Podeaua camerei de zi: parchet, laminat sau gresie

Mulți proprietari de case și apartamente se gândesc să ia o decizie importantă – alegerea unui etaj pentru camera de zi. Laminat, pardoseală din lemn sau gresie? Așa este, pentru că materialul bine ales pentru podeaua din sufragerie garantează mulți ani de liniște. Pe de altă parte, decizia greșită poate fi o mulțime de probleme. Dacă doriți să cunoașteți caracteristicile diferitelor opțiuni de podea pentru camera de zi, precum și să vedeți multe fotografii pe acest subiect, consultați articolul prezentat.

Podeaua din sufragerie: prețul emisiunii

Laminat economic

Cea mai comună soluție atunci când vine vorba de instalarea podelei în sufragerie, dar nu numai, sunt panourile, adică laminatul. Principalul factor care determină o astfel de alegere este, în primul rând, prețul pe metru pătrat. De asemenea, este important ca instalarea lor să fie foarte simplă și să reducă semnificativ costurile. În cazul altor soluții, cum ar fi plăcile ceramice, uneori trebuie să plătiți mult pentru instalarea în camera de zi. Laminatul nu implică cheltuieli mari dacă decideți să organizați auto-asamblarea.

În general, pardoseala laminată este considerată o valoare ideală pentru bani și există multe de învățat despre aceasta. Cu toate acestea, calitatea se referă la procesul de fabricație și rafinare și, într-o măsură mai mică, durata de viață a unei astfel de pardoseli. În ceea ce privește durabilitatea panourilor, acestea nu pot concura, de exemplu, cu parchetul din lemn..

Lemn sau exclusivitate scumpă

Mulți oameni cred că numai atunci când aveți parchet acasă, puteți vorbi despre o podea din lemn – acest lucru nu este adevărat. Panourile sunt, de asemenea, realizate din materiale 100% pe bază de lemn, dar diferența dintre ele și parchetul este uriașă..

Un dezechilibru la fel de mare este inclus în preț. Pentru parchetul de stejar din clasa mijlocie, plătiți jumătate din prețul parchetelor din copaci exotici. De ce este atât de scump parchetul din lemn? În primul rând, plătiți pentru calitatea lemnului și pentru muncă. În schimb, veți obține un material de finisare excelent, care poate fi utilizat eficient timp de decenii. Durabilitatea pardoselilor din lemn poate fi mărită prin casare. Aceasta este o metodă de a rupe stratul superior și de a-l acoperi din nou cu lac. Această procedură este destul de costisitoare, dar benefică în cazul parchetului din lemn. În loc să înlocuiți întregul pardoseală, îl puteți reînnoi cu 30% din cost..

Toate investițiile legate de pardoseala din lemn trebuie să includă și asamblarea acestuia. Autoinstalarea este posibilă, dar această sarcină este cu siguranță mai dificilă decât instalarea unui laminat, deci merită să căutați ajutor profesional.

Placi de sufragerie? De ce nu!

Așezarea plăcilor pe podeaua sufrageriei devine din ce în ce mai populară. Acest lucru este deosebit de comun atunci când camera de zi este conectată la bucătăria deschisă. Pentru a obține efectul dorit de uniformitate în ambele camere, plăcile sunt așezate pe podele. Cu toate acestea, camerele de zi sunt dominate de un design complet diferit decât, de exemplu, în baie. Dacă vă decideți asupra acestui material de finisare, atunci experții în design interior recomandă plăci pentru sufragerie în culori deschise, calde sau în modele care imită lemnul. În plus, are un mare dezavantaj – o astfel de acoperire suflă constant la rece. Soluția problemei este încălzirea prin pardoseală, dar aceasta este o investiție costisitoare..

Practicitatea vorbește în primul rând pentru plăci. Pardoseala din piatră sau ceramică este ușor de întreținut. Se încadrează perfect în designul modern al camerei.

Pardoseala din plută și bambus – tendințe de top

Există acum mai multe soluții de nișă pe piață, care câștigă tot mai mulți adepți. Una dintre ele este podeaua din plută. Podeaua din plută este realizată din același material ca și scândurile, dar nu este la fel de stabilă. Acest lucru se datorează compresiei mult mai puternice a lemnului. Pe de altă parte, o pardoseală din plută cu formele materiale menționate anterior este cea mai moale soluție, absorbind zgomotul și oferind un confort ridicat la mers..

Există multe tipuri de pardoseală din plută, de la panouri, scânduri până la pardoseli din plută. Prețul este aproximativ același ca și pentru un laminat.

O altă alternativă neobișnuită este podeaua din bambus. Un metru pătrat poate fi mai scump decât parchetul. Aceasta este o soluție exotică, însă nu dăunează mediului. Bambusul este obținut de la ferme speciale situate în Asia de Sud-Est.

Bambusul este o soluție excelentă pentru persoanele care apreciază confortul și un fel de prestigiu, având grijă de respectul ecologic al casei lor. Cu toate acestea, trebuie amintit că pardoseala din bambus va rezista mulți ani, dar are nevoie de temperatura și umiditatea potrivite..

Parchet în sufragerie: rezultate din materii prime naturale

Vedeți ce funcționează cel mai bine pentru camera dvs. de zi: pardoseală din lemn, parchet tradițional, scânduri din lemn natural sau exotic, parchet industrial sau poate scânduri văruite. Este important să alegeți podeaua potrivită pentru stilul interiorului. Puteți găsi inspirație în galeria foto.

Cum să decorați camera de zi, ce etaj alegeți? Alegerea podelei din hol este importantă, deoarece această suprafață este elementul major de finisare care determină proiectarea întregului interior. Podeaua sufrageriei poate fi realizată din lemn casnic sau exotic, scânduri lungi sau parchet din lemn de diferite culori. De asemenea, clientul poate alege un tip de finisaj pentru pardoseală (lac, ceară, ulei). Dacă iubești naturalețea, alege podele din lemn în culori și modele neobișnuite. Podelele la modă, cu compoziții complexe și culori bogate, vor arăta perfect în camera de zi..

Pardoseli din lemn: parchet

Parchetul este întotdeauna la modă. Pardoseli din lemn de stejar, nuc sau fag, cel mai adesea modelate «heringă», blocuri sau pătrate – aceasta este opțiunea care este amintită din trecut. Parchetul este elegant, durabil și chiar capătă frumusețe odată cu vârsta. Acest material arată minunat în orice apartament, indiferent de stilul său. Într-un living decorat tradițional, un astfel de parchet va deveni o componentă importantă a stilului clasic. Acesta va aduce o atmosferă caldă și confortabilă interioarelor moderne. Speciile de lemn locale sunt predispuse la modificări de culoare, de exemplu atunci când sunt pătate. Ca atare, pot deveni cu ușurință o alternativă la pardoseli exotice mult mai scumpe..

Parchet: lemn exotic

Pădurile exotice din regiunile îndepărtate ale lumii (inclusiv merbau, tec, wenge, iroko, tauari, dussi, lemn de trandafir, kempas) sunt foarte populare la noi. Pardoselile exotice vin într-o varietate de culori naturale frumoase, de la paie și miere, roșu și visiniu până la nuanțe de maro și chiar negru. De aceea se potrivesc atât de ușor cu culoarea interioară. Un avantaj suplimentar al acestui etaj este bobul neobișnuit de lemn european.. 

Camera de zi și etajele: scânduri văruite

Înălbirea este utilizată în mod obișnuit pe păduri mai ușoare, cum ar fi arțar, stejar sau frasin. Această procedură scoate în evidență structura naturală a lemnului, subliniază perfect modelul de cereale, ceea ce face ca podeaua să arate nobilă. Scândurile decolorate simplă luminează camera de zi, oferindu-i o senzație scandinavă. Trebuie amintit că albul este un întreg spectru de nuanțe: de la albastru la gri și porumbel până la bej deschis, deci există multe opțiuni pentru pardoseală în sufragerie..

O podea ușoară va crește vizual spațiul. Aveți grijă însă: plăcile înguste alungesc interiorul, în timp ce plăcile late îl scurtează optic. Deoarece uleiul nu închide porii lemnului, podeaua finisată cu el va schimba ușor culoarea în timp. Această caracteristică trebuie cu siguranță luată în considerare la renovarea unui living..

Parchet industrial

Vă puteți imagina cum va arăta parchetul industrial după instalare. Plăcile din lemn masiv înguste, tivite (europene sau exotice) pot avea nuanțe diferite și modele de cereale ambigue. Această întâmplare, deși poate părea un dezavantaj, este de fapt un avantaj imens, care este apreciat în special de persoanele cu un simț sofisticat al stilului interior. Compoziția abstractă a parchetului industrial va accentua frumusețea dură a sufrageriei și îi va oferi energie. Un avantaj suplimentar al acestui tip de acoperire este durabilitatea sa excepțională..

Camera de zi: cele mai la modă etaje

Culorile rafinate, desenele neobișnuite și modelele care evidențiază frumusețea naturală a lemnului sunt o tendință. De exemplu, parchetul XXL este un succes și poate fi îmbătrânit în mod deliberat. Pardoselile din lemn argintiu sunt, de asemenea, la modă. Acest pardoseală este ideal pentru o mansardă în care doriți să accentuați umezeala rece a lemnului. Lovitura absolută sunt cuburile de podea, adică puzzle-uri din lemn. Blocurile individuale sunt asamblate pe o grilă de parchet în pătrate de 4×4 cm. O astfel de podea este elegantă și, în plus, rezistentă la distrugere. Pardoselile cu crăpături, noduri, linii întunecate care au fost cândva un defect sunt din nou la modă astăzi.

Covor în sufrageria de pe podea

Covorul este un plus indispensabil unui interior la modă. Dovedește bunul gust al proprietarului apartamentului și conferă interiorului un stil confortabil și elegant. Selecția de covoare este imensă în ceea ce privește culoarea, forma, modelul și materialul. Consultați 10 sfaturi valoroase pentru a vă ajuta să alegeți pardoseala textilă potrivită. Aici sunt ei:

Atenţie! Un covor deschis nu va rezista testului timpului dacă ești mândru proprietar de copii sau animale.

Podeaua camerei de zi – laminată

Pardoseala laminată este o alegere bună pentru persoanele care doresc să aibă un interior eficient, dar nu au suficient timp sau bani pentru a instala parchetul..

Pardoseala laminată modernă poate arăta ca materiale nobile precum lemnul și piatra naturală. Nu este doar estetic, ci și durabil, rezistent la daune și substanțe chimice. În plus, parchetul laminat poate fi instalat rapid și, odată instalat, nu are zgârieturi și nu necesită lăcuire. Un avantaj important este prețul destul de mic. Din păcate, materialul are un dezavantaj: nu poate fi reparat (elementele deteriorate trebuie înlocuite complet), iar atunci când mergeți în cizme dure, puteți auzi un sunet plictisitor, care uneori poate fi neplăcut, de exemplu, pentru vecinii de mai jos.

Podeaua bucătăriei din living – gresie sau laminat / parchet?

În ultimii ani, interioarele multifuncționale au câștigat popularitate. Moda spațiilor deschise a asaltat practic case și apartamente. Nu este nevoie să convingi pe nimeni de funcționalitatea și alte beneficii ale unei astfel de soluții.

Camera de zi combinată cu bucătăria: avantajele unei camere 2 în 1

Dacă sunteți obișnuiți cu un design interior mai clasic, combinarea unui living cu o bucătărie poate părea irațională la prima vedere. Inițial, avem de-a face cu două spații complet diferite: primul este pentru a vă relaxa și a vă relaxa, iar al doilea este pentru gătit și, eventual, și pentru a mânca. Bucătărie și cameră de zi într-una – aceasta este în primul rând o soluție practică. Mai ales în apartamentele mici, care nu numai că economisesc spațiu, ci și măresc vizual camera, și toate datorită partiției lipsă. Cu toate acestea, dacă nu vă plac inovațiile arhitecturale, este posibil să fiți convins de celelalte avantaje ale acestei soluții..

O cameră de zi combinată cu o bucătărie este ideală, mai ales pentru tinerii părinți sau persoanele care deseori invită oaspeții. Acest lucru vă permite să păstrați legătura cu gospodăria sau prietenii invitați fără a fi nevoie să întrerupeți în permanență conversația sau să urmăriți împreună emisiunile TV preferate. Dacă aveți copii, acest lucru vă oferă și posibilitatea de a găti cina și de a vă îngriji în același timp. Datorită acestei locații, puteți monitoriza în permanență ceea ce fac în prezent și puteți reacționa dacă este necesar..

Bucătăria conectată la cameră permite un design interior mai ușor. Nu va trebui să furnizați două zone, deci combinați-le într-un întreg coerent și veți vedea că această soluție funcționează cu adevărat. Cu toate acestea, alegerea materialului de podea poate fi problematică. Pe care să preferați: plăci sau laminat? Se vor potrivi dale cu camera de zi? Pot fi folosite panouri în bucătărie fără să vă faceți griji cu privire la rezistența și durabilitatea lor? Ar trebui să aplic două soluții diferite în aceeași cameră?

Consultanță de specialitate! În apartamentele mici în care bucătăria este conectată la sufragerie, alegerea unei pardoseli uniforme este cea mai bună soluție. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că materialul podelei a fost păstrat într-o culoare deschisă – o astfel de suprafață monocromă finisată va face interiorul mai spațios din punct de vedere vizual..

Mulți designeri cred că plăcile sunt potrivite doar pentru bucătărie și baie, în timp ce camera de zi ar trebui să aibă parchet laminat sau parchet. Nu vă faceți griji – încălcarea acestui principiu poate avea un efect cu adevărat interesant. Bucătăria și camera de zi într-una vă oferă posibilitatea de a obține multe soluții de design interesante, care se vor potrivi cu siguranță casei dvs..

Bucătărie și living conectate de același etaj

Aceasta este de departe cea mai sigură soluție din punct de vedere estetic. Bucătăria, conectată la camera de zi cu o podea omogenă, face spațiul vizual mai mare, iar aspectul general devine mult mai confortabil. De asemenea, reduce riscul alegerii panourilor greșite pentru plăci, care pot strica semnificativ efectul vizual. Pardoseala laminată funcționează cel mai bine într-o cameră de zi. Cu toate acestea, plăcile din bucătărie sunt o opțiune excelentă. Deci, ce să alegi?

Dale de living și bucătărie

Materialele folosite pentru pardoseli în bucătării trebuie să fie în mod natural mai durabile decât finisajele utilizate în sufragerie. Prin urmare, plăcile pentru camera de zi și bucătărie ar trebui să fie caracterizate nu numai de parametrii corespunzători, ci și de estetică, care poate fi utilizată cu succes în amenajarea sălii..

Ambele condiții sunt îndeplinite de gresele din ce în ce mai populare, deoarece arată ca plăci ceramice clasice. Diferențele sunt vizibile numai atunci când sunt utilizate. Plăcile sunt formate sub presiune foarte mare și apoi arse pentru a asigura duritatea și rezistența la abraziune și absorbția redusă a apei.

Amintiți-vă că plăcile din bucătărie ar trebui să fie vitrate pentru a proteja mai bine suprafața. Acest lucru va ajuta la protejarea pardoselii împotriva deteriorării în cazul unei scurgeri de substanțe puternic colorate..

Plăcile din gresie porțelanată sunt, de asemenea, foarte populare în rândul cumpărătorilor. Cu siguranță are un design mai interesant decât omologii săi din sticlă, deoarece poate imita, de exemplu, o suprafață din lemn. Totuși, alegeți materialul cu grijă! Gresia din porțelan este mult mai dificil de curățat și, mai presus de toate, este mai alunecoasă. În locuri cum ar fi o cameră de zi cu o bucătărie, placarea pe toată podeaua poate fi impracticabilă..

În practică, plăcile sunt o soluție foarte durabilă. Datorită dimensiunilor sale mari, materialul creează un interior magnific, dar conferă încăperii un aspect ușor dur. Amintiți-vă, totuși, că plăcile sunt reci la atingere. Dacă îți place să te plimbi prin apartamentul sau casa descultă, ia în considerare combinarea plăcilor cu încălzirea prin pardoseală..

Ce să alegi: laminat sau parchet în sufragerie și bucătărie?

Parchetul clasic și parchetul laminat vor funcționa bine în camera de zi, unde sunt în mare parte predispuse la abraziune. Din păcate, situația din bucătărie devine din ce în ce mai complicată. Panourile din sufragerie, care sunt cel mai des alese, nu sunt suficient de rezistente la umezeala distructivă, așa cum se găsește adesea în bucătărie. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că panourile de podea nu vor funcționa în bucătărie. În primul rând, este o soluție care garantează o curățare rapidă. Nu trebuie să utilizați substanțe chimice puternice și să ștergeți cu disperare podeaua. Ștergeți-l cu apă caldă și un detergent ușor.

Consultanță de specialitate! Dacă alegeți scânduri de lemn pentru camera de zi conectată la bucătărie, cel mai bine este să utilizați una dintre speciile de lemn exotic, de exemplu, merbau, iroko, badi, jatoba, dussi – aceasta este o materie primă dură cu un coeficient de contracție mai mic și rezistență semnificativă la umiditate.

Estetica și confortul obișnuit sunt, de asemenea, mari avantaje ale panourilor de podea. Prezența lor în bucătărie nu va permite doar un finisaj mai spectaculos, dar va aduce și puțină prospețime și originalitate interioarelor. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj este că panourile, spre deosebire de plăci, nu sunt atât de reci la atingere, deci în acest caz nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea încălzirii prin pardoseală. Din păcate, pentru plăci, încălzirea prin pardoseală nu poate fi evitată..

Atunci când alegeți panouri din lemn pe care le veți folosi în bucătărie, trebuie mai întâi să vă ghidați după parametri precum:

  • clasă înaltă de uzură abrazivă – cel puțin AC3, iar dacă folosiți bucătăria foarte des, atunci ar trebui să alegeți AC4;
  • duritatea lemnului: cei mai duri sunt copacii exotici (jatoba, kempas, merbau – duritate peste 4 pe scara Brinell), soluțiile economice cu duritate ridicată (de la 3 la 4 unități pe scara Brinell) sunt stejarul, nucul, frasinul;
  • rezistenta la umezeala;
  • protecție suplimentară a suprafeței împotriva umezelii și asigurarea proprietăților antiderapante.

Dacă panourile din pardoseală din sufragerie vor fi utilizate și în zona de bucătărie, este imperativ ca acestea să îndeplinească cerințele de mai sus. În caz contrar, pot fi distruse foarte repede. În situații extreme, chiar și o cantitate mică de umiditate poate începe să deformeze materialul, care este complet înlocuibil destul de repede. Amintiți-vă acest lucru și nu vă concentrați pe model sau culoare atunci când alegeți un laminat.. 

Gresie + parchet laminat / parchet în bucătărie din sufragerie

Dacă încă nu sunteți sigur ce soluție vă interesează cel mai mult, utilizați opțiunile încercate și testate. Livingul, combinat cu bucătăria, este o singură cameră, care, totuși, poate fi decorată în două moduri diferite, armonioase. Plăci foarte rezistente și clasice în bucătărie și panouri calde și plăcute din lemn natural sau înlocuitorul acestuia în sufragerie? De ce nu!

Plăcile conectate la panouri sunt o soluție excelentă pentru utilizare în interioare spațioase. Pentru spațiile mici, trebuie să aveți grijă să nu copleșiți interiorul cu două stiluri diferite de decorare. Acordați atenție, de asemenea, hardware-ului – o insulă de bucătărie sau o masă pot ajuta să mascați granița dintre bucătărie și sufragerie. Dacă alegeți această opțiune, plăcile din chicinetă sunt cea mai bună soluție. De fapt, nu necesită îngrijire suplimentară..

O soluție destul de extravagantă poate fi o podea în camera de zi cu dale și panouri. Cu toate acestea, alegeți această soluție numai dacă sunteți sigur de efectul pe care îl veți obține. În caz contrar, este mai bine să preferați doar laminatul clasic..

Consultanță de specialitate! Dacă doriți ca podeaua din sufragerie și bucătărie să fie cât mai asemănătoare posibil, în ciuda utilizării diferitelor materiale, atunci combinați scândurile sau panourile de podea din cameră cu plăcile cu efect de lemn care vor fi folosite pentru decorarea podelei bucătăriei ..

Panourile din pardoseala sufrageriei nu trebuie să fie la fel de rezistente ca cele utilizate în bucătărie. Cu toate acestea, trebuie amintit că camera de zi este o cameră care este utilizată destul de intens, de aceea este necesar să alegeți un produs cu o clasă de uzură ridicată la abraziv (AC3 menționat anterior ar trebui să fie suficient). Acordați atenție și gradului de rezistență la umezeală a panourilor – absența unei partiții înseamnă că umezeala din bucătărie se va răspândi cu siguranță în ambele camere. Această cantitate de apă nu va distruge imediat panourile neprotejate, dar va accelera fără îndoială procesele de distrugere de-a lungul anilor..

Amintiți-vă, de asemenea, că laminatul pe care îl alegeți trebuie să se potrivească cu plăcile pe care doriți să le utilizați în bucătăria dvs. Este mai bine să alegeți produse cu o nuanță similară sau să setați materialul pe baza contrastului. Cu toate acestea, în avans, acordați atenție structurii interne generale – podeaua ar trebui să o completeze. Plăcile lipite de laminat necesită, de asemenea, luarea în considerare a diferitelor dimensiuni și proprietăți ale ambelor materiale și îmbinarea corectă a pardoselilor..

Designul podelei sufrageriei: cum să alegeți o culoare pentru interior?

Designul interior este o sarcină interesantă și provocatoare. Toate echipamentele trebuie luate în considerare, indiferent de modul în care va fi menținută structura internă. Alegerea pardoselii este extrem de importantă, dar gama largă disponibilă pe piață, atât din punct de vedere al materialelor, cât și al culorilor, vă permite să găsiți tipul potrivit pentru fiecare cameră..

Podeaua din camera de zi ar trebui să reflecte bunul gust al locuitorilor și să se amestece perfect cu restul echipamentului. Covoarele care acoperă întregul etaj sunt un lucru din trecut, iar interioarele moderne își pot permite doar textile mici sub măsuța de cafea. Prin urmare, soluția ideală pentru camera de zi este utilizarea unei pardoseli din lemn, care să adauge eleganță și stil interiorului..

Atunci când alegeți tipul de lemn pentru podea, fiți ghidați de ce fel de ferestre și uși ați folosit, ce culoare a pereților și ce fel de mobilier va fi plasat în cameră. Nu este vorba doar de culoarea lor, ci și de stilul lor..

Soluțiile neconvenționale pot fi folosite de proprietarii de interioare moderne, ale căror gusturi sunt în concordanță cu tendințele de design populare. În aranjamente mai clasice, ar trebui să vă propuneți să nu amestecați prea mult material și culoare. Plinele ar trebui să fie din același lemn cu podeaua, iar ușa, de obicei din lemn, poate avea două nuanțe mai întunecate sau mai deschise, dar trebuie evitate contrastele prea puternice. De asemenea, este bine dacă ramele ferestrelor, pragurile și alte finisaje au aceeași culoare a lemnului ca podeaua sau ușa..

Camera de zi – podea albă

Moda pentru pardoseli văruite a venit la noi din Scandinavia. Albirea implică acoperirea plăcilor cu un tip special de ulei sau vopsea pentru pardoseală, care este apoi lăcuită. Pardoselile din lemn de esență albă sunt luminoase și arată întotdeauna proaspete și curate.

Camera de zi cu podea întunecată

Podelele din lemn de culoare închisă, cu modele de cereale clare, reprezintă o adevărată provocare pentru decorator. Atunci când decideți să le aplicați, trebuie să înțelegeți că vor fi elementul dominant în interior, determinând stilul și clima acestuia. Mese elegante și dulapuri elegante, canapele clasice din piele, țesături orientale, perdele grele și tapițerie în căldură «sudică» tonurile, accesoriile din alamă și mobilierul din răchită întunecată vor arăta grozav odată cu podeaua. Cu toate acestea, puteți experimenta cu mobilier simplu și ușor în stil scandinav, creând un contrast clar cu podeaua întunecată..

Podea ușoară în sufragerie

Pardoselile neutre, de culoare deschisă, sunt realizate cel mai adesea din fag natural, fag aburit, stejar obișnuit și stejar roșu. Într-un astfel de interior, comoda unei străbunici, un raft strălucitor greu de despărțit sau mobilierul simplu din pin va arăta bine. Aproape toate tipurile de țesături sunt potrivite și pentru podele ușoare. Veți avea libertatea de a alege culoarea pereților, inclusiv tonuri precum «cald» nuanță bej, maro, piersic, roșu sau teracotă și «rece» albastru, verde, violet, gri, cretă umedă.

Amintiți-vă că, în timp ce mobilierul sau alte elemente de design interior pot fi întotdeauna schimbate, iar pereții pot fi vopsiți rapid și ușor o altă culoare, înlocuirea podelei este cu siguranță o investiție mai dificilă și mai costisitoare. Prin urmare, alegerea trebuie atent gândită și, de asemenea, consultată cu un expert cu experiență..