Living în stil oriental: culori, materiale, accesorii într-o sută de idei pentru un interior exotic

Astăzi, stilul oriental din interior se distinge prin elemente unice, inclusiv modele, culori bogate și meșteșuguri tradiționale. Estul se întoarce în livingurile moderne, umplând camera cu decor original. Deci, cum să echipezi o cameră într-un stil oriental? Consultați ghidul nostru practic și exemplele foto.

Camera de zi în stil oriental: ceea ce este tipic?

Pentru mulți oameni, Estul este exotic, diversitate și ceea ce este departe sau deloc cunoscut. Definiția exactă a Estului este dificil de caracterizat. De obicei, acest termen este folosit pentru a descrie țările asiatice, în principal India, China, Japonia, Thailanda, Vietnam și Coreea. Unele includ, de asemenea, țări din Africa de Nord, cum ar fi Maroc, Tunisia și Orientul Mijlociu. Astfel, stilul oriental reprezintă o gamă largă de culturi și tendințe, de la India colorată și superbă la Japonia subevaluată și sofisticată. Apare în numeroase variații, adesea contrazicându-se reciproc, împăcând ordine diferite. Mai simplu spus, această direcție stilistică implică transferul esteticii estice spre vest..

Moda pentru interioarele orientale a început în Europa în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Europenii au început să afle mai multe despre Asia și despre culturile îndepărtate, necunoscute anterior. Dezvoltarea transportului a avut o mare importanță în acest sens. Motivele exotice au devenit extrem de populare, întrucât au fost organizate chiar și saloane întregi în stil japonez sau chinezesc. Stilul oriental a redevenit la modă în anii 1980, de data aceasta ca urmare a interesului pentru religii. S-au făcut eforturi pentru a recrea cu acuratețe interioarele din India, Indonezia, Iran sau Maroc, dar în realitatea europeană părea nefiresc..

Astăzi, ne putem baza mai bine și mai conștient pe tendințele orientale. Designerii iau elemente individuale de la ei și le integrează în interioarele familiare din sufragerie. Cu toate acestea, acest lucru necesită atenție și respect pentru culturile străine. Fiți deosebit de atenți cu culorile intense, modelele numeroase și variate și decorul bogat care face kitsch-ul și exagerarea foarte ușoare..

Proiectarea camerei de zi în stil oriental: culori, materiale, accesorii

Particularități: varietate, splendoare, bogăție, exotism, respect pentru meșteșugurile tradiționale și meșteșuguri, expresivitate.

Culori: roșii bogate, verzi, galbene, precum și violet, portocaliu și roz, completate de alb și negru.

Materiale: lemn exotic, bambus, țesut, metal, sticlă, hârtie.

Accesorii: Felinare marocane sau chinezești, bețe de tămâie, mese mici decorate, porțelan chinezesc, figurine Buddha, țesături cu modele orientale.

Stil oriental în interiorul sufrageriei apartamentului

Cel mai important element al interiorului în stil oriental este mobilierul. De obicei este realizat din lemn exotic, cum ar fi lemn de trandafir, cu decorațiuni sculpturale, uneori foarte complicate, cu o structură de dantelă. Camerele de zi pot fi, de asemenea, decorate cu picturi. Articolele de interior au de obicei forme expresive, astfel încât un element, de exemplu, o comodă, este suficient pentru a crea atmosfera potrivită. Tipice culturilor orientale sunt mesele mici și consolele din metal, tec sau bambus. Sunt decorate și multicolore.

Bambusul menționat mai sus se găsește și în jaluzele, rame foto, diverse containere și partiții mobile numite ecrane. Acest material natural este caracteristic în primul rând camerelor de zi japoneze, dar nu numai.

Atunci când decorați un apartament în stil oriental, acordați atenție iluminării, care diferă semnificativ de cea europeană. Acestea pot fi lămpi și felinare bogat decorate în stil marocan, din metal, precum și lămpi ușoare de hârtie produse în Extremul Orient..

În fiecare, chiar și cel mai mic obiect, ar trebui să vedeți mâna unei persoane calificate. În stilul oriental, meșteșugurile tradiționale sunt extrem de apreciate. În interiorul oriental ar trebui să apară lucrări metalice ornamentate cu decor complicat. Estul este o bogăție de arome. Tămâia și lumânările parfumate ar trebui să completeze decorul. Elefanții sunt respectați în special în Thailanda, deoarece există o legendă hindusă specială despre fiul zeului Shiva. Elefanții sunt prezenți în picturile, reliefurile și sculpturile thailandeze.

Culorile în stilul oriental sunt intense. Este în primul rând roșu, care în cultura chineză simbolizează fericirea. Nuanțele saturate de verde și galben, pădurile întunecate sunt, de asemenea, binevenite.

Trifoiul marocan este un motiv decorativ popular care apare pe perne, covoare, tapet, plăci ceramice și de ciment și vaze. Mobilierul bogat decorat este tipic culturilor din Orientul Apropiat și Îndepărtat. Doar câteva articole sunt suficiente pentru a crea un aranjament oriental pentru apartamentul dvs..

În locația estică, nu există lipsă de țesături. Pernele sau perdelele pot fi strălucitoare, decorate cu modele tradiționale. Covoarele ar trebui să fie prezente și în sufragerie..

Camera de zi în stil oriental: idei de amenajare

Nu este nevoie să mergi într-o călătorie lungă pentru a te simți ca pe un alt continent. Aduceți o atmosferă orientală în camera dvs. de zi cu mici schimbări și modificări simple. Bijuteriile orientale, deși nu sunt foarte populare, își găsesc încă susținătorii. De regulă, aceștia sunt călători fanatici care aduc pungi cu suveniruri din diferite țări sub formă de sfeșnice, figurine, lăzi, cuverturi de pat și fețe de pernă de la fiecare expediție din Orientul Îndepărtat. Cu toate acestea, astăzi toată lumea poate crea cu succes un decor oriental folosind oferta de saloane cu articole de interior și accesorii utile. Unde sa încep?

Interior moale și confortabil

Camera de zi este centrul vieții, deci merită să satisfaceți nevoile și obiceiurile familiei. Îți place să petreci timp pe canapea, să te angajezi în lecturi interesante, să te uiți la emisiunile tale TV preferate sau să te bucuri de muzică indoneziană liniștitoare? Pernele, cuverturile de pat și plapumele omniprezente în tonuri orientale în roz bogat, roșu intens sau maro cald ar fi ideale în camera de zi. Indiciile orientale împrumută materiale aurii strălucitoare, în timp ce o zonă de relaxare din sufragerie este completată de un covor cu modele ornamentale. Înconjurat de catifelare, vă puteți scufunda într-o relaxare fericită.

Lumina climatică

Parfumurile și lumina joacă un rol extrem de important în interiorul oriental. Așadar, alege sfeșnice din alamă, lămpi ornamentate din sticlă și metal în culori turcoaz, violet și auriu sau modele ajurate care să aducă liniște și armonie interiorului cu raze de lumină subtile. Achiziționați un aparat de ulei esențial și tămâie care va purta parfumul dulce și picant al piețelor colorate marocane în camera dvs. de zi.

Accesorii funcționale

Funcția de depozitare practică poate fi combinată cu designul oriental ușor original. Amintiți-vă că Estul se referă în primul rând la mobilier lucrat manual și articole de uz casnic, care sunt decorate cu modele complexe, unice. Dacă ascunzi ziare, atunci doar într-un recipient auriu din piele ecologică. Pregătiți cutii elegante, decorative pentru obiectele mici. Rolul accesoriilor practice și decorative într-un stil oriental poate fi jucat și de cufere strălucitoare, decorate cu cutii de design ornamentale sau depozitare interesantă cu o imagine frumoasă a unui elefant care stă pe capac..

Ornamente orientale

Puteți simți respirația orientală în sufragerie introducând câteva obiecte decorative tipice în ea. Un covor auriu cu un model ajurat va adăuga o aromă orientală mesei dvs. de cafea. O statuetă de femeie africană aurită pe raft adaugă o notă de climat cald «pământ negru», iar statuia Buddha de argint va încânta oaspeții care petrec o seară confortabilă în sufragerie. În plus, folosește o oglindă argintie într-o formă exclusiv decorativă, care să accentueze decorul și să adauge eleganță interiorului..

Încă nu sunteți sigur cum să vă decorați camera de zi într-un stil modern? Alegeți dintre sute de interioare gata făcute în galeria foto prezentată.