Proiectare bucătărie 10 m2: sfaturi pentru amenajare și fotografii cu exemple reale de interior

În ciuda faptului că bucătăria are 10 mp. m. nu poate fi numit nici mare, nici mic, ci un anumit «medie aurie», aranjarea unui design pe o astfel de zonă necesită încă o anumită ingeniozitate, chiar și de la profesioniști cu experiență. Pe de o parte, există destul spațiu suficient pentru amenajarea mai multor zone funcționale și un loc pentru odihnă. Pe de altă parte, depinde de probabilitate «pierde» prețuit de metri sau centimetri datorită organizării iraționale a spațiului, nimeni nu este asigurat. De aceea pentru implementare pe cele 10 mp existente. m. dintr-o anumită idee de proiectare, trebuie să o luați în serios și să planificați totul în avans.

Idei de proiectare a bucătăriei – Sfaturi de amenajare

Confort și ergonomie a spațiului de bucătărie cu o suprafață de 10 mp M depinde în mare măsură de cea mai mare și mai mare piesă de mobilier – un set de bucătărie. Prin urmare, locația principalelor zone funcționale – de lucru și de luat masa, ar trebui să fie decisă chiar la începutul planificării. În acest caz, trebuie să începeți de la locația sobei și a chiuvetei, deoarece poziția lor este însoțită de prezența unor comunicații adecvate și a unui canal de ventilație. Desigur, este posibil să se transfere aragazul sau chiuveta, dar astfel de manipulări vor duce nu numai la costuri suplimentare, ci și la înregistrarea documentației de autorizare cu călătorii lungi la autoritățile relevante.

În ceea ce privește alegerea paletei de culori, este mai bine să folosiți nuanțe deschise pentru a decora interiorul unei bucătării cu o astfel de zonă, care poate fi diluată cu detalii luminoase. De asemenea, nu vă lăsați purtați cu amprente sau desene prea mari și cu o abundență de decor..

Proiectare bucatarie pe colt

Dispunerea colțului bucătăriei poate fi numită cea mai obișnuită amenajare, deoarece o astfel de soluție permite nu numai să amenajeze cu confort maxim toate mobilierele necesare bucătăriei, ci și alte articole interioare, de exemplu, un cuptor cu microunde, un cuptor, o hota, un ceainic electric sau o cafetiera.

Aranjamentul cel mai practic al chiuvetei este chiar în colț și la o anumită distanță de acesta plita. Aici este important să amplasați ambele zone astfel încât orice manipulare cu apă să nu intre în contact cu gazul. Pe o parte a setului de colț, puteți aloca spațiu pentru frigider. Pe de altă parte, puneți o creion spațioasă. Este mai bine să așezați masa de luat masa în centrul camerei și asigurați-vă că atârnați un candelabru deasupra acesteia. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de iluminarea suplimentară în zona de lucru. Cu un aspect unghiular, această parte a bucătăriei rămâne întotdeauna puțin întunecată..

Dispunerea bucătăriei pătrate

În ciuda faptului că atunci când planificați o bucătărie de 10 mp. m., veți avea la dispoziție pereți cu aceeași lungime, o astfel de cameră pare destul de armonioasă și pur și simplu nu există reguli sau restricții privind amplasarea aparatelor de uz casnic în această situație. Chiuveta, de exemplu, poate fi poziționată într-unul din colțuri sau în centrul căștii. Plita și frigiderul vor arăta excelent una față de cealaltă. Este important să așezați masa de luat masa lângă fereastră sau într-unul din colțurile libere. În ceea ce privește opțiunile de iluminare, pentru o cameră pătrată, este acceptabil să folosiți nu numai un candelabru central, ci și o lampă suplimentară deasupra mesei, dacă este în colț, și spoturi ca iluminare a zonei de lucru.

Bucătărie-living

Organizarea rațională a spațiului în bucătărie, transformându-se ușor în camera de zi, implică prezența unui ghișeu de bar – un detaliu interior foarte multifuncțional, cu care puteți împărți condiționat suprafața totală într-o zonă de lucru și de luat masa. În același timp, forma și designul contorului de bare pot fi complet diferite. Principalul lucru este că configurația acestei structuri nu ocupă prea mult spațiu, nu împiedică membrii familiei să se deplaseze prin bucătărie, iar designul său se potrivește perfect stilului întregului interior. Pentru a echipa o zonă de lucru într-o astfel de bucătărie, ar trebui să acordați preferință unei căști unghiulare sau liniare..

În acest caz, în zona de luat masa, puteți instala nu numai o masă cu scaune, ci și o canapea compactă și vaze de podea cu flori. Apropo, ghișeul de bar din astfel de opțiuni interioare, dacă se dorește, poate fi folosit ca masă, care vă va permite să economisiți puțin și să nu forțați întreaga zonă cu mobilier. În concluzie, ar trebui să aveți grijă de iluminarea suficientă a ambelor zone funcționale și să aranjați lămpile astfel încât, dacă este necesar, să fie posibilă utilizarea iluminării de fundal doar într-una dintre ele..

Exemple de interior bucatarie 10 mp m. cu canapea

Un alt mod original de a crea confortul în bucătărie este utilizarea unei astfel de piese de mobilier ca o canapea în design interior. Această idee nu numai că vă va face timpul mai confortabil în bucătărie, dar, dacă este necesar, poate acționa perfect ca un pat suplimentar. Mai ales atunci când vine vorba de achiziționarea unuia dintre modelele de canapele pliabile, a căror gamă largă este oferită în fiecare magazin de mobilă. Cele mai populare în acest caz sunt structurile drepte sau unghiulare. În același timp, este foarte important să alegeți un produs cu tapițerie care să reziste cât mai mult posibil în condiții de poluare și mirosuri specifice bucătăriei. Canapeaua este așezată, de regulă, vizavi de setul de bucătărie, mai aproape de fereastră sau lângă masa de luat masa.

Opțiuni de proiectare a bucătăriei 10 mp cu balcon

Multe exemple de design de bucătărie cu balcon implică alăturarea acestuia din urmă la suprafața deja existentă de 10 metri pătrați. m. Și în acest caz, scopul funcțional «fost» o parte a balconului se bazează nu numai pe preferințele gustului proprietarului camerei, ci depinde și în mare măsură de forma sa. În cele mai multe variante, un pătrat suplimentar este utilizat pentru a echipa un loc confortabil cu o canapea în miniatură și o măsuță de cafea, care este separată de camera principală cu o parte a peretelui sau a partiției. Dacă nu există bariere de despărțire, atunci în astfel de situații se folosesc contoare suplimentare ca mini-living, unde este obișnuit să ai o masă. Ideea arată, de asemenea, foarte atractivă și elegantă, atunci când balconul nu se alătură camerei principale a bucătăriei, ci este decorat într-un stil identic și servește drept continuare a acestuia. În acest caz, este obișnuit să localizați nu numai o zonă de recreere, ci și așezați dulapuri pentru depozitarea diferitelor accesorii de bucătărie..

După cum puteți vedea, o bucătărie îngrijită de 10 mp m. poate oferi o mulțime de opțiuni și oportunități pentru crearea unui spațiu confortabil, cu spații complete de lucru și de luat masa. Principalul lucru este să luați în serios planificarea interiorului și să nu vă lăsați purtați de abundența pieselor de mobilier, a elementelor decorative și a altor nuanțe..

Moderarea și distribuția rațională a spațiului sunt cheia succesului în crearea unui interior de bucătărie..