Proiect de proiectare a unei case în stil marin

Interiorul într-un stil marin este prospețimea, ușurința și simplitatea, avântate de mirosul mării, de respirația unei brize ușoare și de lumina soarelui. Există opinia că stilul nautic este mai des aplicabil caselor suburbane, caselor de pe plajă și vilelor de lux. Dar este, de asemenea, adecvat să folosiți motive de stil marin în oraș, în cadrul propriului apartament sau casă privată. În același timp, nu este nevoie să folosiți obiecte cu o tematică marină pronunțată la decorarea spațiilor – pentru a atârna frânghii sau pentru a cumpăra perdele cu ancore și volane. Stilul marin este divers prin manifestările, motivele și modalitățile sale de decorare a spațiului, dar în același timp se străduiește să obțină ușurință și simplitate. Pentru a decora o cameră sau întreaga locuință în această direcție stilistică, este necesar să aderați la o paletă ușoară pentru finisarea suprafeței, să folosiți culori naturale pentru mobilare, îmbătrânind adesea materialul și, de asemenea, să nu uitați de utilizarea printului cu dungi și variații albastru-alb sau albastru-bej decor, corpuri de iluminat și alte elemente interioare.

Interior în stil nautic

Folosind exemplul interiorului unei case private, am dori să arătăm cum să amenajăm o casă în stil marin. Camerele spațioase și luminoase sunt pline de lumina soarelui, radiază prospețime și ușurință, oferind proprietarilor un sentiment de libertate și echilibru, pace emoțională și liniște. Designul camerei de zi într-un stil nautic conferă camerei un aspect luminos, luminos și proaspăt. Finisajul alb ca zăpada al tavanului și al pereților vă permite să extindeți vizual spațiul. Și pardoseala din lemn natural aduce o notă de căldură naturală într-un mediu destul de răcoros. Tapițeria ușoară a mobilierului, textura sa naturală contribuie la amenajarea unei atmosfere confortabile și atractive în exterior, o amenajare convenabilă a unei zone de recreere moi.

Camera de zi cu ferestre mari

Zonarea unei camere spațioase are loc la un nivel foarte condiționat – limitele segmentelor de recreere sunt indicate de mobilier și covoare. Și, deși mobilierul din cele două zone este aproape același, există diferențe în textilele pernelor de canapea, designul lămpilor de masă și modelele de mobilier însoțitor – mese joase și sifoniere..

Zonarea spațială

Extinderea vizuală a spațiului este facilitată de distribuirea tonalității paletei de culori din partea inferioară a camerei, decorată în nuanțe naturale închise, după ce paleta bej predomină în mobilier și se mută în partea superioară a camerei, unde vedem deja exclusiv tonuri albe ca zăpada. Doar pete minore de flori strălucitoare și colorate, ca decor pentru dispozitive de iluminat sau plante vii, încalcă lumina, culoarea pastel a camerei.

Accente strălucitoare pe fundal alb

Zona de relaxare de lângă șemineu nu este doar o opțiune frecventă pentru amenajarea unui living modern, ci pentru multe tendințe stilistice este aproape un atribut obligatoriu al unui sejur confortabil și relaxant în propria casă. Dacă pentru regiunile nordice componenta decorativă a vetrei este inferioară celei practice din motive evidente, atunci în regiunile sudice ale țării noastre sau în cadrul apartamentelor orașului, unde pur și simplu nu există posibilitatea construirii unui canal de aer, unul ne putem limita doar la componenta decorativă a șemineului ca focalizare a atenției.

Zona semineului

Imprimarea cu dungi este una dintre puținele cerințe obligatorii pentru camerele decorate într-o temă nautică. În același timp, nu este necesară utilizarea unei palete albastru-albastru pentru dungi pe textile sau ca material pentru abajururi pentru lămpi de podea sau de masă, lămpi și chiar candelabre. Cel mai simplu mod de a reflecta această culoare în textilele de perne, cuverturi de pat, puteți utiliza, de asemenea, o bandă pentru executarea covorului sau a decorului de perete sub forma unui panou.

Zona moale din sufragerie

Stilul nautic este strâns legat de utilizarea materialelor naturale – lemn, țesut de somn sau ratan, elemente de bambus și chiar paie. În cadrul locuințelor urbane, desigur, piesele de mobilier și decorul din lemn sau realizate cu imitație de înaltă calitate a materialului natural vor arăta cel mai organic..

Motive albe și albastre

Dispunerea deschisă în distribuția spațiului între bucătărie și zonele de luat masa vă permite să păstrați senzația de spațiu și luminozitate care era prezentă în camera de zi. O cameră albă ca zăpada, cu ferestre mari, se scaldă literalmente în fluxuri de lumină naturală, pe lângă ferestrele uriașe, acest lucru este facilitat de soluțiile de culoare din mobilierul și decorarea bucătăriei-sufragerie. Fronturile dulapului alb de bucătărie, intercalate cu strălucirea oțelului inoxidabil, completate cu materiale de tapițerie albastre, creează o ambianță răcoroasă în bucătărie și spațiu de luat masa. Articole de mobilier din lemn și podele, la rândul lor, «Răspuns» pentru a aduce căldură și strălucire în interior.

Bucătărie-sufragerie

Zona de luat masa originală este reprezentată de o masă de luat masa spațioasă, cu blat de masă din lemn și picioare vopsite în albastru închis, o bancă în stil rustic din același material ca blatul mesei și scaune confortabile cu cadru metalic și scaune căptușite. O compoziție din trei lămpi pandantive cu elemente din plastic transparent și oțel inoxidabil completează imaginea zonei pentru mese de familie și recepție pentru petreceri..

Grup de prânz

Un dormitor în stil nautic este liniște, somn odihnitor, ușurință și simplitate. Într-o astfel de cameră, nimic nu distrage atenția, nu irită ochiul. De regulă, pereții și tavanele albe ca zăpada sau pastelate ușoare sunt combinate cu utilizarea lemnului pentru pardoseli; în regiunile sudice, plăcile ceramice sau de piatră pot fi folosite pentru decorarea podelelor, dar atunci trebuie să aveți grijă de un saltea. sau covor ușor cel puțin în zonele de apropiere de pat.

Dormitor în stil nautic

Camera wagaya și alte spații utilitare din casă, decorate în stil nautic, sunt un spațiu ușor și de respirație, cu curățenie și prospețime. Culorile deschise, utilizate nu numai pentru decorare, ci și pentru mobilarea unei camere, sistemul de iluminare și chiar decorul, ne permit să creăm caracterul pe care îl așteptăm cel mai adesea dintr-o cameră pentru tratamente de apă – curat, ușor, oferind o senzație de confort , relaxare și libertate..

Baie