O abordare non-banală a stilului loft în designul unui apartament german

Stilul mansardă se caracterizează prin designul spațiilor mari, cu tendințe față de industrialism – utilizarea comunicațiilor deschise și caracteristicile de design ale spațiilor ca un fel de decor, simplificarea tuturor segmentelor de viață, somn și relaxare. O paletă neutră, utilizând spectrul complet de culori de la alb la negru, încorporând tonuri naturale pentru a atenua nuanțele industriale. Dar în această publicație, am dori să vă facem cunoștință cu interiorul unui apartament situat în Germania, prin exemplul căruia puteți vedea că stilul mansardei poate fi luminos, colorat, tehnologic și chiar șocant. În ciuda faptului că au fost respectate principiile de bază ale aplicării stilului mansardă – camerele la scară largă, cu tavan înalt, ferestre imense și ușile largi sunt decorate simplu și concis, cu toate acestea, influența altor tendințe stilistice, cum ar fi pop art și eclecticismul, se simte..

Intrarea în apartament

Prin tradiție, ne vom începe excursia din camera centrală din apartament – camera de zi. Fidel temei stilului mansardă, camera este mobilată minimalist, există mult spațiu liber, aproape tot decorul are un fundal funcțional. Dar, în același timp, camera comună pentru întreaga familie este incredibil de colorată, uimește prin alegerea paletei de culori și a modului de decorare. De regulă, pereții de cărămidă devin accente în interiorul camerelor de zi, dar în această cameră de zi, cu o combinație strălucitoare între albul tavanului și albastrul decorului pereților, nuanțele neutre ale cărămizii au devenit doar un fundal pentru o piesă de artă foarte colorată..

Living luminos

Sistemul modular de mobilier tapițat, format din piese tapițate în diferite nuanțe de gri, formează o zonă spațioasă de relaxare pentru camera de zi. Designul original al suporturilor pentru mese, realizat sub formă de faguri albi ca zăpada, conectați într-o manieră haotică, a completat imaginea externă a segmentului de agrement. Sistemul de iluminare este reprezentat de un candelabru mare de aur cu nuanțe pe două rânduri și o lampă de podea albă ca zăpada, care, împreună cu un fotoliu albastru strălucitor, au organizat un colț de lectură în sufragerie.

Colț modular moale

În camerele în stil mansardă, adesea nu există pereți despărțitori sau pereți între diferite zone. În cazul apartamentelor germane, toate camerele sunt separate, multe sunt echipate cu uși de interior. Dar ușile sunt atât de largi, decorate cu inserții din sticlă mată care le fac aerisite. Pentru a face spațiul să pară îngrădit, aerul curge liber din cameră în cameră și creează efectul unui spațiu mare. Camera de zi este o cameră de plimbare pentru două camere – o sufragerie și o bucătărie. Să ne uităm mai întâi în sala de mese originală și să aruncăm o privire mai atentă..

Intrare în sala de mese

Sala de mese este decorată într-un mod foarte contrastant – pereții întunecați sunt perfect combinați cu decorul alb ca zăpada al ușilor și al tavanului cu o cornișă aurie, strălucind grație luminii de fundal. Placarea pardoselii a fost continuată de proiectarea camerei de zi – o specie de lemn ușor pentru parchet.

Cantină

Grupul de mese este reprezentat de o masă spațioasă dreptunghiulară din lemn și fotolii cu scaune moi, decorate în tonuri de gri.

Grup de prânz

O altă ieșire din sufragerie duce la zona de bucătărie. În ciuda dimensiunii impresionante a spațiilor, gospodăriile din bucătărie pot comunica cu cele din sufragerie, parametrii ușii impresionante oferă o astfel de oportunitate.

Intrare în bucătărie

Camera de bucătărie are o scară izbitoare nu mai puțin decât celelalte camere. În decorarea spațiului utilitar, a existat o împărțire în pereți vopsiți în alb și zidărie ca mod de decorare a suprafețelor verticale.

Spații de bucătărie

Utilizarea unui perete de cărămidă ca decor pentru un șorț de bucătărie poate deveni practic, dar nu numai într-un mod original de finisare, dacă tratați suprafața cu un strat suplimentar de antiseptice impermeabile și lacuri de protecție..

Zidărie

Într-o cameră atât de spațioasă, exista un loc pentru dimensiunea impresionantă a unității de bucătărie din colț. Combinația de nuanțe galbene și gri ale fronturilor dulapurilor de bucătărie creează nu numai o varietate de palete de culori ale bucătăriei, ci modelează și caracterul camerei. Cea mai mare parte a centrului bucătăriei este ocupată de o insulă spațioasă cu aparate de uz casnic integrate și sisteme de depozitare.

Insula de bucătărie

Pe o parte a insulei de bucătărie se afla un tejghea specială încorporată și au fost așezate scaune de bar cu un design original pentru a organiza un loc pentru micul dejun și alte mese scurte..

Nuanțe galbene ale ansamblului de bucătărie

Utilizarea suprafețelor din lemn cu prelucrare minimă vă permite să adăugați căldura confortului casei, atât de necesară pentru încăperile spațioase cu elemente industriale în decor. Imaginea unei bucătării luminoase și originale este completată de un candelabru mare pandantiv realizat în stil constructivist, al cărui design interior ecouă nuanțele setului de bucătărie.

Candelabru neobișnuit

În locul ușilor duble obișnuite pentru o bucătărie în stil mansardă, a fost luată o decizie de proiectare pentru a instala imitație pe porțile de lemn, care sunt atașate de tije din metal greu în stilul decorării străzii. Această atingere neobișnuită și chiar îndrăzneață în interiorul modern a adăugat individualitate camerei, poftă.

Scaune de bar

Apoi, ne mutăm în camerele private ale proprietarilor și vizităm mai întâi dormitorul matrimonial, în care atât decorul, cât și modul de mobilare se abat de la soluțiile de design tradiționale pentru stilul mansardă. Modul original de decorare a pereților dormitorului a fost combinația de zidărie cu tapet, a cărui reliefare de cupru repetă exact unele nuanțe de cărămidă. Alianța armonioasă rezultată pare să fi fost creată pentru a fi prezentă în aceeași cameră pentru somn și relaxare. Pe fundalul unui perete de cărămidă, arată minunat o lucrare de artă strălucitoare, care, împreună cu un fotoliu colorat de culoare lămâie strălucitoare, a diluat paleta gri-ocru a dormitorului.

Dormitor matrimonial

Designul original al spațiului din jurul patului a creat un ansamblu întreg, în care nu numai că este plăcut să te relaxezi, ci și să te poți așeza confortabil la lucru cu un laptop cu o ceașcă de cafea. Datorită utilizării materialelor uniforme pentru executarea tuturor elementelor colțului de dormit, întregul ansamblu arată nu doar ca un singur întreg, ci ca un complex, a cărui existență a unor părți separate este pur și simplu imposibil de imaginat unul fără celălalt.

Zid de cărămidă în dormitor

Sistemele de depozitare a dormitorului sunt prezentate sub forma unui dulap spațios cu patru uși, cu o nișă în centrul structurii. Cu o piesă de mobilier atât de mare, nici măcar nu este nevoie de un dressing separat..

Sisteme de stocare

Lângă dormitorul matrimonial există o baie, realizată cu un decor nu mai puțin eclectic. Pe suprafețele băii, puteți găsi aproape toate opțiunile pentru finisarea unei camere cu umiditate ridicată – plăci de mozaic, zidărie, vopsire și lipire cu tapet rezistent la umiditate. Desigur, suprafețele cele mai expuse la umezeală sunt placate cu plăci mozaic ceramice de culoare deschisă..

Baie

Designul original al spațiului din jurul chiuvetei a devenit punctul culminant al interiorului băii. Și nu este doar zidăria, care a devenit un mod de a decora șorțul peste chiuvetă, nu numai oglinzile retroiluminate, ci, în primul rând, utilizarea lemnului special îmbătrânit pentru executarea blaturilor.

Design original

Un alt dormitor este capabil să ofere cel puțin trei copii adolescenți locuri de dormit confortabile, situate într-un complex interesant de mobilier cu două etaje din lemn îmbătrânit deliberat. Pe fundalul finisajului ușor al aproape tuturor suprafețelor camerei, nu numai mobilierul este perfect vizibil, ci și decorul original, un candelabru de designer.

Pat pentru trei

Există, de asemenea, o zonă TV și un loc pentru studiu și creativitate. Utilizarea sistemelor de depozitare, reprezentate de dulapuri metalice, din care vopseaua s-a dezlipit parțial, a adăugat și mai multă creativitate interiorului original..

Zona de lucru

Un spațiu original de odihnă este organizat în spațiul de sub unul dintre paturi – un colț confortabil unde puteți sta să citiți o carte sau pur și simplu să discutați. Utilizarea tapetului alb și albastru cu ornamente pestrițe pentru finisarea unuia dintre pereți a adus nu numai o varietate de culori în interiorul căminului, ci l-a făcut și mai optimist și mai pozitiv..

În colțul de sub pat

Dormitorul cu pat supraetajat are și o baie, dar cu un finisaj mai modest și neutru. Pentru o încăpere mică asimetrică, finisajul alb a fost cea mai potrivită opțiune, s-a putut diversifica ușor cu ajutorul plăcilor ceramice în culori pastelate.

Baie mică

Pe fundalul pereților albi ca zăpada, designul original și textura chiuvetei din piatră și a blatului din lemn se evidențiază în mod clar. O oglindă cu iluminare neobișnuită a adus un element de futurism în interiorul unei băi de dimensiuni modeste..

Oglindă iluminată

Unele camere ale apartamentelor germane au acces la un balcon spațios, unde originalitatea și dragostea pentru obiectele de decor luminoase nu i-au schimbat pe proprietarii apartamentului.

Pe balcon

Ce ar putea fi mai bun decât să respiri aer proaspăt și să admiri priveliștea minunată a naturii înconjurătoare, așezat pe scaune confortabile și luminoase?

Așezat pe scaune viu colorate

Peisaj în afara ferestrei