Lux și simplitate într-o vilă turcească în stil mediteranean

Se obișnuiește să numim stilul mediteranean un mod de decorare a spațiilor, ale căror caracteristici au fost influențate de culturi, trăsături climatice și nuanțe ale vieții rurale în țări precum Grecia, Turcia, Italia, Spania, Tunisia și nu numai. Desigur, toate ramurile stilului country au o abordare comună în metodele de decorare, alegând o paletă de culori, mobilând și decorând camere. Dar există și propriile sale aspecte speciale ale creării unui interior practic, atractiv și confortabil pentru viață, în care doriți să vă întoarceți din nou și din nou. În această publicație, am dori să vă prezentăm stilul mediteranean turcesc într-o vilă magnifică. Toate culorile varietății manifestărilor naturii se reflectă în interiorul spațiilor rezidențiale și utilitare ale apartamentelor turcești. Meșteșugul în fabricarea mobilierului, a pereților despărțitori de iluminat și a elementelor decorative a împodobit majoritatea camerelor vilei. «cu accent sudic».

Vila turcească

Să începem un mic tur al interiorului și decorului zonei locale din camera principală, centrală și cea mai familială din casă – o cameră de zi cu șemineu. În cele mai bune tradiții ale stilului mediteranean, camera este decorată în nuanțe albe ca zăpada, cu grinzi din tavan din lemn și pardoseală naturală. Ferestrele arcuite și ușile sunt, de asemenea, o trăsătură caracteristică în proiectarea gospodăriilor din țările mediteraneene..

Camera de zi cu șemineu

Utilizarea nuanțelor naturale în decorarea și amenajarea sufrageriei a făcut posibilă crearea unei atmosfere plăcute și confortabile pentru relaxare și conversație, în care toate gospodăriile și oaspeții lor să fie confortabili. Mobilier tapițat confortabil în culori neutre, măsuțe de cafea originale realizate manual sub formă de tăvi mari pe picioare și decor care păstrează tradițiile ceramicii, sculpturii în lemn, sculpturii în metal și multe altele – totul în acest living indică o atitudine sudică față de odihnă și relaxare.

Zona moale din sufragerie

În țările mediteraneene, se obișnuiește combinarea camerelor de zi și de luat masa. Acest fapt poate fi ușor explicat prin faptul că întâlnirile cu rudele și prietenii de aici, de regulă, sunt însoțite de sărbători, furtunoase sau modeste, în funcție de ocazie, dar o masă cu oaspeții este considerată o demonstrație indispensabilă de respect. Zona de luat masa este decorată în același fel ca și camera de zi – un tavan ușor cu grinzi de lemn, pereți în alb. Există însă și diferențe față de segmentul sufrageriei – unul dintre pereți este decorat ca un accent cu tapet textil în relief și pardoseala este realizată cu plăci de piatră în nuanțe închise, ceea ce este cu siguranță mai practic pentru zona de luat masa. O masă spațioasă, cu un blat de sticlă, picioare masive sculptate și scaune din lemn cu scaune moi, organizează grupul de mese. Candelabrele aurii în designul original au completat imaginea unei zone de luat masa atractive și practice.

Cantină

O altă zonă mică de relaxare este situată în spațiul dintre camere. Literal, totul este saturat de spiritul sudic, stilul de viață liber și optimism – de la mobilier confortabil, oglinzi originale și decor neobișnuit la textile și covoare cu modele naționale.

Mini cameră de zi

Chiar și spațiul de birouri din interiorul sudic arată mai mult ca o cameră de odihnă, nu pentru serviciu. La decorarea unei vile turcești, o mare atenție a fost acordată achiziționării de mobilier realizat manual. Sculptarea abilă, combinată cu nobilimea tipurilor scumpe de lemn, dă impresia nu doar a mobilierului respectabil, ci a unei opere de artă. Probabil că vrei să lucrezi la un astfel de birou..

Cabinet

Un alt living spațios este o zonă de relaxare lângă zona de bucătărie. Canapele moi spațioase, o masă joasă care servește drept suport, o pereche de pufuri multicolore și un decor original – totul funcționează aici pentru a crea un mediu confortabil. Dar pentru crearea iluminatului romantic, este responsabil un întreg sistem, prezentat în diferite variante ale dispozitivelor de iluminat. Să aruncăm o privire mai atentă la spațiul bucătăriei, care este situat în spatele ușilor compartimentului de sticlă..

Living + bucatarie

Interiorul bucătăriei este foarte tehnologic, fațadele dulapurilor sunt netede, ușoare și lucioase – prezența elementelor de stil mediteranean în această oază de modernitate poate fi indicată doar de grinzile de lemn din tavan și de lămpile suspendate realizate cu pricepere, care, desigur, a devenit punctul culminant al designului spațiului de bucătărie..

Bucătărie modernă

Mobilierul antic și obiectele de decor se integrează perfect în camerele în stil mediteranean. Sculpturi din lemn și desene pe piese de mobilier antice, rame originale de oglinzi lucrate manual și suveniruri dulci cu care sunt legate amintirile, vor decora interiorul cu elemente ale stilului rustic al țărilor mediteraneene..

Mobilă antică

Decor

Oglinda originală

Să trecem la apartamentele personale și să aruncăm o privire mai atentă la interiorul dormitoarelor. Primul dormitor este realizat într-o paletă bej și maro – se pare că natura însăși a dat aceste nuanțe pentru a crea o atmosferă confortabilă și relaxantă pentru dormit și relaxare. Finisarea albă ca zăpada a tavanului și a pereților, podele din lemn și o singură suprafață verticală realizată ca accent de finisare – lipită cu tapet metalizat în relief.

Dormitor bej

Designul abil al tăbliei cu sculpturi din lemn de culoare închisă transformă o bucată simplă de lemn într-o operă de artă artizanală. Lămpile suspendate de pe ambele părți ale patului și mesele originale ale standului, modele pe care le-am văzut deja în sufragerie, merită nu mai puțin atenție..

Tabla sculptată

O baie neobișnuită este situată lângă dormitor. De acord, este rar să găsești o cameră spațioasă pentru tratarea apei, cu ferestre panoramice din podea până în tavan (chiar dacă sunt orientate spre curtea din spate), finisaje originale de culoarea nisipului, un candelabru metalic sculptat și un suport pentru prosop încălzit sub formă de lemn scară.

Baie

În culori vii

Al doilea dormitor ne surprinde cu scheme de culori mai îndrăznețe. Peretele accentului din această cameră de dormit și relaxare este realizat într-o culoare azurie strălucitoare. Marea turcească pare să aibă o asemenea umbră pe vreme senină. Restul dormitorului nu prezintă surprize – designul abil al tăbliei folosind sculpturi din lemn, textile naturale și un ornament caracteristic pentru covoare.

Dormitor cu perete albastru

Teritoriul adiacent este decorat cu o atenție nu mai mică la confortul și atractivitatea aspectului zonei de recreere. O altă sală de mese este situată în aer liber, sub acoperișul terasei. Pereții luminoși formează o alianță contrastantă cu nuanțele întunecate ale elementelor din lemn ale structurii. O zonă moale confortabilă și confortabilă a devenit parte a grupului de mese împreună cu scaune în aer liber ca zăpada.

Pe terasă

O altă zonă de relaxare în aer liber se află în colțul curții, sub un baldachin acoperit cu materiale textile. Pe fundalul designului alb ca zăpada, plantele verzi și pernele colorate ale canapelei și o masă mare în centrul compoziției arată ca un contrast.

Zona de recreere în aer liber