Mașina de spălat vase în bucătărie: caracteristici de selecție și reguli de instalare

Fiecare gazdă știe că pregătirea micului dejun, prânzului și cinelor delicioase este întotdeauna însoțită nu numai de cuvinte calde de recunoștință din partea familiei și a prietenilor, ci și de spălarea vaselor, care deseori necesită mult timp. Prin urmare, problema disponibilității echipamentelor speciale în bucătărie – o mașină de spălat vase, care va prelua această muncă plictisitoare și va facilita foarte mult menajul, devine din ce în ce mai urgentă. Familiile care au cumpărat locuințe cu o bucătărie completă au fost incredibil de norocoase în acest sens. În cazul unei defecțiuni a echipamentului sau la sfârșitul duratei sale de funcționare, puteți înlocui pur și simplu modelul învechit sau inutilizabil al mașinii de spălat vase cu unul mai nou. Dacă întâlniți acest lucru pentru prima dată, atunci împreună cu îndoieli cu privire la relevanța achiziționării unui astfel de dispozitiv, apare automat întrebarea – unde anume să plasați mașina de spălat vase și cum să o faceți corect? În continuare, vom încerca să vă răspundem la toate întrebările, deoarece, după cum știți, orice invenție tehnică are propriile sale caracteristici, calități pozitive și negative, despre care ar trebui cu siguranță să știți.

Proiecte de mașini de spălat vase

Cea mai relevantă și corectă opțiune este instalarea unei mașini de spălat vase înainte de a efectua reparații în bucătărie sau de a achiziționa o cască nouă, în care să fie prevăzut în prealabil un loc pentru astfel de echipamente. Cu toate acestea, posibilitatea de a schimba complet interiorul sau de a achiziționa mobilier nou nu este întotdeauna oferită, prin urmare, pentru confortul consumatorilor, producătorii de electrocasnice au dezvoltat mai multe modele de mașini de spălat vase, printre care fiecare familie poate alege cea mai potrivită opțiune pe baza prețul, parametrii și proiectarea echipamentului. În acest caz, este foarte important să asigurați accesul gratuit al dispozitivului la sistemul de alimentare cu apă și canalizare..

Modelele încorporate de mașini de spălat vase sunt produse, de regulă, cu o față simplă și sunt instalate într-un dulap special. Modelele cu o parte deschisă a fațadei presupun prezența unui panou de control pe aceasta. Modelele de mașină de spălat vase de sine stătătoare sunt echipate cu o față complet deschisă și, în acest caz, ar trebui să selectați tehnica luând în considerare schema de culori și stilul întregii bucătării. Dar nu contează ce fel de mașină va ocupa locul principal «asistenți» în bucătărie, mașina de spălat vase ar trebui instalată astfel încât să existe un dulap și sertare în apropiere pentru depozitarea convenabilă a detergenților.

Pro și contra de a instala o mașină de spălat vase în bucătărie

Fiecare tip de electrocasnice care ne înconjoară are o serie de avantaje și dezavantaje de care ar trebui să fii conștient. Și o astfel de invenție aparent necesară ca o mașină de spălat vase nu este, de asemenea, o excepție de la regulă. Avantajele incontestabile ale acestui tip de tehnologie includ, în primul rând, economisirea timpului și eliminarea completă a eternelor dispute pe această temă – cine va spăla vasele astăzi? În plus, aveți ocazia nu numai să curățați perfect, la un moment dat, un volum suficient de mare de cupe și farfurii murdare.

În timpul procesului de lucru, apa foarte fierbinte este alimentată în camera mașinii sub presiune ridicată, prin urmare, ca urmare, obțineți nu numai eliminarea completă a tuturor tipurilor de contaminanți, ci și dezinfectarea suplimentară a tuturor vaselor de viruși, ciuperci și bacterii. În ceea ce privește dezavantajele utilizării unei mașini de spălat vase în viața de zi cu zi, aici, pe lângă costul principal al dispozitivului, vor fi necesare investiții suplimentare pentru instalarea și întreținerea echipamentelor, precum și pentru achiziționarea de detergenți speciali. Ei bine, cel mai dificil lucru este să găsești locul perfect pentru instalarea mașinii..

Mașina de spălat vase în bucătărie – cum să o alegeți pe cea potrivită

Caracteristicile externe ale mașinilor de spălat vase și informațiile generale despre amplasarea lor sunt departe de a fi singurul factor la care ar trebui să se acorde atenție înainte de a achiziționa un astfel de miracol al tehnologiei. La urma urmei, fiecare dintre modele are anumiți parametri care sunt mai responsabili pentru funcționalitatea și practicitatea sa. În acest caz, ar trebui să decideți în avans cu privire la dimensiunea mașinii și să calculați aproximativ volumul vaselor pe care intenționați să le curățați de murdărie zilnic. Camera de lucru a unei mașini de spălat vase înguste, în medie, conține de la 2 la 12 seturi de vase. Dacă aveți o familie numeroasă și prietenoasă, ar trebui să acordați atenție modelelor cu un interior mai spațios..

În ceea ce privește numărul de moduri de funcționare, 5-6 moduri de curățare vor fi destul de suficiente pentru spălarea blândă și suficient de înaltă a vaselor. Un factor la fel de important este cantitatea de apă și electricitate consumată de echipament în timpul funcționării unui ciclu de lucru. În acest caz, cea mai economică opțiune poate fi numită mașini de clasă A ++. Și cel mai important, orice model ar trebui să fie echipat cu protecție pe mai multe niveluri împotriva scurgerilor, ceea ce va maximiza durata de viață a mașinii de spălat vase și vă va salva de la «potop» și litigii neplăcute cu vecinii.

Mașină de spălat vase pentru bucătării mici

O bucătărie mică nu este deloc un motiv pentru a abandona ideea de a instala o mașină de spălat vase în ea. Și cea mai reușită opțiune în acest caz poate fi numită modele care sunt încorporate direct în mobilier. Mașina de spălat vase din acest exemplu este instalată sub blatul unității de bucătărie și nu încurcă deloc spațiul. Dacă mobilierul existent este deja ocupat cu nișe și rafturi convenabile și necesare pentru menaj, atunci echipamentul trebuie instalat într-un dulap suplimentar. De asemenea, ca opțiune, puteți acorda preferință modelelor înguste sau miniaturale care se pot încadra cu ușurință sub chiuvetă și pot fi așezate pe masă. Amintiți-vă că dimensiunile mașinii se reflectă de obicei în spațiul camerei de lucru. Prin urmare, nu vă așteptați ca mașina de spălat vase miniaturală să conțină o cantitate mare de vase..

Unde să puneți mașina de spălat vase

După cum am spus deja, principalele cerințe pentru instalarea unei mașini de spălat vase sunt apropierea imediată a produsului de comunicații. În caz contrar, va trebui să cheltuiți timp și bani suplimentari pentru instalarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare. Și acesta este cel puțin 2,5-3 metri de țevi. Un factor la fel de important este prezența unei podele perfect plane și a unei surse de energie. Evitați apropierea mașinii de spălat vase de aparatele de uz casnic, cum ar fi cuptorul sau frigiderul. De asemenea, în niciun caz nu se recomandă instalarea aparatului sub plită..

Dar apropierea unei mașini de spălat vase și a unei mașini de spălat este destul de posibilă. Numai în acest caz, pentru a evita transmiterea vibrațiilor în timpul stoarcerii lucrurilor, ar trebui să aveți grijă de prezența unui decalaj între echipament. Cu toate acestea, dacă combinați confortul de funcționare și instalare a mașinii de spălat vase, atunci cea mai reușită opțiune pentru plasarea dispozitivului rămâne un loc lângă chiuvetă. În bucătăriile de colț, mașina de spălat vase poate fi instalată în imediata apropiere a chiuvetei, la capătul unității de bucătărie sau sub fereastră. În încăperile care au o formă dreaptă, mașina de spălat vase este așezată cât mai aproape posibil de chiuvetă, ceea ce face posibilă amplasarea suplimentară a altor echipamente la o distanță convenabilă. Pentru aranjarea bucătăriilor dreptunghiulare, este acceptabil să instalați căști cu două rânduri. Și în această versiune, chiuveta, mașina de spălat și mașina de spălat vase sunt instalate pe o parte, creând așa-numitul «zona umeda».

O mașină de spălat vase în interiorul bucătăriei nu este deloc un lux, ci o invenție convenabilă și utilă care într-o perioadă destul de scurtă de timp va ajuta fiecare gospodină să facă față unui munte de vase murdare și să ofere mult timp liber care poate fi petrecut cu familia. Încă vă îndoiți de relevanța unei astfel de achiziții?