând, perdelele ar trebui să fie în armonie cu schema de culori a interiorului camerei. Culoarea perdelelor trebuie repetată în culoarea mobilierului, accesoriilor, în pernele de pe canapea, în orice elemente de design ale camerei. Combinația este posibilă cu tonuri apropiate de culoarea perdelelor..

Armonia culorii Culoare armonioasă a perdelelor

Iluminarea camerei trebuie luată în considerare. Dacă intră suficientă lumină în sufragerie, trebuie folosite perdele mai groase. Acest lucru va reduce semnificativ excesul de iluminare. Dacă iluminatul din sufragerie se află în limite rezonabile sau sunteți un susținător al luminii naturale abundente, atunci perdelele translucide ușoare ar fi o opțiune excelentă..

Perdele opace în designul ferestrelor Perdele transparente în designul ferestrelor

Un alt punct interesant de luat în considerare atunci când alegeți perdelele. Aceasta este culoarea și materialul lor, sau mai bine zis capacitatea sa de a reflecta lumina. Aceleași perdele pot fi bune în timpul zilei, dar seara distrug întregul design. Și chestia este că reflectă slab lumina artificială a lămpilor. Prin urmare, cele mai bune opțiuni pot fi utilizarea perdelelor cu o combinație de culori închise și deschise sau realizate dintr-un material care reflectă bine lumina. Desigur, nu tonuri mohorâte.

Culoarea și materialul perdelelor sunt un element important al designului ferestrelor Culoarea și materialul perdelelor sunt un element important al designului ferestrelor

Se folosesc deseori perdele stratificate. Există două straturi de perdele în designul lor. Un strat este perdele groase și grele, al doilea este material ușor aerisit. Primele perdele vor fi la îndemână iarna pentru izolare termică suplimentară și vara – de la razele soarelui. Perdelele de lumină sunt folosite pentru nivelarea iluminatului în timpul zilei. Adesea, jaluzelele acționează ca un strat suplimentar..

Perdele stratificate în designul ferestrelor Perdele stratificate în designul ferestrelor

Designul ferestrelor cu perdele asimetrice arată original. Aspectul neobișnuit al aspectului lor completează perfect camera de zi, decorată în stil rustic.

Perdele asimetrice

Modernitatea încearcă în felul său să rezolve problemele de proiectare ale apartamentului unei persoane, inclusiv ferestrele. Perdelele dispar în uitare. Dacă sunt folosite, este foarte timid, fără prea multă sofisticare. Ei bine, alte vremuri sunt morale diferite. Tendința în designul contemporan se îndepărtează de solemnitatea luxuriantă din sufragerie. Din păcate, în același timp este uitat că perdelele sunt cele care conferă camerei acea atmosferă specială de solemnitate, care îi umple spațiul cu confortul și liniștea sublimă. Dar camera de zi în sine este destinată acestui lucru..

Perdele contemporane Perdele contemporane

În ultimă instanță, rulourile sunt utilizate în proiectarea ferestrelor sufrageriei. Da, sunt practice. Da, ușor de utilizat. Dar cu siguranță nu dau solemnitate. Vai. Desigur, aceasta este o chestiune de gust. Și, după cum știți, nu există nicio dispută cu privire la gusturi..

Jaluzele cu role în designul ferestrelor Jaluzele cu role în designul ferestrelor

Proiectarea ferestrelor astăzi este o negare a trecutului, simplitatea și funcționalitatea prezentului

O caracteristică distinctivă a designului modern al ferestrelor sufrageriei este simplitatea. Adesea, întregul design constă în cadrul în sine, ale cărui legături sunt realizate sub forma unei rețele figurate. Este adevărat, combinația ferestrei cu schema de culori a sufrageriei se realizează fără cusur. Chiar și cei mai extravaganți designeri nu ridică mâna asupra acestui element de proiectare a ferestrelor. Rețineți că perdelele, care sunt numite coarda finală a unei lucrări interioare, sunt excluse..

Simplitatea designului este o caracteristică a modernității Simplitatea designului este o caracteristică a modernității

Unii designeri construiesc modele în contrast cu culoarea generală a camerei de zi. Cel mai adesea acestea sunt ferestre mari cu rame negre. În același timp, ferestrele de fereastră nu se disting prin originalitate specială. Forma dreptunghiulară clasică obișnuită. Nu putea fi mai ușor.

Design clasic al ferestrelor design clasic de ferestre moderne design clasic de ferestre moderne design clasic de ferestre moderne design clasic de ferestre moderne

Pentru ferestrele sufrageriei, ale căror dimensiuni pot concura serios cu biroul unei companii decente, nu este necesar un design special. Este suficient să subliniem soliditatea și prosperitatea proprietarului acestui living cu dimensiunile deosebit de mari ale ferestrelor și ale paturilor de flori încorporate în ele. Este posibil fără paturi de flori. Cum doriți. Singura întrebare este cum să vă protejați de razele soarelui. Această variantă a designului ferestrelor sufrageriei nu îi răspunde. Moda este modă, dar cel puțin practicitatea ar trebui să fie prezentă în design. Ca ultimă soluție. Avantajul fără îndoială este dimensiunea vederii de deschidere în afara ferestrei. Nimic nu te împiedică să-l admiri. Dacă, desigur, există ceva de admirat.

Design fereastră de living mare Design fereastră de living mare Design fereastră de living mare Design fereastră de living mare Design fereastră de living mare

Spre deosebire de versiunea anterioară, în unele cazuri, designul modern al ferestrelor sufrageriei ia forme foarte interesante. Acesta este un design original al deschiderii ferestrei care permite aerisirea încăperii chiar și pe timp ploios. Sau o fereastră încorporată printre rafturi. Practicitatea este un element necesar pentru proiectarea ferestrelor. Dar canapeaua încorporată în pervazul ferestrei în această versiune nu poate fi numită un element practic de design. Proiectul nu a fost încă bun pentru nimeni.

Designul original al ferestrei sufrageriei Designul original al ferestrei sufrageriei Designul original al ferestrei sufrageriei

O opțiune foarte interesantă pentru proiectarea ferestrelor din camera de zi poate servi ca o varietate, atât în ​​culori, cât și în performanță, în umbrirea sticlei. Pur și simplu puneți – nuanța geamului la nivelul dorit de penetrare a razelor de lumină. Plus fără îndoială. Dar ceea ce este bun într-o zi însorită nu poate fi o seară bună. Un fel, o muscă în unguent.

Tintare în designul ferestrelor

În concluzie – despre inovația în proiectarea ferestrelor

Poate că după ce ați citit acest articol, nu vă vor plăcea unele dintre opțiunile de design pentru ferestrele moderne ale sufrageriei. Este natural. Dar este, de asemenea, firesc ca designul, ca și timpul, să nu stea nemișcat. S-a găsit acum o soluție la o astfel de întrebare, cum ar fi ajustarea permeabilității ferestrelor de sticlă (acest articol a subliniat acest neajuns al designului modern). Sticlă compozită inventată. Se mai numește sticlă inteligentă sau «inteligent» sticlă. Sistemul electronic al acestei ferestre își ajustează transparența în funcție de intensitatea luminii de zi sau de dorințele proprietarului. Aceeași proprietate a sticlei permite menținerea microclimatului necesar în cameră. O alternativă excelentă la perdele. Deși latura estetică a acestui design are încă nevoie de cele mai bune. Și totuși, popularitatea sa crește odată cu salariul dvs., deoarece această plăcere nu este ieftină. Întâlniri plăcute și sincere pentru dvs. în sufrageria cu ferestre în design modern!