Oglinda ca decor interior!

Unul dintre cele mai originale moduri de a decora un interior, precum și de a elimina imperfecțiunile și dezechilibrele geometrice dintr-o cameră, este de a folosi oglinzi și suprafețe de oglindă..

În prezent, oglinzile sunt mai des utilizate nu pentru nevoile utilitare ale gospodăriei, ci mai degrabă pentru decorarea interiorului, transformarea acestuia, precum și o sursă suplimentară de lumină și capacitatea de a extinde vizual spațiul. Vechii egipteni au fost primii care au folosit o oglindă pentru iluminare, care au instalat mai multe oglinzi în templele subterane la o anumită distanță una față de cealaltă. Razele soarelui care intrau în templu erau reflectate dintr-o oglindă, iar din ea lumina cădea pe alte oglinzi, iluminând astfel complet camera.

Astăzi industria oglinzilor oferă o gamă largă de tot felul de oglinzi care pot schimba aproape orice interior dincolo de recunoaștere. Oglinzile diferă prin stil și locație (perete sau podea).

Oglindă îmbătrânită artificial Este unul dintre cele mai populare elemente de design. Suprafața oglinzii este tratată cu un acid special care este absolut sigur pentru sănătate. Datorită acestei tehnici, reflexia din oglindă arată ca o fotografie veche, iar oglinda în sine poate fi ușor confundată cu o antichitate.

Oglindă antică

Oglinzi cu iluminare interioară au fost inițial destinate camerelor cu umiditate ridicată, cum ar fi o baie. Corpurile de iluminat erau amplasate în spatele suprafeței oglinzii, pe care condensul nu cădea. Producția de oglinzi TV se bazează pe același principiu. O astfel de invenție va fi utilă dacă televizorul nu se potrivește foarte organic în interior. Trebuie doar să opriți alimentarea și numai oglinda devine vizibilă. Cu o iluminare decorativă strălucitoare, chiar și oglinzile masive mari par mai avantajoase pe perete, par fără greutate și par să plutească în aer.

Oglindă iluminată

Oglinzi panoramice sau suprafețele în oglindă creează senzația unui spațiu mare și, cel mai adesea, ocupă un întreg perete dintr-o cameră. Panoramic include, de asemenea, mici oglinzi convexe, numite «ochi de pește». Astfel de oglinzi sferice, capabile să reflecte întreaga cameră în ansamblu, au fost folosite în magazinele de bijuterii ca dispozitive de urmărire..

Oglindă panoramică

Oglinzi de fațetă sunt capabili să împrăștie în mod independent razele soarelui datorită numeroaselor fețe – fațete. Astfel de oglinzi erau populare în Veneția și astăzi primesc o viață nouă, iluminând interioarele moderne cu numeroase raze de soare. Foarte popular printre noutățile și invențiile de design oglinzi multipart, care constau din oglinzi modulare separate sau interconectate și simulează cioburi, picături de rouă, fisuri sau efectul unei oglinzi sparte. Nu mai puțin originale sunt oglinzi colorate fabricat din polimer acrilic sau acoperit cu amalgam, permițându-vă să vedeți lumea în culoarea preferată. În aproape orice interior modern puteți găsi oglinzi cretate sub formă de siluete de animale și oameni, ornamente florale și chiar sub formă de embleme și fraze cunoscute.

Oglinzi de fațetă

Un element de decor extraordinar poate fi oglindă falsă, a cărei suprafață poate fi convexă sau concavă în mai multe locuri. Inițial, acest efect a fost considerat un defect de producție, dar ulterior a devenit la modă și a câștigat popularitate datorită atracției «Sală de râs». Astăzi, astfel de oglinzi vor fi un detaliu interior interesant într-un apartament obișnuit, aducând bucurie atât copiilor, cât și adulților..

Printre oglinzile de podea, cele mai faimoase oglinda psiche, care este o foaie mare de oglindă fixată între două stâlpi verticali, astfel încât să poată fi ușor înclinată la unghiul dorit. Cel mai adesea, oglinda psihicului este pe două fețe și când vă întoarceți, puteți vedea o reflexie mărită.

Oglindă laterală pentru podea orice oglindă mare într-un cadru greu poate deveni. Pentru a asigura siguranța copiilor și a animalelor de companie, structura oglinzii trebuie să fie stabilă. Acest tip de oglindă este potrivit pentru un dressing sau un dormitor mic pentru adulți. Înălțimea oglinzii ar trebui să fie de aproximativ 170 de centimetri, apoi orice membru al familiei poate fi reflectat în ea..

Oglindă de podea

Convenabil și practic oglindă pe suport poate fi plasat în orice cameră și rearanjat dacă este necesar. Unghiul de înclinare al unei astfel de oglinzi nu poate fi modificat. Designul oglinzii poate fi echipat cu sertare și rafturi pentru depozitarea obiectelor mici.

Oglindă pe suport

O altă noutate la modă este oglindă-ecran, ceea ce face o treabă excelentă de zonare și extindere a spațiului atât în ​​dormitor, cât și în camera de zi spațioasă. O oglindă cu ecran va fi deosebit de relevantă într-un apartament în plan deschis. Puteți alege un model cu secțiuni fixe sau puteți alege cu cele rotative. În orice caz, o oglindă de ecran nu va fi doar o sursă suplimentară de lumină, ci și un accesoriu elegant în orice interior..

Ecran oglindă

Un rol important în crearea unui design elegant unic îl joacă «oglindă» mobila. Fațadele cu pânze oglindite nu numai că reflectă lumina și extind vizual spațiul, ci și economisesc spațiu rezolvând problema plasării oglinzii. Astfel de elemente de finisare precum cornișe, garnituri de ușă, plinte pot fi, de asemenea, oglindite. Decorarea tavanului și ușilor cu panouri oglindite este, de asemenea, o tehnică preferată a designerilor pentru a crește vizual dimensiunea camerei..

Mobilier oglindit

Principiile de bază ale amenajării oglinzilor în interior

Dacă este plasată incorect, o oglindă poate face o cameră să se simtă incomodă, rece și întunecată. Prin urmare, este important să găsiți cel mai avantajos loc potrivit pentru oglindă, atât din punct de vedere al funcțiilor sale principale, cât și din cele decorative..

Plăci oglindă Oglindă de înaltă tehnologie Oglinda de țară Ușă oglindită Oglindă lungime podea Combinație de oglinzi Oglindă elegantă Oglindă pentru proiectarea plăcilor Oglindă jaluzelelor

Oglinda vizavi de fereastră va umple camera cu lumina soarelui suplimentară. Camera va deveni mai luminoasă dacă puneți o lampă de masă în fața oglinzii sau mai multe surse de lumină în același timp.

Proporțiile incorecte ale încăperii pot fi, de asemenea, corectate cu o oglindă. O oglindă mare de perete sau podea va face ca limitele vizibile ale camerei să fie mai mari. Dacă camera este prea îngustă, atunci o oglindă alungită orizontal va ajuta la extinderea vizuală.. «A creste» tavanul este posibil dacă așezați cornișe oglindite în jurul perimetrului camerei sau atârnați o perete lungă verticală pe perete. Într-o cameră mică, puteți folosi oglinzi pentru a decora doi pereți adiacenți. Acest lucru vă va permite să extindeți spațiul și să utilizați un astfel de element decorativ în scopuri practice..

Pentru fanii feng shui, există și câteva reguli. De exemplu, se consideră corect să atârnați o oglindă în fața unei mese de mese frumos așezate, dar un loc de muncă sau o aglomerație în oglindă nu trebuie reflectate..

Atunci când alegeți locația oglinzii, nu uitați de caracteristicile funcționale ale camerei. De exemplu, există oglinzi speciale de siguranță pentru baie, precum și pentru oglinzi pentru copii cu un film special – protecție împotriva așchilor..

Istoria originii oglinzii

Primele mici oglinzi din tablă, platină și aur descoperite de arheologi datează din epoca de piatră. Oglinzile de obsidian lustruite din Turcia au o vechime de aproximativ 7.500 de ani. În Roma antică, oglinzile din bronz sau oțel erau un mare privilegiu, deoarece îngrijirea metalului, care se oxida constant, necesita mult efort și cheltuieli..

Istoria oglinzii moderne datează din Europa, unde în 1240 au început să sufle vase din sticlă. Mai târziu, în 1279, John Peckam, folosind tehnologia aplicării unui strat subțire de plumb pe sticlă, a făcut prima oglindă reală. Două sute de ani mai târziu, Veneția a devenit monopol în producția de oglinzi. Calitatea înaltă a oglinzilor venețiene a fost realizată prin utilizarea metalelor prețioase în compoziții reflectorizante. Acest lucru a explicat, de asemenea, costul lor incomparabil. Boom-ul prețurilor a fost oprit de francezi, care, după ce au învățat tehnologia de producție, au început să producă nu mai puțin oglinzi de înaltă calitate pentru palatul lui Ludovic al XIV-lea. Și în 1835, o nouă tehnologie a fost dezvoltată în Germania folosind argint, care vă permite să obțineți o imagine în oglindă mai clară..

În Rusia, oglinzile s-au răspândit pe vremea Ecaterinei a II-a și erau foarte populare cu nobilimea palatului, care își decora moșiile și palatele cu ele..