Oglindă în interior – 50 de idei pentru a reflecta stilul tău

De când în secolul al XIII-lea, oamenii au învățat să acopere sticla cu un strat subțire de tablă, obținând o suprafață capabilă să reflecte lumina și alte radiații, oglinda a intrat ferm în viața de zi cu zi a omenirii în diferite sfere. Designerii și clienții sunt interesați în primul rând de utilizarea casnică a oglinzilor în interiorul locuințelor. S-au dus de mult zilele în care oglinda era folosită exclusiv pentru funcția sa principală – reflectarea obiectelor. Capacitatea de a mări vizual spațiul, de a corecta imperfecțiunile geometrice ale spațiilor, de a crește iluminarea camerelor și de a servi ca element decorativ excelent este utilizată în mod activ de proiectanții și proprietarii de apartamente și case din întreaga lume. Dintre conaționalii noștri, este, de asemenea, dificil să găsim proprietari în a căror locuință există o oglindă numai în baie, pe hol și, eventual, pe ușile dormitorului. Utilizarea acestui articol, poate cel mai magic element de decor, se extinde la un număr mult mai mare de spații funcționale și zone de utilizare..

Oglindă în interiorul original al camerei de zi

Oglinda și potențialul său colosal

Potențialul decorativ al suprafețelor oglinzii este cu adevărat multilateral. Capacitatea oglinzilor de a transforma un spațiu, de a-i schimba geometria și percepția imaginii, permite fiecărui proprietar să își exprime atitudinea față de designul casei sale, să creeze un design complet unic folosind soluții decorative simple și ieftine.

Oglindă în design original

Pentru un living în culori deschise

Oglinzile cresc vizual volumul de coridoare și holuri mici și înguste – o problemă eternă în clădirile de apartamente rusești construite în secolul trecut. Dar o oglindă mică și singuratică pe un coridor îngust este puțin probabil să facă față sarcinii de a extinde vizual spațiul. Veți avea nevoie de o întreagă compoziție de oglinzi, decorate în conformitate cu stilul interior ales. Reflectând din mai multe suprafețe oglindite, iluminatul artificial va crea un sentiment de spațiu chiar și într-o cameră mică..

Oglindă pe hol

Când plasați oglinzile în spații înguste, este important să nu exagerați cu reflexii. Dacă oglinzile paralele se reflectă reciproc, riscați să obțineți nu numai o imagine distorsionată a interiorului, ci și disonanță psihologică – la urma urmei, propria dvs. reflecție se va înmulți. Este mai bine să atârnați o imagine cu subiectul preferat sau o fotografie de familie în fața oglinzii..

Oglindă interioară pentru încăpere utilitară

Suprafețele oglinzilor sunt ajutoare eficiente în crearea unui decor unic pentru o mare varietate de spații. În sufragerie, dormitor, hol sau baie, puteți crea un decor original care nu va fi găsit în nicio altă casă. Utilizare «șrapnel» oglinzi pentru compunerea panourilor, oglinzi strâmbe, învechite în mod deliberat și umbrite cu patină, suprafețele din aluminiu, oțel, cupru și vase de argint (plăci) frecate la o strălucire – toate aceste tehnici vă permit să creați un design creativ dificil și să vă reflectați atitudinea la frumusețea interioară.

Extravagant

Oglindă deasupra sifonierului din dormitor

Oglindați suprafețele din camere cu diverse scopuri

Într-o casă modernă, o oglindă «se intalneste» noi literalmente la intrare – pe hol. Vedem suprafețe oglindite în sufragerie, camere private, birou și bibliotecă, sufragerie și chiar în bucătărie – fiecare cameră are propriile sale specificități privind amplasarea planurilor care reflectă lumina și modul de a crea o imagine unică. În unele camere, prioritatea utilizării oglinzilor este scopul lor principal, în altele, calitățile decorative sunt în prim plan. În funcție de dimensiunea camerei, funcționalitatea și direcția sa stilistică în design, oglinda poate apărea în fața proprietarilor și a oaspeților casei sub diferite forme – de la suprafața măsuței de cafea până la elementele hotei de bucătărie..

Masă de toaletă neobișnuită în sufragerie

Peretele oglinzii

Sufragerie

În sufragerie, locația tradițională a oglinzii este spațiul de deasupra șemineului. Acest lucru se datorează faptului că s-au instalat anterior sfeșnice pe șeminee, ca urmare, focul de la lumânări s-a reflectat în oglindă și s-a înmulțit, iluminând spațiul camerei pentru adunarea întregii familii și primirea oaspeților. În zilele noastre, lumânările sunt folosite rar, doar pentru a crea o anumită atmosferă în sufragerie, iar oglinzile de deasupra șemineelor ​​reflectă iluminarea lămpii de la un candelabru central sau de la aplicele de perete, care sunt adesea plasate pe ambele părți ale șemineului pentru simetrie..

Oglindă peste șemineu

Zona tradițională pentru plasarea oglinzilor

Oglinda ca element decorativ

Nicio cameră de zi nu este completă fără o masă de cafea. Suprafața oglinzii a blatului nu numai că va reflecta lumina din candelabru central, dar poate deveni și un element armonios pentru oglinda de pe perete. Autenticitatea execuției ambelor articole interioare va deveni un element de legătură în imaginea camerei de zi. Suprafețele oglinzite ale măsuței de cafea pot fi și picioarele mobilierului. Pentru majoritatea stilurilor de design interior, un astfel de element este nu numai adecvat, ci și recomandat pentru a aduce o notă de lux și luciu designului unei camere moderne..

Blatul mesei de cafea cu oglindă

Pereche originală

Masă cu suprafețe oglindite

Masă de cafea neobișnuită

Compozițiile decorative din oglinzi în diferite variante de performanță sunt o oportunitate excelentă de a decora pereții sufrageriei. În funcție de dimensiunea camerei și de stilul de decor ales, poate fi vorba de mai multe elemente de oglindă absolut identice sau de un panou din aparent împrăștiat «puzzle-uri», principalul lucru este că, ca urmare, decorul pereților subliniază starea de spirit și caracterul spațiului, individualitatea acestuia. Puteți atârna o astfel de compoziție peste o canapea sau o pereche de fotolii în picioare pe perete, precum și peste un sistem de depozitare redus, cum ar fi o comodă.

Compoziția originală a oglinzii

Oglindă peste spațiu de stocare redus

Singurul decor al camerei

Decor de perete

Se întâmplă adesea ca oglinda să devină elementul cheie al interiorului camerei. Dacă proprietarii de case au o oglindă antică într-un cadru frumos, un produs rar susținut de o patină, atunci nu este de mirare că întregul design interior al camerei în care va fi amplasată este construit în jurul acestui punct focal..

Element cheie al interiorului

Dormitor

Pentru mulți dintre compatrioții noștri, oglinda din dormitor este ușa dulapului încorporat. Desigur, acesta este un mod convenabil și practic nu numai de a vă oferi o oglindă pe scară largă necesară pentru a compune un aspect zilnic, ci și de a mări spațiul camerelor adesea mici, alocate pentru a crea spațiu pentru dormit și relaxare. În dormitor, puteți utiliza suprafețe oglinzite nu numai ca inserții sau cârpe pentru ușile dulapului. O compoziție de oglinzi de diferite forme sau un panou mare de piese oglinzite deasupra capului patului va decora interiorul și va aduce unicitate designului camerei.

Decorare perete dormitor

Noptierele cu fronturi oglindite sunt un obiect de uz casnic de cult pentru designerii din întreaga lume. În dormitoarele compatrioților noștri «oglindit» noptiere și mese-mese au început să apară nu cu mult timp în urmă, dar au câștigat deja popularitate. Buffetele cu suprafețe oglindite sunt excelente pentru spațiile mici – par să se dizolve în interiorul dormitorului, dar în același timp accentuează simetria aspectului, fiind amplasate pe ambele părți ale patului.

Noptiere cu oglindă

Dulapuri cu suprafețe oglindite

Noptierele arata si mai originale, ale caror fatade sunt asamblate din mici elemente de oglinda. Efectele optice neobișnuite ale suprafețelor reflectorizante aduc note de strălucire și luciu în interiorul dormitorului.

Soluții neobișnuite de mobilier

Design original

Dacă vi se pare că dulapurile cu oglinzi din dormitor nu sunt suficiente, atunci puteți merge mai departe și puteți comanda un finisaj în oglindă pentru rama patului. Unii producători produc deja paturi similare în modelele lor standard..

Set dormitor cu suprafețe oglindite

Mobilier neobișnuit cu fațade în oglindă

Doriți să măriți cantitatea de iluminare moale și difuză care vine de la lămpile de masă cu abajururi? Atârna oglinzi în spatele lor. Pe lângă funcția evidentă de a reflecta lumina lămpii, oglinzile vor ajuta la menținerea simetriei mediului dormitorului – un pat în centru și pe laturile unei compoziții de piedestale cu lămpi de masă și oglinzi deasupra lor.

Simetrie și armonie

Dacă articolele din garderoba dvs. sunt în dormitor și în această cameră ridicați o imagine pentru ziua următoare în fiecare dimineață, atunci o oglindă mare care vă reflectă în plină creștere este indispensabilă în interior. Dacă zona camerei permite, atunci puteți folosi o oglindă în cadru, instalată pe pat. Avantajul acestui design este mobilitatea sa – oglinda poate fi rearanjată în orice parte a camerei. Dacă fiecare centimetru pătrat de suprafață a dormitorului «programat», atunci este mai bine să vă limitați la o opțiune de perete sau o foaie de oglindă a fațadei dulapului încorporat.

Oglindă de podea pe pat

Oglindă în interiorul dormitorului

Camera copiilor

Doar la prima vedere poate părea că oglinzile din camera unui copil sunt periculoase și nu poartă o încărcătură funcțională și decorativă. Dacă o piesă de mobilier este realizată din suprafețe de oglindă atașate în siguranță de cadru sau bază, dacă marginile pieselor sunt prelucrate și netezite, atunci astfel de mobilier nu reprezintă o amenințare pentru copil. Copiilor mici le place foarte mult să se uite la reflexia lor, iar o astfel de piesă de mobilier va fi de interes pentru copil mult timp..

Comodă cu oglinzi în grădiniță

O oglindă ca decor de perete, de asemenea, nu va reprezenta un pericol pentru un copil dacă este fixată în siguranță de perete și plasată într-un cadru neted, fără elemente ascuțite. Adesea, pentru a spori siguranța oglinzilor, acestea sunt acoperite cu un film special care împiedică formarea de fragmente în timpul ruperii oglinzii dacă aceasta cade. Chiar și cu cel mai nefavorabil rezultat, o persoană nu va putea să se taie de șrapnel..

Decor de perete pentru camera copiilor

Sufragerie și bucătărie

În interiorul sufrageriei, suprafețele oglinzilor sunt utilizate în principal ca elemente decorative. Să te vezi în oglindă în timp ce mănânci nu este doar un presag negativ și un Feng Shui negativ, un fenomen similar din punct de vedere al psihologiei nu este de dorit în sala de mese. Prin urmare, oglinzi, panouri din «cioburi» și diferite compoziții cu suprafețe reflectorizante sunt plasate pe pereți la înălțimea ochilor unei persoane în picioare – așezat la masă nu veți putea vedea reflexia dvs..

Decor în oglindă în sufragerie

Oglindit în interiorul sufrageriei

Suprafețe oglindite în sufragerie

Nu numai oglinzile de pe pereți, ci și fațadele sistemelor de depozitare pot servi ca element decorativ, care, printre altele, extinde vizual limitele spațiului. În interiorul camerelor de mese, cel mai adesea puteți găsi vitrine pentru depozitarea vaselor – pahare, pahare de vin și seturi de ceai, precum și sifoniere care conțin tacâmuri, fețe de masă și seturi de șervețele. Suprafețele oglinzii pot fi utilizate în primul caz ca o alternativă la inserțiile de sticlă pentru vitrine, precum și ca material principal sau suplimentar pentru fațadele dulapurilor și dulapurilor joase..

Comodă oglindită și multe altele

Oglinzi pentru design negru

Suprafață oglindită în spațiul bucătăriei? Ușor și nu sunt doar proprietățile reflectorizante ale blaturilor de lucru din oțel inoxidabil sau ale inserțiilor de sticlă de pe ușile dulapurilor sau aparatelor de uz casnic. Suprafețele în oglindă în interiorul bucătăriei în stil modern și de înaltă tehnologie sunt incredibil de comune. Cel mai adesea, aparatele electrocasnice mari, cum ar fi frigiderele și hote, pot «lăuda» proprietăți reflectorizante ideale, aducând la interior nu numai luciul și spiritul modernității, ci și originalitatea execuției elementelor tradiționale ale celei mai funcționale camere din locuință.

Hota cu aragaz

Baie

În mod tradițional, în baie, o chiuvetă este agățată peste chiuvetă. În proiectele moderne de design ale unei încăperi pentru tratarea apei, puteți găsi adesea două chiuvete, deasupra cărora este plasată fie o oglindă mare, fie o pereche de modele identice care subliniază simetria interiorului. Dacă vorbim despre designul clasic al băii, atunci o oglindă mare poate fi aranjată într-un cadru cu sculpturi și imitație de turnare din stuc sau din lemn care a fost folosit pentru fabricarea sistemelor de depozitare.

Baie clasică

Cuplu clasic

Oglinzi pentru o baie de lux

Oglindă într-un cadru baroc sculptat

Soluțiile simple și concise sunt mai potrivite pentru un stil modern de design de baie. Adesea, oglinda este așezată pe peretele de deasupra chiuvetei fără deloc cadru sau imită o parte a finisajului suprafeței peretelui. Dacă oglinda este mare, este posibil ca sursele de lumină disponibile să nu fie suficiente pentru o iluminare eficientă. În acest caz, corpurile de iluminat pot fi montate direct prin suprafața oglinzii..

Soluție laconică

Oglindă mare pentru a crește volumul camerei

Băile apartamentelor standard din țara noastră adesea nu se pot lăuda cu o suprafață mare, ci chiar suficientă. Pentru a mări vizual spații mici, proprietarii folosesc toate tehnicile de proiectare posibile – alegerea unei palete ușoare de decor, finisaje lucioase (plăci ceramice) și, desigur, suprafețe oglindă. Designerii propun să nu se limiteze la o mică oglindă deasupra chiuvetei, ci să folosească pânzele oglinzii ca material de finisare pentru decorarea parțială a pereților în această zonă funcțională..

Ziduri oglindite

În baie, multe gospodine, pe lângă procedurile de apă și igienă, se machiază și se coafează. Prin urmare, pe lângă oglinda mare principală de pe perete, este adesea utilizată o suprafață mică a oglinzii (cel mai adesea cu efect de mărire pentru comoditatea aplicării produselor cosmetice decorative) pe un trepied flexibil, care vă permite să reglați nivelul subiectului în fața feței tale..

Compoziție în baie

Dacă baia dvs. are o chiuvetă, atunci suspendarea unei oglinzi peste ea este o mișcare obligatorie de proiectare. Cel mai adesea, o cameră foarte mică este alocată pentru toaletă, iar oglinda în acest caz va contribui la creșterea sa vizuală. Ca să nu mai vorbim de funcțiile de bază ale suprafeței oglinzii.

Decorare baie

Oglindă mare pentru toaletă