Perdele pentru camera de zi sau hol: exemple ale celui mai recent design

Alegerea perdelelor pentru camera de zi este la fel de plăcută pe cât este o sarcină responsabilă. O nuanță sau un model selectat cu pricepere de perdele, textura și materialul lor pot transforma interiorul finisat al unei camere sau îl pot strica. Înainte de a începe să vă uitați la numeroasele opțiuni pentru decorarea ferestrelor, decideți ce rezultat doriți să obțineți – dacă aveți nevoie de perdele sau tul pentru a acționa ca un contrast cu paleta generală a camerei de zi sau pentru a se potrivi cu interiorul prin culoare și textură. Vreți ca toată lumea care intră în sufragerie să acorde atenție în primul rând ferestrelor și decorului lor sau aveți un alt obiect planificat ca centru de atracție?

Perdele cu modele

Există o regulă generală nerostită pentru toate tipurile de interioare – dacă pereții din cameră sunt finisați într-o versiune monocromatică, atunci perdelele pot fi utilizate cu o imprimare, dacă ați decorat pereții cu tapet cu un model, atunci perdelele sau perdelele ar trebui să fie monocrome. Dar, după cum știți, există excepții de la orice regulă. Mâinile abile ale profesioniștilor vor putea alege opțiuni de draperie pentru ferestre pentru toate ocaziile, pentru orice tip de cameră.

Pe cornișe albastre

De exemplu, o cameră de zi în tonuri reci necesită doar perdele de nuanță caldă, mobilierul plictisitor al camerei a făcut posibilă alegerea unei țesături pentru decorarea ferestrelor cu un model discret. Lansetele de perdea strălucitoare, repetate în mod ideal în elementele lămpilor de masă, au completat imaginea luminoasă a unui interior de cameră non-banal.

Imagini de perdele pe ochiuri

Ochelele sunt inele din metal sau plastic situate în partea de sus a perdelelor la aceeași distanță una de cealaltă. O perdea cu ochiuri este filetată pe o cornișă rotundă, rezultând falduri verticale perfecte ale țesăturii. Acest tip de draperie pentru ferestre este potrivit pentru camere diferite și nu și-a pierdut popularitatea de câțiva ani tocmai datorită versatilității sale. În sufragerie, astfel de perdele arată superb, mai ales dacă tavanele din cameră sunt suficient de înalte.

Trei culori

O modalitate interesantă de a decora deschiderile ferestrelor în cazul perdelelor de pe ochiuri este combinarea țesăturii – nivelul superior al perdelelor este realizat din țesătură simplă, iar cel inferior este realizat din material cu un model. Sau, ca în acest caz – perdelele sunt formate din trei segmente de nuanțe diferite, dar apropiate una de cealaltă, repetând culorile utilizate în interiorul camerei de zi.

Tul pe ochiuri

Pe ochiuri poți «a planta» și cel mai fin tul transparent. Rezultatul este un design delicat și aerisit al ferestrelor care se va potrivi cu aproape orice interior. Colțul de lectură din acest living necesită multă lumină naturală, dar nu puteți lăsa ferestrele complet fără decor, astfel încât tulul a devenit o opțiune ideală pentru decorarea deschiderilor ferestrelor mari..

Ochelari

O situație similară a avut loc odată cu finalizarea imaginii acestui living în culori calde, bej. Perdelele transparente, lăptoase, arată grozav pe tijele de perdea din oțel cu butoane mari strălucitoare.

Perdele pe ochiuri

Perdelele transparente albe ca zăpada de pe ochiuri sunt proiectate pentru a susține paleta de lumină a sufrageriei și pentru a-i conferi ușurință, greutate și chiar romantism.

Design modern de perdele cu lambrequins

Inițial, lambrequinele au fost concepute nu atât pentru decorare, cât și pentru a defecta defectele din rame și elemente de fixare. În timp, aceste elemente de draperie au doar o funcție decorativă care adaugă personalitate și farmec designului spațiului ferestrei..

Lambrequins

Lambrequin-ul este atașat de cadru fără posibilitatea deplasării, dar este cu siguranță posibil să-l scoateți pentru a-l curăța. Astfel de elemente decorative completează imaginea, făcând-o cu adevărat regală..

Cu lambrequins

Într-o cameră de zi cu tavan înalt, un astfel de decor al ferestrelor în nuanțe neutre arată pur și simplu luxos. Evident, în acest living, perdelele nu sunt elementul principal, ci sunt destinate doar pentru a susține paleta de culori și textura calmă..

Culori vii

Moda pentru textile în culorile anilor 80 a revenit din nou, mulți designeri de perdele recurgând la imprimeuri ușor modificate în stil retro. Luminos. Materialul colorat de perdele și lambrequins este capabil să reînvie camera de zi și să pună o punte de culoare între diferite nuanțe în interiorul camerei.

Perdele romane și japoneze sau jaluzelele din țesătură

Acest tip de material textil pentru fereastră constă din dungi largi de țesătură care sunt pliate în pliuri orizontale uniforme utilizând un mecanism cu lanț. Țesătura este fixată la orice nivel convenabil pentru rezidenți și este așezată exact în deschiderea ferestrei.

Perdele romane

De regulă, la fabricarea jaluzelelor romane se folosesc țesături destul de dense – lenjerie, bumbac și omologii lor artificiali. Datorită pliurilor orizontale formate în timpul ridicării, jaluzelele romane nu pot fi ridicate până la streașină, dar aceasta doar decorează imaginea spațiului ferestrei.

Jaluzele din stofă

Claritatea liniilor atunci când perdelele de aspect roman sunt ridicate, este posibil să se realizeze datorită benzilor speciale care sunt cusute în timpul fabricării textilelor. Când sunt desfăcute, perdelele arată simplu și concis, fără a distrage atenția rezidenților..

Perdele japoneze

Printre tipurile de jaluzele din țesături, se disting și perdelele sau panourile japoneze (ecrane). Acestea sunt pânze netede de țesătură care se mișcă de-a lungul ferestrei care se deschide ca ușile din dulapurile glisante.

Nuanțe strălucitoare

De regulă, astfel de perdele sunt realizate din țesături de nuanțe neutre, mai des în culori deschise, dar sunt posibile și opțiuni cu modele..

Jaluzele din material textil imprimat

Decorul neobișnuit al ferestrei a devenit doar o parte a mozaicului original, care este interiorul acestui living non-banal, plin de descoperiri de designer și soluții creative..

Design modern de perdele pentru fereastră

Pentru a decora fereastra de golf, este necesară o cornișă specială, care este realizată la comandă sau cadrul metalic finit este îndoit la forma ferestrei de golf.

Colorează contrastul

Fereastra de golf, drapată cu perdele cu modele grele, arată ca o mică zonă de scenă.

Semicerc

În cazul decorării unei ferestre cu un tul transparent subțire, această soluție arată minunat atât într-un interior clasic, cât și într-o cameră modernă cu elemente de decor progresive..

Fereastra de golf

O fereastră de golf creează o nișă mică, concepută ca zonă de relaxare, în timp ce perdelele în nuanțe calde și nobile completează aspectul luxos al acestui refugiu..

Perdele de ferestre

Perdelele gri-argintiu din acest fereastră servesc drept fundal excelent pentru lămpile de masă albe ca zăpada și completează perfect paleta de lumină a sufrageriei..

Nișă mică

O fereastră mică de golf formează o nișă pentru o canapea moale în tonuri de gri deschis, aceleași nuanțe sunt folosite în textilele spațiului ferestrei. Strălucirea ușoară a țesăturii pentru perdele ecou elementele decorative oglindite și strălucirea sticlei din candelabru.

Nou în designul textilelor pentru ferestre pentru streașină deschisă

Cea mai comună opțiune de design pentru spațiul ferestrelor este perdelele așezate pe cornișă, care nu se ascunde de ochii noștri sub nișe sau lambrequins..

Cu desen

Simplitatea și concizia de design coexistă cu grația. Recent, cele mai populare sunt tijele de perdea din oțel, care, dacă se dorește, pot fi completate cu butoane în tema interioară.

În două culori

Utilizarea mai multor segmente diferite în imaginea perdelelor simultan nu numai că vă permite să aruncați poduri între diferitele nuanțe utilizate în proiectarea camerei de zi, ci și să diversificați însuși aspectul textilelor.

Fereastra complexa

Perdele luminoase

Perdelele solide în nuanțe neutre sunt potrivite dacă fereastra în sine este destul de complexă, neobișnuită, împărțită în secțiuni.

Design luminos

Toate nuanțele de gri

Sufragerie

De asemenea, textilele simple, fără o imprimare, vor fi adecvate în camerele de zi, care sunt deja pline de decor, diverse combinații contrastante de culori și texturi..

Luminozitate

Perdelele colorate strălucitoare pe o cornișă deschisă vor arăta avantajoase într-o cameră cu decor ușor de perete și tavan.

Gri închis

În nuanțe de gri

Perdelele gri închis din țesătură densă au devenit un excelent supliment armonios la tapițeria mobilierului tapițat, alcătuind o alianță excelentă care funcționează pentru a crea o atmosferă generală confortabilă și confortabilă.

Design decor ferestre cu cornișă închisă

Acest mod de a acoperi spațiul ferestrei nu va demoda niciodată. Cornișa poate «ascunde» în spatele țesăturii de perdea, proiectați o nișă specială sau o barieră care va fi atașată la tavan, îndepărtați-o în spatele plintei de tavan.

Perdele scurte

Pentru multe modele de ferestre moderne, o astfel de soluție este cea mai bună opțiune pentru proiectarea unui spațiu simplu și laconic pentru ferestre..

Tul și petreceri

Un set de tul subțire și perdele dense monocromatice este o tehnică tradițională pentru decorarea camerelor de zi moderne.

Cu cleme

Cu interceptări

Clemele și apucăturile pentru perdele sunt încă în tendință și sunt destul de des utilizate pentru interioarele sufrageriei în stiluri clasice sau similare..

Organza în culori calde

Perdele de organza

Organza

Perdelele din organza, adunate în numeroase pliuri, arată regal în aproape orice interior și repetă perfect nuanțele paletei utilizate în decorul sufrageriei.

Tul alb

Țesăturile transparente sunt, de asemenea, utilizate pentru a decora ferestrele folosind «invizibil» cornișe. Se pare că cea mai subțire perdea coboară direct din tavanul camerei.

gri

Ușoară