Mulajele interioare sunt o garanție de unicitate și exclusivitate

Nu este nevoie de mult pentru a vă crea propriul interior unic. Într-adevăr, pentru aceasta există o serie de trucuri și tehnici de proiectare, dintre care una este utilizarea mulajelor. Mulajele nu sunt altceva decât elemente decorative deasupra capului. În majoritatea cazurilor, acestea sunt folosite pentru decorarea pereților. În principiu, acestea includ toate tipurile de benzi sau panouri profilate, precum și rame, plinte, șipci și mulaje din stuc..

Interior bogat, cu decor elegant de tavan cu muluriInterior original spectaculos, cu pereți decorați cu muluriDecorare eficientă a pereților cu muluriPereții și ușile decorate originale creează un interior unic

În ce scopuri se utilizează mulaje

În plus față de funcțiile estetice, mulările sunt de asemenea excelente pentru a ascunde unele defecte. De exemplu, pot fi folosite pentru a sparge suprafețele inestetice ale pereților în mai multe părți sau secțiuni de orice formă. Și mai târziu pot fi vopsite în diferite culori sau decorate cu tapet texturat care diferă prin culoare. Se întâmplă să aveți nevoie să ascundeți un defect interior, iar turnarea distrage perfect atenția de la acest defect..

Decorare eficientă a pereților cu muluriPereții interiorului dormitorului sunt decorați cu mulaj, ceea ce conferă o unicitate deosebită

Și dacă este și din lemn, adică rezistent la solicitări mecanice, protejează și peretele de tot felul de daune. Pentru a ascunde îmbinările dintre tavan și perete, se folosesc plinte, adică aceleași muluri, a căror lățime poate fi diferită.

Plinta mare care ascunde îmbinarea dintre perete și tavan

De obicei depinde de înălțimea plafoanelor. Cu cât plafonul din cameră este mai înalt, cu atât ar trebui să fie mai larg plinta plafonului. Forma sa poate fi, de asemenea, foarte diversă: dreaptă, convexă, concavă. Se folosesc adesea mulaje decorative sau din stuc. Dar pentru clasici, vor fi mulate mulate decorate cu stuc, iar pentru minimalism – modele înguste și cele mai comune..

Una dintre numeroasele opțiuni pentru decorarea tavanului cu muluriMulituri decorează tavanul dormitorului

Instalarea ramelor de ferestre este încă în căutare. Acest lucru a început cu multe secole în urmă, când a existat tendința de a decora ferestrele cu rame sculptate. Astăzi, există o abordare diferită în domeniul decorării ferestrelor – este decorată în interior, nu în exterior. Mai mult, turnarea trebuie să fie pe deplin coerentă în stil și textură. De exemplu, dacă fereastra este din plastic, atunci turnarea trebuie să fie și din plastic.

4 Deschideri de ferestre decorate cu muluriMolduri pe ferestre din interiorul dormitorului

Cu ajutorul mulajelor, puteți decora încă perfect camera cu nișe, pilaștri, jumătate de coloane sau arcade, ceea ce contribuie la un aspect mai complet.

Secțiunea profilului și natura suprafeței turnării pot fi foarte diverse, ceea ce creează o unicitate și un farmec deosebit, deschizând astfel perspective imense de finisare a spațiilor..

Mulajele sunt de obicei realizate din poliuretan sau polistiren. Totuși, pot fi și din marmură, ipsos, lemn sau plastic..

Domeniul de aplicare al mulajelor

În acest caz, domeniul de aplicare este destul de larg – pereții, tavanele, ușile și chiar mobilierul sunt decorate cu muluri. La urma urmei, designul lor original este întruchiparea oricărui stil din interior. Dacă decorați interiorul, de exemplu, cu plinte aurite cu un ornament extraordinar original și rozete exclusive sub formă de sculpturi, atunci într-un astfel de mediu vă veți simți pur și simplu ca un rege și veți fi transportat involuntar în era clasificării.

Și dacă colțurile camerei și marginile sunt încadrate cu panouri care au culori închise contrastante, atunci această tehnică vă va ajuta să simțiți atmosfera țării soarelui răsărit și chiar să simțiți mirosul minunat și unic al florilor de cireș.

Mulituri decorative decorează peretele sufrageriei Interior bogat în sufragerie cu muluri albe și aurii Molduri, inclusiv turnuri de aur, contribuie la crearea unui interior luxos și bogat

Astfel, mulajele utilizate în interior schimbă radical forma spațiului și corectează neajunsurile și erorile interioare existente. În plus, ei sunt capabili să extindă vizual zona și să ridice vizual plafoanele joase. De exemplu, elementele alungite sau de formă dreptunghiulară care tind spre creșterea înălțimii spațiului. Există, de asemenea, încă o tehnică în aceste scopuri – să instalați plinte de culoare identice cu tavanul sau să montați basoreliefuri orizontale cu un model care se repetă. În plus, adesea suprafața peretelui este împărțită în jumătate cu ajutorul unei benzi de relief, ca urmare a căreia sunt subliniate obiectele paralele cu podeaua – toate acestea contribuie și la o creștere vizuală a zonei camerei ..

Și totuși, cum să folosiți muluri în interior?

Le puteți folosi ca plinte în interior, ca rame de ușă, pictându-le în orice culoare. Și le puteți folosi ca decor pentru mobilier, dacă, din nou, sunt pre-vopsite în nuanța dorită. Desigur, dacă mobilierul este alb, atunci mulajele ar trebui lăsate albe. De obicei, mulurile din aur sau argint sunt folosite ca decor pentru mobilier, care sunt foarte ușor de realizat folosind foi de aur imitând metalele prețioase. Se vinde într-un magazin de artă și va costa mult mai puțin decât achiziționarea de materiale scumpe. Absolut orice mobilier este decorat cu astfel de muluri, fie că este o comodă sau o tăblie..

Folosind această tehnică, puteți decora perfect ușile interioare, care se vor transforma radical, mai ales dacă sunt obișnuite, netede și neremarcabile. Principalul lucru care nu trebuie uitat este că ornamentul trebuie combinat cu stilul camerei..

Uși de interior decorate cu mulaj

Pentru decorarea tavanelor, mulajele sunt, de asemenea, o soluție excelentă. Dacă aveți un tavan neted și un candelabru agățat singuratic, atunci există o oportunitate minunată de a corecta această neplăcere transformând imaginea dincolo de recunoaștere. Și acest lucru se face în acest fel: tavanul este vopsit cu vopsea pe bază de apă (puteți folosi vopsea dispersată în apă), în plus, este necesar să acoperiți tavanul de mai multe ori pentru a obține o culoare uniformă frumoasă. După ce vopseaua s-a uscat, folosind o măsurătoare cu bandă, un nivel și un creion, desenați un dreptunghi în centru care ocupă mai mult de jumătate din întregul tavan. În interiorul acestuia, puteți desena mai multe dreptunghiuri mici (câte sunt la alegerea dvs.), care pot fi fie unul în celălalt, fie aliniate într-un singur rând. Fâșiile de turnare trebuie să fie egale cu laturile dreptunghiurilor marcate. De asemenea, pot fi vopsite sau cu câteva tonuri mai întunecate sau lăsate să se potrivească cu tavanul. Și apoi, de-a lungul liniilor marcate, lipiți bucățile de turnare. Candelabrul este suspendat în centrul unui dreptunghi mare. Astfel, se creează un design de plafon elegant și original..