Living negru – design luxos și nuanțe de design în detaliu

Camera de zi este considerată a fi una dintre cele mai importante camere din întreaga cameră. Aici gazdele întâlnesc oaspeții, sărbătoresc toate sărbătorile importante și își petrec timpul cu familia. Prin urmare, o atenție deosebită este acordată întotdeauna proiectării sale. Camerele de zi în negru devin din ce în ce mai populare. Aceasta este o soluție non-standard, care cu siguranță nu se va potrivi tuturor. Dar, în același timp, această opțiune arată elegantă, impresionantă și cu siguranță nu va trece neobservată de oaspeții tăi..

Caracteristicile designului sufrageriei în negru

În ciuda faptului că nu tuturor le va plăcea această soluție, designerii folosesc din ce în ce mai mult negru în design. Faptul este că este unic, polifacetic și conferă întotdeauna eleganță designului. În plus, este adesea combinat cu alte culori. Datorită acestui fapt, culoarea neagră arată nobilă și devine un adevărat decor al fiecărei camere..

Experții experimentați recomandă evitarea unei combinații de negru cu maro, verde sau violet. În caz contrar, camera de zi se poate dovedi destul de mohorâtă și chiar lipsită de viață. În același timp, aceste tonuri pot fi potrivite ca accente mici sub formă de decor. Dar dacă le înlocuiți cu tonuri mai deschise, precum cafea, verde deschis sau lavandă, atunci camera va arăta complet diferită. În ceea ce privește nuanțele strălucitoare precum roșu, portocaliu sau galben, acestea nu sunt adecvate în acest caz. Deoarece această combinație este agresivă și rareori potrivită pentru interior.

După cum știți, culoarea neagră are mai multe nuanțe și fiecare dintre ele creează un efect diferit atunci când decorați o cameră de zi. De asemenea, textura afectează percepția vizuală a camerei. Poate fi mat, lucios, lăcuit, ca o oglindă, catifelată. Toate aceste opțiuni arată frumos în felul lor..

Cel mai adesea, pereții din cameră sunt decorați cu tapet. Dar dacă le folosești în negru, există riscul de a face o cameră de zi mohorâtă și întunecată. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să vă gândiți corect la toate detaliile. O soluție excelentă poate fi tapetul negru cu inserții ușoare sau, dimpotrivă, tapetul ușor cu model negru. Adesea, designerii se oferă să acorde atenție imaginilor de fundal cu modele fanteziste care nu arată mai puțin atractive. Printre opțiunile neutre care mulți le plac sunt designul monocrom al camerei. Datorită acestui fapt, camera se dovedește a fi mai solemnă. Se crede că pentru a da textura pereților, este necesar să folosiți tapet întunecat cu un model convex. Pentru a prelungi vizual camera, este adecvat tapetul cu dungi verticale. Și pentru a face camera de zi puțin mai largă, obțineți tapet cu linii orizontale.

De asemenea, vopseaua lucioasă este foarte des utilizată pentru decorarea pereților. În acest caz, este un fel de reflector de lumină, datorită căruia camera devine spectaculoasă. Dar chiar și în acest caz, potrivit designerilor, doar peretele principal ar trebui să fie acoperit cu negru. Va fi un fel de accent. Ar trebui să fie combinat cu mobilier în culori închise și diverse detalii decorative în culori contrastante. Poate fi auriu, argintiu sau alb. Este mai bine să pictați restul pereților în nuanțe de lumină adecvate..

Camera de zi neagră: schemă de culori pentru tavan

Pentru mulți, decorarea unuia dintre pereții sufrageriei în negru este deja un experiment foarte îndrăzneț. Prin urmare, pentru tavan, este obișnuit să se facă o soluție standard sub formă de alb. Datorită acestei combinații, camera arată laconică, neîncărcată cu numărul de piese colorate. Dar pentru cei care preferă să experimenteze interiorul și nu se tem de soluții neobișnuite, vă sugerăm să decorați tavanul în negru cu o textură lucioasă. Desigur, în acest caz, este important să folosiți accente de lumină, astfel încât camera de zi să nu devină prea întunecată. Combinația de podea neagră și tavan arată grozav. În acest caz, tapetul de pe pereți ar trebui să fie alb-negru pentru a completa cât mai mult posibil interiorul general..

Iluminarea corectă a camerei este importantă în această privință. Cu cât este mai multă lumină în sufragerie, cu atât devine mai caldă. În acest caz, rolul principal îl joacă iluminatul de pe tavan, deci trebuie gândit în mod deosebit cu atenție, ținând cont de toate ideile interioare. De asemenea, rețineți că lumina poate fi pe perete..

Cum să alegi mobilier pentru un living negru?

Desigur, în designul interior, este extrem de important nu numai să alegeți designul pentru pereți, ci și să achiziționați mobilier adecvat. Efectul pe care îl va produce camera de zi în negru depinde în mare măsură de locația sa. Proiectanții susțin că, dacă un singur perete este întunecat, atunci mobilierul ar trebui să fie situat vizavi de acesta. Aceasta este ceea ce va crea echilibru într-o cameră atât de îndrăzneață, atipică..

De asemenea, adesea pereții întunecați sunt combinați cu mobilier în aceeași culoare. Dar, în acest caz, cealaltă parte a camerei ar trebui să fie contrastantă, astfel încât camera de zi să nu fie prea mohorâtă. O astfel de soluție este proaspătă, interesantă și va adăuga cu siguranță originalitate fiecărei case. Utilizarea mobilierului într-o culoare contrastantă față de pereți și podea a devenit la fel de populară. Acest lucru face ca camera de zi să arate șic și incredibil de frumoasă..

Este de remarcat faptul că designerii combină deseori tendințele noi și vechi din interior. De exemplu, într-un living spațios negru, articolele clasice pot arăta bine împreună cu echipamentele tehnice moderne. Această combinație este întotdeauna potrivită indiferent de dimensiunea camerei. În același timp, este mai bine să nu achiziționați mobilier de culori vii într-un living mic. În acest caz, va fi suprasaturat cu detalii. Ceea ce contribuie în general la reducerea vizuală a camerei.

În timp ce negrul este o culoare clasică, poate crea efecte complet diferite în lumea designului interior. Folosindu-l pentru scopul propus, veți obține un living elegant și elegant. Făcând greșeli obișnuite, ea poate deveni severă, mohorâtă sau chiar pretențioasă. Prin urmare, înainte de a începe lucrul, trebuie să înțelegeți toate subtilitățile și nuanțele designului. Numai în acest caz puteți obține un rezultat decent..