Materiale pentru decorarea interioară a pereților, podelelor și tavanelor

Alegerea unui material pentru pereți

Tapetul este o versiune clasică a decorării pereților. Materialul poate fi selectat pentru aproape orice cameră, deoarece există multe tipuri de material: de la hârtie simplă la tapet 3D modern. Tapetul combină perfect calitățile decorative și practicitatea.

Tapet în interiorul dormitorului

Placi – există un număr mare de plăci de diverse texturi și culori, diferind prin proprietățile și calitățile lor tehnice. Fiecare tip are propriile sale avantaje, dar aproape orice țiglă este rezistentă la umiditate, la schimbări de temperatură și are o rezistență la uzură destul de mare. Prin urmare, acest material este excelent pentru bucătării și băi..

Gresie în interiorul dormitorului

Pictura este cea mai ieftină opțiune pentru decorarea pereților. Piața materialelor de construcție oferă o gamă largă de vopsele, în plus, instrumente speciale de vopsire (de exemplu, o rolă de textură) vor ajuta la decorarea camerei într-un mod elegant și original. Dar nu uitați că vopseaua poate accentua neregulile și defectele pereților, astfel încât pereții sunt nivelați cu tencuială sau gips-carton înainte de vopsire..

Proiectare pictura pe perete

Gips-cartonul este un material versatil pentru decorarea camerei. Vă permite să creați diverse soluții de design cret și să le completați cu diverse lămpi. Această metodă de finisare vă permite să ascundeți denivelările pereților, cablajelor, conductelor etc. Dintre minusuri, trebuie remarcat golul și rezonanța peretelui..

Gips-carton în interiorul apartamentului

Tencuiala decorativă este unică prin performanța sa finală, deoarece materialul este plastic, modificabil și versatil în ceea ce privește decorarea. Printre avantaje se numără aplicarea fără probleme, respectarea mediului, rezistența la foc, precum și ușurința întreținerii. Dezavantajul este dificultatea de aplicare și costul ridicat al materialului.

Tencuială decorativă în interiorul apartamentului

Panourile din PVC sunt un mod rapid și practic de finisare. Panourile au calități precum rezistența la umiditate și ușurința de întreținere, motiv pentru care sunt atât de des observate în toalete și băi. Dar astăzi există panouri decorative cu imitație de lemn, piatră și alte texturi care vor decora perfect camera de zi sau dormitorul..

Panouri din PVC în camera de zi foto

Dar genul?

Gresie – excelentă pentru baie, poate fi instalată și în bucătărie, pe hol sau în spălătorie. Pardoselile cu gresie sunt rezistente, durabile și ușor de curățat. Printre neajunsuri, se poate observa că o astfel de acoperire este «rece», de aceea se recomandă conectarea sistemului «podea caldă».

Gresie din interior

Parchetul este una dintre cele mai scumpe metode de finisare. Avantajul parchetului este aspectul său artistic și, desigur, naturalețea și respectarea mediului. O astfel de pardoseală necesită îngrijire specială, deoarece copacul se teme de umiditate și temperaturi extreme..

Parchet în design apartament

Laminatul este un mod modern și practic de a vă termina pardoseala. O gamă largă de culori și texturi va ajuta la decorarea și completarea oricărui interior. Laminatul este rezistent, rezistent la uzură și la foc. În plus, o astfel de pardoseală nu trebuie să fie vopsită, amorsată sau lăcuită în timp. Pentru a-l îngriji, ai nevoie doar de o cârpă umedă..

Laminat în amenajarea interioară a apartamentului

Podea autonivelantă – acoperire sub formă de șapă pe baza unui amestec autonivelant. Acest etaj are o suprafață plană și netedă. O caracteristică distinctivă este capacitatea de a aplica un film care conferă podelei un efect 3D.

Etajul autonivelant din fotografia apartamentului

Linoleum este unul dintre cele mai populare finisaje de pardoseală. Materialul este capabil să imite orice suprafață: lemn, țiglă sau chiar piatră. Printre neajunsuri, putem remarca o rezistență slabă la temperaturi scăzute, altfel linoleumul se va întări și se va sparge.

Linoleum de bucătărie

Tavan

Plăcile din polistiren expandat sunt o opțiune de decor rapidă și destul de eficientă, perfectă pentru renovările din clasa economică. Materialul este foarte ușor de instalat și nu necesită nicio experiență specială.

Gresie interioară pentru tavan

Întreg:

Gips-cartonul este un material versatil în ceea ce privește crearea tavanelor pe mai multe niveluri cu diverse combinații de corpuri de iluminat. Mai mult, un astfel de tavan ascunde defectele de suprafață, cablajul, ventilația etc. Pierderea în înălțime va fi de cel puțin 5 cm.

Gips-carton în bucătărie fotografie în interior

Tavan întins – este o pânză perfect întinsă, care poate fi lucioasă, mată, satinată sau textilă. Aspectul estetic ridicat și instalarea rapidă sunt principalele caracteristici ale tavanelor întinse.

Frumos tavan întins

Modular:

Casetă – un cadru metalic suspendat, ale cărui elemente decorative sunt plăci (așa-numitele casete). Are calități precum rezistența la umiditate, durabilitatea și igiena.

Tavan casetă în interiorul apartamentului

Rack – similar ca design cu caseta, este fabricat și din aluminiu sau oțel zincat. Ușor de curățat, atât de grozav pentru baie și bucătărie.

Tavan de raft în camera de zi din fotografie

Zăbrele – cel mai adesea utilizate în camere cu o suprafață mare, are o structură celulară solidă. Spre deosebire de cremalieră și pinion și casetă, diferă în instalarea mai complexă, deoarece toate elementele sunt asamblate manual.

Tavan cu zăbrele în sufragerie