Proiect de design exclusivist pentru un apartament în Paris

Vă sugerăm să vizitați un apartament parizian, al cărui interior este realizat în stil contemporan. Spațiile de locuit și utilitare ale acestei locuințe franceze sunt clasice moderne, un fel de minimalism cu decor. Stilul contemporan este acum denumit în mod obișnuit tot ceea ce este nou și progresiv care apare în designul interior. Acesta este spațiul și laconicismul inerente minimalismului, dar și decorul, accesoriile și completările pe care le-am putut vedea în camere în stil Art Nouveau sau chiar în stil eclectic. Contemporanul reprezintă comoditate, simplitate și practic, concentrându-se pe funcționalitatea obiectelor, accesibilitatea lor. Prin urmare, mai des în interiorul acestui stil, puteți vedea mobilier de producție în serie și nu realizat manual. La urma urmei, contemporanul este înclinat spre interschimbabilitatea lucrurilor și a mobilierului, la ușurința aranjării și la capacitatea de a schimba interiorul la fiecare 3-5 ani. Acest stil implică utilizarea de articole de decor etnice, elemente inovatoare de design, dar întotdeauna cu un fundal rațional, practic. Dar să părăsim teoria și să începem să vizualizăm designul interior unic, extraordinar și interesant al apartamentelor pariziene..

Într-un apartament parizian

De la primii pași într-un apartament parizian, devine evident că această cameră spațioasă și luminoasă este decorată într-un stil clasic cu tavane din stuc, deschideri arcuite cu muluri și multe elemente suplimentare. Paleta de lumină a finisajelor de perete și tavan contrastează cu tonurile întunecate și profunde ale ușilor și plintelor largi, conferind spațiilor un anumit caracter boem și pompos. Mobilierul luminos și obiectele de decor arată cel mai avantajos pe un fundal deschis.

Sufragerie

Bine ați venit în camera de zi – un spațiu luminos, spațios, asimetric, care, la fel ca majoritatea camerelor dintr-un apartament francez, este decorat în culori deschise. La rândul lor, mobilierul, textilele și decorul șemineului sunt realizate în culori închise, creând un contrast plăcut.

Zona moale din sufragerie

În stilul contemporan, instalarea de rafturi pentru cărți deschise, rafturi pentru tot felul de lucruri mici este foarte des utilizată. În astfel de modele, precizia și concizia sunt importante. Mobilierul tapițat, pe de altă parte, este preferabil formelor mai netede, ca și cum ar curge unul în altul. Canapeaua moale texturată a devenit în primul rând centrul atenției zonei de relaxare datorită formei sale, mai presus de toate.

Zona de lectură lângă șemineu

Simbol de simetrie, acest colț de lectură are o pereche de fotolii confortabile cu forme curgătoare, un suport original pentru măsuță de cafea, biblioteci deschise spațioase și un punct focal în stil șemineu cu o oglindă în partea de sus. Datorită ferestrelor mari, camera este plină de lumină naturală, iar elementele de decor întunecate nu împovărează interiorul sufrageriei, ci adaugă doar un contrast dinamic..

In sufragerie

Următoarea cameră din drumul nostru este sala de mese. Acest spațiu spațios include un grup exclusiv de luat masa, dar este plin de multe elemente decorative interesante..

Grup de prânz

Mai presus de toate, accentul este pus pe o masă și scaune cu un design neobișnuit. Paleta întunecată a sufrageriei se evidențiază clar pe fundalul deschis al decorului de perete al sufrageriei. Lampa originală de la un designer de renume este un fel de instalare de gânduri, note, amintiri și fraze preferate. Frunzele înșirate pe tije speciale pot fi schimbate, făcând note noi.

Candelabru neobișnuit

Panoul ca obiect de artă

Pereții camerei merită nu mai puțin atenție. Lucrările originale de artă și arta aplicată ar putea fi prezente la expozițiile de realizări contemporane. Compoziția texturată din carton a devenit cu siguranță un decor al zonei de luat masa..

Bucătărie

Din sufragerie urmăm în bucătărie. Soluția originală de design a fost împărțirea spațiului bucătăriei în zone albe și negre. O masă mare cu un blat de marmură a devenit punctul focal care leagă două zone radical diferite. Masa în sine îndeplinește, de asemenea, funcția de insulă, chiuveta este integrată în suprafața acesteia, iar blatul este conceput pentru procesul de lucru al gătitului.

Zona albă ca zăpada

Plăci pe pereți

În zona albă ca zăpada, o parte a pereților sub formă de șorț este placată cu plăci ceramice «Subteran», restul suprafețelor sunt vopsite în alb clocotit.

Deschideți rafturile în ton alb

Rafturile deschise la nivelul superior și dulapurile de bucătărie închise la nivelul inferior sunt utilizate ca sisteme de depozitare a vaselor. Cântarele alimentare vechi, care sunt acum folosite mai mult din punct de vedere estetic decât din punct de vedere practic, au devenit elementul de decor original..

Albul este peste tot

Sisteme de stocare deschise

Multe rafturi deschise au devenit un loc pentru depozitarea a tot felul de accesorii de bucătărie, vase, borcane cu condimente și alte ustensile.

Zona de bucătărie neagră

În zona întunecată, culoarea neagră totală este prezentă în absolut orice – decorațiuni pentru pereți, mobilier, electrocasnice și accesorii de bucătărie, chiar și șorțul de pe sobă este placat cu plăci ceramice negre. Iar peretele din spatele frigiderului este o tablă vopsită în negru pe care puteți lăsa note, scrie rețete sau mesaje pentru gospodării..

Coridorul

La etaj

De la nivelul inferior al apartamentului, de-a lungul unei scări din lemn sculptat în culori închise, mergem la etajul al doilea al locuinței pariziene.

Compoziție colorată pe scări

Tavanele incredibil de înalte decorate cu muluri din stuc, ferestre mari decorate cu vitralii și rame din lemn sculptat – totul funcționează aici pentru a crea un spațiu de locuit luxos, dar confortabil. Un fotoliu luminos cu suport a devenit o compoziție pentru relaxare în spațiul de lângă scări. Acest grup plin de culoare se potrivește perfect decorului monocrom al scărilor..

Bibliotecă

La etajul al doilea există o cameră mică pentru odihnă și lectură. Rafturile de culoare închisă concepute inițial aduc o oarecare geometrie și claritate în interiorul camerei. O canapea roșu aprins și fotolii au adăugat culoare și căldură. Punctul final a fost candelabrul original.

Ieșiți în sufragerie

Din mica bibliotecă vom trece la camerele de zi. După cum puteți vedea pe coridor, există un dressing de tip deschis în fața intrării dormitorului..

Colț alb ca zăpada

Dormitor

Dormitorul este situat într-o cameră spațioasă și luminoasă, cu pereți și tavane albe ca zăpada și pardoseală din lemn. În ciuda atmosferei destul de minimaliste a camerei spațioase, dormitorul este prezentat cu tot ce aveți nevoie pentru a dormi și a vă relaxa – un pat mare, decorat într-o paletă gri închis, un colț de lectură cu un fotoliu moale din piele, un suport de masă și o cameră mare lampa de podea..

Baie mare

Adiacent dormitorului este o baie destul de spațioasă, care, datorită utilizării unei palete de culori deschise și a unei oglinzi mari, pare și mai mare. Decorarea combinată a pereților a fost folosită în baie – suprafețele de lucru sunt confruntate cu plăci de marmură ușoară, restul pereților sunt vopsite în alb.

Deschideți rafturi în baie

Chiar și în baie au fost folosite rafturi deschise albe ca zăpada, pe care pot fi așezate accesoriile necesare procedurilor de apă. Decorarea ferestrelor cu textile ușoare, ușoare adaugă aerisire și puritate camerei, iar florile proaspete de pe pervazuri aduc o notă de căldură naturală și prospețime atmosferei..

Cabinet

Următoarea cameră pentru cunoaștere va fi un studiu – o cameră spațioasă care poate servi și ca cameră de zi cu șemineu de lucru. Aceeași decorație de lumină neutră a camerei este diluată numai cu o vitraliu luminos. În spiritul minimalismului modern, mobilierul are doar setul necesar de mobilier și o alianță modestă de decor.

Perete de accent

Unul dintre pereții sufrageriei-studiu este realizat sub forma unui colaj de fotografii ale unor cinematografi celebri. Peretele accentului a devenit fundalul unei perechi de lumini pandantive albe ca zăpada și o canapea mică. În colțul camerei, un loc pentru lectură și relaxare iese în evidență, cu un punct stacojiu contrastant..

Interior alb ca zăpada

Baie de oaspeți

O altă baie este o cameră albă ca zăpada, dotată cu tot ceea ce este necesar pentru procedurile de apă și igienă. Un spațiu asimetric cu tavan înclinat este vopsit în alb clocotit, șorțul este placat cu dale albe «Subteran». Pardoseala este, de asemenea, decorată cu plăci ceramice, dar cu margini întunecate în jurul perimetrului. Un grup interesant și în același timp practic a fost creat prin suspendarea chiuvetelor cu sisteme de depozitare, oglinzi deasupra lor și lămpi de perete.