Oglindă pe hol: caracteristici la alegere și idei de fotografie în interior

În amenajarea holului, literalmente fiecare detaliu este important. Cel mai adesea, aceasta este o cameră mică, care trebuie organizată mai ales funcțional. Una dintre cele mai bune soluții de proiectare este o oglindă care poate îndeplini mai multe funcții. Cel puțin, este necesar pentru confortul fiecărui membru al familiei. Dar, în plus, cu ajutorul său, puteți crește vizual spațiul și corecta unele dintre neajunsurile sale..

Oglinda de hol: principalele soiuri

Astăzi, există mai multe tipuri de oglinzi care sunt cele mai des utilizate pentru hol. Printre acestea se numără:

  • în aer liber;
  • perete;
  • mobilă;
  • finisaj oglindă.

Oglindă de podea pe hol

Pentru un hol mare, se alege din ce în ce mai mult o oglindă cu structură de pardoseală. Este amplasat în cadru și pe un suport special. Dacă se dorește, acesta poate fi oricând mutat în orice cameră, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru această opțiune..

Oglindă elegantă de perete

Poate că oglinzile de perete sunt cea mai populară soluție pentru un hol de orice dimensiune. Deoarece, dacă doriți, puteți realiza un produs în funcție de parametrii și dorințele personale. Există oglinzi verticale și orizontale. Se crede că este mai bine să alegeți prima opțiune, deoarece este mai convenabil de utilizat și vă permite să vă priviți în plină dezvoltare. Dar, în orice caz, este foarte important să îl agățați drept. La urma urmei, chiar și cea mai mică abatere duce la deformare în reflexie. Dacă sarcina principală a oglinzii este de a extinde vizual holul, atunci este mai bine să achiziționați o versiune orizontală.

În funcție de stilul interiorului de pe hol, oglinda poate fi într-un cadru sau fără ea. De asemenea, dacă este necesar, puteți instala suplimentar un raft mic sau cârlige pentru confort. În general, putem spune că varietatea oglinzilor de perete este cu adevărat grozavă..

Dulap cu oglindă pe hol

Dulapurile cu oglinzi pe uși sunt deosebit de populare. Adică fac parte dintr-un design deja terminat. Aceasta este o opțiune foarte drăguță și funcțională, care arată bine într-un hol de orice dimensiune. Dacă camera este destul de mare, atunci puteți achiziționa un dulap întreg cu uși în oglindă. Toate hainele exterioare, pantofii și alte lucruri necesare ale fiecărui membru al familiei se vor potrivi exact în ea..

Finisaj oglindă

O opțiune foarte neobișnuită este de a face o finisare oglindă pe hol. Datorită acestui fapt, spațiul va apărea vizual mai mare. În plus, este foarte convenabil, deoarece vă puteți privi în plină dezvoltare. Cel mai adesea, soluția prezentată este aleasă pentru holuri înguste și lungi. Dar rețineți că o astfel de suprafață va trebui să fie îngrijită constant și foarte des. În caz contrar, holul va arăta neglijent. Și un finisaj atât de frumos își va pierde complet atractivitatea..

Caracteristicile oglinzii de pe hol

Pe hol, oglinda îndeplinește nu numai un rol funcțional, ci și unul decorativ. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că designerii o folosesc activ pentru a decora o cameră sau pentru a sublinia un interior modern. Forma oglinzii în sine joacă un rol semnificativ. Cele mai utilizate opțiuni dreptunghiulare. Dar pentru a oferi mai multă originalitate, puteți achiziționa o oglindă pătrată, rotundă sau o formă neobișnuită.

În ceea ce privește dimensiunea sa, cea mai bună opțiune este lungimea completă. Dar în holurile mici, nu toată lumea este pregătită să instaleze o astfel de oglindă. Prin urmare, merită întotdeauna să evaluați corect dimensiunea camerei pentru a înțelege exact ce dimensiune ar trebui să aibă. Pentru un hol larg, este ideală o versiune mare pentru întregul perete. La rândul său, pentru un hol foarte mic, este mai bine să achiziționați o oglindă de perete sau mobilă. A doua opțiune poate fi eliminată, dacă este necesar..

Următorul lucru de luat în considerare în procesul de selecție este stilul cadrului. Sunt fabricate în principal din plastic, metal și lemn. Dar există opțiuni fără cadre care arată nu mai puțin elegant. Oglinzile într-un cadru din plastic sunt concepute pentru a decora holul într-un stil modern: minimalism, techno, decor de artă etc. Ramele metalice fără decor suplimentar sunt cele mai potrivite pentru hi-tech sau minimalism. Forjarea arată bine în interiorul Art Nouveau sau baroc. Ramele din lemn sunt potrivite pentru aproape orice interior, de la clasice la stil rustic, mansardă. În acest caz, schema de culori poate fi oricare. Dar dacă sunteți în căutarea unei opțiuni universale pentru o lungă perioadă de timp, atunci acordați atenție culorilor pastel naturale..

Separat, trebuie remarcat faptul că nu este deloc necesar să te limitezi la o singură oglindă. Din ce în ce mai des, designerii creează o întreagă compoziție de elemente de diferite forme și dimensiuni. Dar, în același timp, stilul general trebuie păstrat. Apropo, în unele cazuri, oglinzile sunt plasate în diferite părți ale holului. Acest lucru vă permite să vă considerați din diferite unghiuri și să extindeți vizual camera. De asemenea, în această opțiune, este foarte important să alegeți numărul optim al acestora, astfel încât holul să arate armonios.

Oglindă iluminată pe hol

Destul de des, iluminatul de pe hol este slab. Prin urmare, de multe ori lângă oglindă este instalată lumina de fundal. Este necesar să o poziționați în așa fel încât să fie orientată către persoana care stă în fața oglinzii și nu invers. Pentru aceasta sunt potrivite aplicații speciale, lămpi de podea, lămpi de masă sau spoturi încorporate. Alternativ, puteți utiliza benzi LED. Nu necesită abilități speciale de instalare, nu consumă multă energie și au o durată lungă de viață. În ciuda acestor avantaje, ele sunt mai des utilizate pentru decorare. Deoarece luminozitatea iluminării nu este întotdeauna suficientă.

Alegerea unei oglinzi pentru hol nu este deloc atât de dificilă pe cât ar putea părea la prima vedere. Luați în considerare informațiile furnizate, estimați corect dimensiunea localului și atunci va fi foarte ușor să faceți o achiziție.